jueves, 11 de diciembre de 2014

NdP, Coalició Reforma Demòcrata : LES NOSTRE BASES FUNDACIONALS

                BASES DE LA COALICIÓ REFORMA DEMÒCRATA

Considerem que en este moment de fundació i naixement de la Coalició Reforma Demòcrata es fa necessària una força a la Comunitat Valenciana que reforme el sistema que fins hui ha estat representant-la i gestionant-la. Esta reforma ha de realitzar-se amb equilibri, buscant l'eficiència, la justícia i uns valors que permeten una major implicació i participació de la nostra societat.

La Coalició Reforma Demòcrata no es planteja com un partit, sinó com una cohesionada confederació de partits independents, respectant la identitat, idiosincràsia i autonomia dels seus integrants.

Reforma Demòcrata tampoc pretén una catalogació ideològica a l'ús, ja que entén que, molt per damunt de clixés ideològics i del repartiment de posicions a esquerra i dreta, estem en un temps nou i de reforma. Per a nosaltres han de primar les propostes concretes, la utilitat instrumental de les formacions polítiques com a meres ferramentes per a la societat i la claredat d'uns valors i sensibilitats que regisquen el nostre comportament i la nostra acció tant en les institucions com en general en la vida pública.

La nostra estratègia com a coalició es basa en tres intencions:

-La primera procurar un major i més potent i efectiu servici als nostres votants i a les nostres poblacions, que en qualsevol altre cas queden en mans d'altres opcions polítiques en eixes instàncies polítiques i de representació que estan fora dels ajuntaments.

- La segona, la necessitat d'esquivar i resoldre els canvis normatius recents, pels quals el poder municipal va sent cada vegada més fortament condicionat i cada vegada més dependent d'organismes decisius que no són els pobles i ciutats, com són les diputacions, mancomunitats de servicis creades d'esquena als veïns i una Generalitat Valenciana més burocràtica, partidista i centralitzada.

-La tercera és cobrir la necessitat urgent de donar a llum una força política sana, independent i pròxima als ciutadans en la Comunitat Valenciana, hui en greu crisi, de manera que esta societat siga més cohesionada, eficaç i fort.

Els valors en què ha de basar-se el criteri, l'acció pública i les decisions de Reforma Demòcrata són:

a) La Moderació, entesa com un equilibri que ens allunye de posicions que són merament d'esquerres o de dretes sense més fonamentació, així com de qualsevol postura parcial i radical.

b) El Reformisme i la Regeneració, entesos com una voluntat de canviar tot el que ha degenerat en el sistema actual i la voluntat que la gent tinga noves estructures i solucions adequades als problemes del nostre temps i a una millor i més eficient democràcia.

c) Alternativa, referint-nos que no entrem al joc polític autonòmic o provincial per a tornar-li el poder a ningú, per a intercanviar vots per nomenaments, perquè tot continue funcionant com fins ara, sinó per a ser força de transformació i reforma.

d) Una visió Social i Humana dels ciutadans, de manera que la política sempre estiga atenta a les necessitats bàsiques de les persones, a la seua dignitat i possibilitats de futur. No pot imposar-se un poder polític o econòmic que explote o desatenga a la societat o als seus membres, sinó que els defenga.

e) Som defensors de la Llibertat i l'Empreniment, perquè els individus puguen aconseguir majors quotes de llibertat a l'hora de crear, expressar-se, actuar i emprendre les seues empreses i projectes. No volem que hi haja encara més Administració, més condicions, més competència falsa, més tràmits ni més lleis buides, cal donar més protagonisme i iniciativa al conjunt de la societat.

f) Ser reconeguts com una Força Pròpia de la Comunitat Valenciana, de manera que la nostra Comunitat siga cada vegada més forta en l'econòmic; com a societat, més ambiciosa i competitiva, millor vertebrada i integrada, atenta a la seua personalitat, més respectada i amb major pes específic en l'Estat, per la qual cosa nostra Coalició es compromet a ser una organització que únicament represente i defenga els interessos d'estes terres, sense més vassallatges i sense dependre de més votants que els de la nostra Comunitat i els seus pobles i ciutats.


4 comentarios:

  1. Però encara sou UXT? Perque porteu ja més noms que regidors el Braç Treballador.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT11 de diciembre de 2014, 7:24

      Tú saps el que es una coalició ? Tú saps la diferència per exemple entre Bloc i Compromís ? Doncs si no saps estudia i després parla. Encara que com l'únic que pretens es menysprear per a que perdre el temps, veritat ?.
      Va, t'ho explique, en sap greu que ningú visca en l'ignorància.
      Una coalició es un pacte entre partits per a pressentar-se junts a unes eleccions concretes i aixó requerix un nom comú. De nou un exemple, Primavera Europea, el nom en que Compromís junt a altres partits es va pressentar a les europées i nom que manté en Bruxeles. Però seguix seguent açí Compromís.
      Ja ho has entés ? De rés ...

      Eliminar
    2. Però seguiu seguent UxT,no? Perque com a coalició no crec que es presenteu a les municipals. Jo sols ho dia per aclarir-nos, perque després es vota a l'Ajuntament i hi ha gent major o que no presta atenció a la política local i no s'entera.

      Eliminar
    3. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT11 de diciembre de 2014, 16:09

      Si, a nivell local ens pressentem com a Demòcrates-Units per Tavernes

      Eliminar