viernes, 26 de diciembre de 2014

Editorial : LA SIUM ES DE TOTS I PER A TOTS

Com sabeu huí no teníem pensat fer més que comentar la premsa, i així fins el dilluns, però he llegit quelcom (sí, huí l'editorial la faig en primera persona i en nom propi i de més ningú, quede clar), que no puc deixar passar.

I no ho puc fer perquè estic segur eixe comentari està dins d'eixa campanya contra l' actual directiva de la SIUM per part d'alguns, pense, que no han assumit que aire fresc i renovador vaja entrat en esta i que veuen perillar les seus poltrones.

Així llegim en altre blog local el següent : 

Anònim ha dit...


Pues la directiva i directors musicals de la societat no van tindre eixa sensibilitat amb la nostra llengua al concert dels xiquets d'ahir,i llevat del fum,fum,fum,totes les nadales en castellà i anglés. I això que diuen són pro-Bloc.
Doncs bé, com alguns sabeu i si no ara ho sabreu, soc el marit de l'actual Secretaria de la SIUM. I com a tal he entrat de nou (per als que no ho sapiau abans, fa un temps, ja el tenía per raons familiars) en contacte directe amb el dia a dia de la societat musical i de la seua directiva més en concret.
I per això mateix puc dir que en ella conviuen persones de tots els caires i de totes les ideologíes, i entre elles pro-Bloc, anti-Bloc, afins, menys afins, migpensionistes, ni pa tú ni pa mí ...  
I alguns, com la meua dona, inclús militen actívament en partits polítics, no precíssament el Bloc, però que jo conega no es el cas de la gran majoría. 
Però si algo ens unix per damunt de tot i sobre tot d'  polítiques es la música, la bona música que es la que fà la nostra SIUM, i el bé d'esta. 
I per això deixem de costat les ideologíes de cadascún en esta tasca comú, i per això rebutje totalment eixa definició que s'ha fet per part d'eixe comentariste, com sempre anònim. 
I per això no demane, exigisc als de sempre, els de la ment tancada i obtusa que no veuen mès enllà de la seua idea, eixos dels que parlarem fa uns dies, deixen en pau a la SIUM, perquè la SIUM es de tots i per a tots, com sempre ha segut i sempre serà, almenys per part de l'actual directiva de la que forma part com he dit la meua senyora i de rebot qui vos escriu en tot allò en que la puga aidar.
I no vullgau embrutar-la, no ho conseguireu, i com diem també en dita editorial,  no conseguireu amb eixes qualificacions que volen ser desqualificatives, que s'ature esta tasca de renovació i nous aires.
I per a acabar un altra precissió : La directiva no es clava en allò que fan els professors/directors musicals en la seua tasca com a tals, son lliures de programar allò que seguint el seu professionals criteri els parega millor per a les seus alumnes, siga en valencià, castellà, angléso rus o xinés. 
I el que he dit de la directiva s'aplica als professors/directors musicals : L'únic objectiu es el bé comú de la SIUM, per damunt d'ideologíes i interessos particulars, així que deixeu-los en pau, no els aturareu tampoc.
Signat, Enric Estruch, administrador del blog.
NOTA : Per això mateix que diguem en l'editorial, no anem a permetre polititzar el tema , així que no es canseu, no anem a publicar comentaris al respecte.

2 comentarios:

  1. Al comentari que no hem publicat : Efectivament això es el que sobrava i el motiu d'esta editorial. I sí, el done la raó, hi ha que promoure el que dius i així ho farem saber a la directiva.
    Però això no es suficient argument per a això que sobra perquè son ganes de ficar llenya i polititzar el que mai es deu de polititzar perquè com diu l'editorial es algo de tots i per a tots.
    I en quant al teu comentari sobre certes persones no se que té que vore amb este tema.

    ResponderEliminar
  2. "Bon Nadal a tots i a totes ... però valencià " es el titolar del article on apareix el comentari que ha donat peu a tot açò, i que hem reproduït en tipus de lletra diferent, i que podeu vore en La Cotorra .
    Per tant quede clar que no es nostre, perquè pareix ser que algú/ns no han entés al llegir el que es diu ...

    ResponderEliminar