lunes, 23 de febrero de 2015

Editorial : LLIBERTAT D'HORARIS

Llegíem fa uns dies que una vegada aprovat el decret corresponent, Tavernes podrà acollir-se a la llibertat d'horaris com a zona qualificada de gran afluència turística.

Resultado de imagen de libertad de horarios comercialesAixó implicarà una major flexibilitat en quant als horaris d'apertura dels comercços locals, que podrán obrir més hores i en festius, algo que per altre costat en la platja ja s'està fent des de sempre en l'época estival.  

I ací naix com sempre la polémica entre els que defenen lo bó d'estes messures perquè els consumidors tenen més hores per a comprar, el que s'agraix per part d'aquells que entre setmana tenen un horari que els ho dificulta, i entre els que diuen que ho paga el treballador que té que treballar els dies que els seus familairs tenen festa, pel que es dificulta la compatibilització entre treball i familia. 

Per altre costat també està els que defensen que amb esta lliberat més ganàncies per als comerciants incluit els xicotets al poder acudir als seus comerços gent que en horaris laborals o més curts no ho podríen fer, mentres que per contra altres diuen que no es així i sols beneficia a les grans superficies perquè a les xicotetes no els compensa al tindre que contractar més treballadors. 

Per tant i en el cas concret de Tavernes, penseu que deguem solicitar adherir-nos a esta possiblitat o per contra no perquè beneficiarà a Mercadona i similars i poc o gens als demés ? Ahí ho deixem. 

6 comentarios:

  1. Llibertat d'horaris ja!

    ResponderEliminar
  2. La libertad de horario beneficia al consumidor pero perjudica al trabajador por lo que para mi libertad pero controlado muy mucho las condiciones en que se desarrollan esas jornadas y ayudando al pequeño comercio si tiene que contratar para poder competir.
    Y en el caso de Tavernes en concreto sí para la playa en verano y pascua porque ya se hace pero no para el pueblo porque si Mercadona ya abre hasta los Domingos adiós al comercio pequeño. De todas formas Chárter ya abre los domingos por la mañana.

    ResponderEliminar
  3. Soy un pequeño comercio y me opongo a esto porque si ya casi ni me saco un sueldo de mil euros no puedo contratar a nadie y no quiero trabajar todos los días del año.

    ResponderEliminar
  4. Ara vorem si estos pressumptes d'esquerres del govern local defenen al treballador i no permeten eixa llibertat que tant el perjudica.

    ResponderEliminar
  5. Tavernes está be com está amb comerços de la platja que ja obrin quant hi ha gent tots els dies unes 10 hores mínim i fins ben tard per la nit, i en el poble la gran majoria inclus tot el dissapte, no fa falta més hores. En tot cas que el mercat municipal es adaptara als horaris de treball i obrira per les vesprades fins tardet, tal volta els aniria millor que pels matins on sols poden anar ames de casa mentres que fora de horari laboral, per exemple de 7 a 9 de la vesprada o a migdia de 1,30 a 5 si que podríem anar els que treballem i que ens agradaría poder comprar al mercat pero no podem per el seu horari.

    ResponderEliminar
  6. Que pensa fer l'ajuntament?

    ResponderEliminar