jueves, 20 de febrero de 2014

Editorial : A VOLTES AMB L'AUTONOMÍA MUNICIPAL

Com podeu vore este tema està de plena actualitat , amb notes de premsa, mocions i declaracions polítiques , i no és, ni per desgràcia pense serà, la darrera volta qué sobre el tema parlarem .

I és qué des de Quadern compartim qué la proposta del govern nacional cada dia menys "popular" d' una nova legislació sobre les administracions locals es un atac frontal a la democràcia en la seua vertent participativa ciutadana i en el oferiment el més favorablement possible de servicis als ciutadans , doncs dita proposta de legislació preveix, entre altres "perles", qué els municipis de menys de 20.000 habitans i per tant el nostre Tavernes, tinguen qué abocar en les Diputacions Provincials les competències sobre , entre altres, benestar social, , contractes de servicis ... 

Així i en el nostre cas, per exemple i entre altres, desapareixeríen els servicis socials oferits des del "Braç Treballador" qué passaríen a ser oferits des de la diputació, no sabem com però mai seràn com des d'açí de segur, i l' Escola d' Adults Bolomors passaría a dependre del senyor Rus, don Alfonso, amb el qual en vers de donar comptes davant l'Alcalde Jordi Juan o la Regidora de Cultura Pilar Altur, s'havoría d' oferir "noves glòries" al diputat de torn . I ja no digam dels servicis que ens oferixen empreses locals , com puguen ser els de manteniment de jardinería i similars, qué pasaràn tots a mans de les grans empreses que es contracten des de dalt per a tots en conjunt , el qual en rés beneficiarà la ocupació a nivell local .

I coneguent com funciona el tema , ja haveu vist el tema del tren turístic o el repartiment de subvencions entre pobles sense un criteri objectiu , i vegent dia a dia qué les dites Diputacions son un lloc de colocació i repartiment de favors polítics, ja sabem qué passará amb els més o menys afins de qui mane en cada moment en elles , siguen del color que siguen . 

A més, el allunyar els servicis dels ciutadans en perjuí de aquelles administracions més properes a ells i que per tant més controlen i poden castigar o premiar en les urnes, a favor d' altra els quals components no son elegits ni remótament dirèctament pels ciutadans , per contra és en la que menys es pot dir qui vols i qui no qui el repressenta, ho elegixen els partits diréctament i d'acord als vots obtesos en un partit judicial, no afavorirà precissament la democràcia participativa si no tot el contrari . I a més evidénment perjudicarà la qualitat i la accesibilitat del servici , amb el qué això de nefast comporta per als ciutadans .   

I tot açò diuen que per a estalviar diners ... quant per altre costat no en manca per a altres coses , com podem vore dia a dia : ó no ? . 

Així qué a lluitar per la defensa dels nostres drets i servicis , nosaltres almenys no ens callarem , doncs no tot es pot messurar ens diners . 

No hay comentarios:

Publicar un comentario