martes, 11 de noviembre de 2014

Editorial : DE SENY / TRELLAT

Que conste que personalment estem a favor de que voten els catalans, com els aranessos, els escocessos, corsos ... i qualsevol poble amb identidat com a tal que així ho dessitje. Inclús el nostre si així es donara el cas en un moment donat. 

Però com som objectius, tenim que dir el que pensem sobre la consulta catalana del passat diumenge i els seus ressultats.  

I pensem que després de tot el cacau que s'ha armat, tot l'apoio insitucional, totes les campanyes, manifestacions, cadenes, TV3, relotge compte en arrere, etc. etc. el que sòls vajen anat a votar més menys perquè les xifres son variables i gens clares al no haver un cens oficial i poder votar gent que en un ofical no podría (extranjers, menors d'edat ...) aproximàdament poc més d'una tercera part dels que ho podíen fer, uns sis milions es calcula, ens sap a poc, però ben poc, i des de luego no es ni per a tirar coets ni per a dir el que està diguent Artur Más en plà els catalans en respalden i ara Madrit si o si tens que negociar. I més amb un acte no legal ni per tant oficial on el control pot ser discutible.

I si a més li afegim que eixa tercera part es convertix en poc més d'una quarta part dels catalans que podríen haver votat en quant als que han votat el doble SI, un 80% dels votants, doncs menys si cap, perquè amb les xifres, estes, amb la mà ressultaría que sols un poc més d'una quarta part dels catalans son independentistes. 

Per altre costat es clar que nombrossos catalans, pensem que la majoría, volen poder votar i decidir amb totes les de la llei.

Així que a vore si hi ha seny, trellat diguem els valencians, i açò s'arregla com toca que es dialogant i no mantenint-se inamovilbes cadascún en les seues trinxeres.

Es quimera nostra o a cada vegada som més il.lusos ? Serà l'edat ... 

3 comentarios:

  1. Enrique, dialogar si, pero sempre cumplint la Consritucio i les lleis.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La constitución puede y debe ser reformada como toda ley para adaptarse a la realidad de cada momento y en este es una realidad el que gran parte de los catalanes no están a gusto y la gran mayoría quieren votar, por lo que hay que intentar que podamos seguir todos juntos y ello no se consigue reprimiendo sentimientos, con ello sólo se consigue como en Cataluña que aumenten los independentistas.
      Si en una democrácia mas antigua y consolidada como la británica se ha podido votar porque no en España.
      Y ya no digamos en Suiza.

      Eliminar
    2. Doncs a mi i amb el que costa traure la gent al carrer, per sort a cada vegada menys, em pareix tot un éxit.

      Eliminar