martes, 9 de diciembre de 2014

Editorial : VA DE PRESSUPOSTOS

Com sabreu, divendres passat es va a donar a coneixer la memòria pressentada per l'Alcalde Jordi Juan junt a la porposta de pressupostos per a 2015.   

I en ella i com ja s'havía avançat, es preveixen quasi 900.000 euros per a inversions, i entre elles i com demanaven els socialistes, no està incluída una partida al voltant dels 300.000 euros per al mur de defensa de Vergeret, però si per una partida inespecificada per a la redacció del projecte d'este.

Açò va portar com sabeu una forta crisi, altra, entre els ja malavinguts socis de govern, amb la conseqüència de la recuperació de la facultat de gestionar estos a favor del Alcalde i en detriment de Borràs, i la amenaça d'este de no aprovar-los si ho fea, amb tota una retafila com sabeu d'acussacions entre ells , pel que el dimecres que, com vos hem anunciat, hi ha pleno extraordinari, vorem que passa, perquè a més recordem estàn els socis en minoría inclús juntant forçes i pel que sabem el PP i Karina no  estàn per la llavor de aprovar-los tampoc, entre altres cosses perquè diuen no s'han negociat i en algunes cosses no estàn d'acord, i esta vegada no cap aprovació per Junta de Govern, el qual per altre costat sería una aberració donat que si hi ha rebuig dels socialistes, estaríem parlant si es puguera fer de nou en ella d'uns pressupostos apoiats sols per 5 dels 17 regidors.     
Sobre els fons dels pressupostos, a falta d'un estudi a fons i detallat que del que coneguem no es pot fer, no tenim poru dades, dir que ens crida l'atenció que mentres per als més menys 300.000 euros per al mur nom es preveix rés més que per al projecte, si es preveixen partides molt fortes i amb això no diguem que no siguen precisses/necessaries/convenients, 120.000 euros per al llac de La Goleta, 75.000 més per a jardins,  110.000 per a una primera fasse d'una pista d'atletisme i 67.000 per a vestidors i grada de Vergeret, i també sols i per contra 30.000 per a asfaltar carrers, que falta en fa en uns quants i ens pareix baixeta.

Per altre costat i com sabeu som persones arrimades a la SIUM, ens alegra la pujada de la subvenció a ésta, a més dels 10.000 euros per a l'escola, on fa una olor a humitat que tomba i segur gens saludable per las alumnes; ens alegra que per fí Adisva puga acabar el seu centre; que es començe el col.lector de la platja i es previnga el seu acabament encara siga amb pagaments aplaçats, i ens preguntem perquè no s'ha fet el mateix amb el mur de Vergeret : Previndre una partida per a este mateix any i la resta per als succesius per si es pot començar dins d'ell, i si no quant s'acoste el cap d'any modificació de crèdit al canto i a cobrir altres necessitats, que segur en quedaràn i de debò per a invertir. Esperem que si ve el cas i com ha argumentat l'Alcalde, es puga fer per altres mitjans.

Per el demés i sense entrar en més detall, alegrar-nos encara ens pareix poc, de l'inversió en foment de l'ocupació, de que es faça una auditoría de la llum per a tractar d'estalviar esta partida de mig milió d'euros actual, i de l'inversió en nitxols, ja ens veíem soterrant-nos segons el que dien els populars, en el jardí de casa, o cremant-nos si o si doncs un jardí del record si hi ha previst segons va dir Llum en un recent plenari.

I per supost ens alegrem que a tot açò no ens empenyem els vallers més i més, i que per contra fins i tot amortitzem, enhorabona a qui pertoque (cadascún com sabeu arrima l'ascua a la seua sardina).

Però bé, en questió de preferències inversores es on millor es veu la política i els modèls de cadascún,discutibles en tot cas perquè si així no fora no hi hauríen diferents opcions polítiques.

I això es el que vos propossem, que doneu la vostra opinió i els debatim, sobre este capítol d'inversions en concret i sobre els presssupostos en general.  


32 comentarios:

  1. Un pressupost son inversions i prou.
    Que es vullga centrar el debat d'un pressupost de 15.000.000€ en unes inversions que no arriben als 800.000€ és un error
    Que mostren la proposta completa de pressupost en la web i opinarem.
    Recordem que portem 3 anys sense inversions i sempre s'ha produit debat però este any es vol centrar el debat en les inversions i això no és correcte.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Un altre o altra que tal. "Un pressupost son inversions i prou".
      O siga que tots els capitols i detalls d'on venen els ingressos i tots els capitols on es gasten els diners ja no interessa.
      Nomes 800.000 euros, el 0'53% del pressupost és el que importa ni despeses de personal, de pagaments al bancs, subvencions, gastos corrents... això ens ho passem pel forro.
      Aixina es compren com acabava els pressupostos el PP amb deficit.

      Eliminar
  2. Has olvidat els 50.000€ afegits per al reten que no son poca cosa.

    ResponderEliminar
  3. Personalmente pienso y estoy seguro que no sólo yo que en este temas estamos de nuevo ante un ejercicio de política barata en que los actores hacen un papel de cara a las urnas porque no hay tanto para pelear y las diferencias entre socialistas y Jordi se arreglan en dos minutos si hay buena voluntad , pero está claro que no, que quieren seguir marcando distancias aunque con ello perjudiquen al pueblo, que se verá de nuevo sin presupuestos hasta saber cuando, probablemente y para variar después de las elecciones locales : Tomemos buena nota de ello en estás y castiguémoslos.

    ResponderEliminar
  4. Enrique olvides una partida molt important que es que posen 50.000 euros mes per al reten de la policia. Mirau, OFICINES POLICIA FASE II 50.000. La vergonya no la coneixen i ningu diu res

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No la he oblidat si no que ha segut en la creença que es una partida prevista ja de bestreta i per a este any per a acabar el retén pero pareix ser que no, que es afegitó .

      Eliminar
    2. I el reten tan guapo que tindrem que serem l'enveja de tota la contornada.
      I els bons servicis que es donaran i no tindrem que anar al Massalari pels cotxes. I que tots els tràmits es facen en un lloc i poder arreglar documentacions de cotxes i permisos en el nou reten.
      Tot això es maravillós i modernitat. No sigueu casposos i pregunteu en quines condicions estan els policies ara en l'Ajuntament: com a sardines i tots els seus despatxos repartits aci i allà en les plantes de l'Ajauntament a la vista de tots i tots enterant-se de coses que no deuen.
      Volem un reten i uns servicis de seguritat ciutadana del segle XXI no com els del PP del segle XIX, si del XIX, perquè així estan encara els policies.
      Xe, deixeu treballar al govern i que faça coses per al poble. Quina manera de criticar les poques coses que es fan i damunt ben fetes.
      I pregunteu, pregunteu als policies i que vos diguen com treballen i com estan en l'Ajuntament.

      Eliminar
    3. Efectivament la vergonya alguns no la coneixen.
      Han tingut la policia en situació del segle XIX, mal equipada, mal dotada, i ara que es volen modernitzar els serveis ho critiqueu.

      Eliminar
  5. Enrique, abans de dir les coses tindries que procurar enterar-te millor i per això el meu prec que no consell que no soc ningu per aconsellar a persona de la teua experiencia voldria que tornares a escoltar que va dir l'alcalde en la roda de premsa de fa unes setmanes i sobre els pressupostos i perquè està ben clar:

    - No tenim el projecte ni redactat
    - No sabem ni la cantitat que costarà
    - No sabem si Confederació donarà el permis ni si s'ha de passar per Comissió Territorial d'Urbanisme en suposar una modificacio del Vergeret
    - No sabem com intervé l'agent urbanitzador de Vergeret
    - No sabem si Confederació ajudarà a pagar

    Per tant, es pressuposta una cantitat per a redacció del projecte i si s'avança tant i tant que fan falta els diners, hi ha mecanismes per a augmentar la partida. Això es de lògica i de caixò
    Això de tindre 300.000 euros paralitzats ( ¿ i perquè 300.000 i no 370.000 o 425.000, d'on es trauen això?) tal com està el poble em pareix una completa barbaritat quan eixos diners fan falta.
    Mira, això simplement és una escusa: Van començar pel col·lector i quan els van tapar la boca amb el pla plurianual es tragueren això de la màniga com havera pogut ser fer un parc en el Clot de la Font. Tu ho saps com tot el poble que seguix la politica: Des de les europees, este no es el mateix PSOE. Nomes busquen trencar, pero volen que els tiren i dir que els malos de le peli són els del Bloc.

    I respecte al comentari de les 8:56 no crec que al Bloc li interesse el lio ara mateix només per marcar distancies, sino tranquilitat i executar el presupost. Es de sobra conegut que el PSOE a instancies dels caps de Valencia està marcant distàncies en tots els llocs per forçar i trencar. I Enrique mateix ho ha confirmat per contactes amb Valencia

    I això de que el poble estarà sense presupostos es una mentira: es prorroguen els del 2014. Lo que no tindrà son les inversions que hi ha programades: res de res, ni col·lector, ni ADISVA, ni millores en la música, res de res del quadre que ha posat Enrique.
    Un comentari sense massa motiu i nomes per dir: castiguémoles.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aixó no obsta per a tindreu previst : I si quant es puga fer no hi ha possibilitat d'endeutament perque per eixemple ens tingam que tragar la piscina ? Fer una modificació de credit quant se sapiga segur no es va fer es fa en un pleno doncs es acte merament administratiu, demanar un crédit no.
      Ara be, si tota la inversió prevista i pel que tots sabem es vol fer abans de Maig aixó es altra cosa.
      En tot cas pense com altres comentaris falta voluntat d'acord.

      Eliminar
    2. Efectívament els pressupostos es prorroguen i a fer modificacios de crédit pero crec compartiràs que això retarda la pressa de decissions al tindre que passat per comissió i pleno i que en este te les aprove l'opossició que eixa es altra, i tu saps que no li ho van a possar fácil a Jordi per a que es puga lluïr d'ací a Maig, per desgràcia en política veus tots els dies exemples de interessos partidistes per davant dels comuns.

      Eliminar
    3. Enrique, les modificacions de crèdits no retarden res dins del global. Nomes uns dies que dins d'un procés de dos anys que duriem a novembre-desembre del 2015 des de la sentencia del Suprem no te ni importancia.
      La Comissió es fa per urgencia i el ple també i en una setmana modificació de credits aprovada, que de mes grosses se n'han vist en este Ajuntament.
      Eixe argument teu del retard no em val ni crec valga.

      Es pot fer el que va dir l'alcalde i també els tècnics i és el que s'ha previst en el pressupost: obrim la partida amb la redacció del projecte, i si sona la flaura - que no sonara- i tot va sobre rodes i ben engrassades, i podem iniciar al final d'any l'obra (deixa'm que ho dubte totalment), modificació de credits al canto.

      I no tenim paralitzats 100.000, 300.000, 400.000... euros, no se sap quants, ni menys que ningú el PSOE que no s'ha preocupat mai d'eixa obra. I mentre amb els diners que hi ha es fan coses pel poble, i es dona treball que tot el que hi ha previst es per a les empreses del poble.

      Tan dificil es d'entendre-ho?

      Eliminar
    4. Si pero tin en compte que per a fer una modificació de crédit tens que traure els diners d'altra partida que en tinga de sobra i tres-cent mil euros no es trauen de qualsevol lloc i el que fa por es que tingues que recorrer per això a endeutament i per altre gros i nadador entrebanc el ministeri no el deixe empenyar-te més i no pugues financiar en un moment donat eixa obra.
      Ara be, el que no se es si es pot fer l'obra amb pagament aplaçat per al any 2016 i previndre'l per al pressupost d'eixe any, per empreses que ho accepten no crec tinguerem problema perque este ajuntament ara ja es pot considerar com un bon pagador i no com abans.

      Eliminar
    5. Demà ens ho aclariran els del PSOE. Tu ¿d'on creues que voldran traure els 300.000 euros?.
      Jo ho tinc clar. Atenció a les partides que gestiona el Bloc.

      Eliminar
  6. Desconeixes que es va parlar en Junta de Govern i que va dir el secretari general al respecte, cosa que el PSOE s'ha passat pel forro. Per això dius el que dius. Tal com està la situació, sense tindre res concret, eixa inversió del mu no podria començar mai abans de novembre-desembre del 2015. Cada dia que passa, un dia més de retard sobre eixe novembre-desembre 2015. I d'això ja fa unes setmanes.
    I el temps llevarà i donarà raons.

    ResponderEliminar
  7. Evidentement que ho desconec perque no soc Tinet d'Alcalde : Acàs tu sí i per aixó saps el que saps ? Juges amb ventaja doncs.

    ResponderEliminar
  8. Enric tu dius que penses, com altres comentaris, que falta voluntat d'acord. I jo no estic gens d'acord.

    Per arribar a un acord fa falta voluntat de dos i dos no es barallen si un no vol.
    El problema és que el PSOE no vol arribar a acords i nomes vol "barallar-se", trencar el pacte perquè sap que no tocara bola dins d'ell. Jo crec que fora tampoc.

    Anem a l'inici i quan l'alcalde encara no havia anunciat que recuperaria la potestat de presentar els pressupostos. Eixe detall no l'hem d'oblidar ara. .
    ¿Es voler acords qualificar els pressupostos d'electoralistes com fa Borrás en article d'opinió a la premsa? ¿Es voler acords quan diu tot el que diu Borrás en eixe article en el Levante?¿Es voler acords quan no presenta cap alternativa a eixos pressupostos ni cap proposta només que el col·lector i com excusa per votar no? ¿Es voler acords quan li donen la solució al col·lectgor - que hauria d'haver buscat ell com responsable d'Hisenda - i de seguida canvia a un altre projecte per poder votar que no?

    Potser si es contesten les preguntes: Per que el regidor d'Hisenda no ha fet res per iniciar la redacció dels pressupostos quan sabia que es volien presentar abans del 31 de desembre.
    I l'altra pregunta: Com pot ser que el regidor d'Hisenda no haja presentat a l'opinió pública un projecte de pressupostos alternatius.

    Amb eixes dos preguntes contestades, potser entenem a que juga el PSOE, encara que mes clar aigua. Des de les europees nomes busca trencar. I usa tot el que pot per aconseguir l'objectiu.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo no he dit si la manca de voluntad es de un, dels dos o de l'opossició perque si ésta vol pressupostos aprovats i els socialistes que diguen misa.

      Eliminar
    2. Tú ho has dit, dos no es barallen si UN no vol. I un potser un o ser l'altre. Qui vullga imposar la seua solució sense negociar ja no amb la opossició sino tampoc amb el soci no vol la pau. I si no, et quedes sol,total ja ho estàs, i tampoc hi ha hagut cap treball en equip durant els tres anys i escaig. Simplement ara estan tots en precampanya. I quan es diu tots, són tots, no només el PSOE té estratègia.

      Eliminar
    3. Enrique, jo t'he de recordar - perquè tu be que ho saps - que l'any passat van estar més de tres mesos (fins el mes de maig, Pasques incloses) negociant el pressupost amb el PP per anar tots a una, i Manolo Vidal es va passar tres mesos marejant la perdiu amb una proposta diferent en cada reunió i canviant les que semblaven ja que estaven d'acord.
      L'oposició, o siga el PP i KV, encara que les inversions contemplen tot el que han estat demanant (ninxols, col·lector platja, ADISVA, pintura dels senyals, millora de semàfors, mes dotació policial...) es buscaran qualsevol escusa, encara que siga una partida amagada de 200 euros destinada a qualsevol minundencia per a votar en contra. I tu això crec que eres conscient passarà. ¿Que apostem?
      ¿Com ha de votar si o abstindre's el PP en el pressupost en any electoral?

      Eliminar
    4. Coneguent el percal no m'aposte rés ni miqueta .

      Eliminar
    5. El que diu que per a tindre un acord es cosa de dos...... bla bla bla i acaba donan li la culpa al soe.
      Dirli que es el mateix argument que vareu utilitzar amb Karina.
      El problema esta en que el bloc no te majoria absoluta i com es cregeu sempre en el us de la veritat pues qui no pensa com vosaltres esta equivocat i passeu a desterrarlo.
      No sou dialogants ni reflexius ni autocritics. I es un gran defecte per que aixo du al totalitarisme.
      Jo li recomanaria a la gent del bloc que seu fera vore.

      Eliminar
    6. Amén.
      Cree el ladron.... etc etc

      Eliminar
    7. Sr. Harry, quina karina? La vostra amiga? Xe els del pp no saben dir altra cosa. Bona senyal. 3 anys repetint lo mateix. No arguments, soles difamacions. Bona senyal. Majoria absoluta no la tindra segur el teu partit, mira per tu i pel teu pp i deixa el bloc. No vau tindre prou en les europees? Ale, festeu vore!

      Eliminar
  9. I efectívament si uno no está d'acord el que te que fer es pressentar una alternativa que pot ser total o parcial.

    ResponderEliminar
  10. No puc opinar d'uns pressupostos que desconec.
    Se les inversions que proposa l'alcalde però desconec en que proposa els altres més de 14 milions d'euros.
    Per a quant uns pressupostos participatius?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues no opines.
      Perquè mal quan un parla de lo que no sap

      Eliminar
    2. Pues ensenyali el pressupost complet que és el que demana i aixina que opine. O t'estimes més que ningú sàpiga res i aixina ningú opine?

      Eliminar
  11. Hi ha una memòria d'alcaldia que en fa un resum dels pressupostos.

    chrome://mega/content/secure.html#!oglCgboZ!NSdu-JFd2qQ3bG9rq-KHigCyw8Q5z7nNT1Rh19h9Ud0

    I es normal que els desconegues. Primer s'aproven i després els pressupostos s'exposen en el tauler d'anuncis i es publiquen en el BOP perque tots els ciutadans puguen presentar al·legacions. però després de ser aprovats pel plenari, fins aleshores nomes són els polítics locals qui en tenen coneixement.
    Després d'eixe termini d'exposicio al public, s'estudien les al·legacions, s'accepten o es rebutgen, i torna a passat al plenari per aprovament definitiu.

    Per tant, es normal que desconegues ara amb detall els pressupostos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Però JJ si vol pot penjar la proposta,esborrany o el que siga del pressupost al seu Face, com sí fa amb altres documents públics.

      Eliminar
  12. Estic d'acord amb Enrique. Pagar deutes, quadrar el presupost, no generar mes déficit i fer inversio es molt complicat. Pero s'ha fer. Que fa falta mes inversio? Pues si. Quan mes sucre mes dolç. Pero els diners son els que son i tots valen cobrar. Preferixc un Ajuntament sanejat, amb capacitat de genegar fluxos de caíxa destinats a la inversio que viure permanentment engaxats a la deuda. Aixo empobrix al poble i normalment acaba pujant la fiscalitat per poder pagar les ocurrencies d'alguns. Austeritat, solvencía i seny a l'hora de gastar.Eixa es la recepta. Lo demes cuentos conos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues si,d'on no n'hi ha no s'en pot traure (mes), i tots els politics,socis u opossició tambe els tenen clars (els numeros), tan sols n'hi han opinions divergents segons prioritats. El que passa es que per als qui juguen a la politica les prioritats no son totes de sentit comú sino que entren les estratègies i partidismes. Per una part les xicotetes inversions del Bloc en que no han tingut massa pressa en fer durant més de tres anys. Per altra part el Colector de la platja i el Mur sobre el riu del PSOE. Estes ultimes també son iguals o mès necessàries però no possibles de fer abans d'acabar legislatura ni fàcils de començar, pero també prometia Juan l'estació de tren a Borderia. Molts altres amb que acabaren la caserna i pinten pasos de vianants ens donarien per conformes.
      Totalment en el seny a l'hora de gastar així que fora sous politics com professionals,fora prebendes de productivitats i hores extres a funcionaris i fora events privats pagats amb diners públics.

      Eliminar