miércoles, 23 de julio de 2014

Nota de premsa del PP

Comunicat de premsa Partit Popular de Tavernes de la Valldigna sobre els pressupostos del 2014


Després de llegir les diferents mentides abocades per l'alcalde del nostre municipi el sr. Jordi Juan en alguns mitjans de comunicació elPartit Popular de Tavernes de la Valldigna vol aclarir alguns punts:


1. El portaveu popular Manolo Vidal va intervenir en el plenari durant 40 minuts perquè els pressupostos de 14 milions d'euros són un tema de vital importància per al nostre municipi. Si l'alcalde nacionalista considera que 10 minuts és suficient per a oferir totes les visions sobre uns comptes que porten prorrogats des de 2012 té un greu problema. El Partit Popular vol igualtat per a tots els veïns de la ciutat, i per açò va dedicar 40 minuts per a explicar als assistents que els pressupostos no eren ni reals ni oferien cobrir les necessitats deTavernes.

2. Tal com indica l'article 94 del ROF d) Qui es considere al·ludit per una intervenció podrà sol·licitar de l'Alcalde o President que es concedisca un torn per al·lusions, que serà breu i concís. i) Si ho sol·licitara algun grup, es procedirà a un segon torn. Consumit aquest, l'Alcalde o President pot donar per acabada la discussió que es tancarà amb una intervenció del ponent en la qual breument ratificarà o modificarà la seua proposta. Per tant el reglament SI obliga a concedir tant un torn de rèplica com un segon torn.

3. Les propostes presentades pel Partit Popular durant el plenari extraordinari va ser el que va demorar la intervenció 40 minuts. 21 propostes de redefinició dels pressupostos. De quin partides extraure i a quins afegir. Tot açò després d'oferir una visió àmplia de partides que no porten gastat ni un 10% del pressupostat portant ja consumit més del 50% de l'any. A més, es va oferir una comparativa d'IBI recaptat en diferents anys i diferents zones de la ciutat.

4. És cert que existien des de feia mesos diferents esborranys del pressupost. Tants com a canvis s'han fet. Partides desaparegudes, altres renombrades, càrrecs de confiança extingits… Canvis basats fins i tot en esmenes que els propis components de govern es feien recíprocament per a tallar el pressupost al seu gust. Tant és així que els pressupostos no van poder anar a la seua aprovació en el plenari de juny perquè entre ells no tenien clar de quina manera definir-los. És per eixe motiu que es va convocar un plenari extraordinari a hores poc habituals –com ja és costum- per a la seua aprovació. Volem aclarir que durant la seua intervenció de 10 minuts en la qual l'alcalde va llegir una memòria de dos folis es van destapar alguns errors. Com a exemple posarem la partida d'atencions protocol·làries que, segons el nacionalista, s'havien reduït a la meitat. Açò era de 16.000€ a 8000€. El portaveu popular Manolo Vidal li va corregir que en el seu esborrany de pressupostos seguia apareixent la quantitat de 16.000€. En eixe moment l'alcalde va admetre l'error en descobrir-se enxampat in fraganti i corregit tant pel grup popular com per la intervenció de l'ajuntament.

Durant la seua intervenció es va albirar un profund ocultisme i falta d'interès pel tema tractat per part dels governants d'aquesta ciutat. Sembla ser que desitjava amb major celeritat l'aprovació no per la urgència de l'assumpte –que hauria d'haver sigut des de 2012- sinó per anar-se a dinar.

Per a l'alcalde autoritari de Tavernes el plenari era un pur tràmit previ a la junta de govern i per açò volia fer-ho el més curt possible.

Les declaracions que ha fet el nacionalista són una prova més dels nervis que es respiren en el seu partit. La sra. Oltra té molt clar que no vol alcaldes autoritaris que no deixen parlar com ell fa. I així ho li'l va haver de recordar el seu cap Enrique Morera en les jornades celebrades en Tavernes aquest cap de setmana dels joves del seu partit

3 comentarios:

  1. El PP diu: i) Si ho sol·licitara algun grup, es procedirà a un segon torn.

    El PP ni Karina Vercher van sol·licitar eixe segon torn. ¿Si o no Enrique? Fes de testimoni que estaves allí. ¿Es va sol·licitar el segon torn? I el costum no es llei.

    I tot el demes de si 21 propostes de redefinició del pressupostos dites oral son bovades i bufes de pato.
    Les propostes es fan per escrit i com pertoca, i no així en discursos sense concrecio. ¿Si o no Enrique?
    En resum: 40 minuts per a no res.

    I quant a la frase final on posa pel mig a Monica Oltra: ¿Que vol amagar el Sr. Vidal? ¿no la dira perquè això es el que li passa al Sr. Vidal, que no el vol ningu dins del partit i estàs completament desprestigiat?

    ResponderEliminar
  2. Menudes tonteries amollen estos del PP: que si l'alcalde té una errada en l'informe d'alcaldia perquè eixe informe el va redactar abans de la modificació última COM VA DIR LA INTERVENTORA, que no li va donar cap importancia, perque era una memòria del que hi havia en el pressupost, sense tants detalls com eixe, nomes les grans xifres generals. Però el PP li dóna una importancia màxima quan eixe document no te cap valor de gestió.
    Per a Manolo Vidal, 8.000 euros d'un pressupost de 15 milions. El 0'05333% es superimportant!! I potser siga important, pero ¡ Per a flipar! perque la resta el 99,94777% per a Manolo Vidal no tenia cap importancia, i ell no va fer cap proposta per escrit, ni va presentar cap alternativa de res.
    I Manolo, a vore si ens aclares ¿ per a tu quina importancia té els interessos que es paguen enguany pel teu prestec de 5'7 milions, el que vas fer i el vas gastar sis mesos abans eleccions? ¿O els vora 0'5 milions d'euros del col•lector que passa a ser deute per sentencia judicial. Per a tu quina importancia té això Manolo Vidal, que s'incremente mig milio mes el deute per la teua mala gestió? Que d’això no vas dir res.
    Ara això si: Manolo tampoc no va parlar que desapareixia la partida de reconeixements de credits, o siga el, nom sota el qual s'amaguen les factures que van al caixò i no estan en pressupostos i que ell en tenia per un tubo i ara no hi ha, tampoc va parlar del pagament a proveïdors a un mes o menys, o de l'abaixada de l'IBI i tantes coses que si "piquen" en un pressupost per afectar molt, per exemple l'abaixada de l'IBI priva 1'2 milions a l'Ajuntament.
    ¿I estos arguments són els que vosaltres useu per a dir això i allò del pressupost? Que tranquil que dormira Compromís i el PSOE si tot el que aneu a dir es això del pressupost.
    Això en el meu poble, que es este, es diu: que no t'enteres de la pelicula, Manolo!

    ResponderEliminar
  3. En 10 minuts es poden dir moltes coses si es va al gra, com va anar l'alcalde quan va llegir la memòria i va parlar dels capítols globals, i com va anar també el regidor Borràs quan ho va explicar.
    10 minuts + 10 minuts donen per a molt si es diuen bé les coses.
    En 40 minuts es pot parlar molt, es pot divagar molt i no concretar res ni fer cap proposta concreta. Es el que va fer Vidal. Ni una proposta concreta, ni cap esmena de cap partida, ni tampoc com tenia fàcil, presentar una esmena a la totalitat i oferir-nos un pressupost alternatiu. No sabia segurament.
    Ara diuen que van presentar 21 propostes. ¿21 prop... que?
    Ni una ni mitja ni cap proposta presentada com toca, ni una ni mitja ni cap esmena per a debatre i votar. ¿Algu va vore que es votarà alguna esmena del PP als pressupostos? De que van ara?
    Continuen en la mentira i en la manipulació dels fets. Patètic.
    I ja s'ha dit però per si encara no s'han enterat Manolo Vidal i demés: no vau demanar un segon torn de paraula. Per tant, si no es va demanar i no es va donar, no teniu res a dir.
    Reconega-ho d'una Sr. Vidal: No sap el reglament. I ho va demostrar i ho demostra encara perquè en la seu nota està ben clar:
    - i) Si ho sol·licitara algun grup, es procedirà a un segon torn.

    I no es va sol·licitar cap segon torna. Per tant, esperem que eixa "amenaça" d'acudir al Sindic la faça efectiva. I ja vorem quins arguments dóna per tombar eixe "punt i" de l'article 94 del ROF. Estic segur que s'haurà escoltat bé la gravació del ple i no anirà al Sindic, però tant de bo ho fera: tornarà a fer el ridícul.

    ResponderEliminar