miércoles, 30 de abril de 2014

Nota de Premsa de FALLA LA DULA : Elecció pressidents

Falla La DulaBon dia, la falla la Dula va celebrar el divendres 25 d'abril, a les 19:30 hores, l'assamblea general en la qual es van aprovar els comptes del passat exercici i es va procedir a l'elecció dels presidents per a l'exercici 2014-15. Carlos Torres Fillol estarà al capdavant de la Dula per tercer any consecutiu i el president infantil serà Juan Borrull Ferrando, qui havia ostentat el càrrec de vicepresident infantil estes passades falles.

Conforme als estatuts de la falla la Dula, el proper dimarts 13 de maig, a les 22.00, es farà la crida telefònica a les falleres que s'han presentat per ser falleres majors de la nostra falla. 

Des d'esta comissió volem felicitar a tota la gent que ens ha recolzat, especialment a la gran tasca feta pels fallers i falleres que es desviuen per la falla i agraïm a tots aquells que han posat el seu granet d'arena per fer possible, un any més, la celebració de la festa fallera al barri de la Dula. 

Ara a pel nou exercici faller!!


FALLA LA DULA

ACEPLAT informa : Recorda, la propera setmana taller sobre facebook


Editorial : PASCUA FLORIDA

Doncs bé, ja hem passat la setmana santa, les pasqües i ara enfilant el primer de Maig per a fer el cabra i pujar a les creus . 

Han segut dies de ajuntar-se amb amics, dels vells i altres menys, i xarrar de tot un poc amb gents diverses (mestres d'escola, d'institut, xicotets empresaris, comerciants, empleats de comerç, professionals, operaris, llauradors  ... de tot tenim en la nostra amplia quadrilla pascuera) , i amb diverses ideologíes .

I en tantes hores de menjar, gaudir de la antura i sobre tot de la bona amistat han surgit molts temes i entre ells la política local, i com saben que és la nostra aficció , ens han preguntat i de debò sobre diversos temes i hem tret les següents conclussions : 

- El programa d'emprenedurisme i que existix un viver d'empresses no el coneix "ni el tato" . El mateix amb les Taules de Participació , la web municipal i la seua gran informació continguda, o la línea verda . El BIM no servix per a rés, molta gent ni es para a llegir-lo i va directe de la bústia, al que li arriva que no és a tots, al fem com qualsevol fullet publicitari més ..  

- Es pensa que el Bloc, la gent això de Compromís no té molt clar el que és , pujarà en les properes eleccions però no tant com per a acostar-se a la majoría absoluta, en tot cas un parell com a molt . La gent no coneix a la resta de regidors , tant sòls un poc a Llum . 

- La debacle del PP va a ser forta, de tres o quatre regidors i sobre tot si seguix de cap l'actual cap vissible. No es veu a ningún "hereu" a la vista que puguera fer-li alçar el vol al pardal . La moció de censura va ser una "cagada" monumental . 

- Al PSOE ni està ni se l'espera, si repetix el tres ja pot donar gràcies . I el més fort , encara que a nosaltres no ens ha sorprés : Molta gent pensa que Borràs es regidor " dels de Jordi " , enteneu-ho com cregau . Pilar Altur ni fú ni fa com diguem popularment, i que no es prenga com un menyspreci que no ho és, és sòls una forma gràfica de descriureu . Per contra Carmen Canet seguix comptant amb l'apreci i l'apoio de moltíssima gent . Sin embargo la gent sí té enten que el sanejament económic es el gran éxit d'este govern . 

- Esquerra Unida se'n va a pique, inclús en el cas de que encapselara la llista alguna "vieja glòria ", enteneu-ho també com vullgau .

- karina més val que acabe i s'arretire , no s'ha entés com he dit lo de la moció de censura .

- Dels "d'enmig" no parlem per a que no sen's acusse de partidistes .

- La gent vol la piscina oberta com un bé social i esportiu més, encara tinga un déficit assumible, com el té el pavelló cobert, el camp de fútbol, el trinquet, la piscina descoberta , una escola o un hospital . No s'entén que estiga ahí parat i fent-se mal bé . Es parla de situacions de deterioro segúrament molt més grans del les que hi ha realment, i no son poques , però ja sabeu que les rumors d'un grà fan una muntanya .

I altres més conclussions que anirem desgranant per no fer este article massa llarc : Sé que alguns eixireu de seguida amb la cantinela de que si ens ho hem inventat, que si son opinions nostres que fiquem en boca d'altres .... prengueu-seu com vullgau, pero això és el que hem escoltat i entés .  

HUMOR SANTIFICAT

Info-DEMÒCRATES : DV CREIX PEL SUD





10250242_555162807934994_8087311987173955263_n
Gràcies a l´organització magnífica de l´acte per part de Gent de la Vila a la seua localitat es produí dissabte passat una reunió operativa entre membres de la Federació de Partits Independents de la CV i Demòcrates Valencians, representats per José Juan Raymundo (Xixona Independent) i Carmel Ortolà (Ciutadans de Pego).
La jornada va servir per a reprendre el contacte entre la coordinadora dels independents valencians i DV, amb la finalitat d´acordar una coalició electoral que permeta que els interessos del centrisme valencià i els objectius de regeneració dels qui estem farts del bipartidisme puguen estar convenientment representats en els pròxims comicis locals i autonòmics. Els assistents destacaren l´alt grau d´enteniment entre unes parts que comencen, cada vegada més, a actuar com un conjunt que fusiona independència local i unió a nivell autonòmic.
Prova de la magnitud de la reunió va ser la presència de militants i càrrecs públics vinguts des de Pego, Sanet i Els Negrals, El Verger, Teulada, Calp, Ibi, Benidorm, L´Alfàs del Pi, La Vila Joiosa, El Campello, Alacant, Xixona, Elx, Monòver, Carcaixent, Gandia i València-Ciutat.
En pròximes setmanes s´espera que estes reunions tinguen continuïtat per a enfortir les relacions entre DV i els companys de la Federació d´Independents de la CV.

Share Button

martes, 29 de abril de 2014

LLEGIT HUÍ EN LA PREMSA , Sant Vicent

LA SAFOR-LAS PROVINCIAS

Tavernes estudia que Sant Vicent sea fiesta en 2015 ante el malestar de los comerciantes

El alcalde de la Vall, Jordi Juan, afirma que la decisión de eliminar la celebración la tomó el pleno y reconoce que no fue acertada 

La presión popular ha hecho reconsiderar al gobierno de Tavernes que en 2015 el día de Sant Vicent sea considerado fiesta local. La jornada de ayer fue un tanto extraña en la capital de la Valldigna. Había comercios cerrados, muchos abiertos pero con carteles en los que se indicaba que por la tarde se cerraría por ser Sant Vicent, y unos pocos abiertos a jornada completa.
El ambiente estaba enrarecido. Poca gente por Tavernes y también por la playa. Habitualmente, este día consideraba festivo local. En 2013 el gobierno municipal propuso que los dos días de fiesta de Tavernes fueran el 19 de septiembre, en las fiestas patronales, y el 18 de marzo, por el arraigo de lasfallas en la Vall.
El alcalde de Tavernes, el nacionalista Jordi Juan, explicó que el descarte de la festividad ayer «fue una decisión del pleno» y reconoció a LAS PROVINCIAS que su idea es cambiar este criterio y reconvertir en festivo el día de ayer.
No obstante, Juan recordó que se trataba de una decisión que se debía de tomar en el pleno. Estecambio se produce por la gran cantidad de críticas que se han producido estos días, especialmente del sector de la hostelería y el comercio.
Los comerciantes de la playa de Tavernes han expresado su desencanto con que San Vicente no sea festivo. Aseguran que afecta a todo el puente en unas fechas que habitualmente son buenas para la hostelería.
Decisón sin unanimidad
La decisión de eliminar el carácter festivo de Sant Vicent no estuvo exenta de polémica. De hecho, la propuesta vio la luz sin unanimidad y con la crítica de la oposición.
La concejala de fiestas, Pilar Altur, del PSPV, expresó que destinando un festivo a las fiestas patronales se daba mayor importancia a los actos y aseguraba que en 2013 había dado buen resultado fijar un festivo el viernes de las fiestas patronales.
El alcalde indicó que sólo había dos fiestas locales y que desde el gobierno se prefería potenciar lasfallas y las fiestas patronales, aunque lamentaba no poder destinar un festivo a Sant Vicent. Los ediles del Partido Popular mantenían la idea de conservar el día festivo en Sant Vicent por ser una tradición muy arraigada en Tavernes de la Valldigna.
La propuesta fue aprobada en pleno con los votos de Compromís-Bloc, PSPV y la edil Karina Vercher. El PP votó en contra y reclamó precisamente que fuera festivo el día de ayer. Esto obligaba a descartar el día de Sant Vicent como festivo local en la localidad.
A lo largo de este año se decidirán los festivos para Tavernes. Parece indiscutible que el 18 de marzo será festivo. Ahora queda por ver si la mayoría de los concejales de Tavernes apoya que el día de San Vicente sea festivo o no. Ese cambio de criterio desmerecería los argumentos que el gobierno indicó para cambiar la festividad de Sant Vicent, pero acallaría las críticas recibidas hasta el momento.
Sea como fuere, el día de ayer será recordado por el carácter enrarecido que tuvo entre los que tuvieron que ir a trabajar y quienes prefirieron tomarse el día libre para seguir con la tradición de celebrar con una comida y una merienda entre amigos el día de Sant Vicent.
I vosaltres qué penseu de tot açò ? 

Editorial : FOC ... PERÒ EL RESPONSABLES NO ES CREMARAN , COM SEMPRE

Dissabte nit, nivell d'emeregencia tres , es tira un castell de focs a Cullera amb el ressultat que tots sabem . 

Diumenge vesprada, es bota foc un canyameral en Tavernes, a estes hores no sabem el motiu exacte .

El que queda clar en el cas de Cullera que ahí sí hi han un clars responsables, que son aquelles autoritats que sabent el risc que es corría permeteixen encendre un castell de focs en una muntanya o al voltant d'esta, quant ací en Tavernes s'han prohibit les cremes a menys de 500 metres ja no tan sòls de les muntanyes, si no inclús de barrancs i caus de rius , i sòls es pot cremar des de bon matí fins a migdia . I suposse que en Cullera tres pams de lo mateix , i  ja no el dic en cas de emergència tres ...

A estos, als de traje i corbata
pagada  amb els diners de tots,
no els vegem  mai així ...
Vorem rodar caps ? Estic segur que els que deuríen , almenys fora per dignitat , no ho faràn , i en tot cas rodarà el cap d'algun subaltern en tal de salvar-li el cul al jefe . 

Però seguent qui es el jefe , en el cas de Cullera estic segur que ni això,  una sanció com ja avançà ahir el senyor Castellanos i endavant : Si foren vostés , estimats lectors, o jo , ja estaríem com a mínim enmanillats, ficats davant un jutje i quasi quasi camí de Picassent o amb segures possiblitats de fer-ho ben prompte , i a més amb la butxaca calenta .

Però no, en estos casos no, la pagarà caparrota, el poble amb els seus impostos i "pelillos a la mar " : Fins a quant, estimats lectors, fins a quant anem a aguantar tot açò ? En uns poc dies tenim una bona oportunitat de donar-los un bon esglai fent-los fora tot el que pugam del parlament europeu , i en un anyet rematant-los fent a tota esta quadrilla que està malejant la democràcia fora de la política, ben lluny, que tornen a la seua mediocre, en la majoría dels cassos, vida , però passant abans per caixa i pagant aquells que ho mereixquen el que pertoque, que no se'n vajen, com d'habitual , "de rositas" .  

Vostés que pensen , estimats lectors ? .

MALHUMOR POLÍTIC ALTRA VEGADA

LLEGIT AHIR EN LAS PROVINCIAS : Indocumentat o no tant ?

POLITICA.LAS PROVINCIAS

El valencianismo aún debe esperar

28.04.14 - 01:45 -
(...) Tras las elecciones de 2011 y el relevo en la presidencia de la Generalitat -el valenciano Camps cedió paso al castellonense Fabra- se produjo un resurgir de entidades valencianistas, como Círculo Cívico, Junts Front l'AVL, el mismo GAV, El Piló o Renaixença Valencianista, entre otros, que han declarado la guerra a la gestión lingüística del PP.
Junto a este movimiento social que se ha expandido por las redes sociales y boca a boca, se han mantenido en un plano menos beligerante, aunque firme la entidad decana del valencianismo cultural, Lo Rat Penat, y la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, defensora de las normas del Puig, que poco tienen que ver con las del Institut d'Estudis Catalans. Tras estas entidades, y de la mano de una nueva generación, han surgido nuevos partidos valencianistas, herederos, más o menos, de la Unio Valenciana de Vicente González Lizondo: Accio Nacionalista Valenciana, Renovacio Politica y Unio. Junto a ellos está Poble, en fase de construcción.
Estas formaciones se muestran dispuestas a organizarse en busca de un espacio político que en 1991 llegó a conseguir 208.000 votos, aunque saben que es muy difícil llegar a esa cifra de forma inmediata y más aún si la aventura es en solitario. La asistencia a la concentración contra la AVL del pasado 22 de febrero frente al Palau de la Generalitat les acabó de abrir los ojos: Accio Nacionalista, Renovacio Politica y Unio interiorizaron la necesidad de unir esfuerzos. A finales de marzo llegaron a un acuerdo para presentarse coaligados a las elecciones del 25 de mayo. «Sabemos que es un ensayo para coger experiencia de cara a 2015, que es más que imposible lograr representación ahora en las europeas y casi también en las autonómicas», reconoció uno de los dirigentes de la plataforma que concurre bajo el nombre de Proyecte Europa junto a una formación aragonesa y otra andaluza.
El objetivo de estos tres partidos es sumar a Poble, la más joven de estas organizaciones, poner en marcha esta iniciativa a medio y largo plazo y hacerse sentir en las autonómicas de 2019. Para 2015 se plantean obtener representación municipal y sumar a la plataforma partidos locales de las tres provincias.
Fuera de este grupo se queda Units per València, de Carles Chovi. Lo excluyen porque acató la AVL y se acercó a Compromís.
Obtener presencia en Les Corts en 2015 saben que está difícil, aunque los hay optimistas. «El PP tiene un 20 o 25% de voto prestado que es valencianista, aunque para alcanzarlo tenemos que hacer mucha pedagogía en la sociedad valenciana», reconoció un viejo león de UV que trabaja en la trastienda del proyecto (...) .
«Este es el momento de iniciar el proyecto. Hace falta porque el PP no defiende de verdad el valencianismo, hace lo que le dicen en Madrid», indicó otro de los integrantes de la plataforma. «Hay que impedir que volvamos a ser moneda de cambio entre el Gobierno y el independentismo catalán. Ya lo fuimos entre Aznar y Pujol, y el resultado fue que Zaplana creó la Acadèmia Valenciana de la Llengua que defiende la catalanidad del valenciano».
Otra cuestión será el apoyo de la burguesía valenciana, secularmente ocupada en mirar hacia poniente, que deja el valencianismo para la religión, la fiesta, el folclore y el fútbol.
Este articulista té raó en la majoria del que diu , i sobretot el perquè renaixen estos moviments "valencianistes" : Hereus del Lizondisme pur i dur . 

Però erra , no sé si a posta, crec que sí , perquè el contrari, desconéixer la realitat, seria greu per a un suposat periodista especilitzat en política valenciana i que escriu un article en portada en el segon diari més llegit en la nostra comunitat, quan parla d'UnitsxValencia perquè este partit està integrat actualment dins de Demòcrates Valencians, partit amb deu regidors, prompte dotze, ja en estos moments i una trentena de col·lectius locals ja en marxa : El proper dia 10 Cerdà i la Gestora Comarcal de la Costera i en breu Alzira i la de les dos Riberes , entre altres . 


I a més aprofita el fet de que acceptem les normes de l'AVL pel simple fet de que som un partit estatutari i que per tant acatem el que en el nostre Estatut d'Autonomia es diu i dins d'ell l'ens creat a este efecte de dirimir sobre la llengua  que és l'AVL, per a dir que ens hem acostat a Compromís : O massa desinformació per a qui se suposa seguix la política valenciana , o desinformació a posta : Jo pense que la segona cosa, i aplicant allò d'obviar el que molesta, és clar que molestem i de veritat, per quelcom serà .


Però bé, com li he contestat, no se si ho publicaran, a este senyor en el dit article, tranquil que a força de resultats electorals ja parlaran de nosaltres, i segur, perquè tan sols fa poc més d'un any es va iniciar un projecte, que va començar a anar de facte al Setembre i ja veieu on estem , creixent dia a dia sense parar perquè els ciutadans valencians entenen que fa falta una força valenciana però lluny de folclorismes i de guerres contra ningú, només contra la crisi a tots els nivells en què ens han ficat estos salvapàtries del PP que només trauen la llengua i la bandera quan les coses els van malament i els interessa remoure el vesper a veure si li piquen també a altres .
Signat, Enric Estruch i Ferrando, Secretari Local d'Organització i Comunicació de DV de Tavernes de La Valldigna .