jueves, 27 de febrero de 2014

CLUB ATLETISME LA VALLDIGNA, cursa

           
 CLUB ATLETISME LA VALLDIGNA
(sec. Muntanya i Triatlo)
C/Metge Paco Valiente,s/n
46760 Tavernes de la Valldigna (Valencia)                                             
Tavernes de la Valldigna, 26 de febrer  de 2014

LA VALLDIGNA ACOLLIRÀ LA FINAL DEL CAMPIONAT DE LLIGA DE FEMECV DE CURSES PER MUNTANYA

La ciutat de Tavernes de la Valldigna serà la protagonista de la final de la Lliga de Curses Per Muntanya del 2014, que enguany arriba a la 16a edició. La cita serà el 2 de març, i s’hi concentraran els millors esportistes de la Comunitat Valenciana de carreres per muntanya .

El recorregut de la prova ha variat respecte a edicions anteriors del 2001 i 2009 , amb sortida i arribada des de la mateixa plaça Major de Tavernes . Aquest és un trajecte nou i inèdit per als participants , ja que els 22.6 km dels que consta la prova amb els seus 1.295 de desnivell positiu i 1.279 de negatiu, passa pels termes municipals de la comarca de la Valldigna, Benifairó i Tavernes de la Valldigna, la fan una prova molt interessant i competitiva . Tot just existeixen 2 minuts de diferència entre el primer al segon corredor de la classificació provisional de la lliga i el campionat es decidirà a Tavernes de la Valldigna.

El Club d'Atletisme la Valldigna, la ciutat de Tavernes de la Valldigna i la Valldigna s'han bolcat en la celebració d'aquest tan important esdeveniment , que concentrarà més de 400 corredors federats del País Valencià i alguns de la resta de l'Estat Espanyol i, que a més, compten amb la valuosíssima col·laboració de les associacions, comerciants i empreses d'hostaleria de la comarca, fet que la converteix en un bon reclam socioeconòmic i de promoció turística, historicoartística i monumental de la comarca de la Valldigna .

La Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de Comunitat Valenciana ve disputant aquest tipus de proves esportives de les Carreres Per Muntanya des de l'any 1998. Aquestes proves, que en l'actualitat tenen una gran acceptació entre els milers practicants que practiquen aquesta modalitat esportiva a tot el món , ja estan consolidades en les principals ciutats que comparteixen la seva situació geogràfica amb la muntanya .

S'han realitzat estudis sobre les repercussions turístiques, socials i culturals positives per a la recuperació de l’economia del lloc on es realitzen aquestes proves de curses per muntanya, entre les quals destaquem algunes que recorren paratges municipals, parcs naturals, reserves nacionals i altres espais protegits de la geografia espanyola . Destaquem algunes com : El Campionat d'Espanya d'Ultra - Trail , al Parc Natural del Penyagolosa ( Castelló ) , el Campionat d'Espanya per seleccions autonòmiques en la Reserva Nacional de la Vall Isaba    (Navarra) , el Campionat d'Espanya de Quilòmetre Vertical a Lleó i el celebrat al Parc del Puig Campana a Alacant; Campionat d'Espanya de Clubs en els Paratges Naturals de la Vall del Congost a Barcelona , Copa d'Espanya de Carreres Verticals al Pirineu d'Osca , l'Ascens al Parc Nacional del Teide un els atractius principals del l'illa de Tenerife la Bluetrail , i un llarg etc. de proves que concentren milers de corredors i es desenvolupen per tota geografia espanyola .

Com a prova a destacar internacional en la Ultra Trail del Mont Blanc que participen més de 6.000 esportistes i recorre les Glaceres i les valls més bells d'Europa i es disputa cada any a de la ciutat Francesa de Chamonix .



LA VALLDIGNA ACOGERÁ LA FINAL DEL CAMPEONATO DE LIGA DE FEMECV DE CARRERAS POR MONTAÑA.

La ciudad de Tavernes de la Valldigna será  la protagonista de la final de la Liga de Carreras Por Montaña del 2014, que este año llega a la 16 edición. La cita será el 2 de marzo, donde se van a concentrar los mejores deportistas de la Comunidad Valenciana de carreras por montaña.

El recorrido de la prueba ha variado respecto a ediciones anteriores de 2001 y 2009, con salida y llegada desde la misma plaza Major de Tavernes. Este es un trayecto nuevo e inédito para los participantes, ya que los 22.6 km de los que consta la prueba con sus 1.295 de desnivel positivo y 1.279 de negativo, pasa por los términos municipales de la comarca de la Valldigna, Benifairó i Tavernes de  la Valldigna, la hacen una prueba muy interesante y competitiva. Apenas existen 2 minutos de diferencia entre el primer al segundo corredor de la clasificación provisional de la liga y el campeonato se decidirá en Tavernes de la Valldigna.

El Club d’Atletisme la Valldigna, la ciudad de Tavernes de la Valldigna y la Valldigna se han volcado en la celebración de este tan importante evento, que concentrará a más de 400 corredores federados del País Valencià y algunos de resto del Estado Español y, que además, cuentan con la valiosísima colaboración de las asociaciones, comerciantes y empresas de hostelería de la comarca, lo que la convierte en un buen reclamo socio económico y de promoción turística, histórico-artística y monumental de la comarca de la Valldigna.

La Federació d’Esporta de Muntanya i Escalada de Comunidad Valenciana viene disputando este tipo de pruebas deportivas de las Carreras Por Montaña desde el año 1998. Estas pruebas, que en la actualidad  tienen una gran aceptación entre los miles practicantes que practican esta modalidad deportiva en todo el mundo, ya están consolidadas en las principales ciudades que comparten su situación geográfica con la montaña.

Se han realizado estudios sobre la repercusiones Turísticas, sociales y culturales positivas para la recuperación de la económica del lugar donde se realizan estas pruebas de carreras por montaña, entre las que destacamos algunas que recorren parajes municipales, parques naturales, reservas nacionales y otros  espacios protegidos de la geografía española. Destacamos algunas como: El Campeonato de España de Ultra-Trail, en el Parque Natural del Penyagolosa (Castellón), el Campeonato de España por selecciones Autonómicas en la Reserva Nacional del Valle Isaba (Navarra),  el Campeonato de España de Kilómetro Vertical en León y el celebrado en el Parque del Puig Campana en Alicante; Campeonato de España de Clubes en los Parajes Naturales de la Vall del Congost en Barcelona, Copa de España de Carreras Verticales en el Pirineo de Huesca, el Ascenso al Parque Nacional del Teide uno de los atractivos principales del la Isla de Tenerife la Bluetrail, y un largo etc. de pruebas que concentran miles de corredores y se desarrollan por toda geografía española.

Como prueba a destacar internacional en  la Ultra Trail del Mont Blanc que participan más de 6.000 deportistas y recorre los Glaciares y los valles más bellos de Europa y se disputa todos los años en de la ciudad Francesa de Chamonix.

 


 Emilio González Muñoz

 ORGANITZADOR


CLUB ATLETISME LA VALLDIGNA
SECCIÓ MUNTANYA I TRIATLO

PATROCINADORS
FEDERACIÓ D’ESPORTS DE MUNTANYA I ESCALADA DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
AREA DE CURSES PER MUNTANYA.

FEDERACIÓ ESPAÑOLA D’ESPORTS DE MUNTANYA Y ESCALADA.

PATROCINADORS OFICIALS

GENERALITAT VALENCIANA.
MANCOMUNITAT DE LA VALLDIGNA.
AJUNTAMENT DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA.
REGIDORIA D’ESPORTS.
REGIDORIA DE TURISME.

COL·LABORADORS

MYCHIP
TRIA-SPORTS.
FERRI-WATER.
CESAR ESPORTS.
ASOCIACIÓ DEL MERCAT DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA.
GERMAN PASTISSERIA.
FRUTAS Y VERDURAS ALLERO.
ROSA DE TOT UN POC.
CREU ROJA TAVERNES DE LA VALLDIGNA.
AGRUPAMENT ESCOLTA VALLDIGNA.
PROTECCIÓ CIVIL DE LA VALLDIGNA.
CENTRE EXCURSIONISTA TAVERNES DE LA VALLDIGNA.
LA LLEBRE.
GRUP MUNTANYA VALLDIGNA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario