viernes, 21 de febrero de 2014

Editorial : OR PERÒ QUE MOLT NEGRE

Ens sorpren i així ho comentavem estos dies amb varis assistents a les desagarrar d'esta setmana organitzades per l'administració local, la manca de resò que el tema de les propeccions petrolíferes ha tingut en la nostra localitat, inclús diríem que en la nostra comarca, front al que sí ha alçat en altres zones de la nostra comunitat i de la resta del país, com per exemple en Castelló on hi ha una plataforma de defensa de unes columbretes sense petroli, o en La Marina, on també s'ha muntat un altra plataforma similar , o fora de la comunitat en Ibiza o Canaries .
Ens dia una d'eixes persones que tal volta es qué els Veíns vallers i saforencs no ens hem assabentat prou sobre elt ema, i em sugería un article concret al respecte , doncs bé, açí el teniu : Qué quede ben clar a tots els nostres veïns que la nostra comarca està afectada pels plans de prospeccions petrolíferes previstes en la Mediterrània, i qué de portar-se a cap estes pot ser el final del turisme , font actual i futura de riquesa en la nostra terra si sabem com afrontar-ho .

Així, i com vocs comentavem dimecres passat, el sindicat CCOO ja denunciava el tema, i al mateix temps vos informavem sobre el tema en Castelló : Més abaix vos ho tornem a plasmar , a vore si així algú/ns ens done/n per entesos i començem a merejar-nos o serà tard, molt tard, quant tingam les torres perforadores com a piassatje marí front a les nostres costes , i en vers de un mar blava i neta un altra plena de " or negre ", però que molt negre ...

LA SAFOR-.LAS PROVINCIAS
CC.OO. rechaza las prospecciones al considerar que dañarán el turismo de la Safor

El sindicato Comisiones Obreras informó ayer de que se opone «rotundamente» a las prospecciones petrolíferas proyectadas en la costa de la Comunitat Valenciana. Desde esta entidad entienden que una iniciativa de este tipo puede dañar el turismo de localidades de la Safor como Gandia, Tavernes, Xeraco, Daimús, Piles o Miramar, entre otras.
VALENCIA-LAS PROVINCIAS

Asociaciones y sindicatos se agrupan contra las prospecciones petrolíferas

La nueva plataforma se sumará a la Federación de Cofradías de Pescadores en la manifestación del próximo sábado

Asociaciones, ONG y sindicatos han constituido la plataforma 'Petroli No, Columbretes Netes' paraluchar contra el proyecto de prospecciones petrolíferas en el entorno del parque natural castellonense.

David Ferrer se une al «no» de Xàbia contra los sondeos petrolíferos

POST-DATA : 

Després d'haver tancat ahir este article ens trobem huí amb que el meu ex-company de batalles polítiques valencianistes, Pep Salazar, ha pressentat una moció al respecte : A vore si cundix l'exemple . Saluts amic Pep . 

El grupo Gent d'Oliva ha presentado una moción en el Ayuntamiento de Oliva, que se debatirá en el próximo pleno, en el que muestra su desacuerdo con el proyecto de prospecciones petrolíferas en la costa valenciana. «Esta industria es aparatosa, sucia, contaminante y peligrosa, pertenece al pasado», indicó el edil Pepe Salazar. Por ello, reclaman al ministro de Industria, José Manuel Soria, que resuelva «no autorizar la prospección ante los elevados riesgos».

No hay comentarios:

Publicar un comentario