viernes, 4 de julio de 2014

Editorial : EL SENYOR ALCALDE

No, no anem a parlar del nostre JJ, si no de la proposta del PP de canviar la legislació vigent per a que governen els partits més votats sense possiblitat de coalicions entre tercers que els ho impedisquen. Es clar que no es cassualitat que ara porpossen açò,  perquè com hem pogut llegir en la premsa estos dies amb això mantindríen 42 de les capitals provincials i 21de les ciutats de la comarca de La Safor aplicant els ressultats de les darreres locals, o 14 de els 15 ciutats valencianes de més de 50.000 habitants, sòls Alcoi es resistiría, falta vore que repetiren eixos ressultats, ho dubtem. 

El que no aclarix el senyor Rajoy es si esta proposta consistix en que s'elegisca al senyor Alcalde tipus França (candidats que es pressenten  exprèssament a tal càrrec i a dos voltes i la segona entre els dos més votats en la primera, salvo que en la primera algun candidat obtinguera més del 50% dels vots), que creguem que no perquè això no els assegura les xifres anomenades, si no que estàn preparant amb la connivència dels socialistes un "pasteleo"  pel que siga Alcalde el cap de llista més votat en els locals (no sabem també si a més altura, no ho aclarixen), amb el que abdós partits que solen ser els més votats en general s'asseguren la mamelleta un poc més i que coalicions entre altres no els abaixen de la cadira, i més ara que per l'esquerra Podemos i per la dreta Ciudatans i UPyD es poden donar algun esglai que altre. 

Així i en Tavernes si s'havera aplicat este sistema en els darreres locals, Manolo Vidal sería l'Alcalde i Pepe Escrihuela, que va governar amb l'apoio de populars i valencianistes, no havera arrivat a Alcalde. 

Ara bé, falta vore si repetixen ressultats, ací a la nostra ciutat ho dubtem per no dir que segur que no, encara que també tenim el dubte de si els populars seràn els més votats de nou i per tant amb esta reforma alcalçaríen la Alcaldia, qué és el que pretén esta reforma, això no ho tenim tant clar, falta vore candidats i com evoluciona la economía espanyola.    

Som partidaris de la elecció directa de Alcalde, però a més amb llistes obertes, es a dir, que els electors puguen triar entre tots els que es pressenten a regidor i no sòls entre els que encapselen una llista tancada, i a doble volta si bé el cas. És lo més democràtic, i per tant ens opossem a este "pasteleo" que preparen els grans i que sòls està encaminat a mantindre el poder per mig del sistema de partidocràcia encara que dissimulat per esta suposssada elecció directa de Alcalde que no és tal. 

Sòls espere que si ho porten endavant els espanyols els castiguem per este nou atac a la democràcia i els deixem sense ser els més votats, que entre aire fresc i ventile este, amb perdò, merder.

5 comentarios:

  1. Una altre pacte reformant del PPSOE.

    Com el canvi de la Constitució (intocable) per pagar als bancs, el rey, i el nostre estatutet d'autonomia, i moltes mes...

    Després diuen, els corruptes de la justicia i la politica, que vivim en una democràcia perfecta, que tot va be i viva el rey! ja ja ja

    ResponderEliminar
  2. Una proposta més per a mantenir l'establiment, la casta que diu Iglesias.

    ResponderEliminar
  3. Aixi es, putxeraso pepero .

    ResponderEliminar
  4. I Jordi s'asseguraria la alcaldía .

    ResponderEliminar
  5. La casta li veu les orelles al llop.
    El mes graciós es que ho aprovaren i aci no tornara a ser el PP el partit mes votat.

    ResponderEliminar