lunes, 17 de noviembre de 2014

Editorial : DE RAONS I SENSE RAONS

Ens preguntaven divendres persones arrimades ideológicament al Bloc que qui pensavem tenía la raò en tot el tema este de la darrera crisi del govern local. 

Uns minuts abans estavem comentant el tema amb un històric de Compromís que lamentàva el tema perquè sabem té i de bons d'amics entre les files socialistes i sobre tot en les de la seua època més activa. I ens va donar per pensar que en eixa época i coneguent els caire de tots ells tal volta no s'havera arrivat a esta xaranga-espectacle de dimes i diretes, a vore qui la té més llarga, jo dic i tu repliques, jo parle i tú també ... perquè eren persones molt madures, de consens, gens donats a tot açò i així es va vore en eixos moments. 

I qui té la raò, contestem  ? Doncs abdós parts i al mateix temps ninguna de les dos, ens expliquem : Si els escoltes detíngudament en els videos que han penjat abdós en les xarxes digitals, abdós tenen part de raó en els seus plantejaments, perquè pensem son necessaris i urgents tant el col.elctor com el mur de Vergeret i hi ha que previndreu però al mateix temps de forma que de si per impediments d'algun tipus no es pogueren fer les obres abans acabar l'any 2015 es puguen invertit en altres necessitats.

Així, per al col.lector ja s'ha buscat solució, per al mur pensem que es vorà segur si es pot fer en el tercer trimestre, pensem, pel que en tal de resservar una partida propera als previssibles 300.000 euros que recordem es una xifra que ja es va avançar fa temps quant es parlà de la solució i així ens ho ratificà personalment l'Alcalde quant fa unes poques setmanes li preeguntarem pel tema, solventat, i si no es pot fer pel que siga, modificació de crédit o lo que corresponga i a altra cossa que segur hi haurà on invertir encara, o a amortitzar préstecs, el que legalemnt siga possible i es pense siga millor aleshores.

Però pensem les raons es perden quant veus que les diferències son materialment solventables pel dit però pel que siga no hi ha la voluntat de solventar-les, falta la voluntat, no tenim prou informació per a afirmar a ciència certa de qui es la culpa o part d'ella.

I també pensem que perd la raó aquell Alcalde  que després d' acussar poc menys que de poc faener ( no impulsa ni ha impulsat mai els pressupostos, el Plà d'ajust es obra de l'alcaldía, el tema del pagament a morossos també ... dixit Jordi Juan en el vídeo, nosaltres ni fiquem ni llevem ) a un Tinent d'Alcalde que a més cobra un dineral, no el cessa inmediàtament doncs mantenint-lo està col.laborant en un frau als ciudatans vallers al mantenir a una persona que no rendix en el seu càrrec.
Ni aquell Alcalde que manten en els seus càrrecs a qui acussa de deslleals i d'estar fent politiqueig per interessos pol´tics particulars i amb això anar en contra dels interessos del poble (vídeo també entenem dixit quant parla que tot bé des de les europées).

I la perden també aquell regidor greument menyspreat i aquells que demanen la dimissió del Alcalde per una serie de motius greus i a més l'acussen de tot el que l'han acussat i a continuació no arrepleguen i a l'opossició. I no ens val que diguen que ells tenen un pacte per a fer un modèl de ciutat que volen portar endavant i això es fa des del govern, perquè amb un govern en minoría des de l'opossició també es pot espentar i si molt ens apretes, dir que inclús impossar : O no ? .

I perden tota la raò tots quant amb tot açò no ix ningú beneficiat, si de cas els seus interessos polítics, i tampoc ho tenim tan clar, no siga cossa que passe com a Espanya i sorgisca de tot açò un  "Podemos" local al que sense menejar-se ni un amica vajen fent-li el llit a basse de destarifs i al final siga ell quie s gite en ell.
El que si tenim clar no ix beneficait es el poble de Tavernes amb tot este espectacul mediàtic , ixint en la premsa amb ell per a mal i paralitzant-lo si acò s'allarga i no s'aproven els pressupostos.

Però bé, seguirem de prop l'espectacul i seguirem informant i opinant, i les urnes, com ja hem dit tantes vegades , jutjaràn i ficaràn a cadascú en el seu lloc, esperem que mentres tant el mal per al poble no siga massa greu.

13 comentarios:

  1. Jordi menteix quan diu que es paga a proveïdors gràcies a ell i no a Victor. Soc empresari local i els darrers tres anys he cobrat de l'Ajuntament als 5-6 mesos,i sorpresa! quan aquest any he cobrat als dos mesos com deia el Bloc que estava pagant. El misteri s'ha desfet quan s'ha sabut que últimament l'únic polític del govern que tenia firma en poder per a pagar factures era Victor. JJ només vol els seus pressupostos,les seues decisions i els seus amics,del que ell diu que es deu al poble només és una pose,perque demostra que no és així.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tu seràs molt empresari (Ho dubte. Els empresaris son mes serios i no venen aci a clavar lios, tenen altres mals de cap) pero de com funciona l'Ajuntament en saps ben poc, o eres un mentirós.La firma delegada per a factures es va traspassar a Victor Borrás arran d'aprovar el pressupost definitu del 2014, i això nomes fa uns mesos. I es va fer després que es comprovarà que el sistema implantat per l'alcaldia de pagament a preoveidors, com es diu en roda de premsa que va implantar alcalde i tècnics, funciona ja sense problemes. O siga, Víctor te firma da fa uns mesos. I així i tot hi ha una supervisió de l'alcaldia.
      I normal que cobres prompte i cada dia es cobra més prompte i millor, i amb això li dones la raó a l'alcaldia que el sistema que ha implantat, tal com va passant el temps es millora i es més eficaç. També hi ha que dir que com queden menys a cobrar de darrere, dels que no pagava el PP, el forat hi ha menys i cada dia es cobra mes ràpid.
      I tu mateixa ho dius, mentre s'anava implantant i millorant, has cobrat a 5-6 mesos (igual amb prou menys) I ara Sr. empresari : ¿En quan de temps cobraves amb el PP? Als dos anys, als tres? O tu eres eres un dels amics del PP que cobraven als pocs dies mentre la resta de proveïdors del poble cobraven a l'any i mig o dos anys?

      Eliminar
    2. Estic d'acort en tu. Ara cobre en pocs messos i fa tres anys cobrava al any i mitx i moltes voltes mes tart. Ara tinc un numero, el presente i a cobrar pronte. I heu firma el concejal Victor de fa poc de temps, el talo el firmava el alcalde.

      Eliminar
    3. Fa anys amb el PP cobrava a l'any (per això mai l'he votat) pero que jo sàpiga tots cobràven en mateix període. Amb el nou govern, torne a dir, cobrava als 5-6 mesos, amb la signatura del Sr. Alcalde. Crec que la burocràcia és la mateixa i els funcionaris d'intervenció els mateixos que este any. Fa poc he cobrat als dos mesos just, tal i com el Bloc deia que es pagava de mitja (es veu que alguns cobraven molt abans,perque la mitja es veu que la trencava jo) i davant la incredulitat ens vam enterar que fa uns mesos (com dius ací) la firma ja no la tenia Jordi, sino Victor. Així que és molt facil d'entendre, el PP perque gastava els diners en altres coses i el Bloc per fotre als qui no són amics declarats seus fan perdre temps i diners als proveïdors i diners a tots els vallers en forma d'interessos de mora que sé que s'han pagat des de l'Ajuntament als acreedors. No busques escapatòria perque tot és ben claret i es pot demostrar amb papers, que soc empresari i de la Vall, i les dates de registre d'entrada de factures i de transferència bancària. Evidentment no vaig a publicar res ací,però si vols t'ensenyem els papers o pots preguntar-ho en intervenció o a Jordi i Victor. Va un dinar?
      Crec que el cas és massa evident com per anar encara a estes hores amb tonteries del PP i de i tú més, però no entre a eixe joc. No en sabeu altra, es veu que ho trobeu solució per poder fer el que es vulga.
      Per cert, lo del numero de reserva de crèdit no és cap invent de l'actual alcaldia, simplement ara l'ultim any s'ens demana que conste en la factura.

      Eliminar
    4. Anònim 14:02
      Canta massa: acort,en (per amb),mitx,tart,pronte,concejal,talo (sense accent).
      Ni eres empresari ni saps escriure tan mal.
      Molts s'han ensenyat a escriure mal com tú fas o en castellà amb curioses proclames proBloc i antiPP o anti PSOE. Altres conservadors escriuen valencià normatiu passant-lo pel Google Traductor. Tots un mateix estil: el trollpolític, volent fer creure que la gent canvia de bàndol de hui per demà.
      Però no cola, només s'ho creu aquell acèrrim que encara que li ho demostres ho negaria.
      Esperit de transparència.

      Eliminar
    5. Pues cap novetat lo de les factures,qui firma pot firmar les que vullga i les que no vullga. Com fan algunes oposicions o coloquen amiguets en FCC,EPA,etc. Igual igual que feia el PP. En això Victor sembla més honrat que Jordi (i més intel·ligent) en pagar a tots per igual i no fer-se enemics. JJ com és més xulo es pot permetre pagar interessos o jornals de sentencies de judicis, clar que com no ho fa de la seua butxaca... Diuen que el poder emborratxa, i es veu que als xiquets els afecta més que als majors.
      Ara eixirà el palmero de torn a justificar la "mà tonta" de Jordi i que el PP molt més, i que si no ens agrada la Cotorra que ens fem un blog.
      I després, els marxistes bolivarians són els de Podemos.

      Eliminar
  2. L'alcalde te que llevarli totes
    les delegacuons i expulsar del govern a Borràs per les mateixes raons que va expulsar a Karina: POCFAENER I VOTAR EN CONTRA DEL PRESSUPOST.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jordi no s'atreveix. Vorem com queda el pressupost.

      Eliminar
  3. Enrique, has dado en el clavo, como decís los valencianoparlantes " o dins o fora ", no caben medias tintas y o se van o que los echen pués no se puede ir de procesión y tocar las campanas al mismo tiempo.
    Y a cada minuto que pasa y más des de el vídeo en que lo deja fino sin renunciar Borrás más y más al hoyo .

    ResponderEliminar
  4. I el Bloc, mentres tant, ja voràs, ja; com quan governava PP i BNV al final dels 90, a pactar amb el PP els pressupostos; no si es vorà de tot.
    Bloc, per una cosa o altra, trenca amb Karina.
    Bloc, per una cosa o altra, trencarà amb el PSOE.
    Hi ha una dita que diu que "Dos no es barallen si un no vol"
    Mentres tant, visca la Casta!!

    ResponderEliminar
  5. No publicat a la noticia de La Cotorra sobre els modals de JJ amb Carme, en l'assumpte "Càmara agrària":
    No, si per consideració s'enten entrar cridant,amenaçant o imposant no ho va fer a la reunió, segons diu ell al video, va estar a "un raconet" i com oïent. Aleshores, a qué va anar? No li ho pot contar després la regidora titular?
    El fet és que com alcalde va fer i desfer (no sé si ho pot fer o haurà de passar per votació al ple) sobre llocs de feina i espais concernents a la regidoria d'agricultura, SENSE HAVER AVISAT a la regidora sòcia de govern. Quan menys, sembla un acte prepotent i gens dialogant, i anunciar un extrem quan l'altre soci és de la idea oposada, quan menys és significat de tot menys de treball en equip. I ara va i diu que li fan opossició dins del govern? Qui fa opossició a quí? Li deixen altra possibilitat al PSOE més enllà de la cabotà al ordeno i mando? Açò és tot molt fort, i la manera de contar-ho (a la Cotorra), més encara.
    Per cert, a la Cotorra, ni una paraula declarada per part de la regidora afectada, per qué serà? Jo no he estudiat peridisme, però a la Facultat diuen que la veritat es troba preguntant a les dos parts. Ací que es vol trobar, si no és la veritat?

    ResponderEliminar
  6. El cansaràs d'escriure però comentaris així no en voràs cap publicat. Tu dius que a la Cotorra no posen "una paraula declarada de la regidora afectada", ara la pregunta és: Li ha enviat això la regidora a La Cotorra? Si no es així, perquè s'ha de molestar en preguntar-li.

    ResponderEliminar
  7. No, no em cansaré,perque els posaré allí i en altres llocs més honrats on si publiquen tots els comentaris.
    Sobre el tema tractat no es potser més manipulador,sempre buscant escletxes per on sortir,quant en realitat moltes vegades no hi ha cap.
    Tu dius que la Cotorra no té el perqué de preguntar a les dos parts d'un conflicte,doncs bé,però no afirmeu després res sobre peridiodisme ni transparència,només editors de noticies i opinions amb filtre per crear opinió a favor de corrent. Això no és perseguir la veritat,sino la vostra veritat,la que us interesa,no com altres llocs, a que ací t'han deixat dir la teua sobre el tema?
    I lo de que no busqueu i no publiqueu altres versions perque no us la donen és fals. Mira si la meua és altra versió i s'ha publicat ací sí i allà no, tenia raó Carme quan deia que no val la pena parlar quant el micro el tenen altres. També, quan interessa la Cotorra arreplegà textos e imatges no enviades des d'altres fonts,blogs o premsa escrita, sense esperar a que li'ls envien.
    Rient-me em quedaria si Carme us enviara la seua i haguérem d'esperar a que ho publicareu textualment, o Victor, o Karina, o el PP. Casi de segur que el publicarieu. Està demostrat massa vegades.
    Que per qué s'ha de molestar en preguntar-li? Per saber si la versió de l'alcalde es certa o no? Ara,si partim del precepte de que Juan jr. és el Non plus ultra i els demés Persona non grata...

    ResponderEliminar