viernes, 21 de noviembre de 2014

LLEGIT A LA PREMSA, SAFOR GUÍA : Borràs dona per trencat el pacte de govern

Ens ha remés l'enllaç a este interessant artícul un lector, hem llevat les fotos pel seu tamany però teniu el text complet. 


Víctor Borràs: 'Jordi Juan ha trencat el pacte perquè nosaltres hem gestionat millor'

El passat 18 d'octubre l'agrupació vallera del PSPV-PSOE va proclamar Víctor Borràs com a cap de llista per a les pròximes municipals. Les primàries no hagueren de celebrar-se en ser l'únic aspirant. Des de fa tres anys, en virtud del pacte de Govern amb Compromís, este economista és tercer tinent d'alcalde i regidor delegat d'Economia, Hisenda, Patrimoni, Participació Ciutadana i Servicis Socials. Va poder sortejar la moció de censura del passat 29 de maig de 2013 presentada pels huit regidors del PP i per Karina Vercher i que no arribà a votar-se, com després així va avalar la justícia. Afronta la recta final de la legislatura marcant distàncies amb Compromís, i explicant què han fet els regidors socialistes als respectius departaments que han governat.
Josep Camacho 20/11/2014

¿Per què s'ha trencat el pacte? 
–El senyor Juan no te intenció de complir el seu compromís amb el pacte. Creiem que es perquè les regidories que millors resultats tenen són les gestionades pels socialistes. En compte d’exigir als regidors de Compromís més feina, prefereix atacar al soci de govern, que tantes alegries li ha donat al llarg de la legislatura, perquè els socialistes hem estat governant amb lleialtat i fent feina cada dia pels veïns.

L'alcalde Jordi Juan els acusa de "voler anar ara de salvapàtries"... 
–Jo no vaig a entrar en desqualificacions, perquè seria posar-me al seu nivell. A mi m’avala la feina feta: liquidació amb superàvit del pressupost, presentació de pressupostos amb tots els informes favorables de la Intervenció, canviar el sentit del romanent de tresoreria que ara ha passat a ser possitiu, acurtar el periode mitjà de pagament a proveïdors... En canvi, des de gener està signat el contracte de lloguer del nou reten de la Policia Local, i les seccions d’activitats tècniques i d'informàtica no s'han pogut obrir, amb la despesa que té. Eixes competències recauen directament en regidors i el propi alcalde de Compromís. ¿D’això no té res a dir, quan cada dia de retard ens costa diners a tots els vallers?

¿Com està el PSPV-PSOE a Tavernes? ¿Com ha encaixat l'anterior candidata, Carmen Canet, este canvi en el cartell electoral? 
–Sempre hem apostat perquè el Partit Socialista de Tavernes estiga el més obert possible als militants i a la ciutadania. Així ho vam fer recolzant el procés de primàries autonòmiques entre Ximo Puig i Toni Gaspar, i darrerament amb l'elecció del candidat municipal, tot i que finalment no calgué fer primàries. Les passades eleccions locals els socialistes vam tindre un dels pitjors resultats en unes municipals, és cert, però el partit ha millorat afiliacions en estos darrers anys. Amb Carmen Canet no hi ha cap discrepància, però sí un canvi generacional, i això suposarà una aposta per gent més jove en l'executiva i en la nova llista per a 2014.

Comentem alguna herència rebuda pel PP. En primer lloc, la morositat, el deute a proveïdors... 
–Ens vam trobar amb una ciutat endeutada, paralitzada en inversions i amb falta de recolzament als sectors estratègics com l'industrial, no sé si fruit de la deixadesa o d'una majoria absoluta en la qual es va acomodar el PP. Pel que fa al deute amb proveïdors, ho vam solucionar demanant dos crèdits al Ministeri, un d'uns 600.000 euros i un altre de 2,6 milions d'euros. Amb això vam posar el comptador a zero i hem aconseguit superàvits pressupostaris i romanents de tresoreria possitius.

Però pagaran quasi un milió d'euros d'interessos fins a l'any 2023. 
–Sí. Estem mirant de refinançar-los per a reduir la càrrega financera, acollint-nos a una rebaixa dels tipus d'interés. Amb tot, encara podem afrontar inversions a càrrec del pressupost municipal.

També han fet retallades... 
–Sí, però les partides de Benestar Social mai s'han retallat. Hem millorat els servicis amb menys recursos i, el més important, hem procurat que l'Ajuntament de Tavernes siga capaç d'autofinançar-se.
El parking ha passat a ser de gestió directa. 
–Vaig negociar amb l'empresa concessionària i vaig aconseguir un bon acord de liquidació en març que ha suposat un estalvi, de 2,5 milions d'euros a 1.780.000 euros sense interessos, i la retirada per part d'esta dels litigis judicials contra l'Ajuntament.

L'alcalde ha dit que la piscina coberta tampoc no es podrà obrir durant l'any 2015. 
–L'empresa continua tenint la concessió vigent, però està en concurs de creditors, aprovat pel jutge i amb un pla de viabilitat econòmica. Per tant, la piscina municipal s'ha d'obrir, però hem de ser cautes i no volem forçar una liquidació perquè l'administrador concursal diu que l'empresa és viable. A més, faltarien uns 500.000 euros per acabar-la.

¿Com evalua l'oposició que ha fet el PP, i la regidora del grup mixt Karina Vercher? 
–No m'agrada l'oposició que ha fet el PP, perquè ha volgut imposar iniciatives des del plenari, en coalició amb Karina Vercher: han volgut governar des de l'oposició. La sorpresa que s'han dut és que no ha sigut possible. El PP ha volgut judicialitzar-lo tot, aportant poc o no res al bé comú de la ciutat. Però entre no aportar res i impedir que les coses no prosperen hi ha diferència. Al final, s'han retratat i trobe que els vallers faran una evaluació dels fets.

Temps passat, ¿pensa que hi hagué alguna 'mà negra' en l'intent de moció de censura? 
–No crec, però sí que el Partit Popular volia governar a costa del que fora, fins i tot amb esta moció que ja vam advertir que era il·legal, com després va ratificar el jutjat.

Estan debatent-se els pressupostos per a 2015. ¿Quines són les principals línies? 
–Els pressupostos sumen 15 milions d'euros. Els ingresos són semblants a 2014, malgrat la congelació de l'IBI per a 2015. La despesa corrent baixa i destinem més de 900.000 euros a inversions.

Hi ha hagut moments de tensió amb Compromís, com el dinar amb la gent major durant les festes. ¿Tornaria a pactar en 2015? 
–Aquell dia va semblar més un acte de partit que un esmorzar de l'Ajuntament. La relació amb Compromís s'ha gelat perquè vénen eleccions. Ja vorem si pactem. Fa tres anys, donada la situació caòtica de l'Ajuntament, sí que va ser necessari i no podíem deixar passar l'oportunitat.

8 comentarios:

  1. Per culpa de l'alcalde portem tirats al fem més de 30.000€ del lloguer del local del reten.

    ResponderEliminar
  2. Pues clar que pactaran! És més, el pacte fa ara cuatre anys que el tenen fet i és un pacte de més d'una legislatura.

    En 2011 van tindre la mala sort de pensar que EU trauria 2 regidors i aixina Karina, que no es deixava manipular, no els feia falta per a res... Quin erro!

    Ara van pel mateix camí: el bloc no pujarà el que pensaven, el PSOE s'enfonsarà, i EU, ni amb els esforços que esta fent Edu ixirà del forat. Per si fora poc, cada dia la gent pot vore menos a Jordi Juan i Victor Borras, per no renunciar al sou i aguantar ahi, esta quedant prou mal amb el socialisme valler.

    Menudo panorama per a reeditar un pacte! Al final, els que es presenten nous no tindran ni que fer campanya. Només sentar-se a esperar, perque BLOC-PSOE-EU s'autoberenaran entre ells. Serà entretengut.

    Hi haurà pacte, encara q siga pa fer mal (d'este viatge, ni que s'enjunten els tres serà prou per a tindre majoria). Estarà complicat, però per si de cas, Enrique, tu no els votes!

    ResponderEliminar
  3. Amb estes declaracions bipartit està finiquitat i l'alcalde tindria que llevar-li les competencies i el jornal a Borràs.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si,però no ho fà. No tindran al Bloc tan clares estes declaracions.

      Eliminar
  4. Pues jo no sé,però no tinc clar que el pacte estiga trencat. No sembla que el títol siguen declaracions de VB, quant a l'entrevista no diu això exactament,sino que CREU QUE JJ NO COMPLIRÀ EL PACTE. De creure a afirmar i de futur a present s'en va un món, però la editorial, que pot ser interessada ho interpreta d'altra manera: hi han alguns que tenen pressa per vore el trencament i poder començar a fer carnassa a un o altre,o a dos bàndols junts. Als implicats conforme estan ja estan bé per anar tirant-se pedretes sense que la sang arribe al riu,només estan fent precampanya, els dos. La vertadera incògnita és el que faran a l'estiu,i apart de pel que tinguen pensat fer en quant a possibles pactes,també perque poden donar-se resultats no previstos en qualsevol sentit i nous protagonistes.

    ResponderEliminar
  5. I ara,que amb motiu del dia contra la violència de gènere Serveis socials anava a fer uns actes,EL MATEIX DIA JJ en contra programa altres des de regidoria de policia.I ho publiquen de presses abans que Victor. A mi no m'ha publicat açò a la noticia de La Cotorra:
    La regidoria de seguretat social no es parla amb la de serveis socials? Dos actes al mateix dia amb el mateix motiu i diferents regidories i publicitats?
    Queda una mica cutre per a un govern que pretenga ser seriós.
    I a pagar-la els de sempre,per culpa de batalletes polítiques.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bueno,si que m'han publicat,però se n'ixen per peteneres dient que això només ho porta la policia, i que no en saben res de Serveis socials. Jo els conteste que això és mitja veritat, i que la part de S.S. està publicat al Facebook de l'Ajuntament, no serà tan difícil de trobar:

      Aleshores els policies deuen ser supermans, quan porten eixe tema sense tindre res a vore amb serveis socials. Els fitxers i casos de maltractament els porta la policia o porta només la part de les denuncies? Vaja ganes de notorietat que tenen alguns amagant molt gran part de la realitat.

      Saforguia, 25-11-2011:
      Respecto a Tavernes de la Valldigna, el alcalde, Jordi Juan, participó ayer en Cullera en la presentación de una campaña de sensibilización, dentro del Proyecto Iceberg, una experiencia donde participa la ciudad vallera... Al acto asistieron las concejalas de Educación, Pilar Altur, y de Servicios Sociales, Karina Vercher. Més noticies on demostra la implicació dels departaments de S.S. I educació.

      http://www.ondanaranjacope.com/noticias/id21209-el-ies-la-valldigna-de-tavernes-de-la-valldigna-organiza-jornadas-contra-la-violencia-de-genero-.html

      http://www.lexpressio.com/?arg_id=136&url=2&corp=lexpressio&arg_familia=2&arg_poblacion=5

      Si s'haguereu llegit el programa sabrieu que hi han molts més associats i interventors que no sols la policia:
      http://www.xarxamujeres.es/wp-content/uploads/2012/12/1.-PROYECTO-EUROPEO-ICEBERG.pdf
      Policia,serveis socials,educació,sanitat,Tyrius...

      https://www.facebook.com/serveissocials.tavernesdelavalldigna?ref=ts&fref=ts

      Ara resulta que en Tavernes Iceberg només ho porta la policia i els actes es fan des de la seua regidoria. Aqui perjudica esta descoordinació? A qui beneficia?

      No fa massa ja hagueren de recular alguns davant el despreci cap serveis socials. Tornarà a repetir-se o seguirà el mal rotllo?

      Eliminar
  6. I li tornen la trompa al xic els de La Cotorra, ara contesten dient que qui es important no són les regidories (les dels altres) sino qui signa els "papers". I quí és eixe? JJ.
    Ens vegem obligats a tornar a refer-los:

    Pues per no ser una tempesta busquen i busquen per on eixir-se'n com si tingueren encara la raó. I no parlem de política. És molt fort ningunejar els propis treballadors pel simple fet de pertànyer a un Departament que no és del propi partit, demanar disculpes, després tornar a ningunejar, i després tornar a justificar.
    I no, no es deuria confondre regidoria amb regidor,als polítics els agrada massa personalitzar quant el protagonista deuria ser el ciutadà.
    Fins i tot un ceg o un babau volia l'animadversió cap tot el que no beneficie Compromís, com anomenar la simple feina de Comselleria de consignar uns diners i no fer-ho amb l'ardua de emplenar,estudiar,valorar i validar desenes i desenes de expedients,visites i telefonades. Altres a això volen llevar-li tota importancia dient-li omplir papers. Clar, els directors de centres educatius no deurien cobrar el plus ni ser eximits de part de docència, total, per omplir quatre papers més que els mestres!
    Lo important és la firma de l'alcalde,clar, encara que no sàpiga massa de qué va la cosa.
    Continuen,continuen fent el capdell més gros cada vegada,si s'acaba sabent tot, i en un poble més encara. I si es menteix o s'oculta la part se veritat en unes coses pot passar també en altres. No casa massa amb la transparència.
    Ah! recomane fer la renda a la gestoria,no vinga cap sanció o susto posterior,no és bò ningunejar als bons professionals. Perque el que està clar que ací el gestor ix o no en titulars segons el club al que pertanyi.

    ResponderEliminar