viernes, 5 de diciembre de 2014

Editorial : DEBAT QUE ALGO QUEDA

Esta vesprada i com comentarem ahir en la noticia de Las Provincias, es produirà en Tavernes algo que ójala es repetisca prompte i més vegades : Un debat organitzat per Esquerra Republicana de Tavernes entre forçes polítiques amb repressentació a nivell local, però per a tractar de temes a nivell autonómic, algo eixirà supossem també de lo local de rebot. 

Participaràn "els de sempre", es a dir, ERC PP, PSOE, Compromís i Esquerra Unida, i dos novetats, Podemos i Coalició Reforma Demòcrata, la qual va naixer formalment dimecres mateix i està integrada entre altres partits locals i independents per Demòcrates-UnitsxTavernes i de la que donarem deguda informació prompte, en quant "es pressente en societat".

Per tant i per fí començarem a ficar cara a nivell local al fenòmen Podemos (esperem, igual ens apareix algún foraster) i podrem saber qué pensen estes dos forçes noves a nivell autonómic, les altres ja més o mneys ho sabem, ho sofrim o començem a saber-ho.

La taula es dividirà en tres propostes per a debatre i que son com podeu vore benestar social, modèl de territori i dret a decidir, i els repressentants de cada partit tindrà cinq minuts màxim per a expossar les seues propostes, amb torns de rèplica, i el que ens pareix més important, el públic podrà intervindre preguntant.

Per tant un acte que ens pareix més que interessant tant per lo novedós, des de que no hi ha ràdio local anem orfes de debats entre els nostres polítics cara a cara i no sols en els plenos i a més podrem escoltar als que allí no estàn però pot ser estiguen a partir de Maig, nosaltres així ho esperem i dessitjem; per ficar cares nivell local a Podemos i escoltar les seues propostes autonòmiques, esperem, així com les de aquells que no arriven normalment als grans mitjans de comunicació; i per poder intervindre el públic i no estar sols escoltant i calladet com en els plenos.

Un dessitj/proposta : Que es faça prompte altre debat per a tractar temes locals.    

Així que vos animem des de Quadern a que acudiu i participeu actívament, nosaltres lògicament allí estarem : A més informació més lliures doncs tindrem més dades per a poder discernir que interessa a la nostra terra i votar en conciència.   


15 comentarios:

  1. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT5 de diciembre de 2014, 7:50

    En pregunten en l'artícul de ahir de la premsa i sobre este tema si conec qui van a ser els contertulis i sols puc dir que se pel facebook que ve un diputat socialista i algú més foraster per ERPV i que Compromís va comunicar anit que per raons d'agenda no compareixeran. I per part de la coalició de partits locals independents compareisc jo i espere estar a l'altura de tant ilustres vissitants perqué com sabeu jo soc un simple aficcionat a la política.
    El que no entenc es com els nacionalistes no tinguen a ningú siquiera a nivell local per a dir-nos que pensen del que es va a tractar i en quant a Podemos m'espere a algún altre foraster, ja vorem.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tranquilo Enrique que puede que vengan cargados de datos que tu no tendrás, pero como vas convencido de tus ideas no te van a tapar la boca ni con un batallón entero de diputados, que lo tengan por seguro. Y me parece de vergüenza que un partido no comparezca, por algo será más que por falta de representantes, porque si es así mal vamos, que vaya Jaume que seguro se sabrá defender, no le callarán seguro.

      Eliminar
    2. Menuda xorrada. Que te obligació d'anar? Algu més no anirà, segur que el PP no va, ni tampoc el PCPE. ¿L'han convidat? I Karina i sus muchachos ¿anirà?

      Mal comencem, senyora, des del moment que vol imposar als demés que vagen a un acte al qual no tenen cap obligació d'anar.

      Eliminar
  2. Si no en tenen els del PSOE i els d'ER a ningú, i tenen que vindre forasters com tu dius, perquè ha de tindre'n Compromís? I del PP tu el creus que enviaran a algu?
    A mi em sembla plausible en abstracte la idea de preparar i organitzar debats com este, però ho veig inviable des del moment que un partit ho llance i ho faça sense dir res a ningú ni fer cap reunió prèvia amb els demés sobre punts a debatre. I amb temes que no són del poble. Els que vagen seran tots convençuts i de vot decidit. No es va canviar res a ningú.

    ResponderEliminar
  3. D'acord. El partit convocant ha fet l'error de voler marcar marcar l'agenda als demés i més fent una convocatòria apresurada, sense ningú ser coneixedor de qui són els tertuliants ni els càrrecs que ostenten i damunt per parlar d'uns temes, els quals no han estat consensuats. Altra cosa seria que la convocatòria la fera alguna associació independent.

    ResponderEliminar
  4. Un debat per a parlar de temes que no son locals és una oportunitat perduda per coneixer que pensen/proposen els polítics locals de cara a les properes eleccions de maig de 2015

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Karina, se te veu el plumero.

      Eliminar
    2. Mentre no siga fer una ordenança sobre els pisos buits propietat de la banca tot correcte. Això ja estarà fet per a les properes eleccions de maig de 2015.

      Eliminar
    3. Rebentareu!! A tragar que encara queda! Van a possar- vos a cause d' un burro i s' ho mereixeu

      Eliminar
  5. Totalment d'acord. I damunt que vinga gent de fora ¿que eixos partits no confien en la gent d'ací? Tu que opines d'això? Forasters vindran...
    On està Víctor Borrás o Salavert?. O el cap de llista d'EU si com m'han dit també ve un de fora.
    A nosaltres ens interessa saber que pensen els partits sobre les coses del poble i les solucions dels partits. Els temes autonòmics són importants, però igual ara no era el millor moment. Es nota la improvisació i la falta de consens per triar els temes.
    I m'apunte al que ha dit algu: això calia un convocant independent, una societat o una entitat, tipus Associació de Veïns i no un partit que ha posat els temes que a ell l'interessa i que segur no son els que vol el poble: Models de territori? Dret a decidir?
    Igual millor haver dit allo que es pretén i que es llig entre línies: Un model territorial on es pot separar del conjunt de l'Estat després d'un procés d'independència, com es vol a Catalunya.
    I dubte que vaja el PP.

    ResponderEliminar
  6. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT5 de diciembre de 2014, 14:24

    M'acaben de comunicar que Compromís ara diu que sí va a participar i es el PP qui no ho pot fer. Una llàstima xq els anem a arrear de calent i no podran defendre's.
    A vore si ressulta que no venen xq no tenen defensa alguna ...

    ResponderEliminar
  7. Si els temes no són locals,els ponents alguns tampoc i falten partits,poc poder de convocatòria tindran,més enllà dels habituals.
    El més important el que puguen dir,i sobretot les cares que es vegen dels partits minoritaris. I a vore si van aclarint algo de Podemos,Ganemos,Guanyem o com vullguen dir-se.

    ResponderEliminar
  8. Com ha quedat el debat?
    Qui ha anat en representació dels partits polítics?
    Has dit tot el que tocava dir?

    ResponderEliminar
  9. Pense que molt bé però a mi almenys en va mancar temps per a poder expossar el meu programa. Això sí, en vaig quedar ben a gust diguent-los quant començaren a discutir entre ells amb el consabut "i tú més " al repressentant socilalista a a falta del popular, que si en vers d' acostar postures i pressentar propostes per a desfer tots els debalafiaments populars, mal ho tenim per a avançar.

    ResponderEliminar
  10. P.D: Els repressentants ho pots llegir en l'artcile de disssbate.

    ResponderEliminar