viernes, 11 de julio de 2014

Editorial : VA DE FESTES

Com sabeu dilluns en el pleno es va aprovar els dos dies de festes locals per al 2015, que seràn el 18 de Març i el dlluns de Sant Vicent, front al que propossà la regidora Altur d' eixe mateix dilluns i el divendres de festes del poble.

Hem pogut llegir les opinions clàrament partidistes en blogs locals dels que tots coneguem el seu caire polític, i ara volem saber des d'este la vostra opinió al respecte, es a dir, si millor el 18 de Març o el divendres de festes i el perquè, i si vos pareix correcte el sí o si de Sant Vicent.

I per a entrar en debat farem una serie de consideracions : 

Mentres que les festes de falles son de o per a un sector concret de ciudatans al que les agraden éstes, les del poble son per a tots.

També es de veres que tal volta participe i gaudisca tanta gent en falles que en festes locals.

I caldría preguntar-se si cal ficar certs dies en concret i inamovibles per a tots els anys o any a any i vegent com cauen les dades cada any i si es millor uns dies o altres depén d'estes.    

Però bé, ahí ho deixem, volem saber qué opineu. 

11 comentarios:

  1. Pense que les falles son per a un grupet determinat i les festes del poble de tots i per a tots , jo no me sent igual en un acte del ajuntament en la plaça o en una verbena en el passeig de festes del poble que en una de una falla ni tinc els mateixos drets . Per tant divendres de festes sense dubte i paella el dijous nit per a poder disfrutar i no estar pensant que els meus fills tenen cole .
    Manolo es veu que vol ser fallera major.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Anem a vore : cuanta gent hi ha en la ofrena de les falles i cuanta en la de festes del poble ? En esta si no anaren els fallers ni cristo. I la de falles es fa el 18: Pues eso.

      Eliminar
    2. Ni la mitat que en la nit de les paelles i menos si el dia después es festa.

      Eliminar
  2. I tu que opines Enrique. Per que sempre tires la pedra i amages la mà?
    Tens alguna opiniò? Quins dies e festa proposaria DV si estiguera a l'ajuntament?
    Jo proposaria 18 de març i Sant Vicent. I tu?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enric Estruch i Ferrando11 de julio de 2014, 8:04

      Jo en principi i personalment divendres de festes perque no soc gens faller i si m.agrada gaudir de la nit de les paelles , el que no puc fer perquè tinc fills en edat escolar.
      Pero es la meua postura personal, quant arrive el moment DV i el seu consell local quant estiga constituit ja decidira perque hui per hui hi ha una gestora formalitzant i espentant un col.lectiu que es qui decidirá.

      Eliminar
    2. Enric no tira rés ni amaga ninguna ma mai, simplement que aço es un blog de debat i opinió on un administrador proposa un tema i els lectors entren o no a opinar i debatre i ni DV , ni Enric Estruch ciudata corrent , ni com a representant de algu té obligació alguna de entrar a opinar o debatre, quede clar .

      Eliminar
  3. Els xiquets no tenen perquè tindre escola en divendres de festes perquè també hi ha festes que sols són escolars i no locals. Personalment preferixc falles perquè sóc faller però també pense que mai plou a gust de tots i triar entre 2 dies és un poc difícil per acontentar a tots.

    ResponderEliminar
  4. Es veritat. Es dificil acontentar a tots però és obligat triar 2 dies i s'ha de votar. El que no entenc és la abstenció de Compromis en la votació. El PP va votar el que sempre ha votat, PSPV va mantindre coherentment la seua proposta i Karina com una veleta peró la abstenció de Compromis no la entenc.

    ResponderEliminar
  5. Per supost el millor dia es el divendres de festes,es l.unic dia que disfrutem tots junts pares i fills,cada u a la seua,pero estem alli tots junts, pa mi es l'acte mes multitudinari que es fa al poble, ja que el san dema no es festa que miren en canviarlo de dia

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. San Vicent es molt mes multitudinari. I mes que les falles tambe. Lo unic es que no estem tots junts, pero gent que eixim, molta mes.

      Eliminar
  6. Si lleven el dia de San Vicent lleven UN DIA DE FESTA. Si deixen festiu un dia de falles o de festes del poble no afegeixen cap dia, la festa es sobretot de nit. Sols els va be per als que vetllen, i damunt tots no gaudeixen igual de les falles ni de les festes locals, molts que tenen festa obligada s'agafen unes mini vacances o van de viatge. Les pasques si son per a tots, familiars, gent major, quadrilles de joves, i si resta UN DIA de festa.

    ResponderEliminar