lunes, 21 de julio de 2014

Editorial : VA DE ALCALDES

I es que estem d'un preguntador que per a qué, però d'això es tracta en este blog, de sentir que pensa la ciudatanía i huí volem saber de nou i una vegada coneguts més detalls de la reforma que vol fer el PP en el tema de la elecció de Alcaldes, qué penseu.

Si s'aprova la reforma ...
quí ocuparà este lloc ? 
Així, hem anat coneguent que es pretén que aquell cap de llista que obtinga més d'un 40% dels vots o 8 punts percentuals més que el següent partit més votat siga automàticamente Alcalde i amb un plús que li permetisca governar quasi quasi com si fora amb majoría absoluta com a mínim per al tema dels pressupostos municipals, i que una moció de censura no puga canviar la decissió ciudatana. 

Fins ací el que hem llegit i sentit, el tema no està en cara gens clar tal volta a l'espera del nou líder socialista que com sabeu desde diumenge ja està elegit, o tal volta, sospitem, perquè no es vol meretjar massa el galliner en  estos moments i s'esperaràn a aprovar-ho quant ja no es tinga temps de recurs judicial. O tal volta i tampoc es desdenyable, perquè ès un arma de doble filo i encara es beneficia en general als grans partits, els perjudica en Catalunya i Euskadi i a favor dels independistes i s'ha de sopessar ben sopessat sí compensa.

I fetes estes consideracions, volem saber qué penseu d'esta reforma, si és oportunista, si serà beneficiosa, si per contra serà negativa i atenta contra la democràcia ... i altres consideracions que vullgau fer. 

I en el cas de Tavernes, i tenint en compte com està el pati i que Vidal sería l'Alcalde si s'havera aplicat en les darreres locals, a qui penseu beneficiaría en les properes i a quí per contra perjudicaría i el perquè. 

9 comentarios:

  1. Altra cacicada del PP, oportunista a fons .

    ResponderEliminar
  2. De cacicada rés , es el sistema que més s'aplica en les democracies occidentals que siga Alcalde el més votat , el qué passa es que sabeu que així no tocareu vora perquè sou i sempre sereu majoritariament minoritaris i no governeu si no es per coalicions : Quants Alcaldes no populars governen sense pactes ?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Mitja dotzena no arriva en La Safor de 32 pobles.

      Eliminar
    2. Mal deuen anar les coses per Gènova quan ara es trauen esta proposta de reforma. Ací ja han tret el discurs del catalanisme.

      El vaixell s'afona i ho saben.

      Anem pel bon camí.

      Eliminar
  3. Bo seria que el nou psoe que pretenen estrenar amb nou lider pacte esta reforma per a si no soc jo alcalde sigues tu.

    Lo que pense es que sels tornaria la llei en contra. Tindria un efecte boomerang. El PP esta soles. Tota la resta de partits, la esquerra que es mes plural, van tots contra el PP. Que continuen igual i voreu....

    ResponderEliminar
  4. És el mes sistema més correcte.
    Per exemple les primàries del PSOE les va guanyar Sanchez.
    A que als socialistes no els haguera agradat que el secretari fora Madina amb el suport de Perez Tàpies.
    A que no els agradaria?
    Pues per a ser alcalde el mateix.
    Alcalde el més votat.

    ResponderEliminar
  5. Comencem que les coalicions son legals. I si no que li ho pregunten a Rita Barbera, que coaligada amb UV va aconseguir llevar-li l'alcaldia al PSOE.

    Està be el sistema d'elecció a alcalde com a Europa pero no dius que se fa a doble volta, i si hi ha un candidat de dretes i un d'esquerres enfrontats, cosa que no interessa al PP, saps que el de dreta no tocara bola ni tocara vores.
    Per això el PP no contempla la doble volta per elecció alcaldes?

    Si ara teniu exit es perquè tota la dreta (Alianza Nacional, Força Nova, Guerreros Cristo REy, Falangistes, Aliança Popular, Centre Democratic...) vota a un mateix partit PP.

    ResponderEliminar
  6. Si s'aprova la reforma, qui ocupara està lloc? pregunta Enrique Estruch.

    El mateix d'ara Enrique, el mateix. I per golejada. Molt gran animalada tindria que fer JJ i el seu partit. Però que no ho vas vore en les europees? Si no és aixina, perquè aneu tots a per ell?

    ResponderEliminar
  7. En les proximes eleccións,Podemos sera el partit mes votat

    ResponderEliminar