sábado, 23 de noviembre de 2013

UN BERENAR MOLT ANIMAET

I no sòls pel èxit d'assistencia , que va ser altíssima , si no perquè a més i com estava anunciat, varen actuar la banda infantil de la Unió Musical, així com el cor de sizè de primaria del col-legi Patronat. Es va vendre tot el menjar que varen portar el voluntaris , la xocolata , el suc de taronga i els bunyols : Que es repertisca any darrere any i que no manque , com no ha mancat este any tampoc, la solidaritat dels vallers amb els més necessitats .   

Enhorabona al mestre Quico pel seu
esforç en preparar este acte 

Tenim una bona cantera i futur en
la nostra banda






Enhorabona també als voluntaris
de Càrites

15 comentarios:

  1. Maripili de Bombón y Bombón-Dos Vegas Sicilias23 de noviembre de 2013, 2:39

    Dis-li solidaritat, dis-li caritat. Bé, millor no li digues solidaritat: dis-li, com he dit, caritat (o beneficiència), que és el que és. Dis-li solidaritat i li fas el favor als culpables de desmantellar els serveis socials, eixos que són molt de "rastrillo" a la Casa de Campo (o a la Casa de la Cultura, o al Mercat Municipal...). El que ens cal és justícia social.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com a voluntari de Cáritas, desitge donar la gràcies a tots aquells que van participar en el berenar solidària, bé per mitjà de l'elaboració d'aquells productes que es van vendre, com a tots aquells que els van comprar, i especialment als voluntaris que dediquen una part important del seu temps a ajudar als altres.

      Gràcies a tots ells, els 1.600.- EUR recaptats, serviran per a finançar les activitats que es desenrotllen des de Cáritas, com són: l'alfabetització tant en castellà com en valencià a immigrants, l'assistència jurídica gratuïta en matèries com la tramitació d'expedients d'estrangeria per a l'obtenció de permisos de residència o l'assistència a afectats per desnonaments, la realització de cursos de formació per a col·lectius de difícil integració laboral o l'ajuda psicològica. També serviran per a prestar assistència econòmica (pagament de rebuts de llum i aigua, inclús quotes hipotecàries o mensualitats de lloguer) i ajudaran a mantindre un servici d'economat que l'any passat va atendre a 276 famílies i va repartir mes de 63.000 Kg. d'aliments, així com un rober que cobrix les necessitats de vestit i complements per a bebé (bressols, carrets, etc.) dels usuaris.
      I tot això, ho fem amb l'única intenció d'ajudar als altres, sense importar-nos la seua raça, ideologia o religió (la majoria d'estrangers a què ajudem són musulmans)

      Des de Cáritas treballem per la igualtat i la justícia social, però mentres èsta arriba, i a diferència dels què esperen que l'administració resolga totes les necessitats dels mas desfavorits, nosaltres els ajudem a cobrir les seues necessitats urgents ací i ara.

      Un voluntari

      Eliminar
  2. La justicia social tiene muchas facetas. Podría usted comenzar pidiéndole al señor Juan que como Alcalde no hubiera permitido quitar las becas de comedor que quitó. También la justicia social consiste en marcar prioridades y aquí las prioridades son Botifarra, Xavi Castillo, cabalgatas majestuosas, festiverns y otros muchos acontecimientos que suponen gastos superfluos y que si se establecieran correctamente las prioridades no se harian y su importe se destinaría a ayudar a los necesitados. Usted me podrá decir, tal vez, que no es eso solamente a lo que se refiere cuando habla de justicia social y quizás pueda estar de acuerdo con usted, pero cuando hay necesidades urgentes las ayudas directas cumplen su cometido social. Podríamos hablar de Justicia Social con mayúsculas pero no tendría mucho sentido hablar de eso y haciendo al mismo tiempo un derroche de dinero en acontecimientos como los que le he citado. Podríamos mirar los programas electorales de los partidos políticos locales y ver que dicen sobre temas de justicia social.
    Incluso le podría recordar al señor Juan porqué no entregó el local que había preparado el PP para Cáritas, eso también es otra faceta de la justicia social. No menospreciemos la caridad o la solidaridad o la beneficiencia, son necesarias, sobre todo en estos momentos, aunque reclamemos Justicia Social con mayúsculas.
    El asunto que usted aborda es muy serio y creo que usted se lo tamará seriamente pero no le veo la relación de un tema tan importante, serio y necesario como el de reclamar justicia social con el seudónimo tan sumamente ridículo que usted se pone, aunque quiera darle un tono irónico y burlesco.

    ResponderEliminar
  3. Paroles paroles i paroles del PP, llops disfressats de corders, sepulcres emblanquinats podrit per dins, com es el partit de la corrupció. I mentre es peguen colps al pit - jo no soc així, jo no soc aixi senyor, com els demes - porten a mitja Espanya a la pobresa.
    I hipocrites com son, desvien el tema acusant a l'alcalde de llevar beques del menjador quan era un programa incomplet de la Diputació. La Diputacio fa un programa que al final no contempla ni el 30% del que calia cobrir de beques i ve el PP de Manolo i sus acolitos, els que han callat davant els 4'5 milions de deficit i 3'5 milions d'impagats a empreses del poble, i li diuen a l'alcalde: ara complete-ho voste. No teniu vergonya ni la coneixeu, ni la coneixereu.
    Amb el vostre govern, el de Rajoy, en dos anys, heu portat a vora 15 milions d'espanyols als limits de la pobresa i ens veniu contant contes xinos de si Botiffarra (que va traure en les entrades el que se li va va pagar) o Xavi Castillo que va costar 1.800 euros i es van estalviar 8.200 dels 10.000 euros que costava Arevalo per la mateixa nit a la plaça. Castillo va omplir i a Arevalo no haguera anat ni sa mare a vore'l per caspos, fora de lloc i de temps.
    L'asssumpte es molt seriós i tant seriós, mentre l'Esglesia continua acumulant riqueses i posant propietats del poble al seu nom - més de 6.000 en porta a tota Espanya - i demanant la Caritat Cristiana, però que la facen els demes.
    Ves, ven tot el que tingues i donau als pobres i seguix-me si vols entrar al Regne del Cel... Això el sona d'alguna cosa ? Doncs que ho faça primer que ningú l'Esglesia i done exemple, que ho venga tot, i que ho done als pobres i després que predique amb l'exemple eixe Govern que obliga a posar la religio com assignatura obligatoria i ells no complix amb els minims preceptes cristians.
    Que el tema que abordem es molt seriós i tan seriós, com reclamar justicia social i que tanquen a la preso a més d'un que s'ha emportat sobres, diners publics en comissions, falsetat documental a Hisenda i per tant ens roba a tots els espanyols amb la comptabilitat B - No furtaràs, diu l'esglesia, pero els de coll blanc ho podeu fer i nosaltres ho beneirem.
    I més irònic i burlesc es posar-se al costat dels defraudadors, dels que estan furtan al poble les minimes condicions de dignitat i de sou digne per poder viure.
    Això es irònic i burlesc que ens vulguen alliçonar aquells que tenen el cor negre com el carbó, aquells que quan son patrons neguen els salaris dignes als treballadors i els porten a les cotes de probresa mes greu que mai han tingut els darrers 50 anys.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enhorabona per les teu veritats com a punys. Q aprenga el anonim de les 19.16 tan pepero que vol ser. Pues que li done lliçons al seu partit ple de imputats i corruptes que mos empobrix cada dia mes i que tan be assessora a la esglesia per a que adquirisca noves riqueses

      Eliminar
    2. Que tanquen en la carcel a tot aquell que seu mereixca siga del partit que siga,ara la tasca que la iglesia catolica fa ajudant als mes necesitats es com a poc digna de admiracio i es pot estar mes o menys d'acord en la seua manera de fer les coses pero les coses que fan be tambe cal dirles
      Parleu de justicia social i al mateix temps poseu a parir al PP.

      Psoe i Bloc per que no?

      Si es parla de justicia social ó es critica a tots els partits o es vol manipular la veritat en favor de uns para afonar a altres

      Eliminar
  4. Sobre l'anònim de les 00:06 cal dir-li:
    Enhorabona per la teua expossició, signe el 99% del que dius, però cal afgir certes "cosetes":
    Quan la dreta ens tira en cara que són més solidaris particularment, els hem de donar la raó.Càrites,Creu roja i altres associacions de caritat solen estar copades per ells, encara que no veten l'entrada a ningú. El que no potser es que ens tiren en cara que ho són també des de les institucions governamentals. I poden fer-ho amb raó. Ho usen com un arma populista, però ho fan. Almenys ací al poble s'en preocupàven, també é cert que hi havien menys necessitats i més diners que ara. També a nivell general amb els treballadors del consistori.
    Però en el cas local en el tema de menjador, tots teniu raó, el PP Diputació només dona les molletes al poble, el govern local es queixa, però completar les beques amb diners locals era de justícia social, al necessitat li dona igual d'on vinguen els diners, sap que li falta per a menjar ací en el poble. A lo millor és que no n'hi havia tanta necessitat urgent com els números que havia presentat l'Ajuntament. Perque sino no té trellat no completar-los treient-los d'on calga. El(s) polític(s) local(s) no va(n) tindre el que havia(en) de tindre i va quedar tot com un tira i afluixa entre contrincants polítics, a vore qui té la raó i és més xulo. Inclòs Oliva o altres pobles amb govern Bloc van tindre més ajuda de Diputació. Tindrà algo que vore que Manolo treballe en ella? Pues si va ser així, el govern va quedar al mateix nivell no posant el que faltava per malicsia i fer la contra.
    Este govern progre massa vegades no ha estat al costat del treballador, ni ha tingut transparència ni ha fet oblidar l'amiguisme, o al menys ho ha deixat en segon terme per darrere la imatge política. Això també és justicia social. I mentres no doneu exemple no deurieu obrir boca tant sufocats.
    Uns es guanyen el cèl amb Càritas o donant a la cistelleta parroquial.
    Altres s'el guanyen arreplegant almoina per a Escola valenciana o patrocinant Festiverns i músics valencians.
    Tot és el mateix, quedar amb la consciència pròpia en pau, però amb diferents objectius. I així no s'acaba de fer una societat justa.
    Prengueu nota del que digueu, que ja ens fixarem a vore si torneu a les processons, a Santa Cecília ja n'hi ha fotos de regidors al costat del sant en processó pocs dies després de la noticia de les autoexpropiacions de l'esglesia local.
    Perque ja que parlem d'esglesies, s'ha de predicar amb l'exemple. Els ateus també ho hem de fer.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. "Ahí le has dao" , Karl , açò sí son veritats com a punys .

      Eliminar
    2. P.D. Per això tú , Robin , Gekko i altres més, perquè ho raçoneu, estigau d'acord o no, i amb respecte i tolerància, sou dels tipus de comentaristes que m'agradaría poblaren més i més este blog .

      Eliminar

      Eliminar
  5. Señor Maripili, minimiza usted un asunto tan importante como la justicia social. A usted le importa un bledo la justicia social y los que la necesitan, usted sólo utiliza ese concepto como escusa para atacar al Partido Popular y a la Iglesia.
    Usted quiere atacar a la Iglesia y al mismo tiempo defender y/o explicar actuaciones como Xavi Castillo, que por cierto la actuación de la semana pasada ha sido criticada abiertamente por correligionarios suyos, incluida la cotorra, diciendo que fue muy grosera y chabacana y en muchos momentos de mal gusto, pero eso es, según se desprende de sus palabras, lo que a usted le agrada. Usted habla de justicia social y no es capaz de definirla, le interesa que flote en el aire un concepto vago de justicia social, para poder llegar a lo que de verdad se desprende de su escrito, la intimidación ideológica. Usted habla de justicia social no como un valor de las personas, una virtud de los individuos y eso la haría grande, usted lo relaciona con un sistema social y pretende con ello llegar a un principio que regule el orden, no lo mira como virtud sino como poder. Poder que usted pretende que llegue a la coacción.
    Ataca a la Iglesia y se olvida que fue precisamente la Iglesia, al sentar las bases de su doctrina social, la que creó el término de justicia social. Incluso la definición más acertada de justicia social se encuentra en la Encíclica Gaudium et Spes, nacida en el Concilio Vaticano II.
    La justicia tradicional es ciega, es la justicia que se aplica entre iguales, en cambio la justicia social debe quitarse la venda de los ojos y ver la realidad tal y como es y actuar en función de esa realidad. La justicia social es entre desiguales y por eso su correcta aplicación es una virtud y debe estar exenta de coacciones y no ser coercitiva. Ver la realidad y actuar en función de ella es lo que hacen organizaciones como Cáritas, y su líder, el de usted, señor Maripili, el señor Juan, les niega el local que ya estaba preparado para ellos para poder cumplir todavía mejor su gran labor.
    De sus palabras, señor Bombón, se desprende coacción, intimidación, agresión, falta de respeto y cobardía. Rezuma también su escrito falta de democracia, no respeta usted lo que recoge la Constitución Española, de libertad de opción política y de religión y con la escusa de su concepto de justicia social ataca a PP y a la Iglesia.
    No dice usted nada de marcar prioridades y de que las cantidades tan importantes de dinero que se gasta actualmente el gobierno municipal del señor Juan en cosas superfluas e innecesarias se podrían dedicar a otros menesteres más urgentes en estos momentos.
    Demuestra usted estar muy cerca del poder municipal pues conoce datos de costes de actuaciones, importe de la taquilla de Botifarra y otras cosas, dígale al señor Juan que a nivel local también se pueden hace justicia social, pero con mayúsculas, como virtud y no como lo que transmite en su escrito de coacción e intimidación ideológica.
    Como colmo de su prepotencia se autonombra juez y es capaz de dictar sentencias, sin juicio previo, y mandar a la cárcel a aquellos a los que usted cree conveniente. Aparece otra vez la coerción y coacción que tanto le gustan. Siga usted así los cotorrines se lo agradecerán.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Maripili de Bombón y Bombón-Dos Vegas Sicilias26 de noviembre de 2013, 2:34

      Ara resulta que Maripili és nom d'home i que dic el que diu l'anònim del 25 de novembre de 2013 a les 00.06 hores. Arri, haca!, o com diu i s'anomena un dels comentaristes preferits d'Estruch: Quants en governa la farina. (I jo complete: i ella, fina que fina).

      Eliminar
    2. Molt habitual dels polítics eixir-se'n per peteneres quan no interesa el que ens diuen. Ara resulta que el mes important ací es el teu sexe.
      No seràs Maripili la de la farina?
      Perquè de lo altre no cal que parlem massa, canvi de govern pero no ha variat molt la justícia social al poble, cadascú continua enviant als seus.

      Eliminar
    3. Totalment d'acord , Robin . Per això tú , Karl , Gekko i altres més, perquè ho raçoneu, estigau d'acord o no, i amb respecte i tolerància, sou dels tipus de comentaristes que m'agradaría poblaren més i més este blog .

      Eliminar
    4. Maripili de Bombón y Bombón-Dos Vegas Sicilias26 de noviembre de 2013, 13:11

      Ara resulta que, per dir el que dic, sóc partidària d'algun dels partits que governen al poble, nyas, coca! Pareix ser que el Quadern causa problemes en la lectura. Lo dicho: i ella, fina que fina. Visca Quants en governa la farina!, que, pel que es veu, també sóc jo. Seguim per aquest camí i que es desvie el tema.

      Eliminar
  6. L'has desviat tu amic, que ens importa qui eres, si eres home o dona o a qui votes?
    Només importa els raonaments que fas, no que faces honra al nom de Maripili fent xerrades del Tómbola.

    ResponderEliminar