miércoles, 3 de diciembre de 2014

Editorial : ES PARLA, ES DIU ... "ALGO SE MUEVE"

En l'esquerra local. I es que com ja hem avançat en altres editorials, dos "Guanyem" i una supossada Plataforma diuen estàn en marxa per a aglutinar el supossat vot d'esta tendència. I com tenim més dades passem a comentar-les.

Així, sobre el Guanyem diguem-li "anti-govern local actual", prompte vos podrem dir més cosses, esta propera setmana mateix. El que no sabem es fins quint punt d'informació vos podrem donar, dependrà del que ells creguen convenient en cada moment, i així ho respectarem.

Respecte al altre Guanyem, confirmar que estàn en marxa converses entre Esquerra Unida o almenys i segur destacadíssims membres d'esta, amb els membres inicials que nosaltres coneguerem com a Podemos, i ho diguem així perquè per la singularitat assamblearia d'esta força política nos ens atrevim a dir amb els seus líders locals.

Es parla també de moviments d'un històric del comunisme local per a signar un altre acord més ampli que incluiría als eco-nacionalistes per a tractar d'assegurar l'Alcaldía a favor de Jordi Juan, mitjansant un pacte pre-electoral pel que aniríen tots junts amb l'objectiu d'assolir la majoría absoluta, donat que la Llei d'Hont com sabeu castiga la divissió de vot d'un mateix caire i per contra beneficia l'agrupament, moviments del quals ens diuen fons però que molt "compromesses" i per contra no saber rés,o que es el mateix, ho desmentixen : Amb el temps es sabrà. 

I el que està clar es que a la dreta huí per huí sols està el PP, en el centre estàn els d'enmig i no sols parlem d'Units, ja xararem d'això altre dia, ara encara es prompte;  entre centre i esquerra pura i dura estaríen els socialistes, i a l'esquerra teòrica Compromís, Esquerra Unida, Podemos i Esquerra Republicana, i aixó si Inciativa no trenca amb el Bloc, que no creguem... més un dels Guanyem, el que no es gens amic del govern, entenent que si l'altre es presenta englobaría a algun/s d'estos que no es presentaría/en doncs en solitari.

I es clar que amb la legislació electoral actual aixó beneficia més que ningú al PP, i per contra perjudica a una esquerra dividida, el qual repercutiría en la possibilitat de que el senyor Juan repetira en l'Alcaldía, vist el vist de les seues péssimes relacions amb el socialisme local.

Estarem atents a la jugada i seguirem informant, perquè prompte de segur que aniran tancant-se els temes i anirem ficant-li nom als protagonistes, encara que tots estic segur sabem de qui parlem.

Mentres tant i com sabem a alguns els molesta inclús que informem de tot açò que anem sentint, vos demanem opineu si voleu però deixant els noms concrets a un costat de moment, temps al temps,  i en tindre i de debò per a parlar d'uns i altres en concret, gràcies !!! .   

12 comentarios:

  1. Que dius,Enrique,que EU juga a dos bandes amb dos "Podemos". Si un Guanyem el fan propis votants d'EU i l'altre Guanyem Ganemos no volen saber res dels partits amb representació actual, no sé qué intenten negociar,si uns són ells mateix i els altres estan tan lluny. Jo,per lo de arreplegar vot d'esquerres front la llei d'Hont diré que l'espectre dreta-esquerra al poble és:
    PP-Bloc-UXT-PSOE-EU-ERPV-Guanyem "vertader". Cal vore possibles pactes i desafectes,més enllà de dretes i esquerres,com diu Podemos ací el problema no és de lateralitats sino de dalt i baix. Per suposat que també tenim casta,els cinc primers partits (amb el dubte de. UXT) ja han manat amb la vella manera de fer política poc horitzontal, i ERPV és novella,encara que el partit a Catalunya també és casta. I de Guanyem Ganemos cal vore el nivell al que poden aplegar i sobretot el de convocatòria. Partint dels resultats de les Europees, el protagonisme del Bloc en teoria dependria o del PSOE o de Units,però no semblen tan borreguets com EU,ja hem vist com els nacionalistes tracten als socis,i no està clar on aniran els molts vots de Podemos europeus. Ja dic que a Ganemos Guanyem de Tavernes no,vorem on van. Mes tots els que deixen de votar a Europa i sí ho fan al poble. Que hi haja govern semblant al actual,pot ser. Que la manera de governar vaja a ser diferent,també pot ser.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Anava a comentar una cosa d'aquest comentari, però vist qui és i la poca idea que té de la politica local. Per a què perdre el temps?

      Eliminar
    2. No,home,no. Ilumina'ns amb la teua saviesa. Els demés que som humans no ens cal xafar tots els dies l'Ajuntament ni les seus dels partits,ni tindre amics regidors. Açò és un poble menut i només amb sentit comú veient els fets i aplicant sentit comú no es pot errar massa. I quan ho fem sol ser perque els polítics de quant en quant fan coses prou irracionals (per a la gestió pública,no per a altres interessos). Jo no perc el temps donant la meua opinió, tú pel poc que argumentes tampoc, però no crec que el teu temps aprofite massa per a l'interés comú.

      Eliminar
    3. Pareix que fa vent? Algú ha dit algo?

      Eliminar
    4. Continuen els arguments... I estos són els polítics professionals...

      Eliminar
  2. Jo crec que un pacte preelectoral catapultaria les opcions més radicals dels conservaors del centre progresista que imposiblitaria un pacte moderat despres de les eleccions per esperare a que dones més informació per ferme una idea.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues estan acabant el curs per a que hi hagen pactes progressistes. Recorde que apart de que Karina haja eixit rana als interessos de la MAJORIA (que no tots) de vots (que no és el mateix que membres d'EU) la resta de progressistes fora del PSOE son faves contades al poble. Per altra banda, cal esperar on van els vots Podemos i PP de les europees, els primers poden estar més repartits dels que molts es pensen (jo aposte que la majoria no van a Guanyem) i els segons no van a traure'n tants com a les ultimes locals ni tan pocs com a les darreres europees.
      El que no entenc és que vol dir l'últim anònim amb lo dels "conservadors del centre progressista". Em semblen tres mots prou incompatibles. No sé si es referirà a UXT, on sembla caben molts,conforme diu Enrique de voler ser el Podemos "moderat" valler.

      Eliminar
    2. Kakarlitos March se te veu molt el plumero cap al PSOE i per a mi PP i PSOE són els dos igual de conservadors. De fet quan manen o fan igual, tant a nivell nacional com local. Ja es parla d'un pacte entre el PP i el teu progressista PSOE. El nou partit PPSOE es cada dia més una realitat. A vore com ho expliques...

      Eliminar
    3. Anormalanònim, no sé d'on dedueixes tú la meua fília socialista,deu ser d'eixa mania partidista de que qui no està a favor està en contra. Amb una frase t'ho diré tot: igual de progresiste és el PSOE que nacionaliste i d'esquerres és el Bloc. I llevat de partits i ideologies,que això als pobles és dir poc més que no res,als socialistes de Tavernes semblen estar una mica per damunt del nivell de País i estatal, i el Bloc una mica menys que es seus homòlegs superiors,sobretot perque allà encara Iniciativa pinta i no poc,i fa política de carrer. Ací ho intenten,però queda a nivell de Facebook,blogs i poc més.
      Lo del pacte PSOE-PP local només t'ho creus tú per anar fent propaganda electoral. Espera't, home que encara falta prou. Relax cup of coffee i que aprofiten els vots de Guanyem.

      Eliminar
    4. Ja entenc quan eres xicotet et feien por amb el Bloc i ara els tens por. Matxo per analista politic no servixes, prova amb el macrame.

      Eliminar
    5. Si no servisc,total no vaig a ser analiste professional, però dic la meua,ho encerte o no. Però vegent el cas que et fan els socis de govern, tú per donar consells tampoc quedes massa bé, i cobrant sous professionals. Quan era xicotet,el Bloc no existia,erem de la UPV o del PSAN, fins i tot algú de Terra Lliure hi havia pel poble. No res a vore amb els pujolistes d'ara.

      Per a no endevinar res,dient el que pinta Iniciativa a Compromís he donat en el plé,però tampoc té tant mèrit,tots sabem que la Oltra podia triar el càrrec que vullguera,amb primàries o sense primàries,telemàticament o per sorteig,tant com es sap imprescindible a la coalició.

      Eliminar
  3. Esta tot mes clar que clar,si volen el govern de la Generalitat pactaran a Valencia i obligaran a pactes municipals.
    Tot el lío que tenen ara el Bloc i el PSOE a nivell local es un paripé que despres de eleccions sera "amor eterno"
    Lo que deurien de fer es parlar clar als ciutadans i no dir una cossa i fer un altra

    ResponderEliminar