jueves, 6 de noviembre de 2014

Editorial : PRESSUPOSTOS 2015

Esta setmana coneguerem la proposta de pressupostos per a 2015 que ha pressentat l'Alcalde Jordi Juan, i desprésde haver sentit altres comentaris huí volem fer un analisis d'ells des del nostre punt de vista, i tractan que este siga neutral i el més objectiu possible.

Així vegem un montant total similar al d'este any, algo normal perquè no es previsible un aument significatiu d'ingresos i esperem que tampoc de despesses extraordinaries salvo que el tema de la piscina coberta ens obligue a fer-les.

Una forta partida en inversions per a complir amb les demandes arreplegades en les assemblees ciudatanes  junt a una rebaixa de la partida de la Mancomunitat, açò ni suma ni resta vots, més una partida prioritaria en servicis socials i 100.000 euros en acabar el taller de Adisva, açò si suma vots, tot açò cassualment en any electoral però ben vingut siga en benefici dels ciudatans,completen junt a una baixada de la despessa corrent i aportant 50.000 euros a Foment d'ocupació  bàssicament i segons ha explicat l'Alcalde les línees d'estos pressupostos.

Per a nosaltres i a manca de coneixer-los a fons i detallats, son uns pressupostos que a priori pareixen adequats i realistes i amb un punt molt possitiu com és que tot açò i segons paraules de Jordi Juan,  es podràn fer i es faràn amb fons propis i sense acudir doncs a crédit gràcies al sanejament de les arques muncipals , per contra rebaixant en 1,6 milions de capital i interessos,  algo que no s'ha donat des de fa un grapat d'anys.

I seràn possitius per al ciudatà perquè el poble ho notarà en millores sobre tot en urbansime (visquen les eleccions) i servicis socials i com hem dit sense més empenyar-se : Ens queda el dubte i no ho sabrem fins el proper Maig, si el mérti d'eixe reconegut i papable sanejament li serà reconeguda a Borràs, a Jordi, abdós, a tot l'equip de govern, i si estes vissibles millores repercutiràn en el sentit del vot dels vallers i també en eixe cas a qui beneficiaràn (s'admitixen apostes) .

I també ens queda el dubte de quin paper ha jugat el Regidor d'Hisenda en la el.laboració d'ells, supossem que poc a poc anirem sabent-ho, i sobre tot quin paper jugarà donades les males relacions entre els socis de govern, de fet ja hem pogut vore les primeres discrepàncies de en qué invertir. així com el de l'opossició donat que com tots sabem Jordi no compta siquier amb els socialistes amb la majoría suficient per a aprovar-los : Ens temem episodis entretenguts, estarem com sempre atents.

Açò segon ho sabrem prompte doncs es intenció del Alcalde aprovar-los abans acabar l'any, algo que sería inaudit, i així poder començar a aplicar-los d'inmediat (altra cassualitat d'any electoral ?) , 

I en quant als mèrits i repercussió de les fortes inversions i demés ... com hem dit, les urnes jutjaràn. 

11 comentarios:

  1. Esta propsta de pressupost és del bipartit o de l'alcalde? He llegit que Borràs el socialiste no està d'acord amb les inversions que vol l'alcalde.
    Això és un desgavell de govern!!

    ResponderEliminar
  2. Nota del Administrador : Despres redactat este articul hem llegit i encara ho poguerem referenciar pero no ampliar, que sobre els 900.000 euros previstos per a inverssió hi han discrepancies en quant a que destinar-los, doncs Borras pensa que deuria ser al col.lector per al que falten com sabeu 800.000 euros, i l.Alcalde que ho vol destinatar a obres podríem dir menors com voreres i similars.
    Al respecte dir que el primer es un obra per a nosatres indemorable pero que el poble també necessita i urgent de lo segon, pel que a falta de xifres concretes per a poder opinar amb certeza el que diguem es que s'estudien a fons les dues possibilitats encara fera falta un poc de financiació externa doncs el nivell d'endeutament actual no es elevat, o un poc de menys amortitzacio si es possible.
    Som del pensar de que si fa falta empenyar-se fins uns llímits acceptables en tal d'una major qualitat de vida s'ha de fer i ni la platja pot seguir mes temps inundant-se ni el poble en mal estat sobre tot en quant als passos de vianants.
    De vegades no tens mes remei que anar fent apanyos en vers de fer de nou o una reparació total en ares de cobrir una necessitat major.
    Pero be, com vos diguem no tenim xifres per a poder opinar a fons i esperem anar coneixent mes dades per a poder fer-ho.
    Ara be, vist el vist de les relacions actuals entre socis de govern i entre Alcalde i opossició i sen tan gran i difícil de salvar esta discrepancia entre els primers en este punt de les inversions mal ho vegem de solventar.
    El que queda clar es que es mes vistos per als habitants comuns de Tavernes fer varies obres en superficie que una i soterrada de la que sols t'enrecordes quant plou i sols pels que ho sofrixen en concret.

    ResponderEliminar
  3. El que queda clar es que es mes vistos per als habitants comuns de Tavernes fer varies obres en superficie que una i soterrada de la que sols t'enrecordes quant plou i sols pels que ho sofrixen en concret.

    O siga lo que va fer el PP, però això mai li ho recordeu.

    ResponderEliminar
  4. El pressupost es responsabilitat per llei de l'alcalde. I és l'alcalde qui el presenta, com presenta la liquidació i com presenta els comptes a sindicatura. Com ha passat en altres anys. I com passarà sempre.
    El que no es compren es que el PSOE no tinguera ja una proposta preparada i presentada a menys de dos mesos d'acabar l'any.
    I això es una proposta de l'alcaldia, com els altres anys, i el PSOE dirà la seua i tindrà les prioritats que tinga o crega, cosa normal per això no es el mateix partit. Ara Borràs fara lo que li mane el senedrin local. Com totes les actuacions que fa que primer ha de demanar permís com es public i notori que passa dins de l'agrupacio local. Manolo y sus muchachos també diran la seua quan siga el moment. Estos diguen lo que diguen i presenten lo que presenten van a dir que no. Segur.

    ResponderEliminar
  5. Pressupostos electoralistes al cent per cent, es curiós vore com quant s'acosten eleccions afloren els diners de baix les pedres : Col.lector ja, lo demés pot esperar doncs les voreres poden ser remendades i per a pintar passos de zebra sobra amb els 100.000 euros de que sobren, i tot el demés pot esperar, la platja no.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I dels passos de vianants,ja ha dit l'Ajuntament que la mà d'obra li eixirà debades, amb l'ajuda per a contractar 29 persones,que han dit que es dedicaran a això.

      Eliminar
  6. A l'anonim de les 10:30, dir-te que deixes dit que es va a fer "lo vistós", no el necessari i li lleves importància al colector perque sols ho sofreixen "uns pocs" i només de quant en quant. I ho dius amb tota normalitat i damunt volent quedar com a menys roin comparant amb el que tampoc ha fet el PP. Això és el més trist,que es governe només per a la urna, per a sectors concrets o majories, com si quasi tots els vallers no tingueren casa a la platja ni poguera descarregar aigua en agost. Dir que els empadronats a la platja tenen menys dret per on viuen i amb els impostos que paguen i serveis només durant dos mesos/anys és molt ofensiu.
    Jo sí vaig a recordar lo mal que ho va fer el PP,balafiant i enganyant, però també recorde que gràcies a uns partidets,un entre ells amb molts votants a la platja,van restar molts vots al PP i van propiciar de rebot el govern progressIste. I ara menyspreen eixos vots perque no són dels seus. Després si necessiten un partit frontissa voldran que obliden tot açò.
    A l'anònim de 9 minuts després,dir-li,que el sanes roin si d'acàs serà del Bloc, quant un regidor que ara està però no estava esperava al Sr. Juan a un despatx contigu al de reunió per fer-li d'assessor constantment. Si algo té Borràs,fora de les errades que també ha fet,és més maduresa i personalitat,almenys no es fa tants espectacles al Facebook ni mana anar caçant galgues a dos patrulles. La sort que té Juan és que té al vell/nou regidor per parar-li els peus.
    De la resposta del PSOE al pressupost no la sé,però per molt que el faça i presente Juan, algo tindrà a dir el socialiste,està demostrat que quan ha volgut ha posat al Bloc entre l'espasa i la paret,com la rectificació dels escrits d'assumptes socials o el cessament del cap de premsa,a més a més de fer-se amb la signatura per als proveïdors. Cadascú mana o deixa manar el que pot,com un matrimoni de conveniència. I això al alcalde li fà més por que el que puga dir o fer el PP.

    ResponderEliminar
  7. Borràs té raó. És més urgent fer el colector.

    ResponderEliminar
  8. El PP no ho pensa igual. Mira la nota de premsa última.

    ResponderEliminar
  9. Karl Mark no saps llegir. Això no ho dic jo, ho diu l'Administrador, ultim paragraf dalt del meu.

    Continues desafinant. El falta assaigs.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quin "anònim" eres de tots? I quina de totes les coses que comente no dius tú? Et recorde que al mateix escrit puc comentar responent a dos anònims, a Enric i al que pense en general del tema. N'hi ha pa tots, aixína que de desafinar res, concrete ben clarament el que responc als anònims de 10:30 i 10:39.

      Eliminar