martes, 18 de noviembre de 2014

Editorial : HUÍ RESSUM DEL PLENO COMENTAT

O mini pleno doncs ha durat uns deus minuts sols.Huí matarem dos pardals d'un sol tir doncs vos explicarem l'ocurrit i a més aprofitarem per a comentar el que hem vist i oit.  

Evídénment era un Pleno que de no ser pel "morbo" pel que tots sabem havera passat dessapercebut i amb poc de públic, i així ha estat ple d'espectadors, notant-se una inussual de socialistes en quant a número : Perquè serà ? Pensem es clar volen donar imatge d'unitat amb el seu ara líder orgànic. 

Però bé, passem a matèria . Ha començat el pleno com no pot ser d'altra forma, amb les paraules del Alcalde que ha justificat la urgència, que s'ha aprovat per unanimitat, en que l'expedient s'ha retrassat per la baixa d'una funcionaria, segons ha dit després Borràs la Tresorera.

Seguídament ha donat després de llegir el punt del Ordre del Dia, la paraula al Regidor d'Hisenda i en tal qualitat, el qual ha explicat els termes del préstec que es pressenta a aprovació, que ascendix a la suma de 2.607.044'15 euros a un interés de Euribor a tres messos més un percentual del 1,04 i que permetra estalviar 456.000 euros en interessos sobre el que hi havía pactat, al baixar de 563.000 en xifes redones a 116.587 la xifra. 
Hi ha que afegir que amb este nou préstec es cancelarà el que es va fer en el seu moment per a pagar a proveïdors fa quasi dos anys i que tenía este plaç de carència. 

A continuació s'aprovà la modificació de crèdit legalment pertinent, i seguídament un dictàment relatiu a l'aporvació de reconeiximent de crèdit per a fer front a factures de 2013 pressentades en 2014 i per un montant de 22.821'64 euros , tot açò també per unanimitat. 
I per a acabar l'Alcalde ha donat compte de l' avocació al seu favor de l'atribució que fins divendres a migdia detentava Víctor Borràs per a pressentar pressupostos al pleno, ha donat les gràcies als assistents per la seua pressència i als regidors per la unanimitat aconseguida.

I tots cap a casa i Déu en la de tots diuen els religossos, i vorem donat que Borràs ha anunciat que si açò es produía votaría en contra els pressupostos que es pressenten, i donat a més com està el pati que no cal vos ho recordem, si açò aguanta, com aguanta i quant aguanta, pel que pensem ens esperen uns messos divertidets, també vist el vist, de dimes , diretes o "se acabó" que cantava la María Jiménez, en este cas d'un pacte de govern que de fet ja està trencat.

Corrillos a l'eixida del Ajuntament sobre tot de socialistes, algún que altre "unit", Karina, més alguns populars i nacionalistes, i allí els hem deixat que fea fred, no sabem si la gelidessa d'esta nit sería reflexe del ambient polític, en tot cas si era fidèl espill.   

I demà més, i si el temps, en este cas les circunstàncies estes tan canviants en minuts que tenim, ho permeten, farem una proposta que tal volta alguns qualifiquen de idéa de bomber, però a vore si s'accepta pel bé del poble i acabem amb tot este teatre que en rés el beneficia : No hi ha rés com la llum i els taquígrafes quant les cosses s'emborronen per a traure conclussions, i o dins o fora, sabeu es la nostra postura.  

Fins demà doncs estimats lectors. 

31 comentarios:

  1. Encara es deuen 22.821'64 euros de factures de l'any passat? No diuen que ara es paga tot en un màxim d'un parell de mesos?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Son factures que pel que siga s.han presentat este any, va dir Borràs.

      Eliminar
    2. Aixó no és excusa.Ja estem a mijan novembre Enrique.
      Tot l'any per fer eixa modificació? Estaràn contents els que encara no han cobrat.

      Eliminar
  2. Pa ti serà divertit el que passarà en estos mesos pa mi és de pena.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per a mi tambè, tin-ho per segur, perquè l inestabilitat no es bona en ningún cas, canvierm la paraula divertit per animaet que es el senttit que volíem fer arrivar. .

      Eliminar
    2. Jo no veig cap inestabilitat. Les coses s'estan fent i van. Comprenc que a vosatros vos interesse furgar i furgar, pero jo no veig cap paralizació de l'Ajuntament.
      I que seran els mesos que ve dirvertits ¿i tant? I mes si hi ha partits i pardites que mai han tocat ajuntament i desconeixen per complet la mecanica i diran propostes sense trellat i forellat. (Qui siga que s'entenga, que ara vindra Enrique per alusions, No no es pa tu que ja sabem domines bé tot lo de l'Ajuntament)

      Tot este lio es per pressupostos per al 2015 quan no s'han aprovat en l'any que toca. Per tant a prorroga segura. No és on estan els fantasmes que veieu de forma interessada. Si l'Ajuntament s'haguera paralitzat és un cas. On esta la paralització? Me la podeu dir? Els treballadors no treballen, no es paguen jornals ni proveidors, s'ha canviat a algun regidor del seu lloc. Nomes el d'Hisenda perd presentar el pressupost. Amb tot lo que te, no es ni l'1 % de les atribucions.
      Deixeu que es peguen, collons. Després l'amor sera mes fort.

      Eliminar
    3. Amb paralizació ens referim almenys nosaltres que al no estar previstos els diners que preten JJ per a inversions es vorá d.anar a modificacions constants de crédit i ahi tropessarà ara ja no sols amb el PP i Karina si no també amb els socialistes, i si es fiquen en un constant no tindrem sis messos en que efectivament lo corrent i ordinari seguirà marxant peró lo que no ho siga vullgam o no i al tenir que passar per pleno i si es que s.aprova sofrirà retard, pensem.

      Eliminar
    4. P.D. Ens hem deixat el que supossant un pressupost prorrogat.

      Eliminar
    5. Bueno, pero aixo ja vindra i vosatros ara ja digeu i esteu acusant que esta paralitzat i jo no veig res paralitzat.
      I tu dones per sentat que el pressupost no s'aprovara ¿ no? I segur en este mon nomes ni ha una cosa que tots ens morirem. No ho digues tan segur que de pitjors se n'han vist.

      Eliminar
  3. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT18 de noviembre de 2014, 13:52

    I ara en nom de Units i encara que estem esperant a vore que passa al final amb els pressupostos per a opinar oficialment, avançe que demanem trellat i altura de mires entre els nostres polítics i que deixen els personalismes i el politiqueig per interessos partidistes de costat pel bé del poble, doncs tot el que demanen uns, altres i els de més enllà son necessaries i al igual que s.ha buscat i trobat una solució per al col.lector pensem es pot trobar i a gust de tots per al mur i demés inversions : Propossem aprovar 600 mil per a inversions en general en les que tots estarem segur d.acord i 300 mil per al mur resservats fins setembre i si aleshores es veu impossible fer.lo modificació de crédit i a invertir en altres cosses que segur quedaran per fer o a amortitzar préstecs, tot açó si legalment es pot fer i com millor es puga fer.
    Es tan difícil eixe acord ? Creguem que no amb voluntat i ahí está el problema.

    ResponderEliminar
  4. Tu saps que el mur es impossible estiga a setembre, quan ara encara no esta redactat ni sabem si hi ha conformitat de la Confederació.
    Estudis previs, obtindre el permis de Confederacio, passar a Comissio Territorial Urbanisme, fer projecte, projecte afeccio medi ambient, bases de licitació, licitació, presentació de pliques, obertura de pliques, adjudicació, recursos a l'adjudicació... Tot això en 9 mesos? Nomes que intervinga la Comissio Territorial en tenem per a mes d'un any.
    De tota manera, eixa proposta teua esta contemplada o solucionada encara que no de la mateixa manera, escolta la roda de premsa i el que va dir ben clar l'alcalde: Partida oberta per a redactar el projecte i si avancem tant que es pot començar l'any que ve s'acudix a la modificació de credits o suplementacio de la partida com sempre s'ha fet. I es millor pájaro en mano (invertir lo que tens) que aguila volando (tindre ahi 300.000 euros morts). I mentre no atenent tantes coses com hi ha per fer i també son immediates i necessaries.

    Ara, tu saps que ni el col·lector ni el mur es la veritable raó de tot el lio. Tu saps que en el fondo el PSOE li té igual i ja li havien solucionat el col·lector. Seria hora que digueres - si ho saps - perque s'han oposat tan visceralment a estos pressupostos.

    I jo ho veig clar. Preguntat a tu mateix si es normal que un regidor d'Hisenda a meitat novembre encara ni s'haja plantejat res sobre els pressupostos, quan si es estricte hauria d'aprovar-los a desembre. Per que el PSOE no té interés en estos pressupostos ni en aprovar-los pronte? Contesta'te-la i tindràs la resposta.

    I no has dit res de la pregunta de dalt: perque estas tan segur que al final no s'aprovarà este pressupost.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per enconament que ja ha arribat a lo personal i el dic que ojalá m.equivoque, peró amb el que ha dit un del altre difícilment es recompossable el pacte de cor, no sols de cara a la galería, perque aixó porta la confiança que ja no es tenen.

      Eliminar
    2. Disculpa'm pero ni enconament ni personal. Crec que he argumentat, he dit educadament el que pense i perquè veig i crec inviable que a setembre es puga iniciar l'obra del mur.
      Lamente que per intentar argumentar en base a i oferir alternatives - encertades o errades, això ja ho dirà cadascu dels lectors- se m'acuse d'anar a allò personal. Res mes lluny de la realitat. I qualsevol lector que ho llija des de la imparcialitat ho dirà.

      I perquè el considere persona enterada dels temes i crec que tu saps que el fondo de tot no es col·lector ni mur, t'he dit que t'ho preguntes i tu mateixa el respondràs. I la meua resposta ja que tu no ho has fet es que al PSOE no els interessa politicament que s'aprove el pressupost abans d'eleccions perque les poques inversions que es facen aniran sempre a favor de l'alcalde en l'apreciacio dels veïns. I això es tot.
      Au ho deixem ací. Però del que m'acuses, ben lluny del meu objectiu. Culpa meua per pensar es podia dialogar i debatre.

      Eliminar
    3. No m.has entés , enconament personal entre Jordi i Víctor, no em refería a tu ni molt menys que efectivament has rassonat adequadament , em referisc a que el tema ha arrivat a lo personal i amb aixó ja es difícil retornar al punt de inici. I evidentement hi ha fons electoraliste en tot açò però no descarte que per abdós parts.

      Eliminar
    4. Entesos, i disculpa per no haver-ho comprés. La veritat m'estranyava la teua resposta perquè sempre dialogues.

      Durant molts anys venia l'any d'eleccions i el PP que governava amb majoria absoluta tenia igual aprovar o no el nou pressupost (es una manera de dir) perquè amb eixa majoria absoluta prorrogava i podia canviar amb modificacions de credits les partides del pressupost prorrogat fins les eleccions.

      No es el cas d'ara. Si no s'aprova no hi ha obres. I si no hi ha obres, el veïnat no li pot atribuir cap merit en allò que es veu, que son les obres, a l'alcaldia.
      I d'aci l'interes del PSOE en que no s'aprove, no vol que se li donen merits a l'alcaldia, que ja van quedar massa tocats en les europees. Tot el lio ve des de les europees. Fins eixe moment hi havia algun desencontre cosa normal, com també hi ha dins del partits, pero les europeus i tu ho sabras via Valencia va ser el determinant que el PSOE donara les consignes a tots els llocs que ben lluny de Compromís i ni aigua. Unes consignes que es van passar també als diaris que dominen.
      I en eixa situació, el PSOE té la consigna de no aprovar els pressupostos a Tavernes .
      Com el PP que pel mateix motiu no els aprovara ni encara que l'alcalde els diga: Fes-los tu, Manolo, i jo els presentare com si foren meus. Fins i tot, aixina no els votaria a favor.

      Eixe es el nuc clau: ni desencontres ni res. Consigna: que no s'aproven els pressupostos i si s'aproven que siga amb obres a fer després d'eleccions com el col·lector. No hi ha ningun que considere puga començar abans d'octubre del 2015. O el mur que encara està, com diu ma mare, en Liorna.

      Crec que per això Compromis ha afirmat en diverses ocasions i en la roda de premsa que el PSOE vol boicotejar els pressupostos, no te altre objectiu. I estic convençut que es així. El PSOE no li interessa mes protagonisme del seu "amic" Jordi Juan.

      Eliminar
    5. Aixó de que Blanqueries ha donat ordre de allunyar.se de Compromís ho confirme perqué amics del cap i casal ben assabentats així fa temps m.ho contaren . Es més , diuen que atents a Xeraco.

      Eliminar
  5. Encara estan tan retrasades les gestions del mur del Vergert?
    Ay mare!!

    ResponderEliminar
  6. Les ganes que te de protagonisme Victor Borràs arriba a l'extrem de fer seu el decret del govern de Rajoy que fa possible la renegociacio del deute, i considerar-lo com a proposta i èxit personal.

    Podeu llegir el Reial Decret Llei 8/2014 pel qual s'aproven les mesures urgents que poden demanar tots els ajuntaments d'Espanya. Això pareix ser una altra vegada aquell Decret del Consell que ampliava els diners per a la renda garantida de les families valencianes i el regidor va eixir que havia sigut gracies a la seua gestio. Alli era un Decret del Consell i ara es un Decret del Govern, els dos decrets gracies a ell

    Es el capitol I

    https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2014-7064


    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi me caería la cara de vergüenza decir que es propuesta mía cuando es un decreto del gobierno de Rajoy.

      Eliminar
    2. Ho he llegit en La Veu i este xicot ¿de que va? De guapo segur.

      http://gentedelasafor.com/not/25897/tavernes-solicitara-la-refinanciacion-del-prestamo-a-proveedores/

      http://www.laveu.es/politica/4852-tavernes-sol-licitara-al-ministeri-d-hisenda-el-refinancament-del-prestec-a-proveidors

      http://www.radiogandia.net/noticias-cadena-ser/14490-tavernes-solicitara-al-ministerio-de-hacienda-la-refinanciacion-del-prestamo-a-proveedores-el-gobierno-solicitara-ofertas-a-entidades-bancarias-para-ahorrar-en-cargas-financieras-.html

      Eliminar
    3. Però conteu-ho toooooot, està clar que el decret de la renda de garantia el fa al Consell, igual que jo digueu que l'estudi dels casos i l'adjudicació de les ajudes es treballen des dels serveis socials dels Ajuntaments. Conforme ho conteu sembla que els necessitats van a Valencia a solicitar directament a Conselleria de Benestar Social i ho sabeu i ho obvieu deliberadament.
      No teniu en consideració ni als socis polítics que treballen ni als vostres propis funcionaris, a no ser que no els considereu com a tals als de altres regidories, o que només els useu amb vent a favor.
      I dir que Victor renegocia els crèdits amb els bancs no és cap mentida,siga poca feina o no. Més coent para dir en cada obra que es fa que l'ha contractada llum,com si la regidora tinguera montada una gestoria i ho tramitarà personalment.
      Menys links i més veritats.

      Eliminar
    4. Si no fora aixína com conta el de les 22:42 a bones hores el Bloc havera rectificat la notícia sobre renda de garantia a la web municipal. Primer demanen disculpes i després continuen empenyats en mentir i patinar. No tenen solució.

      Eliminar
    5. Tranquil que ja ho sabem: és Victor qui adjudica les ajudes i posa els diners de la seua butxaca, i és la Conselleria qui omple els papers de les sol·licituds. ¿O serà al reves? Ja m'has fet dubtar.
      Igual el reial Decret de la renegociacio es obra de Victor i no ho sabiem i per això diu que es proposta seua i es l'alcalde que ja fa més d'una setmana va dir en nota de premsa que iniciava l'expedient qui s'ho ha inventat tot i no havia fet res.

      I si, tranquil, que una cosa si sabem, que els funcionaris fan la seua faena, i per això ixen, no pel regidor, com sabem que hi ha regidor que es conegut per no estar mai en l'Ajuntament. Per cert, ja ha començat a fer el pressupost alternatiu?

      Eliminar
    6. Pues als departaments de Victor diuen que estan molt contents amb ell i que treballa colze amb colze. A lo millor esperaries vore'l sentat a un despatx de l'Ajuntament mentres el secretari personal baixa a per cafés i pomes perque no es canse. Tota la feina d'Ajuntament saps tú que es fa a l'Ajuntament?
      Ja vols fer amb Victor la mateixa mangalatxa que quan tirareu tota la merda possible damunt de Karina?
      Pues de Jordi deien (i li feia molta ràbia) que al principi anava mes gent al despatx de Manolo que al seu. I mai ha donat exemple als seus funcionaris, jo no l'he vist mai entrar a les 8 del matí com fan tots.

      Eliminar
    7. Quanta gent va al despatx del PSOE?? Jajajajajaja ni el Tato!! Per a què? O no saben, o no fan, o no s'enteren de res...

      Eliminar
    8. Pues jo ja he entrat en els dels tres socialistes i en el de tots els nacionalistes i si et dic la veritat en els últims tot ha sigut temps perdut,bones parauletes i res aclarit, i en el cas de l'alcalde coses més fortes.

      Eliminar
    9. Lo de l'alcalde no serà anar a parlar de feina i eixir amb el currículum d'algun amic seu?

      Eliminar
  7. Estos de la Confederacio que al cap i a la fi son tots del PP no volen, xe. Com no volen el projecte del Vaca!
    Manolo i el PP no ens perdonen que no tinguen ells l'alcaldia.

    ResponderEliminar
  8. Els merits son Borràs i per això Jordi vol tirarlo. Pa que no li faça ombra.
    http://www.socialistestavernes.org/tant-faener-que-fa-ombra/

    ResponderEliminar
  9. Efectivament, els decrets i ordres les fan les administracions, siguen quines siguen, després els funcionaris han de treballar la part burocràtica sempre que el regidos articulen, medien i gestionen amb qui ho hagen de fer que s'amplien sol.licituds o es canvien les gestions per avançar feina. Hi ha regidor que no calfa la cadira perquè es mou molt treballant pel poble i atenent les peticions dels seus propis treballadors. Altres en canvi no la calfen perquè es dediquen a fer-se fotos sense saber de que va la cosa, pel fet de simplement de:
    "ja li trauré partit al event... O a dirigir una orquestra sense conèixer els músics, ni els instruments, simplement perquè li han regalat una "batuta" i amb aixó es creu amb el podr diví de la saviesa i ja ho sap fer tot". - Modesto baja que ací en són prou- jo faig, jo sé, jo... jo ...jo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. De fet, quant els funcionaris valoren mes als regidors socialistes que als nacionalistes,per algo serà, pregunteu als departaments, pregunteu. Clar que per motius evidents, caldrà eximir de preguntar a tots aquells que cobren productivitats adjudicades o hores extres a porrillo.
      Fem la prova, o val la versió del Bloc de que a tot l'Ajuntament són del PP? Si que van deixar huella les alcaldies d'Eugenio i Manolo, si!

      Eliminar