martes, 5 de noviembre de 2013

PLENO ORDINARI DE NOVEMBRE


En un salò plè de gom a gom i amb molts amics i familiars dels guardonats,  mostra del carinyo que han despertat, començà el pleno alterant l'Ordre del Dia previst en tal de tractar primer l'assumpte del nomenament dels fills predilectes i adoptiu , el que es va fer mitjansant una primera intervenció del Alcalde senyor Juan , el qual va relatar els mèrtis i currículums dels guardnats pels quals son mereixedors d'ells : En Antonio Chover per la seua llavor en el camp de la música, En Rafael Vidal en el camp sanitari i En Francesc Giner en el camp de la llengua i l'història , i tots ells en benefici de la ciutat de Tavernes en gran part . Tot seguit intervengueren els portaveus dels diferents grups polítics municipals el quals lloaren també els mèrtis dels guardonats , i es tancà l'acte amb l'entrega d'una placa conmemorativa i les fotos de rigor .

Abans de seguir amb l'Ordre del Dia previst, l'Alcalde demanà al públic assistent respecte als regidors i sobre tot en les seues intervencions, donat que tots son repressentants de la ciutadanía.

Seguint ja doncs amb dit Ordre i en quant a respecte l'acta del plenari d'Octubre, la Regidora popular Raquél Escrivà demanà una rectificació de la mateixa en el sentit d'una intervenció d'ella que no constaba , i la Regidora Vercher que es rectificara també en el sentit de que ella va demanar la paraula abans de tancar la sessió l'alcalde i no li se va concedir . Al respecte éste va assenyalar que havía revisat la grabació del mateix i no s'obserbava aixì , si no que es demanà la paraula tancada dita sessió . No obstant va propossar i es va acordar així, el deixar sobre la taula l'aprovació del acta per a poder revisar-la davant el dubte, doncs el senyor Vidal va dir que la senyora Vercher va alçar la mà abans de finalitzar però que el senyor Juan segúrament no la voría al estar parlant sobre el tema del Bolomor, el qual va ratificar la popular Inma Tudela i amb el que estiguè d'acord l'Alcalde , proposant dit senyor Vidal que l'acta es revisara pels portaveus . Així doncs quedà sobre la taula.

Dins de les messures económiques s'aprovà per unanimitat una modificació de crèdit de 3.360 euros recaudats en les paelles de festes del poble , per a abonar-los a Càrites local , i es va rebutjar l'altra propossada , composta pels següents conceptes :

- 55.000 euros per a renovar el sistema de control d'accés al pàrquing subterrani (1) .
- 2.178 euros per a  renovar l'aire condicionat del jutjat de pau .
- 1.791 euros per a pagar un desfibrilador jà adquirit .

I en este tema sorgí la polémica al intervindre el popular senyor Ferrando assenyalant que van a votar en contra al no haver-se desglossat com s'havia reiterat de nou ern comissió les diferents partides i estar en contra del tema del pàrquing per desconeiximent del fons, a lo que replicà el regidor d'Hisenda senyor Borràs que si així era es perquè volíen fer politiqueig doncs les dades estàn al abast de tots els regidors consultant amb els técnics municipals , rebujant la porposta de Ferrando de que es deixara sobre la taula , el qual els recordà que estàn en minoría però que no governen ni amb ganes de consens ni amb responsabilitat per el vist . Borràs destacà sobre el consens que de 16 de 17 modificacions de crédit han segut aprovades en la legislatura per unanimitat des de la moció de censura , que han tingut 3 mesos per a consultar el fons de l'assumpte i que per aixo creía que no tindríen problema en aprovar-lo una vegada assabentats , reiterant que el ajuntar conceptes es per eficàcia .
La potaveu de Compromís i Regidora de Contractació Na LLum Sansaloni prengué la paraula agraïnt-li al senyor Ferrando que aclarira que el motiu del rebuig es polític doncs en altres temes si s'estàn assabentat de tot el que es interessa , recordant-li que els técnics son els mateixos que quant élls governaben i per tant no podíen alegar cap reparo al respecte de l'informació . Recordà que per contra i per aquell entonces no li se donà informació a l'opossició sobre la contractació que no dubtava va ser correctísima , de la regidora popular senyora Císcar i de l'empressa Troyano quant s'assumí la gestió municipal del recinte . Tancà la seua intervenció assenyalant que si no volen perjudicar als ussuaris i pel bé de la viabilitat del pàrquing deuríen d'aprovar l'inversió però que si no ho fan es per fotre al govern amb el que perjudiquen a tercers al aumentar el cost de manteniment després de tindre que assumir tots els ciutadans els 2,5 millions d'euros del rescat .
La regidora no adscrita senyora vercher va dir que el PP no demana rés descabellat, i el senyor Ferrando va replicar al senyor Borràs que en la comissió varen deixar ben clar que no votaríen favorablement el conjunt si no es desglosaba , i  a la senyora Sansaloni que si l'opossició no participa es perquè no li se dona peu en una comissió específica de seguiment com han demant en pleno , emplaçant a dita regidora a que li diguera dia i hora per a reunir-se i desbloquejar-se el tema .
Després de dir l'Alcalde si havíen preguntat en la comissió de contractació , la regidora popular senyora Escrivà va assenyalar que el problema no es per si es coneix o no el fons del assumpte si no per la negativa del govern a donar-los participació activa en el seguiment del mateix .
La regidora Sansaloni va respondre a la proposta del popular Ferrando que ella no donava cites privades , reiterà que açò es un tema mèrament polític i demanà es reconsiderara el vot popular.
El senyor Borràs va dir que no entenía el que si es desglosara votarena favor i si no en contra , i l'Alcalde que el consens sòls es possible si les dos parts volen i no per impossició d'una a l'altra per majoría , va donar a coneixer (1) els dos pressupostos pressentats per empresses que va senyalar son especialistes en la matèria , va remarcar que han tingut i seguiràn tenint reunions en ares del màxim consens , que el inmoble està ara en mans del SAREB o "banco malo" i que això està dificultant l'acord en quant al prèstec que permeta rescatar-lo definitívament , i que l'esmena no es legalment aceptable perquè no compta amb l'informe previ de l'Intervenció Municipal, el que ficaren en dubte els populars Vidal, Tudela i Ferrando, el qual primer demanà un informe tècnic al respecte .
Ficat a votació el punt es rebutjà amb els vots en contra del PP i la senyora Vercher .

El següent punt en tractar-se va ser l' incompliment de Iberdrola del acord pres fa uns anys pel que es comprometía a cedir un terç del solar de l'antiga subestació de l'entrada del poble i construïr sobre ella i cedir tot a l'ajuntament una nau amb entrada pel carrer La Costera , galvanitzar els postes instalats i soterrar la línea que empalma dita subestació amb la nova , per a lo qual teníen 18 mesos i ja ha passat més d'un any de demés . El portaveu popular senyor Vidal va donar total suport a la reclamació i l'Alcalde va assenyalar que s'havia reunit varies vegades junt a la regidora corresponent amb la companyía elèctrica i molt bones paraules i cordialitat però ningún fet . Es va aprovar doncs per unanimitat .

Així també per unanimitat s'aprovà la proposta de la Regiduría d'Urbanisme sobre expedient per a deixar sense efecte el protocol signat amb Iberdrola el 2007 per a planificar l'electrificació dels nous sectors de la platja i donat que al paralizar-se per la crisi l'urbanització dels sectors, la companyía no ha redactat el projecte previst en el que havía de colaborar l'ajuntament , ni per tant sa signat el previst posterior conveni entre les dos parts . A més explicà que des de aleshores hi han canvis sustancials en l'ectrificació entre el Brosquil i Tavernes-platja amb una subestació prevista en el Golfo conectada a la de dita pedanía .
La popular Inma Tudela recolçà la petició però demanà que es seguisca amb " l'urbanisme de papers ", preveient almenys sobre estos l'electrificació de la zona amb una sòla línea per a tos i no negociant cada urbanitzador futur el seu suministre , el qual compartí la regidora Canet assenyalant que jà està en marxa doncs Iberdrola ha plantejat diverses alternatives , tancant el tema la senyora Tudela diguent que no sòls en el tema de la llum sinò també en quant als suministres d'aigua , calvegueram i demés , i l'Alcalde en el sentit de que donada la situació económica dificilment vorem urbanitzar dit espai en el que queda de legislatura però que hi ha que previndreu .            

Es seguí amb l'aprovació per abstenció de l'opossició després d'anunciar la seua negativa en principi, de la proposta de la Regiduría de Contractació d'incorporar dins del control de la comissió un punt específic denominat  "seguiment piscina coberta municipal " . El rebuig inicial va ser al manifestar la popular Escrivà que això no es el que demanaren en pleno sino una comissió específica o en el seu cas si el ROF no ho permet, un grup de treball per a poder aportar i estudiar tots solucions i tindre la màxima informació conjunta, però després d'indicar la regidora Sansaloni que creía que amb esta proposta es complía lo demanat , es canvià el vot de negatiu a abstenció reiterant la senyora Escrivà que el que volen es participar actívament i no sòls assebentar-se, tant per part dels populars com de la senyora Vercher .
Abans de la votació l'Alcalde repassà l'història de la piscina , informant que després de denegar-li a la concessionaria l'ajuntament el hipotecar l'edifici després també de no concedir-los el banc previst un prèstec per a ficar en marxa el complexe, s'està estudiant pels técnics municipals la  proposta de hipotecar la concessió en sí , i que mentres tant l'ajuntament no pot fer rés més salvo que el rescat liquidant el contracte amb les seues conseqüències económiques perjudicials per al consistori .

Es rebutjà i ahí va tornar a sorgir la polèmica per part de l'opossició , la proposta del govern de canviar la representació davant la Mancomunitat de La Valldigna, alegant l'Alcalde que la regidora Canet la qual com a responsable de turisme ja està treballant amb l'ens sería més adecuada per a tal càrrec, acusant a Vercher de rebutjar al mateix ens en sí i de no assistir al les seues reunions, replicant-li esta que esta proposta es una "vendeta" pel seu escrit en la premsa sobre les dietes del Alcalde , i que este tampoc asistix , pel que va demanar que renuncie ell , contestant-li el senyor Juan  sobre la dita suposta vendeta que no podía ser així quant la proposta es de fa uns dies i el dit escrit de huí mateix , i que sobre el que cobra, el qual està regulat legalment i va explicar , la senyora Vercher també ho cobra en proporció , 200 euros per assistencia , i no va possar cap impediment en el seu moment . Diguè que el que vaja ell o no no excussa la no assitencia d'ella , i que el que es cobra no es per la assistencia puntual si no per tota la faena que es fà en general a favor del ens i la aportació a la insitució .
El portaveu popular senyor Vidal no va voler entrar en el tema personal i va a anunciar que s'oposa a la proposta fins que no es vega una participació activa , la qual va reclamar d'uns i altres com ell mateix fà en la Mancomunitat de La Safor .
Per la seua part Vercher li va recordar que no té majoría i que vaja a les reunions , replicant-li el senyor Juan que en La Safor s'acordà que vajen els suplents en la pràctica , i que li pareix greu que l'ajuntament no estiga repressentat dígnament en la Mancomunitat vallera , emplaçant-la a anar demà mateix als actes previstos pel ens .

On no va hi haure discrepància es en l'aprovació de la proposta de Compromís per a que s'incrementen les inspeccions administratives a les ETT'S al constatar-se l'abús de moltes d'estes davant la situació económica , arrivant a situacions que Llum Sansaloni va qualificar de quasi esclavitut, amb jornades inacabables i mal remunerades , i no cotizacions de tot el treballat , i tot això al ampar de la normativa estatal . 
La popular Tudela recordà que el seu company senyor Enguix ja va propossar messures sobre el tema agrícola , com la colaboració de les forçes de seguretat en el control del tema , informant l'Alcalde de que huí mateix s'han reunit els caps de la Policia Local i el cap local de la Guardia Civil al respecte . 
La portaveu socialista s'adherí a la proposta, així com la senyora Vercher que demanà afegir que s'encoratjara a les empreses locals per a que no contracten amb ETT'S irregulars , compormentent-se la regidora Sansaloni a arreplegar-ho en altra proposta i informant que en Local Foment ja s'havía tractat segons li apuntava el seu company senyor Llàcer .

Per motius d'urgència s'aprovà per unanimitat la proposta de la Regiduría d'Urbanisme per a liquidar l'adjudicació de la concessió d'Agent Urbanitzador de l'empressa Calviga en el sector 14 , després de la solicitut d'esta en tal sentit , però rebujant indemnització alguna d'acord a l'informe dels tècnics municipals .

En la segona part del Pleno es donà compte del estat del pagament de factures, amb 602 pagades este trimestre per un import de 1.131.148 euros, 569 pendents per un import de 1.062.051 euros , 2.008 euros d'interesos i 88 factures per un total de 163.963 euros pendents per assumptes varis burocràtics .
Es donà compte de objecció de Intervenció, control pressupostari corresponent al tercer trimestre d'este any, aprovació del marc pressupostari per al periode 2014-2016 , i d'una diligència judicial derivada de la sentència sobre el tema informat en el plenari d' octubre del tema del ara qualificat com a prèstec i abans subvenció en el tema de l'aigua .

Fora del ordre del dia l'Alcalde va informar sobre reunions sindicals .

Ja passats a Precs i Preguntes, varen intervindre :

María Císcar del PP va propossar que donat que a l'empressa del Festivern no li se cobra rés per les despesses , es negocíe rebaixes en el preu per als vallers o que es subcontracte a empresses locals , i li recriminà a la regidora Sansaloni la referència al seu lloc de treball en el pàrquing , contestant-li esta que no sòls no l'havía acusat de rés sino que per contra havía expressat que no havía dubtat del procés de selecció i havía alabat la seua renuncia al lloc quant va decidir ser candidata popular en les eleccions locals . L'Alcalde arreplgà el plec sobre el Festivern i va ratificar el que havía dit la senyora Sansaloni .

La també popular Raquèl Escrivà va donar compte del suport del seu grup a Encarna Sansaloni com a Cronista oficial , no donat-li peu l'Alcalde a explicar-ho per no correspondre en este punt .

Mario Enguix , del PP així mateix, va demanar messures per a paliar el cost que suposa als llauradors el IBI que paguen per unes terres que no estàn urbanitzades ni tenen visos de estar-ho . L'Alcalde i Borràs varen informar que si les IBIS son alts son per les altes valoracions cadastrals aprovades en plè boom inmobiliari així com la qualificació pel mateix de terrenys rústics com a urbanitzables en demassía quant després la crisi ho ha paralitzat tot , que el IBI i l'impost de rústiques son diferents i per tant no canviables sense modificar el PGOU i requalificar els terrenys, i que no obstant s'està estudiant una serie de bonificacions subjectives per a no beneficiar a aquells que especularen o a les entitats bancàries que han adquirit per desnonament o com a inversores també , però recordà que des de 2006 quant es va revisar el cadastre al alça no s'havía fet rés al respecte i que hi ha que anar en cura per a no caure en ilegalitats , el qual va rebutjar també el senyor Enguix que assenyalà que ell sòls miraba pels interessos dels xicotets propietaris que no trauen llaurant les terres ni per a pagar l' IBI moltes vegades .
L'Alcalde va assenyalar que amb la rebaixa del impost i les noves messures de recaptació del estat es deixrà de recaudar sobre un miliò d'euros per part del Ajuntament, per que s'havorà de concienciar en la rebaixa de servicis e inversions que comportarà .    
      
El portaveu popular senyor Vidal va fer diverses propostes, després de remarcar que el seu company en ningún moment es refería a fer algo ilegal,  demanant que es feren reunions previes al pleno per a acordar messures en la rebaixa cadastral i del impost donada la baixada del preu de mercat dels inmobles de sobre un 40% segons diferents fons .
Va dir i al respecte de l'afirmació anterior del Alcalde de que no hi havía dotació per a una nova lìnea de alta tensió que millor que així siga i que tarde, encara que va indicar l'Alcalde que serà més prompte o tard inevitable .  
Sobre el Festivern va demanar la màxima cura en el control doncs l'any passat es varen vore bengales dins de la carpa , contestant l'Alcalde que es té i que l'event consta de tots els informes técnics favorables, el qual no sempre es dona , però que no es baixarà la guàrdia , solicitant la colaboració de tots els regidors al respecte i que denuncien si veuen quelcom irregular .
En quant a l'aprovació dita de 17 modificacions de crèdit va assenyalar que es prova de que treballen pel bé del poble, i en quant la pàrquing que el que volen es treballar des de dins , colaborar i participar actívament, i el mateix en el tema de la piscina .
Preguntà i li contestà Llum Sansaloni sobre el tipus de contracte del conserge de la piscina , i va demanar de nou cura en les cremes del golfo, doncs huí mateix hi ha hasgut un foc , el qual el senyor Llàcer va qualificar de pressuntament provocat doncs no s'està cremant més tal i com es va acordar .

La regidora popular Inmaculada Tudela va reincidir en el tema de la seguretat del Festivern, demamant una reunió específica de seguretat doncs com a técnic en urbanisme va observar en el projecte del any passat algunes coses no tant correctes com afirmava l'Alcalde, el qual va reiterar el dit sobre els informes favorables , no creguent necesari una comissió específica al respecte .
En quant al Gabinet de Premsa Municipal va demanar objectivitat , perquè en l'informació sobre la carrera solidaria per arreplegar fons per a l'estudi d' enfermetats rares en la que colaborà actívament el seu company el regidor Salva Sansaloni , este no va ser anomenat , sòls l'alcalde, això que i tot va eixir en els fotos en roba d'esport donat que havía acompanyat al corredor , segons va dir el mateix regidor aludit . L'alcalde va replicar diguent que en el consell de redacció del BIM s'havía acordat no personalitzar l'informació .

La regidora no adscrita senyora Vercher va preguntar si s'havía rebut una petició sobre que s'informara del cost dels bous al carrer de festes i quant pensaven contestar , conestant la regidora de festes senyora Altur que sí i que quant tingueren totes les dades al respecte donat que s'estàn encara contabilitzant, demanant Vercher que s'informe també públicament .    
Per altre costat va preguntar si havíen rebut els grups municipals la seua proposta de messures per a que els desnonats no paguen damunt la plusvalúa i si pensen fer algo al respecte, contestan-li el regidor d'Hisenda senyor Borràs que la llei estatal ja preveix que en cas de donació de pago siga el adquirent qui pague dit impost .

Va tancat el torn d'intervencions la regidora Canet ,que va donar compte a petició en pleno anterior per part de la regidora popular Escrivà de les despesses fetes en la planta baixa del edifici del Consell Agrari .

Sense més temes que tractar es va acabar la sessió quasi a la mitjanit .

DOS OBSERVACIONS QUE EN VENEN AL CAP :

- (1) Si els pressupostos pujen el més car no arriva a 39.000 euros més IVA, en qué radica la diferència fins al 55.000 euros demanats ? Ho preguntarem .

- Ahir intervingueren varis regidors populars varies vegades, el qual no es usual, recalcant al senyor Ferrando i la senyora Tudela : Canvis en el PP ?  

3 comentarios:

  1. Tal i com Estruch ho conta jo ho veig clar: cada dia que passa el bipartit els pega un palo de por a l'oposició. El PP ja no sap per on pegar i Karina Vercher només que la mou l'odi personal cap a l'alcalde Jordi Juan i està vist que només busca mesures populistes, boniques de cara a la galeria i impossibles de fer. Està vist que esta oposició no s'entera de res, pareix MENTIRA que hagen governat i que el govern, amb tots els impediments, estan fent les coses molt bè.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Senyor Mestre, el que va quedar clar al Plenari va ser la INTOLERANCIA del Sr. Alcalde llevant la paraula repetidament als regidors de l'oposició. Només una crítica a l'oposició, no alçarse i abandonar la sala, no tolerar el abús d'autoritat, rallant la mala educación de l'Alcalde mes dictaor e intolerant que ha tingut este municipi.

      Eliminar
  2. a l anònim de les 13:23

    El que està clar es que no saps ni per on vas. Sí ... estan fent les coses be per al Botifarra, per a Xavi Castillo, per al Rafa subvencionat.... fan les coses be per als seus.

    Ves i fes-te-ho veure

    ResponderEliminar