miércoles, 6 de noviembre de 2013

Editorial : NO ÉS EIXE EL CAMÍ

No es l'editorial que tenía previst publicar hui, però l'actualitat mana i la decissió del govern valencià de tancar la radio-televisió valenciana creguem mereix una resposta per part d'aquells que pensem que tot no es messura amb diners , i menys la cultura . 

Lo fàcil es el "modèl Cantò" .
I es que una terra com la nostra amb una llengua i cultura diferents i diferenciades de les de la resta d'Espanya necessita d'un mitjà de comunicació que garantitze la seua difussió i amb això la seua subsistència perquè la millor forma de garantir-ho es practicar-la i difondre-la . 

I per a això es necessita un mitjà públic que no es basse sòls en la rentabilitat económica , per contra es tolerable un cert déficit en tal de garantir una qualitat mìnima . Però no es eixe el modèl que s'ha seguit amb RTVV fins al moment, en que era a més d'un mitjà de propagada política del que manava en eixe moment, una televissió com altres privades i que volía competir amb estes, per eixemple gastànt-se quantitas intolerables en drets de futbol quant en altra cadena privada al mateix temps es transmitía el mateix partit , allunyant-se del seu objectiu que deu de ser com hem dit, la difussió de lo valencià . 

Com a valencians i valencianistes des de Quadern exigim al senyor Fabra que revoque la decissió presa i que busque altres camins per a garantir eixa radio-televissió publica de qualitat amb vocació de servici públic, estem segurs de que hi han altres solucions .

I si això té que comportar un cert déficit públic que el tinga perquè , tornem a dir, la cultura no es messura amb diners , i si hi han diners per a cotxes, vaixells , opens de tenis i demés floritures, que hi hasguen també per a cultura valenciana i de la bona : Programes com " trau la llengua "  , entre altres, demostren que així pot ser si es vòl . 

Esprem no tindre que escriure l'esquela i resar un requiem per la radio-televissió valenciana . 

15 comentarios:

  1. Tampoc ha estat el camí adient el triat pels treballadors actuals de RTVV, molt directa i coherent, pero una mica tardana. Havera preferit una vaga general amb els companys de l'ERO ilegal, un acte de desobediència. Maleïda por dels amos als treballadors, quan la perdrem del tot?
    D'altra banda el PP es carrega dos pardals d'un tir: ferida de mort a la llengua i cultura valencianes i privatització de l'ens (a vore a quines mans i per quant va a parar Burjassot).

    I ara, com queda la reciprocitat amb TV3?

    ResponderEliminar
  2. Estruch contra el fuego6 de noviembre de 2013, 2:39

    Model de la teua antiga ICONA...

    ResponderEliminar
  3. Canal 9 deu ser la primera pero no la ultima televisió autonomica que tanquen,lo que no pot ser es tindre unes TVs que son unes maquines de pedre diners
    Ara be,la gestió dels ultims anys de totes les TVs autonomiques a sigut un desastre i com sempre no hi han responsables
    Els treballadors son les primeres victimes de uns gestors que no han admes cap de responsabilitat
    Al final dona la sensació que tot sen va a pique

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Atents, que després vé la privatització de la educació per poder pagar coses més importants com la sanitat.
      La sanitat la privatitzaran per poder pagar els serveis socials.
      I al final tancaran serveis socials i si queda alguna molla li la donaran a Creu Roja i Càritas. Al temps.
      I Gekko haurà vist complert el seu somni. Pues a eixe l'aguanten en el Bloc, vaja hipocresia!!

      Eliminar
  4. No estic d, acord, un poble amb unes senyes d,identitat té qué tindre una televisió publica pel qué argumente . Es mes , el govern estava promovent una nova rtvv amb privatitzacio de a parrilla per blocs i ja hi havia i tot noms de qui es quedava cada paquet . Pel tant altre model si es possible i viable . Perque no el fiquen en marxa ? El qué no deguem ni podem es perdre un mitja de difussio de la nostra llengua i la nostra cultura com este sense donar una alternativa , doncs en eixa privatitzacio s, exigia programacio cultural i en valencia .
    I ja no parlem de que els treballadors s, assabenten de que se, n van a l, atur per altres mitjans . Inclus la propia directora del ens per un comuncat que li envien des del govern : Aixo no té nom . Bo, sí el té pero millor calle .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tot aixo de les senyes de identitat esta molt be pero les TVs autonomiques estan totes quebrades i son mes importants altres coses

      Eliminar
    2. Anònim de les 12:00.
      Qué cosa són més importants?
      El VCF,la visita del Papa,la F1?
      Les han quebrades fent televissió o fent altres coses?

      Eliminar
    3. Eres Fabra?
      Que es mes important?
      La F1,el VCF, el Papa, l'America's cup?
      Per favor un poc de seriositat, de veres creus que lleven de la TV i s'acaben les retallades en sanitat i educació? Ja tornem a parlar...

      Eliminar
    4. Les han quebrades en una gestió molt roin aixó es innegable,ara be no es pot tindre una plantilla de 1700 treballadors mes que antena3 i tele5 junts
      Es tenen que demanar conters als gestors pero tambe tenim que fer la reflexió de si mos fa falta i podem pagar televisions deficitaries
      I no,no soc Fabra pero les coses son com son i la F1,la visita del papa i altres moltes coses mal o ben fetes son pasat i es tracta de ara en avant no caure en els mateixos errors

      Eliminar
    5. No, no podem tindre TV amb 1700 treballadors, ni amb 1000 enxufats molt menys. Pero no desviés l'atencio, eixa no es la part mes sagnant, eixa es la excusa als 1000 mil. € de deute. La sanitat i educació l'altra part d'excusa, ací es tot buscar defectes fora sense voler apetxugar pels (propis) de dins.
      Pues per a no caure en els mateixos errors, demanem responsabilitats polítiques, volem altres gestors per a que no es torne a repetir eixe passat, i que siguen d'altre partit governant.
      Eleccions anticipades,ja!

      Eliminar
  5. Yeee pepitos estais hoy muuuuyyy calladitos , ¿ que pasa , que cuando Enrique os toca el lomo con verdades como casas ya no entrais ?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ieeee mestre¡¡¡¡¡¡
      Es clar que sempre hi ha una solución intermija,
      Realment eren necessaris TRES Canals?
      Realment era necessaria una macroplantilla on enxufar amics i coneguts?
      Realment era necessari retransmitir el fútbol i pagar una fortuna per els drets?

      Si ens haguerem llimitat a tindré un sol canal en valencià, en una programació informativa-cultural de la nostra Comunitat i sense mes aspiracións. En una plantilla ajustada i controlant pressupostos i gastos, tot aço no haguera arribat on estem ara. Primer els dirigents del PSOE, i després els del PP, i tots els que s'han pogut enxufar, Xambó incluit, han estat xupllant de la mamella.
      Este ha segut el resultat.

      Eliminar
    2. Xambo???? Jajaja Jajajaja

      Eliminar
  6. PP = Acabacases, impresentables i corruptes.

    ResponderEliminar
  7. ENTRE TODOS LA MATAMOS Y ELLA SOLA SE MURIO.
    De verdad pienso que hoy no es un buen día para la comunidad Valenciana, canal 9 cierra, mala noticia para todos los Valencianos, todo esto creo que será para reflexionar sobre nuestros gestores políticos.
    Creo que aquí está el final de una época de enchufismos, amiguismos, colocaciones a dedo de todos los partidos que ha terminado por inflar los gastos de gestión hasta tener que tomar una solución que a ningún partido le hubiera gustado tomar.
    Pero esto no es el final, posiblemente se para tener en cuenta puesto que en todos los entes públicos han querido meter los partidos políticos a sus más afines, y ello ha engordado mucho la factura de mantenimiento.
    Veremos si vivo unos cuantos años más como termina la gestión de nuestro ayuntamiento en el cual desde el inicio de la democracia todos los partidos han ido dejando tras de sí un montón de enchufados que tenemos que gobernar día a día, y puede que llegue el día que sea imposible de mantener y se tendrá que tomar una solución antes de cerrar la puerta.
    Veremos quién es valiente que se mete en este follón.
    Tanto en los ayuntamientos, como en todos los sitios públicos que solo sean los profesionales los que entren por oposición y de forma legal, vale que los gobernantes controlen – pero desde fuera.

    ResponderEliminar