miércoles, 13 de noviembre de 2013

Editorial : EL FESTIVERN, UN EVENT DE TOTS I PER A TOTS ?

Ho vinc a dir per açò :

“Una vegada mes ens hem assabentat que el Festivern torna a Tavernes per la premsa i per les xarxes socials en compte d'haver sigut informats per algun dels membres del govern” lamenta Maria Ciscar.

Es a dir, el principal partit de l'oposició es lamenta d'assabentar-se per les xarxes socials d'un acte que d'alguna manera patrocina i amb el que evidénment col.labora el govern local amb fons públics i per tant també de tots els vallers .

Si a açò li afegim que quasi tota, l'inmensa majoría, de la informació que els demés també coneguem es per mig de dos blogs locals d'un caire molt determintat , cal preguntar-se : 

Estem de nou i tal i com varem denunciar fà un temps davant d'un acte amb participació pública però en la pràctica també politizat ? .  

Vostés que opinen ? Ahí ho deixe ...

7 comentarios:

  1. Que dius Enrique? L'oposició patrocina el Festivern?

    ResponderEliminar
  2. I tu i jo i qualsevol vei de Tavernes de del monent en que es fiquen mitjans i diners publics .

    ResponderEliminar
  3. És un event pagat per tots però no però no és a tots.
    Primer perquè hi ha que pagar per entrar i segon perquè no és ni del gust de tots ni apte per a totes del edats.

    ResponderEliminar
  4. El festivern és un agravi comparatiu a qualsevol comerciant de Tavernes.

    ResponderEliminar
  5. Anem tots a fer demagogia.
    Primer dir que també estic conforme en el que dius sempre i quan li lleven la subvenció al futbol, també he de pagar; que li lleven la subvenció al basquet ni vaig ni jugue, que no facen el Sete Sois Sete Luas que he de pagar; que no subvencionen cap funcio de teatre (no es cobreixen costos) i he de pagar; que no subvencionen les falles directa o indirectament o siga que paguen per ocupar la via publica, que paguen el cost de neteja dels carrers perquè ni vaig a cap casal ni soc faller, de fet hi ha més gent que no es fallera en el poble i paga les falles,
    Demagogia, pura demagogia.

    Falles es un event pagat per tots pero no es per a tots.
    Fubtol, basquet i demes esports: es un event pagat per tots pero no es per a tots.
    Processos i demes actes religiosos com el de la setmana passada: es un event que el cost el paguem tots pero no es per a tots.
    I així fins que acabem la tinta o ens faça mal la ma d'escriure.
    Demagogia, tot demagogia.

    Tot això ho pagues tu, Enrique, i jo des del moment en que es fiquen mitjans i diners publics.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tot el que dius son associacions locals sense anim de lucre, moltes d'elles amb convenis signats amb l'ajuntament.
      Tot el contrari que el Festivern SL que és de fora, ve a guanyar diners a costa dels diners i dels recursos del poble i no hi ha cap conveni que regule eixos privilegis.

      Eliminar
  6. Mira que ràpid se te desmonta la paraeta, amic interesat en empreses que fan negoci a càrrec del nostre Ajuntament:

    El fútbol, bàsquet, i altres clubs esportius són entitats que pels seus valors i treball sense ànim de lucre són debades o molt més barats que si foren empreses privades. Hi si hi ha part de "negoci" soc partidari que l'Ajuntament siga més intervencionista en prohibir pagar entrada a llocs públics o acotar els preus d'alguna escoleta. La majoria d'escoles costarien molt més cares si foren privades. Són entitats on el poble delega la feina de promoció esportiva, ajudant-los amb subvencions, personal e instalacions. D'altra banda estan obligats a complir uns convenis de serveis cara al poble. El mateix amb altres associacions veinals i culturals com Càritas, Creu Roja, Musical o falles, cadascú en el seu àmbit treballa en fer activitats al poble que de ser privades costarien molt més.
    Sobre els diners que gasta l'Ajuntament en dur teatre,concerts de música i altres events son proposats pels departaments de l'Ajuntament, són a baix preu per al poble i sense cap negoci, el consistori organitza, paga i arrisca que no òmpliga, però no guanya, sempre perd, o millor dit, inverteix en els seus ciutadans. I la essència de lo públic és això, possar a l'abast de tots recursos culturals, esportius, festius i de participació interessants i programades per professionals.

    Altra cosa és que es monte una fira, un concert o un mercadillo privats, ahí SÍ hi ha activitat lucrativa i per tant s'ha de cobrar els recursos municipal posats a dispossició del poble. Cap dels exemples que has posat s'adequen a això, només dius d'activitats de l'Ajuntament o associacions locals, no poses cap exemple amb empreses com la del Festivern.

    Sobre la part de que és o no per a tots, tot el que exposes SÍ es per a tots, en les associacions i clubs hi ha un gran ventall d'activitats i es tracta a tots per igual, donant-li la importàcia del nombre de gent que menejen i recolzant-los activitats que facen per a tot el poble. També durant l'any, el poble programa cultura i festes per a tots els gustos i edats.
    Quan nomenen l'activitat sectària del Festivern és per que ho venen com un producte de nitvella a Tavernes, que justament coincidia amb la poca oferta que hi havia. Ara per a la resta que no els agrade la música o eixa música en concret, o no siga jove no es mereix res a nitvella. Ni tan sols unes tristes campanades a la Plaça major, com va ser costum durant molts anys.
    Ens queixem que per a un acte d'una empresa forastera i el 90% de públic foraster es destine el que calga (autobusos, duxes, zona acampada, carpa, poliesportiu) i per a la gent del poble no es tinga el mateix mirament. De segur que la proposta cultural en fora altra ni escoltarien la empresa organitzadora. Ja ha passat i en el poble, sense anar a buscar cap empresa de fora.

    El que no potser és que es monten bous al carrer perque la empresa que ho feia no ens agrada i el Festivern com són amics sí. Que busquen altre Jaume i es fa l'associació Festivernera i les comissions i guanys de nitvella per al poble. I que el Festivern ferà activitats per a tot el poble, no sols per a un extracte tan concret de música. No caerà esa breva!

    ResponderEliminar