miércoles, 26 de noviembre de 2014

AHIR ACTES SOBRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Tal i com vos informaem, ahir es celebraren dos actes programats per diferents regidoríes del Ajuntament.

Així en el pimer i davant un saló de plenos plé i després la pressentació del acte per part del Alcalde, va prendre la paraula el jutje de violència de gènere de Sueca el qual va parlar sobre la llei que regula el tema, i destacarem les dades oferides sobre Tavernes : 23 cassos en 2013, 20 el que portem d'any i 32 persones baix seguiment, 500 cassos de mitja mensuals en Sueca, 125.000 cassos en tota Espanya i es supossa que sols es denuncia en un 50%  dels cassos, dels quals un 67% es sobre persones espanyoles, i de les extranjeres un 40% renuncia a seguir amb el procediment, amb un 2% aproximat en Sueca de denuncies falses i un aument del maltracte a majors per part de descendents, del qual s'ha de sensiblitzar.

Després intervingué la guardia civil encarregada del tema a Tavernes la qual va explicar el procediment que es seguix quant es rep una denuncia, i en un segón torn explicà els seguiments que es fan dels cassos segons la seua gravetat.

A continuació la fiscal després alabar l'eficàcia de Sueca, va explicar la funció del seu càrrec, a destacar l'elevació de faltes a delictes per la llei amb la consegüent major pena, la denuncia de manca de mitjans i per contra l'us de la pulsera electrónica per damut de la mitjana en Sueca.

Seguí el Secretari que explicà el procediment administratiu, a destacar el registre central i informatitzat de condemnats i víctimes, que la nostra comunitat es la tercera en nombre de denuncies i la segón en nombre de morts, i que així i tot les ordres de protecció son efectives.

Tancà la policia local encarregada del tema que parlà de les seues funcions com els seguiments dels cassos, procediments, institucions d'ajuda,  formació continuada de la nostra policia local i que España està molt avançada en el tema i per contra Alemania molt atrassada.

I finalitzá amb preguntes dels pressents de les que no podem donar compter doncs ens anarem al altre acte.     

I en este segón acte després de pressentar-lo el regidor de Benestar Social Víctor Borràs  que parlà de la llei i del programa IRENE, donà pas a la funcionaria de Benestar Social encargada del tema que va parlar sobre dit programa, i no vos podem dir més perquè ens tinguerem que anar a complir amb la pàtria valenciana. L'acte es va cel.lebrar en l'auditori de la Casa de la Cultura.

18 comentarios:

  1. En les fotos del seu acte de La Cotorra, cap foto dels assistents?
    Com deia un dels comentaristes, que anirien molts mestres, ha errat de professió, el que n'hi havien era advocats, com una vintena, normal, els que coneixien al jutge, poca gent del carrer i els habituals del partit. També regidor i treballadors de serveis socials, a títol personal.
    El centenar de mestres que deien assistirien deurien ser a la casa de la cultura, perque allí és on es tractava el tema educatiu i de prevenció. Una llàstima que l'alcalde haja decidit separar els dos actes. I també ha decidit no anar ni ell ni cap dels seus regidors de partit a la casa de la cultura. Ells s'ho han perdut.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com Borrás es va perdre l'acte del Saló de Plenos.
      Perque el regidor Borrás no va anar a l'acte.
      Ara, si l'assessora, considera que anar a l'acte es estar uns minuts assentat en la primera fila, anar-se'n nomes començar els parlaments dels ponents i no enterar-se de res de res del que es parlar, vale, pues si, podem dir que va anar. Estar ja es una altra cosa.

      Eliminar
    2. L'alcalde i els seus regidors no tenien cap noticia de l'acte. Ningú els va comunicar res, com no se'ls va comunicar res la setmana passada de la presentació de l'acte aquell sobre el paisatge per Carmen Canet, com tampoc se'ls va dir res de la passarella de moda, o del triatlo en la platja, entre altres.

      I es Servicis Socials qui separa l'acte. El seu acte es monta de pressa i carreres el dia 21, i es va canviar la programacio prevista en la Casa de la Cultrra.
      I s'avisa per correu electronic dels canvis pel tecnic de la Casa de la Cultura el dia 24, no per Servicis Socials.

      Per altra banda no hi ha cap bovo que es crega que l'acte del Saló de Plens es va montar en un dia. L'alcalde no s'alça dilluns i diu: senyor jutge, fiscal i secretari del jutjat de Sueca, demà vinguen vosta a un acte que vaig a organitzar per fer-li la punyeta a Serveis Socials. això no s'ho creu ningu.

      Eliminar
    3. No li pegues la vooooooolta, amic.
      L'acte de serveis socials el saben igual que jo, que no soc ningú, i ho veig pel Facebook del SEU Ajuntament. Enrique va,Mª Luisa va, i més gent va als dos actes. Però l'alcalde que té un assessor pagat per ell a dit no s'entera, no es que no vullga anar. Ja,ja,ja que Victor separa l'acte, diu. Més bé l'ajunta, perque el passe del video ja està programat i publicitat de fa un mes i només s'ajunta la introducció. I, encara que avisen per escrit a JJ el dia abans, que tenien a fer de 7:30 a 9 després del "seu" acte? Ni ell ni cap regidor podia travessar la carretera i donar la cara? Que tenien, el mateix compromis que el jutge?
      No, un acte no s'organitza en un dia, però posar l'hora definitiva si que es pot marcar poc abans de l'acte, com així ha estat, per no coincidir en l'horari i acabar fent més encara el ridícul.
      Ah, i pregunteu-li a Enrique com té l'habilitat de traure a les fotos a regidors que no estan a un acte, com diu el clarivident anònim de les 8:50. Per cert, Victor té assessora? Quí és?

      Eliminar
    4. Pues el gabinet de premsa que faça la seua feina, i l'alcalde que envie Saludes oficials a qui considere. Al acte de l'Ajuntament l'alcalde no va convidar per escrit ni al regidor ni tecnics de SS (només el mateix dia i de boqueta a Victor) encara que van tindre més trellat que ell i van assistir, i no per interés propi sino per deferència davant la gent assistent, com els havera tocat ser protagonistes des de primera hora. L'alcalde no va pensar igual amb els altres actes, ni va anar ni va convidar oficialment (ell és l'únic que pot i devia fer-ho) a la casa de la cultura als caps de les forces de seguretat, que també hagueren pogut fer com els de SS i anar a títol particular.
      I tant, que són els fets qui parlen!

      Eliminar
  2. Enrique, falta dir que el jutge va donar el protagonisme que calia als tecnics de Benestar social de l'Ajuntament, que encara que estigueren a títol personal formen part i molt important del tema tractat. És així com el jutge va introduir a la funcionaria encarregada de l'Irene que explicara el seu punt de vista i exposarà la seua tasca. Després, quan ja no estaves, al torn de preguntes, algú del públic va preguntar a la mateixa tècnica que s'havia passat de llarg el tema de la prevenció,responent-li que això junt al tema educatiu es tractava a l'acte alli proper de serveis socials. Una llàstima que el Sr. Alcalde, en enterar-se (si és que en veritat hi ha algo del que no s'enteren,millor dit s'obvien) dels actes no els juntara pel bé de la població. Per cert, als dos actes va estar el regidor i funcionaris de Serveis socials. Per altra banda, ni l'alcalde ni regidor ni cap tècnic ni funcionari de les forces de seguretat van estat interessats en acudir al segon acte. Més que les paraules, crec que els fets parlen per si sols.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ahir es va confirmar en els corrillos posteriors a l'acte, en un ambient distingut entre tots els participans i part del public, que les dos forces de seguretat que estaven presents (PL i GC) no tenien cap avis ni constància oficial de l'acte de la Casa de la Cultura, com tampoc el tenien l'alcaldia i els regidors de Compromis.

      Són els fets els que parlen, mes que els comentaris anònims en un blog local.

      Eliminar
    2. Les forces de serveis socials tampoc tenien cap avís ni missatge oficial i així i tot van acudir als dos actes. Ara, cadascú que jutge els fets.

      I tant que són els fets, qui parlen.

      Eliminar
  3. Moltes gràcies per completar l'informació, Quadern el fem entre tots. I al segón acte funcionaris si hi havíen, la de cultura i mínim dos de serveis socials a més clar es de la ponent .
    I al primer comentariste efectívament tal volta quede curt d'imatges el primer acte sobre el segón però va ser algo circunstancial, de posibilitat de moviment sense molestar i gràcies també per completar el contingut del artícul.
    I a abdós dir-vos que ho compartisc, una llàstima de no haver tingut els dos actes junts doncs la causa s'ho mereixía i a més foren interessants per a mi molt el primer i pel que vaig poder sentir el temps que vaig estar al segón que va ser a Borràs i uns deu minuts de la amiga Amparo tampoc es pressentava mal.

    ResponderEliminar
  4. Enrique, dos preguntes:

    1) Tu vas vore en algun moment que el jutge introduira a alguna funcionaria per parlar del programa Irene? Va explicar una funcionaria de S.S. el programa Irene?

    Jo vaig estar fins que es va acabar i no vaig sentir cap explicació del programa Irene. Si una referencia en el torn de les intervencions del públic on una persona, que no conec, va dir a resposta de la intervenció del primer home que la prevenció s'anava a contemplar dins del programa Irene dirigit als instituts. Ni 20 segons de referencia en un acte de més de dos horees.

    De l'unica cosa fora de programa que si es va parlar, i es parlar llarg i bé, perquè ho va parlar l'alcalde, i una funcionaria de S.S. a qui l'alcalde li va demanar que ho explicara va ser del Projecte Iceberg, arran d'una pregunta d'una dona de la primera fila que li ho va preguntar per una nota que havia llegit en un blog local, que igual era este, de critiques del PP. Ací si es que es va explicar que era el Projecte Iceberg (No l'Irene) i es va deixar ben explicat que la nota del PP es inexacta i falseja la realitat.

    2) I una altra pregunta: ¿El regidor de S.S. es va sentar a primera fila i als deu minuts, nomes acabar l'alcalde la presentació, se'n va anar per la porta lateral esquerre segons miraves als ponents i ja no va tornar?. ¿Si o no?

    I l'acompanyanta tampoc no va ni acabar l'acte. Per tant dubte molt que puga donar massa pels i senyals del que va passar. Igual li ho han contat. D'aci la confusió d'Irene per Iceberg.

    Gràcies de bestreta per la resposta de les dos preguntes. Per què despres de llegir els dos comentaris primers, ja no tinc clar si vaig estar en l'acte del Saló de Plenos, on estava, o en un altre lloc diferent.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com té que parlar JJ llarg i bé d'una cosa que no en sap ni pipa? Per això li va preguntar a la tècnica de serveis socials, i sortva tindre, perque va anar sense que el seu alcalde la convidara. És que això són coses que porta només la policia, diuen a La Cotorra. Es veu que això d'algun cap de fer més hores extra que de jornal els fà superhomes.

      Eliminar
    2. L'alcalde sabia tot el que va dir la tècnica. I la prova va ser que ho va dir i exactament el mateix. Que Iceberg s'havia acabat, que havia durat fins el 2012, que es van complir els objectius i que es va acabar amb l'entrega de diplomes en l'Hotel Santa Marta (ell ho va dir, en la Cotorra no ho diuen) I com a refermar les seues paraules va dir: "Aprofitant que tenim ací a una de les tècnics que va estar treballant en el Projecte Iceberg, ens ho podrà explicar (o confirmar)" ara no ho recorde. I la tècnica N.G. va reafirmar i dir el mateix.

      El problema que té vosté, senyoreta, és que no estava alllí. Jo si.
      I tant que sabia l'alcalde de que anava el tema. Si fora lista sabria perque estava ben enterat. Pero no estava alli. I per tant no va caure en els detalls.

      Eliminar
    3. No saps ni si la técnica va explicar o repetir ni si soc senyoret o senyoreta. Ja,ja,no convidar a qui enten i després dir que asisteixen per a fer de lorito (que no de cotorra). Lo vostre es pitjor que els acudits de Arévalo.

      Eliminar
    4. I tant que ho sé perquè estava alli. Tu senyoreta no estaves en eixe moment. Feies tard a la teua i ja te n'havies anat.
      He dit que no recordava si l'alcalde havia dit "ens ho podra explicar" o "ens ho podrà confirmar". L'alcalde ja ho havia explicat i es podia tornar a explicar o confirmar. Tan dificil és entendre-ho?

      Eliminar
    5. Com puc haver-me'n anat si no vaig estar? No som un poble tan gran,sense anar a quasi cap lloc t'enteres de tot i per varies fonts.

      Eliminar
  5. Respecte a la primera pregunta així va ser, lo del torn de preguntes no ho sé perquè ja no estava, i sobre la segona si vols que el siga sincer no em vaig donar compter de si estava Borràs ni per tant del que dius, si vaig vore al començar el torn de preguntes, per cert per part del cunyat d'latre afí als socialistes recongut encara que independent, a una reconeguda socialista passar per davant del públic apresseta i jo vaig eixir al cap de poc més doncs s'acostava l'hora de començament del altre acte.

    ResponderEliminar
  6. Efectivament, Víctor Borràs va fer la visita del doctor i se'n va anar als pocs minuts i la reconeguda socialista com tu dius se'n va anar nomes iniciar-se la intervenció del public.
    Borràs nomes va escoltar l'alcalde. Ell sabra perquè eixe interés. L'acte i tot el que es va dir no. Ell s'ho va perdre.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Més es va perdre el Sr. Alcalde, eixe que no fa ni la del doctor quant els fallers l'esperem perque done el ram. I ell sopant amb els amics. Esteu per donar exemple d'assistències.

      Eliminar