lunes, 24 de febrero de 2014

Editorial : HUÍ LA FEU VOSALTRES

I és qué l'amic Gekko ens envía este article i ens proposa el tractem :

Los funcionarios 'huyen' de la sanidad pública: 100.000 más se pasan a la privada


Los funcionarios prefieren ser atendidos en la sanidad privada en vez de en la pública. Y lo demandan cada vez más. Así lo demuestra el hecho de que a principios de año cerca de 100.000 empleados públicos del Estado han solicitado dejar de ser atendidos por el sistema sanitario público y han pedido quedar cubiertos por alguna de las aseguradoras privadas que ofrece el Gobierno a este colectivo, conocido como el modelo Muface.

Según publica hoy el último número de elEconomista Sanidad, con esta última huida del sistema sanitario público, ya son más de 8 de cada 10 (81,83%) de los funcionarios públicos los que eligen cada año el seguro médico privado cuando la Mutualidad General de Funcionarios Civiles del Estado (Muface) les da a elegir entre un sistema y otro.

Los directivos de la sanidad privada temían que el efecto marea blanca -las manifestaciones en apoyo de la sanidad pública donde se demonizaba a la privada- tuviera también sus consecuencias en la elección de este año de los funcionarios de Muface. Los datos conocidos hace unos días han despejado estas dudas. En concreto, han sido un total de 94.305 funcionarios los que han solicitado en enero o dejar de ser atendidos por el sistema sanitario público. Estos traslados a la sanidad privada representan el 92,42% de los 102.042 cambios registrados por Muface durante este primer mes del año, en que los empleados públicos deben elegir la entidad que desean para recibir la prestación de la asistencia sanitaria, bien el sistema público, bien las entidades incluidas en el concierto para el año 2014 -Asisa, Adeslas, DKV e Igualatorio Cantabria-.

Sólo se han registrado 7.737 cambios de mutualistas o beneficiarios que han optado por cambiar al sistema sanitario público, según datos hechos públicos por el Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas. Una vez cerrado el proceso de elección de entidad, un total de 1.248.052 -de los 1.525.000 funcionarios acogidos a este sistema- serán atendidos por las entidades de seguro médico y el 18,17% restante recibirán asistencia en la sanidad pública.

Las condiciones de Muface se han endurecido


Y eso que las condiciones del modelo Muface se han endurecido para el año 2014. Los funcionarios que tengan el seguro de salud con compañías no podrán acudir a la sanidad pública para tratarse y sólo podrán hacerlo en caso de urgencia. Hasta ahora, el sistema sí dejaba abierta esta opción y eran las aseguradoras las que debían hacerse cargo de estas facturas de la sanidad pública.

Esta ha sido la principal reivindicación que ha aceptado el Gobierno de las compañías aseguradoras, que por su parte han aceptado una rebaja del precio de la prima (menos 0,1%) cuando el concierto establecía una subida para este año del 1,5%.

Cambios en el concierto


El nuevo concierto de este año permitirá a las aseguradoras adaptar sus medios asistenciales en función de la población protegida en cada localidad, ya que hasta ahora, las compañías estaban obligadas a prestar servicios según la población total censada en cada municipio. De esta manera, Muface pretende maximizar la ratio persona-médico sin que se produzca "ninguna merma de la calidad asistencial", al tiempo que permitirá eliminar "bolsas de ineficiencia que existían en el anterior concierto", según reconoce el Ministerio de Hacienda.

Además, el nuevo concierto ha igualado las prestaciones de la mutualidad con lo que se ofrece en la sanidad pública tras los últimos recortes de prestaciones. Esto afecta fundamentalmente al transporte sanitario no urgente, la reproducción asistida y la salud bucodental, podología y prestación ortoprotésica. Así, a partir de este año Muface sólo cubre la reproducción humana asistida en los términos en los que ha definido el Ministerio y se eliminan las prestaciones de periodoncia que actualmente cubría Muface y no el sistema público.

El valor del nuevo contrato, de un año de duración (sólo para 2014) asciende a 995 millones de euros. La entidad que ha decidido no presentarse de nuevo y retirarse del proceso es Sanitas. La compañía, que decidió en 2012 volver a presentarse a este concurso tras 22 años de ausencia, consideró que las condiciones del nuevo concurso eran "muy complicadas y difíciles". La aseguradora se siente "decepcionada" con el Ministerio de Hacienda, que en el anterior convenio prometió a las compañías una subida del 1,5% en las primas para el año 2014.

La salida de Sanitas del seguro de salud de los funcionarios abría este año una oportunidad para captar hasta 52.420 nuevos clientes al resto de aseguradoras de este concierto: Adeslas, Asisa, Igualatorio Cantabria y DKV Seguros. Al final, ha sido ésta última la que más se ha beneficiado.

DKV Seguros tendrá este año 26.881 pólizas más de Muface en comparación con el año anterior de las que hasta un 35% provienen de los asegurados cubiertos el año pasado por Sanitas, según ha confirmado la compañía. Esta aseguradora ha conseguido captar el 50% de todos los movimientos que se han producido. Por su parte, Adeslas ha conseguido 13.963 nuevas pólizas y Asisa 10.391 para el año 2014.


I ara les preguntes per anar obrint boqueta : Qué penseu sobre el tema , perquè ho fan ? Penseu qué és perquè la sanitat privada està donant un millor servici que la pública ? O per quin altre motiu ? .

Jo sòls per acabar vullc afegir qué tinc assegurança privada familiar per que me la pague voluntariament , i és una de les darreres coses de les que em privarè donat el cas, doncs m'estalvía un muntó de temps quant necessite d'assitencia, la qualitat és altíssima, el tracte és incomparable amb la pública (açí manes tú i no tens que anar pregant i " a sus piés " com sí passa a suvint en la pública) , tincs servicis mèdics ( per exemple, a la meua dona li acaben de junt a les catarates llevar una altíssima miopía i tot sense càrrec extra ningun , operació que no cobrix lo públic) i técnics qué no tinc en lo públic (P.E.T.) ó tarde mesos i mesos en ésta per a poder gaudir d'ells (RM, TACS ) ... i més i més i més . I em pregunte perque en la publica no.

Ale, ahí vos ho deixe . 

14 comentarios:

  1. Em sembla extrany que els empleats públics que en teoria haurien de ser els principals defensors de la sanitat pública quan aplega el moment d'aplicar eixos principis a les seves vides personals opten per la sanitat privada.

    Això em recorda molt un mestre meu que es desgallitava en defensa de l'escola pública.....i portava els seus fills a la privada.

    Cadascú és lliure d'anar on estime oportú però a alguns se'ls hauria de caure la cara de vergonya quan defensen uns principis que ells en el fons no creuen. Estos (no tots) al final defensen (legitimament faltaria més) els seus llocs de treball. L'excusa de lo públic és un envoltori publicitari per seguir estant on estan.

    I si algú té una explicació a estes dades per favor que les expose.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No vas entendre res del que et deia el teu profe, Gekko. Una cosa és predicar amb l'exemple i l'altra ser tonto. El nostre amic Enric tampoc l'he vist mai criticar la Sanitat pública al tall d'eliminar-la i també té assegurança sanitària privada. I és fàcil d'entendre, tal com tots sabem que amb diners, torrons i si m'atenen millor i més prompte, preferisc la privada, igual que el teu mestre amb els seus fills.
      Altra cosa és el que pretén el govern estatal i autonòmics del PP, que no és altra que a base de retalls i de publicitat negativa fer creure que la sanitat (val també per educació, neteja, i altres) pública és dolenta e ineficaç per sistema, quant els que són dolents (a propòsit) són els propis gestors públics. Així, després tindran la excusa per tal de convertir-ho tot en privat i a guanyar els seus amics (que passaran per caixa amb donacions o em colocaran en les seues empreses/fundacions). La sanitat privada a dia de hui ja depén en un 92% de diners públics (!?). Li podriem ja dir obertament concertada, igual que amb els col·legis religiosos, no us sembla?
      No dic que el privat no tinga coses bones (productivitat, austeritat, direcció) simplement que els polítics no es prreocupen de proveir d'eixes qualitats CAP organització pública (no sols les de serveis).
      Així que no us enganyen, ara més que mai cal defendre lo públic. I després, mane qui mane, la seua bona gestió i funcionament, sino tornarem a donar motius de que tornen amb la mateixa enganyifa.
      Escolteu bé la Oltra.

      Eliminar
    2. Estic d'acord amb tu. Una cosa és predicar amb l'exemple i altre ser tonto.Per això els funcionaris i Enric pefereixen l'asseguransa privada i jo també. Jo crec que sí vaig entendre al meu mestre. Vaja si el vaig entendre!. Li he fet cas i tot. Imaginat.

      Eliminar
    3. No, no estàs d'acord amb mi. Estàs d'acord en no aparentar tonto. Pero els tontos-tontos son els que s'engulen les mentides del liberalisme feroç i queden passius davant el desmantellament dels serveis publics.
      El problema no es entendre el mestre, lo gros es conformar-se i fer el mateix que ell, com dius que heu fet (i continuar pagant la seguretat social).
      Us falta seguir parlant mal dels metges d'ambulatori i votar PP.
      Puc anar a l'Hospital d'Alzira i al mateix temps demanar que el facen totalment públic, per que no? Si s'esta pagant amb els meus diners tinc el dret d'usar-lo, pero si no veig que allí estan ben invertits puc demanar canviar la situació. Deuria ser lo lògic.

      Eliminar
    4. Torne a estar d'acord amb tu Karl. Tontos-tontos són aquells que accepten un liberalisme feroç. Però et deixes els tontos-tontos-tontos que viuen anclats en discursos del passat, defensant models fracassats i que a més a més són incapaços d'aplicarse a si mateixos eixes veritats absolutes que tant prediquen. Al final, mirant el que fan i com actuen, resulta que ni són tan veritats ni són tan absolutes. Eixos discursos de "papá bueno-papá malo" d'alguns que amb una ma defensen lo públic però amb l'altra utilitzen lo privat engreixant (ironies de la vida) el compter de resultats de les grans corporacions de l'assistència sanitaria privada.
      Tontos- tontos, listos-listos o caradures de doble moral. Tanto monta monta tanto

      Eliminar
    5. Per molt que vullgues estar d'acord, jo busque la diferencia (que no es poca): pel que et refereixes, no han existit models politics ni econòmics fracassats, han existit persones fracasades a l'hora d'aplicar-los. Si prediquen una cosa i apliquen altra si coincidisc amb tu que son tontos-tontos-tontos, sobretot perque no aconseguiran eixe ideal original. Amb els tontos-tontos em referisc a aquells que de pobres son d'esquerres i en vore un € o fer amistat amb algú amb poder es tornen liberals. I es creuen que van de listos-listos. A costa dels demés, clar.

      Eliminar
  2. Dis-li a Gekko que escolte als seus amics (amiga en este cas) de Compromís:
    http://www.youtube.com/watch?v=f8c_8SvG9GY

    ResponderEliminar
  3. No heu tractat el mes important de la questió. Perqué els funcionaris poden triar entre una Mutualitat i la Sanitat Pública i la resta de treballadors no?

    Eixe es el tema important

    ResponderEliminar
  4. Per desgracia i en la que esta caiguent sols cuatre podeu pagarse un seguro privat o com es dia antigament anar al metge pagant.Lo dels funcionaris es una poca vergonya ,perque ells si i jo no?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ni això, amic comentariste, ni això, a cada vegada ens consta més mantindrel's amb tanta càrrega impossitiva .

      Eliminar
    2. Enric, la sanitat privada guanya mes a traves de la teua quota de la S.S. que de la de la teua assegurança. Un 92% del que facturen eixes empreses es cobrat dels pressupostos publics, pel mateix que ja fèiem abans sense elles.

      Eliminar
  5. Saben que an retallat tant en la sanitat publica que no satrevixen a anar,tenen por que aniasga que operar hi ho fasen amb ganivet i tenedor

    ResponderEliminar