viernes, 21 de noviembre de 2014

Participació ciudatana : ESTUDI DEL PAISATGE, PARTICIPA MITJANSANT UNA ENQUESTA

Ahir reberem el següent correu des de Participació ciudatana, que reproduïm pel seu interés :


Bon dia a totes i tots,
Ahir al matí vam presentar a la premsa local el procés de participació ciutadana de l’Estudi de Paisatge de Tavernes de la Valldigna. L’Estudi i el procés que l’acompanya, han estat explicats per la Regidora d’Urbanisme Carmen Canet, el director del projecte i cap de la secció d’Urbanisme Evaristo Barber i l’arquitecta Alejandra Català, com a representant de l’empresa consultora que està elaborant l’Estudi de Paisatge. També han assistit a la presentació el Regidor de Participació Ciutadana Víctor Borràs, l’arquitecte municipal Juan Tormo i els companys de l’oficina tècnica.


La Regidora Carmen Canet ens ha aclarit que l’Estudi de Paisatge és un document urbanístic vinculat al Pla General que estableix els objectius i estratègies per a conservar i posar en valor el paisatge a l’àmbit local. Ha explicat també que aquest Estudi defineix el marc de les futures actuacions territorials i el desenvolupament urbanístic del municipi, i a més és un instrument per a millorar la qualitat del nostre territori. Carmen ha comentat que l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna tenia prevista l’elaboració d’aquest Estudi des de fa anys, concretament des que va entrar en vigor l’any 2006 el Reglament de Paisatge de la Comunitat Valenciana.



Conscients de la importància que la ciutadania i l’Ajuntament participen conjuntament en les decisions que afecten al paisatge local i a la planificació territorial i urbanística del municipi, s’enceta el procés de participació ciutadana de l’Estudi de Paisatge que amb el lema “Mira de prop. Tots som paisatge” durarà fins a finals d’any.



La Regidora ha apuntat que “és necessari incorporar de la ciutadania les seues experiències, sentiments i valors envers el paisatge, més enllà dels valor objectius del coneixement tècnic”, ja que el paisatge és una realitat viscuda i percebuda per les persones que l’habitem, que podem gaudir-lo com també patir-lo.



Per finalitzar, hem mostrat el funcionament de la pàgina participa.tavernes.es/estudipaisatge dins de l’espai web de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament. En aquest apartat es troba tota la informació sobre el procés i els instruments de participació a disposició dels ciutadanes i ciutadans. Per exemple podreu accedir a la consulta ciutadana, participar en la definició d’un mapa col·laboratiu, apuntar-se a les passejades pel terme els matins dels dissabtes 29 de novembre i 13 de desembre, fer les vostres aportacions a la línia del temps sobre l’evolució històrica del paisatge, etc. Vos convidem a visitar aquest espai i a fer les vostres aportacions fins al 31 de desembre, data de finalització del procés.



Durant les pròximes setmanes es parlarà molt del paisatge del nostre municipi. Mireu de prop! 





Moltes gràcies per la vostra atenció!


Salutacions

Nosaltres ja hem entrat i participat omplint l'enquesta, vos animem a fer-ho i així participar actívament en el disseny del nostre poblei el nostre futur. 

1 comentario:

  1. Voy a entrar ahora mismo, más colaborar y luego ya poder críticar si corresponde.

    ResponderEliminar