martes, 15 de julio de 2014

RESSUM DEL PLENO DE HUÍ

Ha començat el pleno amb la pressentació per part de l'Alcalde d'una memòria en la que ha assenyalat que sobre estar en una época de crissi i amb una situació a tots nivells complicada, es van a pressentar uns pressupostos equilibrats i realistes per un montant de 14.862.000 euros tant de ingresos com de despesses, sobre la rebaixada, voluntaria, d'ingresos pel tema del IBI i la despesa, extraordinaria i per llei, que ha supossat el pàrquing del passeig.

Moment en que l'opossició
ha tombat la proposta. 
A continuat expossant una serie de xifres dels pressupostos previstos, destacant entre altres la rebaixa de menys un 9% en el capitol I d'ingresos per la rebaixa dels valors cadastral i del tipus del IBI i la rebaixa nigada a éstos de les plusvalúes en un 28%, el manteniment de la previssió de taxes i demés als nivells de 2013, el mateix en quant a les tranferències estatals en les que s'han previst sòls les que ha facilitat en dades l'estat espanyol, els ingresos patrimonials zero al no previndres vendre rés de patrimoni, els inexistents ingresos per impost de construcció i en quant a les subvencions zero també doncs s'anirà fent conforme es rebren.

En quant a despeses ha assenyalat la rebaixa de la partida d' actes protocolaris en un 50% ( de 16.000 a 8.000 euros) , els 45.000 euros previstos per a una auditoría elèctrica que ens premetrà estalviar en consum, els réntings dels vehicles policials que permetràn estalviar al evitar les costoses reparacions mecàniques d'estos, el 50.000 euros destinats per a millora dels sistemes informàtics de la policia i tributs i recaptació, les previsions en partides de caire social i entre elles a col.lectius nous, a cultura i educació, a dinamització llingüística, en esports, foment local i empreneduría com per exemple la càtedra d'innovació, o els 329.000 euros per a millora i manteniment de la via pública. I tot açò, va destacar, amb recursos propis, sense tindre que recurrir a prèstecs.

Per útlim va assenyalar qué així i tot es seguirà reduint el passiu financier i les obligacions reconegudes en un 8% , seguint pagant puntualment als proveïdors, sobre haver acabat d'amortitzar este any tres préstecs de finals dels noranta, i amb a més amb un superàvit de 1,5 milions qué si l'opossició no s'havera opossat es podríen haver invertit en millores, el que esperava reconduïr. Va finalitzar diguent que l'opossició té el esborrany de pressupostos desde fa messos pel que havía tingut temps per a que ara es poguera debatre.

A continuació intervingué com a Regidor de Hisenda Víctor Borràs el qual va incidir en mólts dels aspectes  assenyalats per l'Alcalde, incidint en xifres concretes i destacant que a més l'administració local es veu abocada a cobrir una serie de mancançes d' altres administracions, sobre tot la Generalitat, donat que com a administració més propera al ciudatà els té que donar les solucions adhients sobre tot en joventut, benestar social, educació, cultura ... i així i tot han aconseguit pressentar un pressupost equilibrat i social bassat en la liquidació de pressupostos adaptada a la realitat actual.

Va destacar en quant a despesses que el capitol I , el de personal, ascendix a un 44% del pressupost, un 34,4% el capítol d' amortització de crédits sobre hi haure una gran reducció del passiu en esta legislatura, els nous convenis amb entitats com ACUDE o el surf, o la antecitada amortització de crèdits.

En el capítol d' ingresos va destacar la antecitada rebaixa per IBI, el qual supossa un 50% dels ingresos, de les plusvalúes, el 9% de menys d' ingresos del estat o el 13% que supossen altres impostos, acabant diguent que així i tot son uns pressupostos els que es pressenten socials i realistes.

Per la seua part el portaveu popular Manolo Vidal va ficar en dubte el progressisme del govern que havía assenyalat l'Alcalde per la convocatòria entre altres d'este pleno de forma tant extemporànea, assenyalà la omissió del Alcalde de que la Intervenció havía fet un informe negatiu d'esta proposta de pressupostos, i que s'havíen assabentat ara mateix de la memòria del Alcalde.

Es va declarar obert a acords inclús en estos pressupostos, que havíen canvits des del primer esborrany pel que no havíen tingut temps per a debatre, i que hi havíen divergències entre lo pressupostat i la realitat actual una vegada transcurrits sis messos d'esta legislatura, els quals va detallar de forma concissa i fent una serie de propostes com per exemple aumentar de 10.000 a 20.000 la partida per a Càrites, en 1.000 euros per a Creu Roja, el manteniment del augment a la J.C. Fallera, aumentar de 16.842 a 20.000 euros la partida per a l'escola Víctor Calatayud , aumentar de 1.300 a 2.500 la partida del concurs d' idées, de 27.000 a 32.000 la de la SIUM, de 9.000 a 12.000 per als Balls Populars, 2000+2000 euros per als tambors i cornetes, 2.500 per a les festes del Crist de la Sang, auments varis per a clubs esportius, de 8.000 a 12.000 per al Sindicat de Recs, 2.000 euros per a Aceplat, 3.000 per al Grup Muntanya Valldigna o 100.000 per a Adisva tal i com es preveía en la proposta de us del superàvit.
Tot açò puja indicà una suma de 156.607 euros que provindiríen de la diferència entre la mengua real de ingresos per IBI i la prevista en estos pressupostos, a la qual suma es podría afegir 80.000 euros en retallades en altres partides que va detallar i que podríen destinar-se a altres necessitats.

A continuació Llum Sansaloni com a portaveu de Compromís va destacar el 44% de càrrega que supossen els 215 empleats, el que supossa que l'Ajuntament siga l'empresa més gran de la ciutat de la qual els ciudatans son els accionistes i davant els quals hi ha que respondre, i que així i tot estos pressupostos sense obres faraòniques i cobrint necessitats socials prestaràn tots els servicis necessaris, detallant-ne uns quants, sent del tot coherents.

Karina Vercher pel seu costat ha dit que son uns pressupostos semblants als de 2012 però amb disfuncions degut a que la realitat a canviat sobre tot en temes socials, pel que caldría fer una sèrie d'ajustos doncs no son socialment realistes, detallant-ne alguns de forma genèrica.

En el torn de rèplica el Regidor Borràs ha contestat sobre tot a Vidal d'una manera dura, acussant-lo de no treballar en el dia a dia al dir lo de les disfuncions doncs de haver parlat amb els funcionaris i regidors no parlaría així, retant-lo a que ho fasa i no fassa política des de casa, retraguent-li una serie de punts negatius de la seua época com Alcalde, la falta de criteri quant propossa pujades per a Creu Roja menors que per a Càrites per exemple, el que no li extranyaba ha dit donat que en el seu mandat no es seguíen regles contables i tot era un gran caixò desastre, de oportunisme al demanar pujades per a clubs que ell va baixar, desconeiximent de la realitat escolar al preguntar perquè sòls s'havía ejecutat una xicoteta part de la partida per a manetiment de centres escolars el qual es fa com es normal en estiu, i referegant-li la rebaixada del índex d'endeutament del 115 al 92%.
I a Vercher li va refregar el que pressente propostes sense basses estudiades.
Va acabar diguent que clar que li agradaría poder fer front a tot el que es demana i més, però que hi ha el que hi ha i té el qué té.

Per últim l'Alcalde ha tancat la sessió sense donar veu de réplica ni a Vidal ni a Vercher els quals protestaren acussant el poc talant democràtic d'este en el segón cas, dient que el nivell del pleno havía segut molt baix, molt pobre, de lo qual estava disgustat, així com pel discurs populista de l'opossició i de la falta de espírit participatiu que s'havía observat.

Es passà a la votació , rebutjant-se els pressupostos pels vots de populars i Vercher i els a favor del govern, davant el qual l'Alcalde va convocar en eixe mateix moment i lloc Junta de Govern per a aprovar-los d'acord a la reformada Llei de Basses de Régim Local, el qual s'ha fet minuts després.

Nota : La nostra opinió demà en l'editorial , bona vesprada a tothom. 

10 comentarios:

  1. Opine que este pleno s'haguera pogut estalviar perfectament. Ha sigut un paripé.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues si, i el mes dolent es que en el paripé cadascú es sabia el seu paper a la perfecció. Lluita de sabuts, a vore qui ho era o ho es ara mes, tot el dit al plenari no serveix per a res, i per cinquena vegada en mig any, 3000 leuros mes a la butxaca seua i altres 3000 menys a la nostra. Sabent el govern el que anava a passar i amb la llei a la ma, perque no passen el pressupost directament a Junta de Govern com podien fer i estalviar-se la pantomima?
      Lo dels politics vallers no puja mai de nivell, es vergonyós, per això cada quatre anys intenten anar canviant les llistes a vore a qui enganyen.

      Eliminar
    2. 3.000 euros en un pleno que no serveix per a res i no volen posar diners per beques de menjador??

      Eliminar
    3. En la poca vergonya de despesa de 3000 ó més € per plenari tota la raó. En lo de les beques de menjador no tens cap motiu de dir-ho, no barreges. Enguany es veu que no han demanat per demanar i encara que les administracions valencianes ens donen almoina al poble, cap xiquet del poble passa fam este estiu, i damunt tot el matí millor atesos que l'any passat. Queda que Conselleria cobrisca les beques de menjador en juny,setembre i altres periòdes de vacances, que encara que no vagen a escola, els xiquets segueixen amb les mateixes necessitats.

      Eliminar
  2. Este pleno ha sigut una burla per a tot el poble. Ha costat molts diners i ho a veren pogut fer el plenari passat o el que ve. No feia falta fer este gasto sense trellat. Parlen d´estalviar i ells son els primers que fan coses per gastar diners tontament.

    ResponderEliminar
  3. Si els pperos i kkrina tinguereu un poc de coneixement i consideracio,ja faria temps q estarien aprovats i no hauria fet falta tant de pleno.

    ResponderEliminar
  4. Lo que es una burla en este poble es el PPK! Quin desastre de desoposició! ja tenen prou arreglant els seus destarifos ja... Si fora per ells en este poble no es faria res, ni senyals, ni carrers, ni passos de zebra, res... Aixina tindrien ells bons arguments! Sr. Manolo! Vayase!

    ResponderEliminar
  5. Ara la culpa serà del PP com si no haveren pogut posar el punt en un pleno ordinari!! Mare meua

    ResponderEliminar
  6. Té la culpa el PP perquè ha estat marejant la perdiu dient que volia participar i volia consens i tant en pasqua com després es van fer moltes reunions (Borras i Jordi) amb ells i en especial amb Manolo Vidal i era un desespero: hui quedem d'una manera i a la pròxima reunio el PP es desentenia de tot el qeu havia dit . I aixina dos mesos.
    Si el PP no informa als afiliats es problema de la gent del PP però els del Bloc hem estat informats del que s'estava coent.
    I una cosa: en una de les reunions, Manolo Vidal va arribar a dir que no sabia realment que feia allí perquè podien aprovar els pressupostos per Junta de Govern. Ho sabia i aixina i tot no va ser mai capaç de fer cap proposta concreta i mantindre-la per consensuar. A vore si es capaç de dir que això es mentira!
    Com que en eixes reunions mai es va tindre en compte a Karina Vercher, que ni estava, ni sabia res. Com els mocadors de paper: usar i tirar quan al PP li ha convingut. Perquè reunir-se amb la platja durant tot l'hivern en l'apartament on ara viu Manolo, allí si que anava. I amb el seu company i la sra. Escriva.
    En el ple d'ahir es va dir clarament: ni en les comissions diuen res, van, callen, escolten i despres s'abstenen. Quasi sempre s'abstenen. I no participen ni proposen res. No ho dic jo. Se li va dir ahir, a la cara al portaveu del PP, i va callar.
    Massa paciència de l'alcalde, i després que li diguen noseque de democracia participativa, precisament els que no creuen en ella i van anul·lar tots els organs de participacio ciutadana quan governaven. Que prompte oblidem les coses

    ResponderEliminar
  7. Vaja circ per això no voleu. Que vinguen, a cada dia estic més convençut del meu vot!! Serà nul per suposat!!! Perquè açò se'n va de mares!!!no vec a gent intentar treballar per el poble en bé treballar pa unes sigles!! Ja està bé menos polítics!!!sobren tots!! I que e vajen debades com els fallers!!

    ResponderEliminar