martes, 22 de julio de 2014

Editorial : REPLICA QUE ALGO QUEDA

No teniem ganes de parlar més del tema del plenari, però la nota de premsa de dissabte del PP anunciant messures contra l'Alcalde per autoritari i la contrarrèplica d'este ha portat de nou el tema a l'actualitat.

I d' això es tracta, de contrarrèplicar i per això creguem que l'Alcalde , diga el que diga la legislació vigent, deuría d'haver segur un poc més tolerant amb el tema i haver deixat al senyor Vidal i a la senyora Vercher, no oblidem que abdós i no sòls el primer demanaren torn de rèplica, contestar al atac que com diguerem per a nosaltres va ser fora de lloc i intempestiu, del senyor Borràs, encara es llimitara a un pocs minuts esta, que no passava rés, ja portavem allí una bona estona i estavem acabant. I no ens val la al.legació de si Vidal havia parlat tant o tant poc, va parlar el que li permeteren i cregué necessari per a defendre la seua postura, perquè la solicitud de rèplica era per a nosaltres totalment fundada. 

I ara els de sempre i lo de sempre ja podeu començar a pegar-li canya al mono, en este cas al editor, que se que teniu ganes, però almenys feu-ho amb argumentació i si pot ser, mal ho veig, sense acritut ni crispació.

I espereu-se si voleu a demà que en tenim per al altres abans de qualificar/desqualificar sobre si som açò o allò en quant a objectivitat. Saluts i gràcies.   

11 comentarios:

  1. Entonces l'alcalde ha mentit. El PP si que va demanar parlar i ell li ho va negar en contra del que diu el reglament.
    Este Jordi apart d'autoritari és un mentiros.
    El Sindic ho te ben facil i el PP també.

    ResponderEliminar
  2. L'alcalde no ha mentit. Ara si les coses no s'expliquen bé i per a mi no s'han explicat massa bé.

    A vore si em desmenteix el Sr. Estruch:
    Es va fer un torn de paraules: l'alcalde 10 minuts, Borrás 10 minuts Manolo Vidal 40 Minuts i Karina sobre els 5 minuts al final dels quals.
    I ningu va demanar un segon torn de paraula.
    I l'alcalde va dir que es passava a la votació
    I quan ja amb les intervencions tancades i s'anava a fer la votació, el PP va demanar parlar i Karina de seguida tambe (on va la corda va el poal). I l'alcalde va dir que es procedia a la votació.

    Simplement això:
    No van demanar cap torn de paraula quan tocava. ¿I que es va aplicar el reglament estrictament? Bé, es potestat de l'alcalde aplicar-lo i no de Vidal. I ja se li ha dit moltes voltes. que s'anava a consentir que Vidal regule els plenos, com vol sempre fer. ¡O es que voste no veu el qeu tot el mon veu des de fora? JJ no va fer res en contra la llei .

    Aplicacions estrictes, mes estrictres, n'hem vist a milers en els 16 anys del PP.
    Simplement que Estruch no anava als plenos en les legislatures passades i no sap que tallar-li la intervencio a un regidor de l'oposició quan governava el PP en el pleno era prou normal: Foren molt comentants les infinites vegades que li retirava la paraula Eugenio a Llucia Bo (exUV) - EStruch li ho pot preguntar a Llucia- o llegir-se les actes de la legislatura 2003-2007. Sense parlar d'altres vegades infinites vegades que tallaren al senyor Senyor Santos Juanes del PSOE en les seues intervencions sobre economia, i quan desmostrava que el pressupost era un desastre i acabaria en negatiu com sempre passava.
    O el costum dels alcaldes del PP de quan feien el resum de tancament del punt aprofitar per posar a caldo a l'oposicio, quan ja estava el debat tancat i no es podia respondre. Menut cabrejos mes d'una vegada de Bononad i de Blasco. Eixa tàctica no li ho hem vist fer a JJ.
    Eixos anys eren de majoria absoluta i el PP considerava que Tavernes es meu. I el despotisme de l'alcalde del PP i autoritarisme era infinit.
    El sr. JJ no fa ver res que no estiguera contemplat en la llei que el Sr. Estruch hauria de llegir-se abans de proposar temes de debat.
    I discrepte totalment de les valoracions que fa sobre Borras que simplement en la intervencio que té reservada com a ponent del punt (l'alcalde simplement llegia l'informe d'alcaldia preceptiu) es va limitar a recordar-li a Vidal les seues "meravelles" quan als pressupostos que ell havia gestionat:
    -Simplement li va dir que ara no hi ha factures en caixons i que eixa partida ha desaparegut del Pressupost.
    - I li va recordar l'estat d'execució dels seus pressupost (del de Vidal) i la liquidació dels mateixos i com acabaven.

    No comprenc això del to que diu Estruch usat per Borràs. ¿Després de 40 minuts de tirar el Sr. Vidal per terra tot el pressupost del 2014 ¿que volia?, ¿que s'alçara Borras i besara a Vidal? Venga ja. Un poc de serietat!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Mira les actes dels plenos i voras que la majoria de coses eren aprobades per unanimitat
      No podeu digerir que el PP les ultimes 5 eleccións (20 anys) siga el mes votat i per tant no voleu deixar parlar en el pleno,no siga que tornen a guanyar

      Eliminar
    2. Amic oblides una cosa molt important, Borrás si que va tindre torn de rèplica, mirat la grabació i ho voràs, el que no es pot fer es donarli la oportunitat a "l'amic" (ho pose entre cometes lo de amic) i no donarli despres a PP i Karina.
      O a tots o a ningú

      Eliminar
    3. Esta en el ROF i ho dic dalt: i no es un torn de replica, es el torn que si li dona després les intervencions al ponent dels pressupostos que no es altre que el regidor d'Hisenda, donat que l'alcalde, que mai interve el primer, ho feia com a pas previ de llegir la memoria d'alcaldia com es preceptiu.
      I a mi me la rebufa i me la porta de costat ser amic teu o enemic o amante bandido com la cançó: la llei i la norma es una i si no te la saps, no parles. ¿Per que no calles fins que conegues de que parles?
      Es de risa vore la gent com parla des de la ignorancia absoluta de quin es el sistema i manera de funcionar els plenos.
      I eixa manera de funcionar, tots intervenen i tanca el ponent, es general en la politica i la veiem sempre en el congres de diputats en els debats que televisen.

      Eliminar
    4. Ja he vist que a tu te la "rebufa" tot, i jo ja ho tenía clar antes de que tu ho afirmares.
      Eixe es el taranna del vostre equip cotorrí.
      Si jo fora del PP, que no ho soc, portaría el tema al síndic de greuges a vore que li pareix, perque la llei es molt clara:
      "El presupuesto del ejercicio inmediato siguiente, siempre que previamente exista un presupuesto prorrogado"
      No diu res del ejercici en ejecució, per lo cual hui la Junta de Govern podría aprovar el Presupost del ejercici 2015, pero no el de 2014
      Pense que ahí hagueu clavat la pota i no poquet
      A vore que fa l'oposició, pero jo ho tindría molt clar

      Eliminar
    5. Em rebufa les interpretacions interessades i partidistes com la teua quan la cosa esta ben clara i tu ho deixes ben clar en eixa llei que dius.

      Tu fas la teua manera d'interpretar. Com tinc el mateix dret que tu, jo interprete una altra cosa:
      - Fins el dia del ple extraordinari, dia 8 juliol, estaven treballant amb l'exercici prorrogat del 2013. No era el del 2014, sino el prorrogat 2013 ¿Si o no?
      - Per tant anava a complirse que s'anava a aprovar "el presupuesto del ejercicio inmediato siguiente (el del 2014)" perquè previamente existia un presupuesto prorrogat, el del 2013 en el qual s'estava treballant fins eixe 8 de juliol ¿Si o no?

      Tu dones per sentat i no expliques perquè que Tavernes estava treballant amb el exercici del 2014, i que ja s'estava executant el pressupost del 2014, cosa totalment falsa.

      Perque, i jo el pregunte: ¿com podia estar el 8 de juliol en execució el pressupost del 2014 si encara no era aprovat? Eixe dia i el punt del ho diu ben clar: aprovament del pressupost del 2014. Ho siga NO ESTAVA APROVAT.

      I per tant i en consequencia, fins el dia 8 de juliol que la Junta de Govern l'aprova, estaven treballaant amb un "presupuesto prorrogado" (el del 2013) com diu la llei i es pot aplicar eixe article i aplicar el presupuesto del exercici immediat seguent, que es el del 2014..
      Això es d'una claredat meridiana.

      Resumint: del 1 de gener al 8 de juliol s'esta treballant amb el pressupost prorrogat del 2013 (per això tantes modificacions de credits). I en la sessió del 8 de julio s'anava a aprovar l'exercici immediat següent al prorrogat, que es el del 2014, com diu ben clar la llei que tu dius, i que interpretes com vols.
      Si no es com jo dic: Per a que volem eixa llei? ¿Quin objectiu té una llei que no es podria mai aplicar ?

      Eliminar
    6. Mestre, estaveu treballant en el pressupost prorrogat si, pero "de 2012" no de 2013
      I la llei parla clarament de "ejercicio" no de "presupuesto" i el jercicio es el 2014, vullgues o no vullgues.

      Eliminar
  3. Tens tota la raó. Era raro el pleno que Eugenio no tallara a Lucia Bo i sempre usava el mateix argument: Ja li ho diré per escrit. I cada ple Lucia cabreig. Crec que una volta va renunciar a intervendre en un debat, i ho va dir: per a que si m'han de tallar i no deixar dir res.
    Esta mati lo que son les casualitat sestava parlant amb Lucia sobre el ple extraordinari dels pressupostos i recordavem de quina manera ens tallaven a l'oposició i com ens matxacaven fora del torn d'intervencions, en l'apartat de recapitulacions, quan no podiem respondre.
    I em comentava Lucia: "Eugenio em va dir mes de 40 vegades en plenos diferents que m'ho enviaria per escrit, el que pensava i el que volia el PP. No me n'han enviat mai res. Mai vaig recibir res del PP com a contestació a les meus intervencions o les meues preguntes".
    Una cosa no justifica una altra però no ens vingau amb romanços del vostre actuar quan ereu govern. Que els que erem oposició en vam patir moltes cacicades i actuacions totalment autoritaries i sense respecte a l'oposició.

    ResponderEliminar
  4. Amb lo poc que haguera costat deixar parlar. Ara s'han donat motius per esta polèmica que no aporta res i, damunt, ara diuen que el pressupost ha de tornar a passar per pleno.
    Tindrem que anar pensant amb el pressupost de 2015?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ara diuen? Qui ho diu? Això no s'ho creuen ni ells. Tu ves creguent tot el que diu el PP i voras que bé vas: com el que dien de la mocio de censura, o de que els havien llevat drets fonamentales.
      Pero encara no ho tens clar que no saben de que parlen? I si parlem d'IBI mensys encara.

      Eliminar