viernes, 27 de febrero de 2015

VIST EN LA PREMSA, nova polémica

La que de segur portarà una noticia que arrepleguen huí abdós periòdics i que es una denuncia feta pel PP local i que segurament rebrem al llarc del dia : L'ajuntament a contractat a una emrpresa del germà de Llum Sansaloni un total de 106.000 euros per contractació directa. 
El Levante així mateix en parla del homenatge que els seus amics li faràn huí a les 8 de la vesprada en la Casa de la Cultura al malograt Carles Pellicer.

Sobre el primer dir que ací l'unic que es pot discutir es si es moral al ser la germana del empresari la responsable de contractació, perquè de la seua legalitat no hi ha dubte, i esta empresa no sols ha treballat ja abans en la legislatura del PP per al nostre ajuntament, si no que també ens consta amb assuiditat per al senyor Rus. 

I sobre moralitat dir per altre costat que esta empresa es de socis vallers, treballen en ella ciudatans de Tavernes,arecenment a creat un nou lloc de treball ocupat per un altre ciudatà valler en l'atur, per tant deixa part dels seus guanys en la nostra població, i també es una putada que deixe de fer-ho en el seu poble per la raó de ser familiars d'un regidor quant a més ho ha fet abans per a altres governs de diferent ideología  i ara mateix per a administracions de caires diferents. 

En tot cas pensem es un tema que deuría ser regulat de forma que tothom puga treballar inclús en estes circunstàncies però sense dubtes de ningún tipus, nosaltres almenys pensem que millor un d'ací que un foraster, però ara bé, sempre que a altres empresses del mateix ram valleres que puguen hi haure puguen tindre la mateixa oportunitat, no sabem si ací ha passat o no, això sería en tot cas lo reprobable.  

En quant a Pellicer dir que sentim per raons de treball no poder assistir al acte, vorem si encara siga al final, no depen de nosaltres, però ens sumem al homenatge a Carles, una gran persona apreciada per molta gent conm segur es vorà esta vesprada.




I no volem deixar de fer un homenatge a altre gran que ens ha deixat, tot un exemple de la tolerància que ens manca i molt encara als valencians, d'uns cap a altres en el tema de la nostra llengua i cultura. Descanse en pau. 

La cultura valenciana pierde a Pere Maria Orts

VALENCIAPLAZA.COM. AYER


El historiador, filántropo y miembro de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Pere Maria Orts i Bosch ha fallecido este jueves en Valencia a los 94 años tras varias semanas ingresado con problemas de salud, según confirmaron a Efe desde la entidad. Orts (Valencia, 1921)fue homenajeado en los últimos años por la Generalitat como donante de cientos de obras de arte,muebles, tapices y libros a la administración pública valenciana.
Licenciado en Derecho y distinguido con la medalla de oro del Consell Valencià de Cultura en 2005 y la alta distinción de la Generalitat en 2006, Orts es autor de varias publicaciones como Una imagen de la Virgen en Benidorm (1965);L'almirall Bernat de Sarrià i la Carta de Poblament de Benidorm (1976) eHistòria de la Senyera al País Valencià (1979), libro de referencia e imprescindible para los amantes de la historia valenciana.




11 comentarios:

  1. Enrique dius que la empresa del germa de LLum es del poble i hi ha gent que treballa alli. Cert. Pero tambe es cert que hi han mes empreses al poble.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per aixo dic lo de que tenen que tindre tots la mateixa oportunitoportunitat

      Eliminar
    2. No poden tindre les mateixes oportunitats si només hi ha una dedicada a eixe apartats de jocs infantils i manteniment de parcs i gespa ¿O hi ha més en el poble?
      Jo el meu cotxe no el porte a un llanterner perquè m'arregle la planxa. I suposem que paregut ha fet l'Ajuntament, en la passada legislatura quan fa facturar 120.000 euros amb el govern del PP, com ara que nomes son 106.000.
      Regidora era i es Llum Sansaloni, i soci era i es NO ADMINISTRADOR el seu germa.
      El PP ha clavat la pota i més quan diu en la nota que tot es legal i això no ha sentat gens be ni en el mon empresarial ni entre el seu partit.

      Eliminar
  2. Ací la discussió no pot ser si es del poble o de fora ni si es germà o cosí. La única discussió deuria ser si és el millor i més barat i si no té informació privilegiada ni influència en les puntuacions dels concursos del contracte.
    O siga,que més que moral,legal. De fet,per a mí si és legal i no hi ha tracte de favor,és legal.
    Altra cosa és que el PP denuncie per superar el preu on la contractació no pot ser directa o sense publicitat o si s'han fraccionat obres per poder donar-li-ho directament sense concurs. La llei diu que amb més de 50.000€ no es pot considerar contracte menor,i per tant,no es pot donar directament sense concurs.
    I sobre treballar els de cas o de fora,potser un punt a favor (per conèixer el terme,les administracions,la gent del poble,treballadors,proveïdors), pero no condicionant. Seria una nova forma de proteccionisme o inclòs racisme,tots tenim amics o familiars treballant al poble del costat o l'extranger i ens agrada que els tracten bé i treballen en condicions d'igualtat, si això de només treballar al poble fos una norma tot seria un desastre i un mamoneig.

    ResponderEliminar
  3. Compartim el que dius al centxcent i per això diguem es un tema que es deuría regular a fons però pensem no interessa perquè tots ho fan i a tots nivells i recordeu que als que ara denuncien també sel.s va acussar del mateix la darrera legislatura i sobre altra empresa d.un ram similar per no dir del mateix.

    ResponderEliminar
  4. La empresa del germà de Llum és una bona empresa com moltes altres del poble.
    El problema es que l'ajuntament done faena sempre als mateixos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. 100x100 als últims tres comentaris.
      I no es tracta de repartir,perque en definitiva es deuria tractar de feina i no de favors,però sí hi han alguns que treballen sempre que volen i altres que semblen vetats. Això sempre ha passat com diu Enric,tots els que han manat han fet igual,ara no es diferent. I la paguen bones empreses,com n'hi han bons funcionaris,però continua valent l'acudit de si a tal o qual l'han "colocat" a l'Ajuntament.

      Eliminar
  5. A vore! Que la regidora de contractacio contracta al seu germà! Una inmoralitat barbara! Una poca vergonya!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No té perque ser immoral sempre que ella no intervinga a les taules de contractació ni hi haja res més amagat. Sols s'ha de controlar que es complisca la legalitat. I no crec que s'arrisquen a això. Altra cosa és si la llei de contractació és prou exigent amb les garanties contra l'amiguisme i si s'aplica correctament.
      Però per evitar malentesos,es deuria sempre tendir al concurs i convidar al màxim d'empreses de cada sector,del poble i de fora.

      Eliminar
    2. Ni inmoral ni il·legal tampoc com reconeix el PP.
      I tant que es compleix la legalitat, si no fora així no ho diria el PP.
      Manolo i sus "boys" haurien d'explicar perquè esta empresa si que podia treballar amb ells i facturar-los 120.000 euros i ara no ho pot fer, per cert amb valor menor de 106.000 euros.
      L''empresa es la mateixa, l'administrador el mateix (no es familiar de la regidora), els socis son els mateixos y Llum Sansaloni era regidora en la passada legislatura i ho es està tambe.
      Que expliquen perquè sense canviar res de res, quan ells governaven era bo i ara es dolent i denunciable.

      Eliminar
    3. Era bona abans perque hi havia PP al govern i a la empresa,i és bona ara perque hi ha Bloc al govern i a la empresa. Paripé de tots dos de llogar-la i de queixar-se. Però també tots dos fraccionat-li els contractes per a que no siga ni per concurs,ni públic,ni amb publicitat. Mismos perros,diferentes collares.

      Eliminar