miércoles, 10 de diciembre de 2014

Extracte del pleno : ES REBUTJEN ELS PRESSUPOSTOS I S'ANUNCIA EL CESSAMENT DELS SOCIALISTES. EL PROPER DISSABTE MOCIÓ DE CONFIANÇA.

Nota : Este text ha segut redactat sobre la marxa i amb el telefon móbil dels del saló de plenos, i per tant preguem disculpeu les errates i mal estil gramatical, hem preferit sacrificar-ho en tal de que estigueu informats.

1
3:30 hs. Comença el pleno amb mitja hora de retràs esperant l'informe d'intervenció perquè :

El PP i els socialistes pressenten esmenes als pressupostos.

Ha començat el pleno llegint la memória l'Alcalde que ja coneguem i mentrestant l'Interventora está acabant d'informar dites esmenes, tràmit necessari per a poder debatre-les en pleno el que es farà en acabar la lectura de la dita memòria.

Jordi Juan com a ressum diu que s'han arreplegat les demandes de l.opossició i per això els demana el vot favorable.

13:40 La Interventora liura al Alcalde els informes que llig l.Alcalde que diu que la del PP no es pot debatre per irregularitats varies de tipus legal com per exemple reduir partides que ja tenen contractes signats que deuen de ser complides i no justificar l.aument d.ingressos.
Sobre la del Pspv diu l'intervenció que si cap i es debatrà.

Manolo Vidal discrepa sobre l.informe d.intervenció i al.lega que lo pressentat per l'alcalde tampoc cabrà votar-se. Passa a llegir la seua proposta xaq l.intervenció li aclarisca els " peròs".

L.alcalde reitera que no va a tractar l.esmena popular per dit informe técnic però si las dels socialistes.

Vidal seguix discrepant amb l.alcalde al que acussa de poc talant conciliador.

Vercher demana es llisguen abdos esmemes el que passa a fer Vidal, que torna a acussar al alcalde de no haver.los facilitat las tasca al no haver accedit a una segona comissió d.hisenda i haver tingut temps de consultar amb els técnics la seua esmena, la qual si els populars ens la passen la publicarem.

Com avanç dir q Vidal considera q mentres es mantenen partides com protocòl els jardins están abandonats i així moltes altres cosses com la baixada en desratització,o en estudis arqueológics que ja era per sí testimonial. Demana ajudes i auments per a col.lectius i associacions locals.
La major discrepància assenyala es en el capitol VI on es deu aprofitar subvencions diu Vidal i per exemple deixar de moment el tema del llac i de la pista d.atletisme i en este cas perqué el sol que on es propossa fer.la no està qualificat per a esports i a més la qualifica de mini-pista. S.opossa a la partida del retén en basse a local llogat i a més manca de justificació del projecte. Si apoia per contra el mur de Vergeret i que es faça una pista d.atletisme paralel al carrer Corts Valencianes, que s.equipe l.escoleta de la platja i el col.lector sur d.esta . Parla de la piscina coberta que acussa de tindre-la abandonada. Es felicita per partides per a Adisva, vivendes socials o al sindicat de recs : Estes diu son les seues propostes que diu no es tractaràn per falta de talant democràtic , i que retirant d.ella allò al que la Interventora ha dit no siga considerada la seua com a esmena transaccional.

Vercher comenta l.esmena popular i propossa una esmena transaccional que arreplegue tant lo que es puga de la popular i la totalitat de la socialista, xlq demana un recés .

L.alcalde diu no per no estar informades per intervenció. Vercher pregunta al Secretari General que diu fa falta dit informe previ.

L.alcalde reitera no es el moment i dona pas a Borràs que diu està descontent per la premura  que ha fet es tinguen q pressentar esmenes,  i q no enten les presses q han portat a no tindre una segona comissió. Demana talent de consens i passa a llegir la seua esmena q en pinzellades demana : (si ens la passen tb la publicarem íntegra) .

Aument partida social a quasi 68.000 euros.
Increment amb associacions varies.
Mur defensa linde tot el poble del riu 1.240 firmes arreplegades en pocs dies.
Renovació equips informàtics fins 10.000 euros.
Càrrecs de confiança reduits xlq reducció partida protocol i premsa. Es manten el Secretari del Alcalde.
Despessa d.esports rebaixa a 35.000 euros, pista atletisme mateix argument q el PP per a aplaçar.la més per inundabilitat zona, fora tb graderies vergeret pel mateix i en el llac Goleta no fer un pegat més xlq eliminar partida fins informe técnic .
Pren la paraula a Vidal q reitera les paraules de premura dites per Borràs acussant de totalitarisme al Alcalde i al Pleno de pantomima.

Llum Sansaloni destaca que les dosesmenes son prou similars dient sobre lo de l. única comissió q no es així en el cas dels socialistes q formen part del govern. Qualifica les esmenes de brindis al sol mentres ells mantenen la seua coheréncia per a no tornar al que es trobaren quant arrivaren al govern. Pasa a comentar la socialista i diu respecte al tema del mur acussa a Borrás de personalitzar.la i q arreplegar firmes i pressentar esta esmena no te sentit xq s.està treballant en ell : si no tenen ganes de treballar que els deixen treballar a ells els diu . Sobre la rebaixa en esports ho critica, el mateix lo del llac i l.inversió en parcs i jardins ja hi ha una bona partida.
Acaba diguent q esta part de govern ha pressentat un pressupost realista i torna a dir q estos pressupostos permetran seguir endavant.

Vercher pren la paraula i diu q la premura es per a demostrar una ruptura en directe, insistix en la esmena transaccional amb un recés per a tractar.ho i inclús es deixe damunt la taula.

L.alcalde diu no hi ha voluntat de consens xq si es vullguera no hi hauría ganes de boicotetjar com x exemple en declaracions a premsa o no estudiar.se les cosses de cara a la comissió d.hisenda : En ple cadascu q es definisca i si te premura es xq es el q pertoca. Ha acussat a Borràs de no fer el q toca. Diu q com aumentar subvencions a clubs si encara no s han pagat les de 2014. Sobre mur de defensa diu hi ha un pacte i ja s.està treballant a ms q no es té la xifra exacta a ms q li correspondría a altres. Ataca al psoe x les firmes i els acussa de no haber treballat en el tema inclús de mentir i de no pressionar als seus alts càrrecs, i si els q coneixen del tema han signat , q no ho han fet.
En llac Goleta cap pegat i sobre eliminar protocol cap problema.
Dona x acabat el debat de l.esmena i la fica a debat despres rebutjar de nou proposta Vercher.

Borràs demana la paraula i li se denega fins després . Vercher reitera petició.

Votació esmena : A favor els tres regidors socialistes, nou abstencions del PP i Karina i en contra cinq de Compromís xlq es rebutjada i s.ha de votar el pressupost pressentat xl govern.

Comença el torn de debat per a possicionar.se sobre el pressupost.

Vidal torna a parlar de pantomima i rebutja el q no es vaja treballat. Sobre el pressupost el qualifica de mantenir pressió fiscal . Analitza les partides del pressupost, felicitant.se per subvenció al sindicat de regs i la SIUM aixi com Adisva i altres propossades per ells i torna a acussar de falta de voluntat i pantomimes en premura i no acceptar esmenes. Demana es deixa sobre la taula.

Llum Sansaloni recalca q qui pujà la contribució va ser el PP i q no es veritat no es vaja rebaixat per culpa Alcalde. Parla de pressupost real i viu i per tant canviable sobre la marxa. Demana vot a favor. Defensa reconeiximent a associacions.

Víctor Borràs li recrimina al Alcalde la seua acussació de no treballar quant es qui més iniciatives a portat al pleno. Desgrana varis no compliments dels regidors nacionalistes i varies propostes seues per contra. L.acussa de
haver.lo represaliat per propossar alternatives i l.acussa de totalitari. Desgrana parts de la seua proposta . L.acussa d falta d altura de mires,  denuncia boicot en l.arreplegada de les signatures del mur . En quant a les associacions diu es hora de compensar.les ara q es pot de ls retallades d.abans. Propostes coincidents amb el PP demostra son bones.

Vercher tb diu q tots treballen i amb poc temps i q ell com a jornaler de la política si el té. L.acussa de no voler el consens i d no voler escoltar a qui no pensa com ell . Demana deixar sobre la taula el pressupost.

L.alcalde contesta :

No repressalia a Borràs si no al no treball, parla de boicot dels socialistes, de voluntat política de ser opossició dsd les europées. No ha dit q no treballe pero sí q no ha fet els pressupostos, xq si aixi ho creguera l.havera cessat . En quant a ls associacions diu q qualsevol voldría donar el màxim. En quant a consensos rebutja acussacions i fica el pressuposr a votació.

A favor Compromís, abstenció socialistes i en contra Vercher i PP. Per tant es rebutja.

Anuncia cessament socialistes però mà oberta al consens .

Anuncia pleno extraordinari per a sometres a moció de confiança lligada a l'aporvació dels pressupsoots a la una de mig dia i si no en trenta dies o mocio censura o queden ratificats l'Alcalde i estos pressupostos.

9 comentarios:

  1. Vergonya aliena es el que he sentit jo , i després els extranya que puje Podemos, casta !!! , que per una vegada que teníem un govern de progrés se'l carregeu per egos i electoralismes purs i durs, uns pels mals ressultats, altres per a fer el que no han fet en tres anys i lluïr-se de cara a les urnes i els altres opossició per fer opossició, casta !!!

    ResponderEliminar
  2. Ui ui quina olor a PP dissimulat.

    ResponderEliminar
  3. Com està això del boicot a la recollida de firmes per demanar el mur del riu?

    ResponderEliminar
  4. Jo faria la moció de censura i posaria d'alcaldessa a Karina només per vore els plenos,jo,jo,jo.

    ResponderEliminar
  5. El PP haguera hagut de recolzar l'esmena presentada pels socialistes.Era una bona esmena. Millor que el pressupost presentat per Compromís i prou semblant a la presentada pel PP.

    ResponderEliminar
  6. Si s'han retirat les atribucions dels regidors del PSOE, com queda el repartiment entre els regidors del Bloc?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Diuen que per hisenda Perfecto i Llàcer amb tot el que siga del Braç treballador. D'urbanisme,platja,agricultura,cultura i festes no sabem. Entenem que Jordi també agafarà alguna cartera.

      Eliminar
  7. I a Evarist no li toca res?
    Assistencia al plenari fa pero participacio (faena), poca.

    ResponderEliminar
  8. Enric,encara hi han més jugades mestres, ara diuen, innocents ells a la Cotorra que els tecnics els avisen ARA de que la moció de confiança no es pot fer. Jo comente a aquell blog:
    "Els tecnics,els tecnics...
    I ningú més ho sabíeu,no?
    Que justet,coincideix l'ultim any de legislatura on no es pot presentar moció de confiança amb el maig passat. De qué em sona això? Europees? Debacle socialista al poble? Però tota la culpa a Blanqueries,clar. (Mirat bé quines fonts tens d'amics, Enric)
    Si es dia que es fera el que es fera amb els socialistes al poble el pressupost no canviava,ja no teníeu el pressupost com a excusa. Qui ha forçat la cosa aleshores?
    Que bé sabeu fer-se els innocents,ara."
    Ai,En Llop,En Llop,quins corderets ens cries!
    Açò ja sembla la trama Gürtel.
    El que no havia de ser jornaler de la política preparant-se el bot a Valencia.

    ResponderEliminar