viernes, 22 de noviembre de 2013

Editorial : CON LA IGLESIA HEMOS TOPADO

I es que el tema de Sant llorenç va a portar cúa i de valent . Però caldría contar als mes joves que l'ermita no sempre ha estat on està, els mes majors podem donar fe, si no des de que es fera l'autopista , perquè abans estaba en terreny que hui en dia perteneix a esta .

I vaig a contar-vos una anécdota que em va contar ja fa anys una de les persones que intervingueren en l'assumpte , i es que quant es va tindre que derruïr l' antiga ermita per a construir dita via, la empressa concesionaria respaldada per la Direcció General de Obres Públiques es va opossar a la seua reconstrucció en altre lloc, sòls a indemnizar el valor del inmoble en tot cas , davant el qual varen tindre que anar a parlar el per aquell entonces Alcalde senyor Joaquin Bixquert i el Regidor d'Obres a parlar amb el senyor Director General del MOPU ( Ministeri de Obres Públiques, ara de Foment ) sobre el tema, i davant l'opossició de dit alt càrrec a reconstruïr l'ermita no li se va ocorrer rés més al senyor Joaquin de dir-li que anava a parlar amb l'arquebisbe donat que era un edifici religiós per a que l'excomulgara, amb el qual al dit senyor Director li va mudar el color de cara i va accedir a la reconstrucció , pregant-li a Bixquert que no li diguera rés al clèric, i ahí està el resultat : Ermita cami d'accés, zona d'oci , etc .( Teniu en compte que eren els anys setanta i aleshores l'esglesia pesaba el que pesaba : Sòls aleshores ? ) .

I vosaltres direu, ja està açí el huelo cebolleta contant les seues batalletes : Doncs té un fí, i es afirmar i reafirmar sense dubte ningún perquè així m'ho ha confirmat huí  mateix dit ex-regidor de obres, que la nova ermita i tot el que l'envolta es va construir en sòl públic municipal i amb diners públics.

Pel tant jo no sé amb la llei amb la mà, per la maleída llei franquista no reformada ni anulada pels governs socialistes ni populars , encara que tant prediquen els primers darrerament en contra del concordat amb l'esglesia catòlica ,  llei que deixa amb un mer certificat d'un membre de la mateixa que l'esglesia es inscriga al seu nom certs inmobles, quí es el titolar legal del inmoble, però pel dit moralment sí que no hi ha dubte, doncs torne a dir que es va financiar amb fons i amb terreny de tots els vallers . I ahí està plè de vida i que dure qui ho pot confirmar per ser el regidor aleshores implicat en l'assumpte .

Sòls espere que en cas de que guanye l'esglèsia , que sòls siga l'edifici en sí i no vullga també apropiar-se del camí, la zona d'oçi i demés, no siga cossa que per anar a gaudir dels banquets i demés tingam que pagar una dàvida o donar-nos una bula papal . Amén .

P.D. Huí llegim que també s'ha inscrit al seu nom el calvari i l'ermita d'este . Millor no opine . 

4 comentarios:

  1. Com a protesta, al menys els regidors i Sr. Alcalde deurien deixar d'anar a cap processó ni acte religiós (com la majoria feien fora de la política) fins que es torne la ermita furtada al poble.

    ResponderEliminar
  2. El que hauria de fer la gent del poble és deixar d'anar tots a cap acte de l'església. Al cap i a la fi ens estan furtant a tots, no sols als regidors

    ResponderEliminar
  3. A este pas s'inscriuen tambe al seu nom la montaña de les creus com a propietat eclesiastica de culte per eixes creus i la missa de primer de mayo .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. O todas las calles con nombre de santos o eclesiasticos ...

      Eliminar