viernes, 7 de febrero de 2014

Article d'opinió : CONCLUSIONS

Per dos vegades s'ha preguntat en este blog estos dies sobre el tema de la AVL, la definició del valencià, i la polèmica creada per certs polítics sobre el tema .

Una sòla contestació la primera vegada , la de GEKKO , possicionant-se en el mateix sentit de l'editorial i de les conclusions que més avall farem, i cinq la segona de ahir , de les quals una es meua, altra no es possiciona i altres tres es possicionen en la línea també d'esta editorial i del que huí concluirem .

Pel tant , pense tenim que concluir i dir a eixos senyors "políticastres" qué en époques de vaques flaques volen remoure l'avesper per a vore si de ahí trauen profit i amaguen la seua mala gestió, que deixen treballar als experts i que no vullguen aprofitar-se altra vegada més d'un tema que deu de quedar zanjat per a sempre i no sòls quant a ells els convinga, per l'ens a qui li correspón i li correspondrà sempre qué per a això va ser creat .

I a més defendre la nostra llengua com millor es pot fer i que no fan mólts d'ells, la gran majoría, qué és usant-la així siga malament ( escoltant, parlant, escribint i llegint també s'enssenya ú ) i dedicar-nos tots els germans valencians units a treballar per la nostra terreta, qué bona falta que li fa tal i com ells la estàn deixant : Un solar arrasat i plé de mala brossa corrupta.

I per acabar preguntar-los a estos senyors si s'han parat, entre despotricament i despotricament, si a entrar a vore que diu i com funcional el diccionari : Jo ho vaig fer en el mateix moment en que em vaig assebentar de que podía ja ussar-lo, i ahir per la vesprada ho vaig fer a fons, i és símplement una obra MAGNÍFICA .

Signat, Enric Estruch i Ferrando , persona per la seua trajectoria gens sospitosa de mereixer el mal nom de "catalaniste" .


VALENCIA-PLAZA : 

Concretamente, Castellano es el principal impulsor, secundado por el portavoz de Les Corts, Jorge Bellver, de la estrategia de agitar las señas de identidad como baluarte electoral frente al ‘tripartito'. Una iniciativa que, al margen del acuerdo que pueda existir con el fondo de la cuestión, muchos dirigentes del partido consideran fútil y forzada. Sobre todo para el presidente Fabra, quien no se ha caracterizado en el pasado por su beligerancia en aspectos como la unidad de la lengua, sino más bien al contrario.

Un conflicto, especialmente el desenterrado con la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que amenaza con elevarse y que ya está complicando la existencia a referentes como la consellera de Educación y Cultura, María José Catalá.I 

EL PARTIDO DE ALBERT RIVERA SE POSICIONA

Ciutadans Valencia 'pincha' al PPCV exigiendo la derogación de la AVL

X. A.. HOY El secretario de la formación, Luis Sebastián, señala tras la definición del valenciano realizada por la institución 
que no tiene "razon de ser"

De esta manera, la formación de Albert Rivera se posiciona ...
I jo pregunte : El "jefe" Albert pensa el mateix ? Ho dubte, eixe és el problema de tindre "jefes" de fora .

1 comentario:

  1. FA TEMPS QUE L'ESTRUCTURALISME VA SOLUCIONAR AQUEST PROBLEMA diferenciant ideolecte, dialecte, parla i llengua, però les diferents gramàtiques no serveixen pel politic que vol el profit immediat i no la raó o l'argument més pròxim a la ciència. Enric eres valent en posicionar-te, però eres valent perque has estudiat, t'has esforçat i saps el valor de l'esforç. La gent que no el parla , el desprecia, la gent que té una altra cultura lingüística és la que vol dictar el que sap que es incorrecte. És com la corrupció tots saben que noestà bé però es profitosa. Valent, Enric

    ResponderEliminar