miércoles, 27 de noviembre de 2013

Article d'opinió : TOT UN EXEMPLE A SEGUIR

Parle del amic Josep , un simater que segur tots els que el conegueu identificareu de segur .

I es que com vos hem informat en article a part, un grup d' alumnes i acompanyants del EPA Bolomor hem estat de cap de setmana rural , fents esport i gaudint de la natura. I entre ells , una persona que ens ha donat a tots una lliçò de superació front als entrebancs de la vida .

Josep , una persona esportista que inclús corría marxes de fons , va sofrir fa onze anys un derrame cerebral que el va deixar amb unes minusvalúes físiques i psíquiques mólt greus , tenint que recomençar a aprendreu tot, inclús a caminar . Doncs, bé, lluny de quedar-se mirant la vida passar va decidir tornar a ella actívament i dos mesos després , a la seua marxeta , ja va fer la putjada nocturna al Mondúver . Una vegada mitjanament recuperat i després de aprendeu quasi tot de nou, incluit a conduïr vehicles ( primer en tricile, després en bicicleta, ara en cotxe ) , es va apuntar a la EPA on es va traure , poc a poc, al seu ritme, el graduat i ara està cursant el grau mitjà de valencià ... i no pensa parar (el dissabte ensenyarà a fer sabò en el Braç Treballador junt al seus amics del GMV). 

Doncs bé, al seu ritme però no per això molt més lent , sòls un poquet, que qualsevol altre ha anat i ha arrivat on tots els demés hem anat i arrivat , i no era fàcil siquiera per als que no tenim cap de minusvalúa, guanyant-se l'estima per a sempre dels que no el coneixíem i agrandint la dels que sí .

I una anècdota per acabar :  Estiguent els dos xarrant tranquílament en el cim d'una alta muntanya, de mólt difícil accés inclús per a entrenats , esperant als demés doncs el cos ja no ens donava per a més, ens trobem amb un monitor de muntanya i una companya que estaben fent una marxa de més de 20 kilòmetres , que es paren al vorens, ens saludem i al vore alçar-se dificultóssament a Josep de la pedra on estava sentat, es quederan bocabadats de vore'l allí dalt, i el felicitaren efussívament pel mèrit de lo aconseguit . 

Josep, en endavant quant em queixe de que en fà mal açò o allò, me'n recordaré de tú i tiraré cap amunt , esperant ens trobem a vore prompte per a seguir aprenent la teua lliçò de vida i superació .

No hay comentarios:

Publicar un comentario