sábado, 14 de febrero de 2015

SOLIDARITAT AMB EL TERCER MON : ENDAVANT A TOTA VÈLA

Esta vesprada hem estat en la assamblea anual d'esta ONG local, i com tots els anys hem eixit amb un bon sabor de boca al comprovar que Tavernes es solidaria i que encara hi ha gent que es preocupa per els altres i dediquen temps i esforçós a això. I animem a tots els vallers a col.laborar amb esta ONG perquè s'ho mereixen i de debò, i després llegir el que anem a contar de la assamblea ho compartireu segur.

Ha començàt ésta amb la lectura per part de Vicent Boscà del acta de la assamblea del any anterior, així com de la memòria de lo fet este any : A destacar l'ajuda extra pel tema del ébola amb l'Ordre de San Juan de Dios i el falleciment per ésta enfermetat del germà Miguel Palomares, amb el qual es tenía especial relació personal, i d'altres missioners i treballadors de l'Ordre.

A continuació Jose Antonio Ibáñez ha donat compter dels ingresos i despeses : Destacar d'estos darrers els 1.500 euros destinats al tema del ébola, els 5.550 a equipament escolar en Zimbabwe, a més de les aportacions de 4.000 euros a l'Ordre esmentada per a material sanitari i altres. I en quant als ingresos els 570 euros per aportacions particulars pel dit tema del ébola, els 760 del sopar solidari cel.lebrat en el Patronat, els 100 de les Ames de Casa o els 130 del concert solidari. Dir que tot açò ha portat a un déficit este any de més de 2.800 euros cobert amb el saldo possitiu d'altres anys.

La directiva de la ONG
Pel seu costat Amadeo Fons, el qual ha excussat la no assistència de la Presidenta de la ONG María Jesús Santosjuanes per motius personals, ha informat sobre les actuacions concretes fetes per la associació des dels seus principis : Destacar que molta de la feina feta se'n ha anat al traste amb el ébola pel tancament per a evitar més contagis del hospital ficat en marxa per l'ordre mentada per part de les autoritats, hospital que s'ha reobert recénment amb el cost extraordinari que això suposa.

El germà Benjamin
Intervingué a continuació el germà Benjamín de la dita orde, Superior d'ella en València, el qual explicà més detalls del dit per Fons sobre l'hospital, assenyalant la mort de 13 missioners i treballadors del hospital davant el qual l'ordre ha tingut que desplaçar a nous missioners, poden t reobrir amb l'ajuda entre altres de l'exercit irlandés en dessembre les consultes externes i la maternitat, i recénment pediatría, tot açò després de dificultossos treballs de desinfecció . Acompanyá la seua intervenció amb imatges audiovissulas, donant les gràcies als vallers per la seua solidaritat. 

Vicent Boscà intervingué de nou destacant que ens donen els gràcies a nosaltres però els que se les mereixen son ells, els missioners i demés que estàn allí al peu del canyó , i després de llegir part de les paraules de l' última carta rebuda del germà Palomares demanà un fort aplaudiment de reconeiximent.

Vicent Planells va informar del projecte d' equipament escolar portat endavant en Zimbabwue, on s'han equipat ja quatre aules amb la nostra ajuda i per a xiquets fins a 9 anys, i on s'espera poder ajudar per a equipar les quatres més que ens han comunicat va a construir este any en quant passe la temporada de plutjes Manos Unidas. I parlant de futur va informar de que s'espera seguir ajudant tant a l'Orde de San Juan de Dios, en la seua acció social en general i el alberg en concret, i a altres ONG'S, i incidir amb un major contacte extern amb socis i altres, amb l'ajuda dels mitjans telemàtics. Per tot això va incidir en demanar més ajudes a la ONG.  

En precs i preguntes es va preguntar pel cost de equipar eixes noves aules en Zimbabwe, uns 10.000 euros en total les quatre aules, i es va demanar a l'Ajuntament i degut al superàvit existent este any passat en les arques municipals, que cobrisca el déficit extraordinari d'este any de la ONG.

L'Alcalde tancà l'acte
L'Alcalde, que va tancar l'acte, va respondre que açò darrer no es legalment possible amb eixos diners sobrants del 2014 (ja ho sabem, però d'això parlarem el dimarts ) però que tal i com s'havíen compromés en una reunió amb la directiva, el conveni d'este any es pujarà de 1.000 a 3.000 euros, comprometent-se a més a estudiar quant es tinguen els pressupostos d'equipament escolar, per a si es possible des de partides varies flexibles col.laborar en este. Va donar les gràcies a tots per ser solidaris, es va mostrar content d' acudir a esta assamblea i va dir que som afortunats front a totes este necessitats que anem coneguent en directe per veu d'estes ONG'S.

6 comentarios:

  1. NOTA DEL ADMINISTRADOR : No volem polémiques al voltant d'estos temes, pel que preguem s'abstingau de comentaris en tal sentit, sols comentaris sobre l'acció de la ONG, gràcies.

    ResponderEliminar
  2. Torne a dir perquè ja he eliminat el primer comentari que ha arrivat : Rés de polémiques al voltant del acte, centreu-se en el seu contingut.

    ResponderEliminar
  3. Nota : Mireu on arriva l.absurde del fanatisme d.alguns que en están recriminant que no vajam ficat el nom del Alcalde, com si ho ferem com algo aposta negatiu. Tèla el nivell de ganes de polemitzar.ho tot que tenen alguns ...

    ResponderEliminar
  4. P.D. Per a que quede tranquil, afegim al artícul " el Alcalde senyor Jordi Juan Huguet " : Millor així ? Au cacau.

    ResponderEliminar
  5. Enrique, m'han dit que un any l'ajuntament no li va donar la subvenció a esta ONG. Ara l'alcalde diu que puja l'ajuda de mil a tres mil euros. Ho celebrarem perque es bo per l'ong pero jo crec que sona un poc electoraliste

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Efectívament segons es va dir un any no es va rebre l'ajuda, i la pujada d'este any estava acordada segons va dir Jordid es de ja fa temps, i així ho sabía la directiva, no es cosa d'ara.

      Eliminar