jueves, 20 de febrero de 2014

Info-DEMÒCRATES : Nota de Premsa sobre la llei de 27/2013

Contra els ajuntaments
Des de Demòcrates Valencians volem expressar el nostre rebuig total a la llei 27/2013 que s'anomena falsament de “racionalització i sostenibilitat de l'administració local” i el nostre suport a la moció en defensa de l'autonomia local que està votant-se a nivell municipal.
La llei 27/2013 acaba amb l'autonomia dels municipis de menys de 20.000 habitants, cosa que atempta contra la proximitat de l'administració cap a l'administrat, fonament autèntic de la democràcia. Difícilment, des de la llunyania, es podrà entendre com cal la societat. I no oblidem que l'administració local és la primera instància que atén les necessitats dels ciutadans. Per això no comprenem ni compartim este buidatge competencial de baix cap amunt.
Fins fa molt poc el debat era sobre la utilitat de les diputacions en un context de governs autonòmics. Algunes comunitats (Astúries, Cantàbria, Madrid, Múrcia...) feia temps que l'havien resolt: fusió de les diputacions amb els governs respectius. Però ara la resposta del PP és reforçar la continuïtat d'estes institucions antidemocràtiques –autèntic retir d'or dels càrrecs que no saben on col·locar– dotant-les de més competències: les que lleva als municipis!
Al remat, els senyorets dels partits de Madrid s'encarregaran de controlar des de dalt els pobles que no es portaran bé: els qui no seran dels seus. Contravenint un altre principi de la democràcia: governar per a  tots, no només per als teus.
I el súmmum de tot este procés és comprovar qui són els grans beneficiats de la reforma. Fins ara, totes les competències que ens volen llevar i que administrem des dels ajuntaments són gestionades per empreses de casa, cosa que fomenta l'economia local i comarcal i crea riquesa i llocs de treball. Però amb esta llei, s'ha acabat. Les diputacions es quedaran els diners i contractaran per via digital, com ara, grans empreses amb seu a Madrid. El resultat: en plena crisi, menys faena qualificada (adaptada a la necessitat real que cobrix) i menys diners per als ajuntaments, ja prou infrafinançats.
En resum: menys atenció al ciutadà, menys llibertat municipal, menys finançament i menys democràcia. Ens lleven tot el que nosaltres volem preservar i potenciar. Per això, des del municipalisme, i com a força per a la defensa dels interessos valencians, exigim el replantejament d'una llei irracional i insostenible, que crea problemes on no n'hi ha, i un finançament municipal just per a les necessitats que s'atenen des dels ajuntaments. Només així podrem salvar la democràcia.                

3 comentarios:

  1. M'han dit que van a fer un plenari per demanar la retirada de esta llei.
    Saps algo Enrique?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sé qué va a fer-se efectivament un pleno extraordinari pero no sabía per a qué pel qué pot ser, realmente es una llei nefasta i en molts pobles ja s, han debatut mocions i el mateix PP s, ha abstes per a qué isquen endavant .

      Eliminar
    2. Aci s'abstindrà el PP?
      Votarà en contra Karina?

      Eliminar