jueves, 18 de mayo de 2023

Jubilació anticipada

Los recortes son los siguientes: -Trabajadores de menos de 38 años y seis meses cotizados: los recortes son del 30% de la pensión si el adelanto es de cuatro años, del 22,50% si es de tres años, del 15% si es de dos años y del 5,50% si es de un año.

Abans de la reforma per este tema a un treballador que es jubilaba anticipádament als 60 anys li se retallava un 8% per cada any que es jubilaba abans del 65 anys, tant per cent que anava recuperant conforme anava a acostant-se a l'edat legal de jubilación.

Es a dir, als 60 anys cobrava un 40% menys de la jubilació, als 61 un 32, als 63 un 24, als 64 un 16 i als 65 ja passava a cobrar el cent per cent del que li corresponguera de jubilació.

Així, moltes empreses a les que les interessava jubilar a treballadors per a sustituir-los per jovens que cobraven menys i per joventut rendíen més, i si el treballador estava d'acord, l'empresa abonava una quantitat que compensaba a éste pel que percibía de menys eixos anys.

Actualment ja no es possible i les retallades que s'indiquen al principi d'este article son de per vida, amb el qual es difícilment per no dir impossible que a un treballador li compense una indemnizació per jubilarse abans de temps.

Era millor el sistema d'abans o el d'ara ?

Particularment pense que el d'abans però es clar que l'actual està pensat per a dissuadir al treballador de que es jubile abans de temps en una época en que per contra s'està allargant dita edat de jubilació any a any fins passar dels 65 d'abans als 67 anys que es la de jubilació dels nous treballadors.

ENRIC

No hay comentarios:

Publicar un comentario