lunes, 15 de diciembre de 2014

Editorial : CONVOCA QUE ALGO QUEDA

I vaja si ha quedat. Dissabte diem en el ressum setmanal que "el dillluns canviem i parlem sobre l'aspiració de Jordi de ser diputat salvo que sorgisca algo més d'urgent tractament".

I vaja si ha sorgit, pel que lo del diputat ho deixarem per a demà, o a saber quant tal i com està el pati. 
Estaven legalment convocats ?

Perquè amb passa de les dos mil entrades en dos dies i més de cent cinquanta comentaris entre els dos artículs, i això que tallarem a les dos de migdia perquè la cossa començava a desbarrar, el de de lo copiat del facebook i el de la nota amb declaracions del Alcalde, pensem que es més urgent seguir tractant sobre el pleno-no pleno de dissabte.

I no, no anem a entrar en esta "guerra de guerriles" entre els nostres estimats regidors, ni anem a opinar sobre qui té o no té raó en este tema, sincèrament no ens apetix entrar en estos politquetjos barats que tantes vegades hem denunciat, sols anem des de la objectivitat i neutralitat que ens caracteritza a tractar de donar llum sobre un tema tant objectiu i que es com es convoca un plenari, i a partir de ahí que cadascú traga les seues pròpies conclussions.

Així, per no anar a l'estricta llei, hem consultat diversos manuals dels que s'utilitzen tant per a formar a Secretaris d'Ajutntament, com a regidors, i la conclussió es unànime, nosalters almenys no hem trobat altra possibilitat :

- Els pleno s'han de notifica sempre per a ser vàlits als regidors, i en el seu domicili salvo que es preveisca algo diferent en este punt, i a la convocatòra li se acompanyarà els esborrany/s de les actes que puguen estar sense aprovar encara . 

- I dins de les funcions del Secretari General està la de assistir al Alcalde per a ssegurar la convocatòria de les sessions.

Entenem per tot el que hem pogut trobar que dita assistència del funcionari major municipal es necessaria, té que hi haure una convocatoria expressa, motivada, amb un ordre del dia, i sobre tot comunicada fehaciènment als Regidors.

S'han complit estes premisses en este cas del pleno-no pleno de dissabte, hi han alguns més passos donats des de dimecres de cara a convocar este pleno, hi ha previst algo diferent en Tavernes en régim intern  ? Pel que hem llegit i sentit en els blogs locals pareix ser que no. En tot cas el que està clar es que el Secretari General o un substitut no va assistir i per tant el pleno encara havent-se cel.lebrat no
sería legal perquè la llei així ho estableix.

Però bueno, esta com sempre es una modesta opinió, si algú pot aportar algo més llum li ho agrairíem com sempre, podem estar equivocats i si valdre una convocatòria sòlament de viva veu com es va fer dimecres, però nosaltres almenys no hem trobar rés que així ho recolze. 

29 comentarios:

  1. Està clar que els partits presentats el dissabte sabien que no hi hauria pleno i que feien una escenificació.
    Una escenificació-queixa de que l'alcalde no pot afirmar en anterior pleno tan contundentment un fet molt important com el cas d'eixa moció i després no dir res més, ni afirmativament per escrit com marca la llei, ni negativament com no va fer als interesats, llevat creguem del Secretari.
    Com ja han fet tantes vegades,el Bloc ninguneja a l'opossició i als fins fa poc dies socis de govern en no dir-los res, i sí a la opinió pública per les xarxes,blogs i diaris. Creguem que les administracions deuen usar i aprofitar estos darrers mitjans de comunicació, però això no lleva que continúen usant els més tradicionals i sobretot directes com continua fent-se oficialment.
    Com diu Enric,no val la pena continuar perdent el temps en dimes i diretes, pero és al que han decidit jugar els dos bàndols. Continuem amb els jocs de xiquets, on el primer que deuria i podria tallar tot açò es troba en la seua salsa: l'alcalde.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Escenificació no, xarlotada ridícula i patética. I si es ninguneja ja saben, moció de censura : A que no hi han ?

      Eliminar
    2. Charlotada con el pallaso listo, el tonto a la sombra siempre de otros, la saltinbanqui y la comparsa, circo completo.

      Eliminar
    3. Pallassada de l'oposició i anàlisis de merda de Karl Marx. Sempre agranant cap a casa i justificant als seus, escenificació-queixa? Tu igual que ells, xarlotada esperpèntica. El PPSOE i la trànsfuga quedant juntets...

      Eliminar
    4. No li ho digau a ningú. Karl Marx està enamorat de Victor Borras.

      Eliminar
    5. Crec queda prou clar per múltiples comentaris que no tinc meus ni vostres,cap amic en política activa,pero sempre hi han parts interessades en etiquetar gent com els dos darrers maleducats comentaris,creguent així que "els bons" són més bons i "els roins" més roins. Per suposat, els bons,sempre,són els de vadascú.
      Però ho torne a afirmar,primer que tots,responsable el jove alcalde de jugar al desprestigi i al i tú més i canviar d'Idees i de companys sempre que el cas ho meresca. L'únic que aconsegueix és un clima on afloren els pensaments prepotents i xulescos com el de l'anònim de les 8:32, si no us agradem us foteu,moció de censura. Al més pur estil PP, us enviem antiavalots perque sou antisistema i a callar fins les properes eleccions. Feina té la Oltra per aclarir tota la casta que té a dins el Bloc.
      Mentres,jo aniré fent-me l'ànim del meu "nou partit" socialiste,com fins ara era del PP i en la legislatura passada era un roig nacionaliste. És el que té el poder,sempre li incomoda la veritat i que la democràcia no siga només un diumenge cada quatre anys.

      Eliminar
  2. El pleno dels pressupostos va anunciar la convocatoria d'una junta de govern que si que es va celebrar. Per què aquell dia si que va valdre la convocatoria verbal i ara ja no?
    Per què no va avisar a la resta de regidors/res? Molt poc trellat.
    I esta persona vol ser diputat?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Perquè la Junta de Govern no necessita el mateix procediment per a convocar-la, i a més estaven pressents i acceptaren tots els seus membres ? Vinga home, que voleu fer creure que un burro vola en tal de justificar l'espectacle patétic que fereu on s'ha vist clàrament el pacte PPPSOE i a més per a més vergonya amb una trànsfuga. Ho pagareu ben pagat en les locals, no tingau dubte, favor que li esteu fent al futur Alcalde-Diputat .

      Eliminar
    2. Com vos agrada falsejar i dir mitges veritats que són mentires senceres. A mi el que em dóna molta risa és el peperot eixa que va dient lo de Moya. Quan de politica interna de Compromis no té ni p. Idea sinó callaria la boca. Temps al temps.

      Eliminar
  3. La llum ja l'aporta voste, administrador, amb tot el que diu: Legalment no hi havia convocat cap plenari. I ells ho sabien. I feren el número. I no es serietat. I han convertit en un pallassada l'actuació politica. I ho saben. Si volien dir el que van dir, que el minigovern ho te ben i ben complicat, nomes calia convocar una roda de premsa, dir-ho i s'ha acabat. El numero sobrava.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quadern es neutral i sols expossa objectívmanet el que diu la llei, ni afegint ni llevant, i cadascú que reflexione i opine.

      Eliminar
  4. Per a la història només quedaran uns fets:
    - El PSOE no va recolzar els pressupostos del 2015 presentats per l'alcalde d'un govern que, vullguen o no, ells formaven part.
    - Tres dies després ja estaven aliats amb el PP i una trànsfuga.

    ResponderEliminar
  5. Está claro como bien explica Enrique que no existía tal convocatoria a pleno lo que pasa es que el no quire decirlo claro para no participar en esta charangada y bien que hace, el a esperar, presentar una lista decente que por los que conocemos como Vicen o Concha lo son además de él mismo y a recoger los fruto de las malas acciones de los otros, pues para mi almenos y después de visto lo visto con la otra opción moderada que era Borrás pero que va de la mano de la derecha, sólo queda para los que no somos ni de unos, antes Jordi i Víctor y ahora Jordi y Eduardo, ni de los otros, ahora Manolo, Karina y Borrás, solo nos queda Enrique y los suyos como alternativa moderada y de centro.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quadern es neutral i sols expossa objectívmanet el que diu la llei, ni afegint ni llevant, i cadascú que reflexione i opine.

      Eliminar
  6. Si el pleno de la questió de confiança no va ser dissabte entonces serà esta vesprada com es va anunciar.

    ResponderEliminar
  7. Ja ha sigut esta mati a les 13 hores.

    ResponderEliminar
  8. Un altr@ que no s'entera. ¿O ganes d'armar folló de nou?

    ResponderEliminar
  9. Hi ha pleno esta vesprada Enrique?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No, no está convocat. Ara be, si algu/ns els apetix anar ... que avissen i anirem també per vore que diuen.

      Eliminar
  10. No desvieu el tema que ací arma folló l'alcalde per anunciar plenos i despres no fer-los.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Manolo s'ha passat tres anys i mig anunciant en els plens que treballaria per al poble. Ara el que no sabien era que es referia a dos del pobles del costat. Com diuen els vells: Las palabras se las lleva el viento. I per convocar un ple nomes val lo que està escrit i avalat pel secretari. No li pegueu mes voltes al nano.

      Eliminar
  11. Anem a lo important, al final com queden els pressuposts? L'alcalde cridarà a l'oposició per consensuar-los i que Tavernes tinga pressuposts?

    ResponderEliminar
  12. A mi m'han dit que lo que anava a passar el disabte Manolo Vidal ja heu va deixar caure en la reunió que va tindre en Aceplat.
    Ja direu si es aixina o es una trola més de les que circulen per ahi.

    ResponderEliminar
  13. Jo també estigué amb la reunió de Manolo, Aceplat i veïns de la mar i no

    escoltí res d'això. ¡Que ganes de marejar!

    ResponderEliminar
  14. Juan li dona molta importancia als pressupostos,per ells va trencar el pacte de govern. I després va demanar consens. Com que ja no té el vot de qualitat de l'alcalde sense assegurar igualar majories,no té més que consensuar el pressupost. A vore si es de veres el que demanava del consens i dona exemple.

    ResponderEliminar
  15. A que espera Jordi per parlar del pressupost amb el PPSOE? Que passa que ara son més importants les primaries de Compromís que el pressupost del poble que li paga un bon jornal?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja es parla del ppsoe amb tanta normalitat?Historic

      Eliminar
    2. Sempre son els quatre mateixos que diuen el del PPSOE. A nivell estatal no dic que no, al País ni al poble això té sentit. I si mirem la historia, el PSOE ha anat en coalició amb el PP però amb l'alcaldia, així i tot crec que no es tornaria a repetir. El Bloc ha anat amb el PP,però regalant-li l'alcaldia. I el tarannà de Manolo i Jordi cada vegada es sembla més, el segon ja està aprenent a parlar als plenos colpejant la taula a punyades.

      Eliminar