sábado, 26 de julio de 2014

Nota de Premsa del PP sobre l'Avinguda de la platja

QUE SUCCEEIX AMB L’AVINGUDA DE LA 

MARINA EN LA PLATJA DE TAVERNES

Historia de la Avinguda de la platja de Tavernes

L'Avinguda de la Marina serveix de vial de trànsit rodat paral·lel a la costa i al mateix temps un passeig intermedi peatonalitzat. Va ser construïda en la dècada dels anys 60 del passat segle i posteriorment pavimentada amb trossos de material de construcció formant dibuixos ondats.

Amb el pas del temps aquests materials van anar desprenent-se i contínuament havien d'estar reposant-se mitjançant pegats amb el que el passeig anava adquirint una imatge d'envelliment i al mateix temps d'inseguretat per als vianants.

Reforma de l'Avinguda

En la passada legislatura municipal, el Partit Popular va iniciar grans canvis en la urbanització de la platja apostant pel turisme i creant nous parcs com el del Molló o el Parc Accessible en el Canal. També es construïsc una nova carreta d'accés a la Platja molt més àmplia que evitaria el seu aïllament en època de pluges i milloraria la seguretat vial en eliminar corbes. Al mateix temps es van remodelar places permetent que des de les mateixes es vera el mar i es van enjardinar carrers i van crear nous accessos. També es va construir una Escola Infantil que l'actual govern no ha volgut posar en funcionament malgrat ser una petició expressa dels veïns de la platja i que permetria l'assentament de joves parelles.

També li va arribar el moment de la remodelació a l'Avinguda de la Marina i es va aconseguir a través de subvencions. Es va millorar i va renovar el paviment, l'enjardinament i per tant la imatge oferida. Però no era suficient. Tal com ja s'havia fet en el casc urbà de Tavernes ciutat, també havia d'adequar-se la platja amb una xarxa de col·lectors que impediren que romanguera anegada l'aigua després de fortes pluges. I el primer pas va ser la construcció d'un col·lector de pluvials sota la pròpia Avinguda. Amb açò s'aconseguia no haver de desfer posteriorment el passeig i al mateix temps tenir ja una fase del col·lector realitzat.

Aquest col·lector quedaria pendent de completar-se amb la construcció del mateix fins a la zona del Canal. Però no quedava pendent sense més. També l'anterior govern popular va deixar consignat l'import de 700.000 euros per a completar el que seria el primer gran col·lector de la platja.

Finalització del projecte

Amb açò arribe el final de la legislatura popular i ací acaba el col·lector. L'actual govern del Sr. Jordi Juan va inaugurar l'Avinguda, es va guardar els diners i el col·lector mai es va acabar. Diu que no hi ha suficients diners i en el passat any 2013 li van sobrar 1.300.000 euros en pressuposat fruit d'un increment del 30% de les contribucions urbanes que paguem els veïns de Tavernes. Inclosos els de la platja.

No és d'estranyar que no vulga designar el que faltava a construir el col·lector. Tampoc va voler destinar 20.000 euros per al menjador d'estiu dels xiquets més necessitats de la nostra ciutat.

Però tornem al col·lector de la platja. Ha pensat el Sr. Jordi Juan que en comptes de construir el col·lector per la zona urbana del carrer Blasco Ibañez ho podria fer per darrere de la línia d'edificació? Allí el terreny és d'arena i no hi ha encreuament d'instal·lacions que puguen molestar. Açò abaratiria moltíssim el cost. Sabia el Sr. Jordi Juan que l'anterior govern municipal del Partit Popular ja havia consensuat aquesta possibilitat amb tots els propietaris afectats?

Solució provisional fins que s'acabe el col·lector

I ara tornem a les inundacions que pateix la platja de Tavernes quan plou i concretament la zona de l'Avinguda. Igual que succeïa abans, l'aigua de pluja caiguda ha d'extraure's mitjançant bombament. Llavors, quin és la diferència? Molt senzill, que s'estava molt més pendents en anteriors governs populars dels problemes dels ciutadans i immediatament s'engegaven les bombes extractoras quan acabava de ploure i es feia una vigilància extrema en el seu manteniment.

Què succeeix ara? L'alcalde Sr. Jordi Juan està molt més pendent de les seues fotos que dels seus veïns, per la qual cosa li demanem que inicie ja d'una vegada per sempre la finalització d'un col·lector que seria la solució a una gran part de les inundacions que pateix la nostra platja i mentre, que treballe seriosament i sense despotisme i obtinga tots els permisos necessaris per a abocar l'aigua.

6 comentarios:

  1. Ni fan manteniment de les bombes amb previssió de les plujes ni fan res per acabar el colector. Aigüa a la Avenida i a la Goleta i a Pa Dur. Tota la platja s'inunda quant plou prr falta de manteniment i de inversions.

    ResponderEliminar
  2. Vos recorde que amb jordi juan ja es va inundar la goleta perque no van obrir les comportes, ni es van preocupar. No saben on tenen la ma dreta

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo visc en la Goleta i això no ho recorde. Quan va ser?
      Si que recorde en época del PP el temporal trencar el cordo dunar i anar l'aigua cavallera per la urbanització (sobre el 2000-2002).

      Eliminar
  3. Ni tu tens idea del que dius, anonim de les 11:10.
    I qui no pregunta no sap.
    Tu saps que el manteniment de les bombes NO ES COMPETENCIA DE L'AJUNTAMENT?
    I si vols saber més pregunta. Si el PP haguera fet bé les coses, potser seria l'ajuntament qui les mantiguera.
    Pregunta. Enrique, ací tens bon tema per a fer un article, i igual el PP li costa callar una bona temporada. ¿T'animes?

    ResponderEliminar
  4. El PP mentix quan sap que si no s’ha dut a cap la fase 2 del col·lector és perquè no es disposen dels permisos de la Generalitat, uns permisos que el PP no es va molestar en tindre i tramita el govern actual.
    El PP no diu que el seu desinteres i la seua falta de previsió ha donat per resultat que el col·lector que va construir davall l’avinguda no porte a ningun lloc, es un simple tub cec enterrat i, damunt, té la meitat el diàmetre previst amb la qual cosa el volum que és capaç de desiaguar es quatre voltes menys.
    El PP va consignar 700.000 euros per a un cost sobre els 1’5 milions perquè pensen tan poc que van fer el préstec abans de redactar el projecte. I potser siga bo recordar que 1’3 milions de superàvit va bé, però no es pot estirar com una goma i no hi ha prou per pagar els 1’8 milions del seu desastre de l’aparcament i damunt el col·lector. A la pròxima demanen també que amb eixos diners es pague la piscina.
    El Sr. Vidal va reconeixer en el passat plenari que s’havia baixat l’IBI al voltant del 5 o del 6 % segons els casos. ¿Qui diu mentires, Vidal en el ple o el PP quan diu que es puja un 30%?
    L’alternativa de passar el col•lector pel sector 13 és una bestiesa des del punt de vista urbanístic i jurídic: el ple va declarar temps arrere la caducitat del sector, l’agent urbanitzador del sector es troba en concurs de creditors, es desconeix el propietari de moltes terres, algunes en mans del SAREB.
    També és mentira l’acord amb els propietaris del sector 13. No hi ha cap document en l’Ajuntament al respecte, no hi ha cap expedient, no hi ha cap acord firmat, com tampoc hi ha cap document o estudi de costos que diga que és uns solució més barata.
    La decisió de construir el col•lector per Blasco Ibañez és l’única contemplada de sempre i des de fa anys pels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament, i la que disposa de dos permisos de la Generalitat, amb la qual cosa es demostra que al contrari que va fer el PP que es va desentendre de construir el col·lector, l’actual govern treballa per avançar-lo a pesar de totes els problemes que li posa el PP de la Generalitat, com posa problemes i no dona diners per millorar el Vaca i com posa problemes en la solució del Vergeret.

    La situació de la platja es cosa de temps, d’anys i el PP va governar durant 12 anys amb majoria absoluta sense preocupar-se de ara. Ara li venen les ganes, de pressa i correguent. Sobre eixos 800.000 euros que falten per al col·lector, nomes recordar que el PP es va gastar 200.000 euros en un carril bici que no aprofita per a res; 450.000 euros en empreses privades de vigilància; 1’4 milions en palmeres; es va gastar 200.000 en unes pistes del sector 12 quan no hi ha cap edificació; més de 150.000 euros en estudis i convenis sobre el PAI de Bancaixa, i es va gastar 782.000 euros en pagar sous d’alcalde i regidor del PP simplement perquè arruïnaren i destrossaren destrossaren el poble. En eixos balafiaments es poden pagar 2 col·lectors complets.

    ResponderEliminar