lunes, 15 de diciembre de 2014

Article d'opinió: LES FESTETES DE NADAL, per Jaume Talens

                          LES FESTETES DE NADAL.

Entrem en dies de tendresa i sentimentalisme com els que venen. Temps d’Amor i Pau. Que ens porten a poblar la nostra memòria de records, per justificar temps politics mal conjuntats al municipi. Difícil , avui , parlar de generositat, ja que les parts en litigi, sempre es creuen ser els bons.

Faltaria més!  L’autocrítica és dona més en l’esquerra, a la dreta tot error és tapa i endavant com si no haguera passat res, i ja ho notarem d’ací quatre anys, em referesc a les eleccions. I com el vot està prou fidelitzat, diu la dreta, molt han de pujar els altres per a manar.  Tinc a les mans els missatges de nadal, tins plenes les mans per les persones  que han entrat en conflicte. I de segur que continuaré felicitant-los faltava més.  Però en la vida ens hem acostumat a viure-la sense persones  pròximes, família arrimada, o veïnat inoportú.

Podem, per tant, passar de felicitar-los. Podem, per tant, deixar que tinguen el seu Nadal en Pau i amb el seu Amor. I podem, com no, obviar les seues salutacions de desitjar-los  major felicitat. Però la dignitat,l’elegància, el saber  ens porta a no entrar en violències verbals. Si estan desterrant-les dels camps de futbol, imagineu-vos-en de la política local.

El problema està en que no s’han desitjat un pròsper any nou. El partit responsable de la prosperitat de dos mil quinze ha decidit no desitjar un pròsper any nou al minoritari equip de govern de Tavernes. I hem fet una falla, amb cremà, ninotades, i  desfilades, que en temps de pau i amor és quasi una obligació social arraconar.

No m’agradaria tirar de records en este article. Però la història local està plena. Alguna persona socialista del poble ha desestimat ser alcalde amb els vots de la dreta. Té nom , moment i viu per a preguntar-li-ho. Demane perdó, i m’arrepentisc, si al dir açò, se’m veu egoisme. Però el que dic és tan cert com este article. Una ràfega de gratitud per la gent que ho ha comprés.


 Sempre com vegeu no podem ser,  ni devem pretendre ser,  imparcials, però si demanar diàleg i comprensió a les parts.  A mi la veritat res no em fa mal, intente ser responsable, donar respostes a certes situacions, i sempre amb un somriure per davant. He arribat a sentir que, inclús , el meu somriure molesta. Doncs en dies de tendresa i sentimentalisme un somriure no ve mal.  El drama de la política local en un somriure es pot suportar , és l’inici d’alegries, de noves empreses, de no fer pecats, de menjar junts , tantes coses que la mala llet en dies de Nadal, sols puc dir que fa mal, però a tot el personal.  Estic veient coses, llegint paraules que em poden posar a plorar , i m’agradaria no perdre la paraula, que fins ara no he nomenat, AMISTAT,  i seguir amb paraules tipus del moment:  PAU I FELICITAT A TOTES LES PERSONES DE BÉ.  

14 comentarios:

  1. Eixa beator de l'article no ix a escena quan es tracta de consensuar, per molt minoritari siga el teu grup és qui té la vara de mando i no li tremola mai la mà quan veu que no se n'ix 100% amb la seua.
    I encara que les bones intencions siguen a nivell personal, com tú dius el problema és generalitzat a tota la política local. I com dos no es barallen si un no vol, faries bé d'aplicar el teu discurs a dins casa pròpia i en privat, no sols es tracta d'evitar males paraules, els fets moltes vegades parlen més aclaridorament encara que vagen acompanyats de bones maneres, i ho saps.
    Recordem el mateix moment en que Juan avergonyia al últim pleno un company de política (d'eixes esquerres que tú dius) dient-li de mal treballador i deslleial, només per proposar diferent.
    Seguidament, ja governant en minoria, demanava consens.
    Parole,parole,parole.

    ResponderEliminar
  2. Em quede amb el teu escrit es molt mes realista que el de Jaume.

    ResponderEliminar
  3. Tu com sempre a la teua linia Jaume. T agrada molt parlar com si representares a les esquerres més que ningu i els altres no ho forem. No crees màrtirs que aci no hi han. I tu ho has dit minoritari equip de govern que no ho seria si no haveren contribuit la resta de forces d esquerres de aquest poble a fer un pacte de progrés que no s ha respetat.

    ResponderEliminar
  4. Jaume t'ha quedat igual de fals que el consens del que parla Jordi però que mai ha buscat amb el seu totalitarisme. En l'audio que va passar Karina es sent la teua veu cridant de fons en un ple. Parles de pau quan el Bloc ha eliminat a qui no pensa com ell. Tot fals

    ResponderEliminar
  5. resulta curios vore com l'article el publiqueu ací, i no a la cotorra. e be sabem demanar misericòrdia quan interessa.

    ResponderEliminar
  6. Que fort que em pareix que es parle de pau atacant a tots el que no pensem igual.Els del bloc que no totes les esquerres afortunadament sou uns manipuladors!!

    ResponderEliminar
  7. Jaume, gran articule. Primer sempre les persones. Eixe es el cami.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si,si,primer armem el lio i després demanem calma. Molt propi de la caritat cristiana, es veu que a les processons han deprés molt. Fins i tot a Gekko,que no va a elles li ha aplegat a l'ànima.
      No armeu més rebombori que no ens deixeu manar en pau.

      Eliminar
    2. Lo dit Jaume. Gran article. Enhorabonda

      Eliminar
    3. Pos sí, GRAN ARTICULE i ENHORABONDA. I que els Reis Mags ens regalen un mòvil amb les tecles més grans.

      Eliminar
    4. Enric Estruch i Ferrando16 de diciembre de 2014, 0:18

      Pos sí, falta ens fa

      Eliminar
  8. Podria ser este el primer poble d'Espanya on el ppsoe a pres forma?
    Vergonyos!

    ResponderEliminar
  9. Karl i mira que t'aprecie en lo personal, i ho saps. Com no solc contestar els anònims. I mai escric com anònim, igual que sé qui ets i respeste el que dius, però, evidentment, parla el record. Cara a mi no l'hauries de tindre.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Serà l'únic del Bloc que em coneixes. I l'únic que dius que m'aprecies.
      Però tot això no influeix en les idees i les opinions,almenys en mí,i espere que també en tú.
      Però no parle a través de cap record ni jutge les persones pel que altres diuen. Sols opine del que diu cadascú en l'actualitat. Que darrere del que publiqueu uns i altres hi han estratègies més enllà de l'opinió personal es sabut per tothom,però lícit és.

      Eliminar