jueves, 21 de noviembre de 2013

LA TAULA DE MOBILITAT CONTINÚA DONANT FRUITS PRÀCTICS

Ahir per la vesprada es va celetbrar la 13º sesió de la Taula de Mobilitat, Espai Públici Trànsit, i tal com vos informarem, es seguí estudiant temes pràctics sobre la materia i es varen aprovar una serie de propostes i recomenacions al govern local per a la millora de varis temes .

Així, i entre altres, es va estudiar i es va fer una proposta concreta de millora de la reurbanització de la replaceta del Carrer Calvari (Tío Juliet) S'estudiaren diversos tipus de passos de vianants que ja funcionen en altres poblacions, i en concret per a aquells passos que al contar amb vehicles estacionats en batería als seus costats dificulten la vissió dels conductors sobre estos amb el perill que comporta el vore al ussuari quant ja està intentat passar ( exemple , el existent en la part nord del Passeig Colon a l'altura del camp de fútbol o els de la Plaça del Prado ) ; S'estudiaren així mateix diverssos tipus de pàrking de bicicletes , tant d'interior com d'exterior, solucions pràctiques al problema de accesibilitat que té el autobús que cobrix la línera ciutat-estació-platja , solucions a diversos punts negres de la red viaria local , fent-se en concret una proposta de solució al existent en l'encreuament de la plaça del Bolomor amb el carrer Les Barques de la Platja ,  es va fer una proposta per a que s'estudie un pas de vianants regulat amb semàfors en la carretera a l'altura de la Casa de La Cultura , i altres temes més que s'aniràn concretant i donant a coneixer . 

De tots estos temes prengueren bona nota tant els regidors pressents ( Víctor Borràs, entre altres delegacions participació ciutadana, i Llum Sansasaloni, entre altres obres ) així com el tècnic municipal membre de la taula, JuanTormo, Arquitecte Municipal. 

En la propera sessió es pressentarà a la Taula la proposta definitiva del projecte de Plà de Mobilitat elaborat per les técniques contractades a tal fí , i estudiat a lo llarc de varies sessions per part del membres de la Taula, per a que ésta li done el vist i plau i que es pressente al Pleno Municipal , el qual decidirà si l'aprova com es va quedar com a norma legislativa a seguir i que per tant lligarà a qualsevol futur govern local doncs els Plà té un plaç previst de dessenvolupament de 10 anys , amb propostes i actuacions concretes i valorades económicament per a que es tinguen en compte en l'elaboració dels pressupostos municipals anuals , o com a recomanacions , esperem que el primer .   

Tornem a recordar que la Taula seguix oberta a qualsevol participació tant a nivell particular com associatiu que es vullga incorporar a ella i aportar les seues idées pràctiques , que com vegeu es el que s'està fent actualment per part dels quer en ella participem . 

1 comentario:

  1. sobre el pas de vianants amb semàfors a l'altura de la Casa de la Cultura, dir que deu fer-se amb semàfors, perque en direcció platja els cotxes acaben d'eixir d'una corba. Cas similar és el pas de vianants també a la carretera a l'altura de la cantonada dels supermercats Mas i Mas i Patri, que ja marcà a terra l'actual govern i després el tornà a llevar. Fins Viatges Simeón no hi ha altre pas i sembla convenient que éste es tornara a posar. En una de les reunions veinals es digué que es llevà per perill al vianants, perque els cotxes no paraven al no haver-hi semàfor. La mala educació vial no potser excusa per a no millorar la mobilitat de la persona davant els vehicles, ahí crec que la solució havera esta un semàfor, no es precís aturar el trànsit, es pot posar fixe en groc parpallejant.
    Parlant d'altre tema que vaig proposar sobre les zones de càrrega i descàrrega de vehicles industrials al Passeig Colon (on no n'hi ha cap), la solució només és de ganes polítiques, en això encara es continua amb el projecte de fa 20 anys, on totes les botigues rondàven pel Passeig País Valencià. Això no suposa massa despesa i ja seria hora de posar-nos al dia.

    ResponderEliminar