miércoles, 10 de diciembre de 2014

EL NOSTRE COMENTARI SOBRE EL PLENO

Nota : Per a entendre este comentari caldrà com es lògic llegir abans l'article de després. 

Primer explicar de que va tot açò de la moció de confiança i l'aprovació de pressupostos : 

AL RESPECTE DE LA MOCIÓ DE CONFIANÇA LA LLEI DIU : 

Hem tingut morros
2. La presentación de la cuestión de confianza vinculada al acuerdo sobre alguno de los asuntos señalados en el número anterior figurará expresamente en el correspondiente punto del orden del día del Pleno, requiriéndose para laadopción de dichos acuerdos el quórum de votación exigido en la ley 7/1985, de 2 de abril, Reguladora de las Bases del Régimen Local, para cada uno de ellos. La votación se efectuará, en todo caso, mediante el sistema nominal de llamamiento público.

3. Para la presentación de la cuestión de confianza será requisito previo que el acuerdo correspondiente haya sido debatido en el Pleno y que éste no hubiera obtenido la mayoría necesaria para su aprobación.

4. En el caso de que la cuestión de confianza no obtuviera el número necesario de votos favorables para laaprobación del acuerdo, el alcalde cesará automáticamente, quedando en funciones hasta la toma de posesión de quien hubiere de sucederle en el cargo. La elección del nuevo alcalde se realizará en sesión plenaria convocada automáticamente para las 12 horas del décimo día hábil siguiente al de la votación del acuerdo al que se vinculase lacuestión de confianza, rigiéndose por las reglas contenidas en el artículo 196, con las siguientes especialidades: (...) . 

5. La previsión contenida en el número anterior no será aplicable cuando la cuestión de confianza se vincule a la aprobación o modificación de los presupuestos anuales. En este caso se entenderá otorgada la confianza y aprobado el proyecto si en el plazo de un mes desde que se votara el rechazo de la cuestión de confianza no se presenta unamoción de censura con candidato alternativo a alcalde, o si ésta no prospera.

SOBRE LA MOCIÓ DE CENSURA LA LLEI DIU :

a) La moción de censura deberá ser propuesta, al menos, por la mayoría absoluta del número legal de miembros de la Corporación y habrá de incluir un candidato a la Alcaldía, pudiendo serlo cualquier Concejal cuya aceptación expresa conste en el escrito de proposición de la moción .
En el caso de que alguno de los proponentes de la moción de censura formara o haya formado parte del grupo político municipal al que pertenece el Alcalde cuya censura se propone, la mayoría exigida en el párrafo anterior se verá incrementada en el mismo número de concejales que se encuentren en tales circunstancias.
(...) 
2. Ningún concejal puede firmar durante su mandato más de una moción de censura. A dichos efectos no se tomarán en consideración aquellas mociones que no hubiesen sido tramitadas por no reunir los requisitos previstos en la letra b) del apartado 1 de este artículo.

EL NOSTRE COMENTARI 

Jugada mestra ??? de Jodi Juan doncs no li poden pressentar una moció de confiança doncs ni els populars ni Karina en poden signar un altra més, ni els socialistes a soles tenen la majoría necessaria per a pressentar-la. 
Per tant en poc més d'un més pressupostos aprovats. Ara bé, deixar-lo sense sou i altre més ... es altre cantar, però a poc de sis messos d'eleccions també l'importa poc, inclús no tenint altres retribucions dret "al paro" en té segur.  

En tot cas dir que en el pleno s'han vist moltes cosses, i ni uns son tant sants ni altres tant demonis, no s'ha vist cap voluntat per part de Jordi Juan però dir també que ell diu que no l'ha ha vist en tot el procés de fer els pressupostos i per tant pospossar-los es perdre el temps. I més amb la carta que es guardava en la mànega de la moció de confiança per la qual s'assegura l'aprovació dels pressupostos i amb estos poder acabar la legislatura i fer encara que estiga en minoría les inversions que ha propossat : Enhorabona als seus assesors jurídics, s'han guanyat el sou i ara s'enten la pressa en pressentar-los a pleno, es clar estava tot calculat i ben calculat .  

I per a acabar dir que :
- Abdós esmenes ens han paregut raonables, i es podría haver arribat a un consens perfèctament si es tinguera voluntat d'uns i d'altres.
- Que socialistes i populars han perdut una oportunitat d'or d'haver impossat el seu criteri d'haver pactat dos esmenes coincidents en lo bàssic, i que tal volta no vaja interessat als socialistes per lo del "PPPSOE" ...
- Que com ningú obtinga majoría absoluta i sobre tot Jordi, la propera legislatura també va a ser de lo més diveertida sobre tot si depen de nou dels socialistes. 
- I que ens pareix "de traca" oferir com ha fet Juan consens després de retirar-li les atribucions als seus socis i assegurar-se l'aprovació sí o sí del les seues propostes.  

28 comentarios:

  1. El que es clar es que Jordi ho tenía tot previst, i de ahí s'enten tanta pressa en pressentar els pressupostos, així a partir del 13 de Gener a dispossar dels pressupostos i a lluïr-se tot el que no ha fet estos anys, que les urnes estàn ahí a la volta del cantó.

    ResponderEliminar
  2. Les esquerres mai s'han entes be. És imposible que una coalició d'esquerres acabe una legislatura.

    ResponderEliminar
  3. La próxima legislatura que tornen a pactar amb Jordi Juan i el Bloc
    Els esta ben empleat per confiar en qui no deuen,el PSOE o cambia o a nivell local esta acabat

    ResponderEliminar
  4. Ahi es veu el talant de Jordi, amb una minoria voler manar front una majoria, ahi es veu realment qui es

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Totalment d'acord. Es veu q es l'alcalde mes inteligent i vàlid q ha tingut el poble de Tavernes. Tots contra ell i ha pogut eixir sa i estalvi.

      Eliminar
    2. I fara lo que siga per manar
      I passara per damunt de qui siga
      I no tindra escrupuls
      I están tots contra ell,pero la rao sempre la te ell
      Si jo fora regidor del PP o del PSOE dimitiría i que entren el segūents en la llista que si que podrán firmar una mocio de censura,li donaría de la seua medicina

      Eliminar
    3. Sí,però inteligent serà per al partit que ha obtés alcaldia amb menys del 25% dels vots de veïns, no per al poble, que paga els deliris ególatres dels seus mandataris. Simplement el Bloc ha emulat al PP en el seu mando i ordeno, però sense diners. Deuria usar més la seua gran inteligencia per a gestionar el poble i preocupar-se menys del seu partit. En definitiva una cosa duria a l'altra i s'estalviaria molts diners i recursos en la propaganda tant de partit com de l'Ajuntament.

      Eliminar
    4. Amén.
      La benediccio el pròxim diumenge.

      Eliminar
    5. Se us va apegant lo de les processons amb tant d'amén. On ha anat a parar la UPV. Ja ens han tornat el calvari?

      Eliminar
  5. Señor Estruch da usted la enhorabuena a los asesores jurídicos de Jordi Juan. Habrán planteado bien una estrategia pero hay que dejar claro que lo que está ocurriendo aquí en Tavernes en muy grave. Los asesosores han montado una buena estrategia desde el punto de vista jurídico pero no olvidemos que estamos en una democracia y que esto que ha ocurrido es un desprecio total a esa democracia. En democracia no valen las jugadas de despacho de abogado, eso podrá ser legal pero no es justo. En democracia hay que buscar consensos, negociaciones, acuerdos. Esto es democracia, jugadas de despacho no es democracia. Esa es la verdad. Con menos del 25 % de los votos quieren imponer "su" presupuesto, "su" voluntad en contra de la gran mayoría de Tavernes. Incluso los del Bloc han llegado ha hablar en determinados momentos presupuestos participativos, ellos que se han peleado con todos sus socios.
    Jordi Juan pasará a la historia de Tavernes por haber sido un alcalde en el que durante su mandato ha ocurrido de todo, lo que nunca ha ocurrido: investidura con lloros y acusaciones de presiones y amenazas, moción de censura, aprobación de presupusto en junta de gobierno y ahora cuestión de confianza. Quién da más. Ese es el éxito de su gestión, el desprecio a sus socios de gobierno. Usar y tirar, para eso sirven esos socios de gobierno.
    Que bajo ha caido la política con el gobierno de Jordi Juan.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Igual encara ens sorprenen,que cinc mesos donen molt de sí.
      El més graciós és que després d'haver fingit el penalty i marcar gol al PSOE,després encara es burla públicament dient lo del consens. Tenen gràcia fins i tot en la desgràcia dels demés. No faria jo negocis amb cap d'ells, i cada dia s'ensenyen més, cada vegada més lluny del poble i més aprop de certs empresaris locals. Deuen estar deprenent noves estratègies per combatre la competència i fer bona propaganda davant els consumidors (votants). Feu-li un lloquet a Gekko a l'Ajuntament,estaria a la seua salsa. I que l'alcalde canvie al seu despatx el quadre del Borbó pel de Jordi Pujol.

      Eliminar
    2. Xe tu, que nerviosets esteu. Quan no hi ha arguments ni raons... Ja comencen les difamacions, les ironies, les indirectes... No sera mania i enveja? Al final dona q pensar, 3 anys parlant igual i diguent lo mateix, no cola. Aci cadascu ha tingut les seues estrategies, les seues cartes. El PP no deixant fer, i fent amistat en la transfuga karina. El psoe, salvant-se de les europees i escusant-se amb col.lectors i murs quan el objectiu esta clar. El poder a tota costa / anar de victima.
      Jugada ben pensada, si, pero es que no li ha quedat mes remei al bloc. Les tendencies de vots a nivell general i local, els qui estem al dia, sabem com van.

      Eliminar
    3. A nivell local, quines estadístiques i enqüestes manejeu?
      O quan parles de les tendències et refereixes a la passarela de moda del PSOE que van fer al Passeig?

      Eliminar
  6. Esteu enrabietats de vore que un alcalde am al 25% del vot i sols 5 regidors treballant i dic 5 perque els altres lo unic que anfet es posar taxes ales rodes per voler enfonsarlo i no sa conseguit. Tavernes Sr. del PP i PSOE sap be qui treballa per Tavernes, i qui no i, si Jordi ales properes eleccions te una majoria forta sera la salvacio perque am al PP i PSOE tindrem mes,CASES DE LA CULTURA,MERCAT COMARCAL,PISCINES,PARQUINS,CASARNES DE G.C.PAIS, i mentides

    ResponderEliminar
  7. Vamos a ser objetivos : Un Alcalde que empieza con 9 concejales, que al año se queda con 8 y que a los tres y medio se queda con 5, es decir, poco más de la mitad . ¿ Seguro que la culpa es de los demás?

    ResponderEliminar
  8. L'alcalde comença amb 5 i acaba amb 5. I mes units que mai.
    Ara l'alcalde tindra la culpa de que Karina firmara la mocio de censura i es l'alcalde qui es va demanar l'autodimissio en nom del PSOE i va escriure el planfet en el Llevant o ha dit tot el que ha dit en la prensa comarcal. Però no era Borras?
    L'enveja es mala consellera socialistes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. D'on traus que Borràs ha demanat l'autodimissió? Les competències no les pot llevar només l'alcalde?
      Si els sociates haveren tingut algún tipus d'enveja haveren demanat dos anys d'alcaldia el dia de les llàgrimes de Karina. Una vegada s'han confiat i ja han vist com han acabat tots amb ells. A l'altra,que tornen.

      Eliminar
  9. Enrique presentes el que diu la llei i aplegues fins el punt 5. Perque el pares ahi i no poses també el punt 6?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Suposse el referixes a "No se podrá plantear una cuestión de confianza en el último año de mandato de cada Corporación".

      Jo entenc que es referix al any natural que començaría el 1 de Gener, però ho he estat consultant i no està clar, hi han discrepàncies en la doctrina i no he trobat jurisprudència : En coneixes ? Si es així pregue ens la façes saber, gràcies.

      De totes formes pense que quant Jordi ho ha plantejat es perquè està ben assesorat i pensen el mateix que jo, Compromís deu de tindre bons assesors jurídics de segur, i el Secretari General deu de donar la seua opinió.

      Eliminar
    2. El punto 6 dice:
      Cada Alcalde no podrá plantear más de una cuestión de confianza en cada año, contado desde el inicio de su mandato, ni más de dos durante la duración total del mismo. No se podrá plantear una cuestión de confianza en el último año de mandato de cada Corporación.
      Los años empiezan a contar desde el inicio del mandato y ahora estamos en el último año de mandato.
      ¿Como te explicas que aún no est,e convocado el pleno de la cuestión de confianza?
      De todas formas "doctores tiene la iglesia"

      Eliminar
  10. P.D: D'esta forma s'entenderíen també les presses en pressentar uns pressupostos que sabía anava perdre, per pressentar la qüestió abans acabe l'any i a més en un mes més pressupostos aprovats.

    De totes forme torne a dir no ho tinc clar, ni jo ni la doctrina, agraïría llum si ns en pots donar, gràcies de nou.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique el de les 17:34 ho diu ben clar, els anys comencen a contar desde la presa de possesió i la llei no parla en cap moment de anys naturals. Pense com tu que Jordi estara ben assesorat pero la llei es clara. Mira be el punt 6 que estan reclaman-te i voràs.

      Eliminar
    2. No dic que no però també dic que mentres sols siga una interpretació d.un comentarista salvo que em diga que es un expert o en quina doctrina o juresprudéncia es bassa seguix diguent que no està clar.
      Per tant al comentarista de les 17:34 dir-li ens diga en que es bassa, t'ho agrairíem tots en tal de donar llum en l.assumpte, grácies de bestreta.

      Eliminar
    3. Xe Enric mira la llei. El punt 6 que tu no has penjat deixa ben clar les coses. Penja-lo i tots podrem llegir-ho i comentar-ho.
      Perdona que el diga el que tens que fer, no va de ninguna mala forma, al contrari simplement per tindre la llei davant. No soc ningu per a manar la feina a ningu.

      Eliminar
    4. Jo crec que es basa en que les legislatures són de quatre anys i en portem més de tres, estem en l'últim de legislatura i és clar que no es pot. Si no diu res d'anys naturals la cosa passa a ser de bàrrio sesamo.

      Eliminar
    5. Torne a dir, no dic que no però en dret no sempre dos i dos son quatre, ja ho vorem en uns pocs dies.

      Eliminar
  11. Altra pifia de Jordi Juan? I ara que?
    Anuncia una questió de confiança imposible i despres no la convoca? Que deixe l'ajuntament, que torne a donar classes i que deixe de fer quedar al poble en ridicul.

    ResponderEliminar
  12. Per a zanjar el tema, el Secretari ha dit argumentàdament que no es pot portar endavant dita qüestió i per a mi es prou a falta de jurisprudència i molt poca doctrina, que a més majoritàriament es a favor dels anys de Juny a Juny.

    ResponderEliminar