jueves, 3 de julio de 2014

Editorial : I A CANVI QUÉ REBEM ?

Huí de nou Quadern el fem entre tots, i així i a partir d'este aclaridor gràfic vos fem una sèrie de preguntes : 

                                                             Del que guanyem : 



I a canvi què rebem ? Per a nosaltres almenys :

- Una pèssima sanitat en quant a llistes d'espera
- Uns pèssims servicis socials a tots els nivells
- Uns pèssims servicis en infraestructures
- Uns pèssims servicis en general

I ara preguntem : Qué penseu al respecte ? Paguem molt o poc els espanyols? Rebem uns bons o uns mals servicis en contraprestació ? Es deuen pujar els impostos per a donar millors servicis o per contra es deuen de baixar per a qué siga cadascú el que sel's solvente ? .  

I a nivell autonòmic ?

 I a nivell local ?  

Esperem les vostres opinions. 

10 comentarios:

  1. Podries fer una gràfica a nivell local per opinar amb dades?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja voldriem, ja, pero no tenim dades. Així i tot quina es la teua sensació ?

      Eliminar
    2. Crec que cobren massa impostos. La proba està en el superavit de l'any passat. No hi ha que pagar més impostos dels necessaris. L'any passat ens vaen apretar masa i ara tenen l'obligació legal d'utilitzar el superavit per a amortitzar prestecs que tenim amb els bancs.

      Eliminar
  2. Pienso que si la presión fiscal en España es alta para lo que recibimos, en nuestra comunidad ya es de juzgado de guardia porqué aún recibimos menos y peores servicios.
    Y a nivel local y después de limpiar las finanzas y reconducirlas será a partir de este presupuesto cuando podremos juzgarlo.
    De momento y en época de saneamiento para mí no se puede juzgar .
    Pienso que la presión fiscal debe de ser lo suficiente para cubrir las necesidades sociales pero también dejar a las economías particulares suficiente liquidez para qué con su consumo potencien la economía y ésta no dependa sólo de la inversión pública .
    Eso es lo que se llama economía social .

    ResponderEliminar
  3. Depen de a qui s'aplique : Mentres que per a les grans empreses es baixisima, per a traballadors i xicotets empreses i autónomos es molt alta i ha fet que es frene la inversió sobre tot a nivell doméstic que ha fet que es destruisca empleo , a més del tall de financiació bancaria . Aixo si, la qualitat dels servicis públics molt mala pero per falta de inversió i no pels funcionaris sobre tot en educació i sanitat .

    ResponderEliminar
  4. A nivell local un abuso el que paguem i tenim unes aceres destrosades, un pas de cebra que no es veuen, un poble i platja a fosques, brutea a punta pala .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tot els diners que feien falta per arreglar coses se'ls han gastat amb l'aparcament per obligacio legal i en pagar els 3'5 milions de proveedors que devieu.

      Si sumes 1'7 de l'aparcament i 3'5 de proveedors tens 5'2 milions gastaros en aceres destrossades (LES ACERES NO ESTAN PITJOR QUE EN LA PASSADA LEGISLATURA) i en passos de cebra, i dedicar un poc mes a la neteja que s'ha tingut que rebaixar vora 200.000 euros per estalviar.

      I respecte a l'abus d'impostos, això és una mentira més i una llegenda urbana més que vos agrada dir als del PP i similars.

      I teniu igual que s'explique que no:
      Impostos que pagues: l'IBI. Durant el 2012 i 2013 has pagat el que va aprovar el PP en el 2007 i estava aprovat fins el 2016. Este govern ha abaixat un 20% el 2014, 2015 i 2016.

      Altres coses a pagar: les taxes (aigua, clavegueram, fem,...)
      LES TAXES NO SON IMPOSTOS. I es paga segons el cost. Tant costa el servici tant es paga. I DAMUNT EL PREU NO L'APROVA L'AJUNTAMENT SINO LA GENERALITAT. L'ajuntament proposa segons els estudis de cost i la Generalitat aprova o diu que baixen.
      Mira si es diferent del que tu dius. Ara, la ignorancia es molt atrevida.

      I un detall: El PP treballava amb pressuposts de 21 milions d'euros.
      Este govern treballa amb un pressupost de 15 milions.
      L'Ajuntament treballa amb 6 milions menys d'ingressos que el PP i ha tingut que pagar les "bromes" del PP com l'aparcament i els proveedors. Només 5'2 milions.

      El que he dit: la ignorancia es molt atrevida.

      I si hi ha brutea es perquè som uns bruts. Això no ho oblides.

      Eliminar
    2. Clar, si els peperets no havereu deixat l'economía local fet un drap, ara estaría tot net i pulit. A voreu a partir de ara que ja està tot sanejat com es nota.

      Eliminar
  5. Al de les 10:40 , menys i tu més i més fer .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo no he dit "i tu més". Llig millor. Ara jo no tinc culpa si no saps diferenciar impost de taxa i la diferent manera en que es tracten.
      He explicat veritats com a punys.
      ¿Tu que has explicat rebatint les meues explicacions? No res

      Eliminar