viernes, 28 de noviembre de 2014

Editorial : HI HA TANT QUE "GUANYAR " ?

Ho diguem a arrèl de que hem comprobat l'existència en el facebook de dos organitzacions polítiques denominades una "Guanyem Tavernes Tavernes de La Valldigna" i altra "Guanyem Ganemos Tavernes Valldigna", amb dos logos i com vegeu noms similars però no iguals.

Però fins ahí les similituts, per contra tenen una gran diferéncia :  

En el primer dels faces es parla bé del tripartit que començà a governar este poble, el qual no es d'extranyar quant veus qui compartix cosses en ell puny en alt (en la foto del face ens referim, i en concret en un dels dos amb els que publica ), i diu que el 14 es varen reunir en la Casa de la Cultura.

I en el segón tot el contrari, s'ataca i de debó al govern actual, a EU, i a tot el que es merege en el seu entorn, incluits pares i blogs voladors, i diuen que ja tenen més de cent amics en este mitjà. 

A més ens han dit a nosaltres particularment via correu del face, que estàn en fasse de constitució (enviarem un correu via este mitjà a abdós faces i ens han contestat de moment sols estos segons, oferint-los estes planes com a qualsevol altra associació democràtica) . 

Sabem a ciència certa que darrere el primer moviment estàn gents de EU, perquè així ens ho han dit destacats membres d'este partit, i sabem també de fons prou fiables que ja han tingut contactes i possitius amb el Podemos de Jesús Angel i companyía. 
També hem sentit però açò ja no es una font tant certera, que ja han fet contactes també amb Jordi Juan, i inclús hi ha qui diu que li han  assegurat que el votaràn vingut el cas per a Alcalde i no es d'extranyar : El que no ens han aclarit es si el pacte sería "pre" o "post", esa dir, una coalició de Compromís amb Guanyem o un acord posterior entre partits. També hi ha qui diu que darrere tot açò
està un ex-alt càrrec municipal.   

En quant als segons no tenim constància certa de qui son, però es d'imaginar, encara poden ser varies persones o forçes d'esquerra teòrica. Alguns apunten a una en concret, poc amiga actualment de Jordi, algo "díscola" ella ...

El que està clar es qué a més alternatives d'un mateix o similar caire millor per als contraris, la Llei d'Hont castiga el fraccionament com sabeu, pel que també ens han dit que la dreta local està fregant-se les mans mentres açò no acabe per contra en una concentració pre-electoral, doncs de no ser així ens podem i vist el vist huí per huí trobar en l'esquerra amb ERPV, els dos Guanyem, Compromís, tirant a ella i pensem pel caire local un poc també pel centre als socialistes, en el mig els Units i en la dreta i assoletes el PP, el qual afavoriría a éstos per dita llei.  

Però bé, ahí ho deixem per a que com Quadern ho fem entre tots aporteu si voleu el que pugau saber i entre tots donar llum, com sempre, al tema.   

14 comentarios:

  1. Jesús Àngel és un bon xic però li falta empenta i carisma entre els vallers. No dubte que intente seguir les premises de Podemos però ser nouvingut a un poble "no gran" no li dona molt avantatge en quant a la confiança de la gent. Dels demés de les fotos a les assemblees, dir que no veig ningú que tire del carro i això fa fugir gent vàlida i preparada que no ha vist un grup amb garanties d'èxit. Ho demostra que d'una foto a l'altra canvien quasi totes les cares.
    Dels suposats d'EU, ho siguen o no, és clar que naixen amb una intenció partidista, llevar vots que consideren els fan mal o pel que diuen de negociacions, engolir-se el problema. No volen deixar perdre vots "d'extrema" esquerre, encara que els de Guanyem Ganemos no son radicals, sí "rarets" o "antisistema". Doncs bé, recordar-los que no canvien un dit la postura front la casta, que són tots els partits que ja han governat d'una forma o,altra, siga EU o Bloc, i no pacten mai ni ante ni post. Per suposat, tampoc amb els espanyolistes PP, PSOE. Així, doncs només queda els republicans d'ERPV i els centristes de UXT, massa divergents en idees, però més a prop que els qui pretenen continuar la vella política dels poderosos. Una coalició dels de baix podria fer alguna contra al PP i posar en compromís als de l'ídem.
    I si es venen o es deixen enganyar donaran la raó a la cúpula Podemos en no presentar-se com a tal a les municipals, fins que es coneguen els components dels cercles. No us podeu vendre, sereu febles però honrats, i això és el que els fa més por, no es deixeu enganyar.
    Sigueu com UXT, conforme està hui el món polític, la seua força està en el que sembla debilitat:no haver governat mai, no us rodejeu de casta o el missatge no calarà entre el poble.

    ResponderEliminar
  2. A guanyar el PP. Si es fracciona el vot de l'esquerra guanya la dreta.
    La veritat és que, a la vista de com ha quedat el tripartit d'esquerres, el PP no ho te masa mal pa guanyar altra vegada sense majoria clar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No crec que el PP al poble estiga per a majories absolutes, ni amb UXT ni sense ells,el que fa por a algunes "esquerres" és el fracàs demostrat de les coalicions, i no per diferencies de ideologies sino per guerra de poders, si el cap d'una societat en compte d'implicar-se als socis dels seus projectes els oblida i intenta aglutinar el 100% del poder, és impossible que després demane recolzament.
      El Bloc espera la debacle del PSOE i segons diuen per ací, intenta fagocitat o ningunejar noves alternatives. Ja vorem com li ix la jugada.

      Eliminar
  3. Podemos es tan "casta" com els altres i tenen tanta corrupció com PP i Pose. Hi ha professors que roben beques publiques per a fer investigacions i no s'acosten a la Universitat per a res (pero el sou si que l'acaben), hi ha productores de televisio pro-iranis que agafen una estructura de Ong's per a no pagar impostos, hi ha subvencions pro-venezolanes que no han passat pel fisco..... I ara Ahir venen dos catedratics que no han gestionat una empresa en la seva vida a dir que van a fer tot el que valen fer pujant mes els impostos. Aixo si que els paguen els demes, que ells com a "no casta" no tenen perque pagarlos.Ells son els encarregats de salvar el mon dels malos. Ara be, ho fan amb els diners d'altres i per supost a traves de Fundacions. Vamos com Fases i la fundacio Pablo Iglesias pero amb Melena.

    ResponderEliminar
  4. Ja,ja,ja i ja. D'ara endavant li direm Gekko Inda Maruenda de Losantos.
    Com brama la casta neoliberalista, quina por al control marxista! Sobretot que li lleve el lloc protagonista als nacionalistes en València. Pues ja tens sort que al final Morera es baixarà els pantalons i amb la Oltra encara entraríeu al tripartit (sí, gràcies a la teua amiga comunista), que sino ni això.
    Que "roben" beques per fer investigacions? Quina incongruència dius? Si fa les investigacions, com tú dius, qué és el que roba? I si la Universitat diu que la feina és per obra i no presencial, tú quin problema tens? Diuen que li feien revisions mensuals i pròrrogues trimestrals del contracte.
    Ho has investigat tú per saber que això no es cert? I, a més a més, encara que fora cert, se li demanen responsabilitats a la persona, no al partit, voldràs comparar amb la corrupció normalitzada als partits casta. Per cert que qui vol imposar criteris de control a la política és Podemos, qui no es presenta a les municipals perque no se li colen aspirants a alcaldes i regidors d'urbanisme és Podemos, qui ha dit fora privilegis ni pensions blindades ni aforats polítics ha estat Podemos.
    Si en la seua productora dius que no paguen impostos serà perque en qualsevol associació no lucrativa (com pot ser la teua falla) estan exempts de pagar-los. No crec hisenda capaç de descobrir la cúpula del poder (Bárcenas) i la casa reial (infanta) i no poder amb un pelut. I els beneficis de la Tuerka ja han dit que retornen a ella. El pròxim dia ens parles de la nòvia del Coletas, que ara també està de moda entre els dels xanxullos.
    També deuries escoltar amb més atenció, perque Podemos no ha dit de pujar impostos, ha dit de fer-los pagar a tots els grans que ara no ho fan, s'amaguen i usen fundacions i SICAV's per l'enriquiment personal. Et veig molt fotut del gran fracàs mundial del capitalisme, però tranquil que amb Podemos la baixa i mitja classe viurem millor, els que patireu un poquet sou els aspirants a classe alta i els que ja viuen ahí especulant o explotant gent.
    Acabarem amb un refrany sobre Errejón,lo públic i Gekko: cree el ladrón que todos son de su condición. Que et presente un projecte una amiga regidora i traure 17 sobre 70 punts és de tindre la cara folrada. Quí es qui aspira a diners públics sense massa esforç?

    ResponderEliminar
  5. A vore sobrao. Jo mai m'hae presentat a cap concurs public ni rebut un duro de l'administracio. NO em fa falta. A tu per lo que es veu si. Si tens proves del contrari pues ilustramos. Sobrao.

    Tots els marxistes com tu teniu un problema en comú: volea resoldre els problemes per la vía dels ingresos i en la meva opinio el problema está en el gasto. Espanya es el quint país per carregador fiscal en funcio del PIB d'europa. Impostos se!n cobren. Bueno a tu no pero se'n cobren. El problema es que fan amb eixa inmensa quantitat de diners. Ahí está el problema: aeroports comarcas, tarjetas sense fondo, viatges gratis, trafuctores rumanos, beques PRSENCIALS que me les passe per l'arc del triomf, Eres encuberts i cursos de formacio inexintents, F1, sobres en B, trages, Ong's fraudulentes.....

    I per acabar vull dirte una cosa: Ni soc lladre ni ho segút mai. Tu no se pero jo no. Puc mirarte a la cara i quedarme ben panxo. Tu em consta que no pots fer el mateix. Es la llibertat de no deure res a ningu.

    I que conste senyor administrador que jo no he segut el primer en traure temes personas.

    ResponderEliminar
  6. Más que Guanyem la primera opción por lo que he oído de quién la está moviendo debería llamarse Jurassic Park porqué quieren volver al primer plano ahora que ja están jubilados unos cuantos que en realidad no se han ido nunca pues han estado detrás manejando los hilos y si no que se lo pregunten a Karina que tuvo que votar a Jordi o morir aplastada por un gran dinosaurio.
    Ahora bien, tengo dudas de que un pacto preelectoral del que se habla sea beneficioso para Jordi pues si ahora dicen ya está influenciado por los dinosaurios de su partido sólo le falta que tenga que dar cuentas a los de otro, y además cierto dinosaurio en su día lo sería todo pero en estos momentos más bien perjudica.
    De todas formas Enrique sólo tres comentarios y dos peleándose entre ellos significa que poco importan los dos Guanyem y por eso pienso pintan poco en el panorama político actual.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No,jo no em baralle,sols dic qui no pot donar exemples de honradesa.
      I jo no tinc res a vore amb Guanyem-Ganemos, l'altre no ho sé si amb Guanyem-Tavernes-EU-Bloc.

      Eliminar
    2. Desconeixement total i absolut de la realitat:

      tengo dudas de que un pacto preelectoral del que se habla sea beneficioso para Jordi pues si ahora dicen ya está influenciado por los dinosaurios de su partido

      Quan la gent parlarà sabent lo que parla? Pero bé, seguiu aixina.

      Eliminar
  7. Karl i Gekko no sigau per ahí perque aci no ens interessen vostres guerres si no que penseu sobre els dos Guanyem. Per tant ni una referència personal més o no ho pubicarem.

    ResponderEliminar
  8. Altra vegada : No més atacs ni referències personals a ningú, centreu-se en el fons del artícul o no ho publicarem com així ho hem fet.

    ResponderEliminar
  9. Quan dius ex-alt càrrec municipal, et referixes a un ex-alcalde? A mi em m'han comentat que eixe ex-alt càrrec ha desfet un partit i ara vol fer-ne un altre per a poder rascar i continuant dirigint a Jordi Juan.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buff, montar un partit d'algo que en realitat no representes per llevar-li vots a altre que si que ho representa (o ho intenta), per afavorir (i segons diuen alguns,dirigir) a un tercer partit que no té cap de les dos anteriors ideologies. Molt enrevessat i maquiavèlic, però tampoc ens extranyaria, vist el que hem vist que PSOE i EU no s'han pogut vore mai i ara tampoc el Bloc i PSOE. A qui li queda d'aliat al Bloc? I si li fan dues feines en una, es deixa "dirigir" per dinosaures i per diplodocus.

      Eliminar
    2. Si els polítics es jubilaren com tots els demés, als 65 anys, Jordi es quedaria sempre sense saber qué dir.
      Canviem el nom de Tavernes de la Valldigna pel de Jurassic Park.

      Eliminar