viernes, 29 de noviembre de 2013

Editorial : ESTAT D'EXEPCIÓ

Un decreto ley (denominado en Argentina Decreto de necesidad y urgencia) es una norma con rango de ley, emanada del poder ejecutivo, sin que necesariamente medie intervención o autorización previa de un Congreso o Parlamento1
En el Derecho Constitucional europeo, los regímenes constitucionales democráticos contemplan este tipo de norma (por el propio ordenamiento jurídico) para ser dictados, en determinados casos, en virtud de razones de urgencia (..) . 

Es el que pareix que estigam vivint els valencians estos dies : Portem ja nosequants decrets llei i nosequantes edicions especials del BOP (amb el seu cost qué no és poc ) en unes poques setmanes com si algo greu necessitara ser solventat amb urgència . 

I es que per a ells, els que van a tancar RTVV si qué urgent tancar-la perquè ara els valencians podem sentir en la nostra llengua i en la nostra radiotelevissió les veritats que durant tants i tants anys ens han amagat per ordre i mando de qui manava en cada moment en la Generalitat Valenciana, foren rojos , blaus o descolortis : Dona gust vore els informatius desde que s'anuncià el tancament de RTVV , ixen polítics que quasi no teníen praula en el mitjà audiovisual o ni sabíem que existíen .

Així que gaudim els pocs dies que ens queden de sentir la realitat comptada en valencià i en llibertat i no la que volíen que sentirem , uns i altres , i esperem tornar a escoltar-la prompte, ben prompte : Això voldrà dir que s'acabat la dictadura d'quells falsos demòcrates que imposant la seua majoría absoluta , siguen d'un o altre color torne a dir, volen amagar, amordaçar o disfressar la veritat del que ens passa als valencians . 

Mentres tant açí seguirem aquells als que, de moment, no ens poden amordassar , i que seguirem a més diguent els que ens pareix i al mateix temps vos donarem veu als que també ho vullgau fer , i a més, més mal o més bé, en les dos nostres llengües i no sòls en la que en endavant podrem seguir l'actualitat valenciana, la poca que sentirem en unes televissions nacionals i en gran majoría privades i amb aixó amb interessos creats i a defendre , o en la pública al servei del amo de torn .

1 comentario:

  1. Sr. Presidente. Bueno ha llegado ya, dicen quienes estaban cerca de él que lloró, creo que con esta actuación ha puesto fin a CANAL 9, pero más bien al cerrarla nos ha robado algo que Hera NUESTRO.
    Dios es posible que les perdone pero yo NO.
    Ni perdono ni olvido seguro que con esta acción se está escavando la tumba del partido en la comunidad valenciana.
    Espero que sepan digerir la soledad que les espera.
    Bbs…

    ResponderEliminar