jueves, 5 de febrero de 2015

LLEGIT EN LA PREMSA, varis

Dos temes sobre ocupació, que a aumentat l'atur a La Safor i que el 95% dels nous contractes son temporals llegim huí en Levante, junt a que la nostra SIUM anirà este any al certamen de València. I també sobre atur i el ressultat de la votació de la moció de Karina ens parlen en Las Provincias. I a més abdós arrepleguen un tema preocupant com es l'aument dels cassos de càncer de pulmó en un 15 % en la comarca entre les dones saforenques, degut al tabac.

Mala cossa lo del aument del càncer i a més quant es per algo evitable, lo del atur i contractació temporal no ens sorpren, no sabem si España va bien però Tavernes seguix de cul en este tema, enhorabona a la SIUM perquè supossa un gran esforç a tots nivells acudir a certamen i de la moció ja hem parlat en l'editorial. 

Per altre costat s'ha publicat este articul del nostre veí Francesc Jordà en el Levante, article que  podeu llegir en :



39 comentarios:

  1. Molt fort la poca vergonya política que es demostra amb l'article del president de Valldigna Accessible a la premsa. El reben a escoltar-lo amb les obres ja començades! Que dirà La Cotorra? Que Francesc és part interesada? I tant,segons a qui representa. I el govern deuria tindre el mateix interés. O que li fa la rosca al PP i va en contra de Compromís? Crec que han parlat clar i ras,i ja tarda una disculpa del govern actual i posar-se a actuar on necessita el poble,en este cas la gent amb dificultats per moure's lliurement pel seu poble.
    Veus,Enric,de qué valen tantes transparència,participacions ciutadanes i taules de mobilitat sostenible? Que tinguérem paciència,que estàveu treballant i prompte voriem els fruits. Ja els tenim ací,els fruits.

    ResponderEliminar
  2. Se puede decir más alto pero no más claro, enhorabuena Jordá por el artículo y a la asociación por vuestra labor. Y mucho de lo que denuncias está en el fondo de la discusión sobre los presupuestos municipales, las obras que se ven y venden electoralmente frente a las que no.

    ResponderEliminar
  3. Aún no han solucionado los problemas de accesibilidad del Barraconet del Tio Julio y ya hay nuevas quejas en materia de accesibilidad.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ya podrían empezar, ya... vergüenza ajena de no rematar las cosas bien, ya que se les llena tanto la boca de hablar de accesibilidad, al menos podrían predicar con el ejemplo

      Eliminar
  4. Enviat a La Cotorra5 de febrero de 2015, 14:18

    Errar és humà. Mentir i menysprear,no.
    No comenteu res de l'article de Francesc, de mobilitat accessible a la premsa? Us ha deixat amb les vergonyes a l'aire, això que ha fet sí es participació ciutadana, i no l'heu convocat a reunir-se només que amb les obres començades. Un ciutadà sense afiliació política demostrant que sí que feu populisme electoral amb la pintada de pasos a vianants i similars.

    Igual que li contesteu a altre comentariste dient-li sobre els tema del quartell que la informació la teniu,tota. Però ens la guardem,no siga que es faça pública i ens esguite...

    La prova de la manipulació del Bloc Tavernes és que este escrit tampoc vorà la llum. A aquest blog,clar,sempre hi han altres llocs més conservadors però mès demòcrates.

    ResponderEliminar
  5. Jordi Juan prioriza les obres que és vegen i puga vendre electoralment. Igual que totes les assemblees de carrer. JJ té el cap possat en valencia

    ResponderEliminar
  6. Pense que la "la pintada de pasos a vianants i similars" es una necessitat. Altra cosa es invertir, en "accessibilitat" sense considerar a les associacions que algo tindran a dir sobre el tema, i que almenys ens han obert a la ciutadania els ulls en materia d'accessibilitat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A TOTS ELS GRUPS POLITICS; es vergonyós que no es poseu d'acord en alguna cosa que revertix en la seguretat per a tota la ciutadania. Quant de temps porten els passos de vianants sense pintar?

      Eliminar
    2. Tots diuen el mateix menys el Bloc que vol fer una modificació de crédit amb molts conceptes. La resta li demana que ho pose per separat

      Eliminar
    3. - Obres de millora i més nínxols en el cementeri
      - Pintura dels passos de vianants, senyalització de la ciutat i millora dels semàfors
      - Obres en clavegueram i imbornals perquè no entre aigua en algunes cases de veïns
      - Obres en Escola de Música i centres educatius de Tavernes
      - Adquisició d'un vehicle de vigilància agrícola
      - Taller d'ADISVA per valor de 100.000 euros
      - Millora de parcs i jardins i del mobiliari urbà
      - Millora de l'ajuda destinada a la SIUM i al sindicat de regs.

      Eliminar
    4. uan es vol traure punta, qualsevol excusa es bona. Podrieu dir PPSOEACORDEM si podeu acordar algo de trellat i deixar fer coses per al poble?

      Eliminar
    5. No,ara caldrà ampliar la coalicióopossició a PPSOEACORDEMVALLDIGNAACCESSIBLE.
      O siga,tot el poble equivocat i el Bloc seguint fent-ho tot be.

      Eliminar
  7. Francesc Chordá no és casa en cap partit polític. Té molta personalitat i s'esforça molt per defensar una ciutat accessible per a tots. No puc entendre com no se li demana opinió a Valldigna Accessible. I després diuen que escolten a la gent, quan el seu ego no els deixa ni vore ni escoltar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. D'acord, nomes es casa amb ell. Ni amb els cecs.

      Eliminar
    2. Anònim 16:40: Comentari bastant desafortunat. Lamente que hi haja gent tan despectiva. No ofen qui vol sino qui pot.

      Eliminar
    3. Pues sí, amb l'anònim de les 16:40,cal ser rastrer i immoral per anar fent acudits sobre minusvalideses. Hi ha gent que quant parla de política és com quan li posaven les orelleres als burros. Que em perdonen els burros.

      Eliminar
  8. Les obres segons s'ha dit eren per a adaptar els passos de zebra a les persones cegues i era precis canviar el pis que fora rugos perquè ho noten amb els gaiatos. Este home perquè està en contra.? Enrique que es diu d'això en la taula de movilitat?
    No es compren la postura d'eixa persona i més quan ell reconeix que s'han fet mes obres d'adaptacio que mai en la vida. I perquè està en contra?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si,els cecs notarán als peus la rugositat de la vorera i als morros la farola que hi ha al mig d'ella, o els 3 metres de talús al parking,com diu Francesc.
      I no ha dit que estiga en contra de res,sols que hi ha coses més precises pels que més ho pateixen,i que cal acabar la millora quan les rampes que s'estan arreglant ja estaven fetes i l'accés per altres llocs a la mateixa vorera és deficient quan no impossible.
      10 comentaris i 1 únic palmero que vé ací a carregar-se el missatger sense cap raó ni argument del que es parla. Cal llegir bé primer l'article del que es queixa, i després opinar.
      Almenys només ha estat un (per ara),poc coneixement i molt sectarisme quan això no beneficia gens als polítics i sí afegeix llenya al foc.

      Eliminar
    2. Almenys algú mostra comprensió lectora.
      Pel que es pot llegir a l'article, sols marca prioritats diferents, contemplant criteris purament d'accessibilitat.
      Per supost, que si es proposen noves actuacions, aquestes haurien d'estar adaptades almenys a la normativa vigent, i que podeu vore a:

      http://www.boe.es/boe/dias/2010/03/11/pdfs/BOE-A-2010-4057.pdf

      Sec. I. Pág. 24588 – Figura 9 ó Sec. I. Pág. 24590 Figura 12

      Fins on jo puc entendre llegint l'article, mai Valldigna Accessible ha estat en contra de les adaptación a les persones amb discapacitat visual, més be al contrari.
      Allà pel 2007, crec recordar que algunes reunions es van fer conjuntament amb CREU ROJA, ONCE i VALLDIGNA ACCESSIBLE.
      Pense que aquest tipus de reunions, al marge de les taules que puguen haver-hi, serien necessàries per contemplar les prioritats de tota la ciutadania.

      Eliminar
    3. Anònim de les 15:20 - Denotes una nefasta comprensió lectora. "Este home" com tu dius, sembla que no es "Este home", sinó el President de Valldigna Accessible, que haurà d'escoltar i considerar els comentaris que els seus associats li faran arribar.

      Eliminar
  9. Si era per motius del cecs, un 10 a l'Ajuntament. Millor encara un 12.
    Ja era hora que algu es preocupara. Gracies el donem els que tenim familiars amb problemes de ceguera ¿Veritat Enrique?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No noteu interes egoista en tot això? Hi ha moltes coses necessaries a tots com pintar senyals i adaptar semafors per a 18.000 persones i es preocupa de si no han fet l'adaptacio com ell volia. Deduisc que els tecnics i arquitectes municipals no els te massa ben considerats.

      Enrique tu vas a la taula. ¿Opinió?

      Eliminar
    2. No puc opinar del que no conec a fons però si dir que benvinguda qualsevol millora i si s'escolta als que sofrixen el problema millor.

      Eliminar
    3. I als demés minusvàlids que no són cecs,qué? A que vé anomenar lo dels familiars d'Enric? Tan barat cregueu que és este home? Cregueu que així censurarà o condicionarà els comentaris del seu blog? Ilusos,que poc el coneixeu!

      El mínim que heu de fer és callar sempre que claveu la pota com ara. Perque demanar disculpes i refer les coses a be no serà el cas.

      Eliminar
    4. No tinc que demanar disculpes per una realitat que coneguem qui la passa.

      Eliminar
    5. Anònim de les 15:38 - Valldigna Accessible sempre ha buscat el compliment de la legislació en matèria d'accessibilitat, i sempre ha estat vetlant perque les obres que es facen hui en dia, complisquen com a mínim la legalitat, criticant on ha estat necessari l'us abusiu del paviment amb abotonadures, i buscant sempre marcar clarament els itineraris.

      Pots vore una interessant presentació que Valldigna Accessible va fer a Simat en:
      https://picasaweb.google.com/100105025289148084790/JornadaSimatDeLaValldigna#slideshow/5563296958932283154

      Eliminar
    6. Al de les 16:50, d'entrada estàs ofenenent al representant dels problemes d'accés als minusvàlids a la Valldigna i tota la seua tasca que ha fet i fa per la millora cap els seus associats,acusant-lo sense argumentar d'interessos particulars o de "gustos", com si els afectats no saberen el que els cal tindre i millorar,passant per tota classe de minusvalideses. Qui millor que ells coneixeran les seues necessitats? Tecnics n'hi ha molts.però les decisions finals no oblideu que SEMPRE són polítiques,i les taules ciutadanes són per a això,escoltar i atendre als ciutadans,en este cas els pertanyents a l'associació del cas. Els polítics,com sempre,a la seua.

      Eliminar
  10. Per què siempre contestes per duplicat Enrique?

    ResponderEliminar
  11. Parlant d'accessibilitat i de l'aparcament de Marjaletes, l'asfalt triturat que posàren, es ideal de la muerte per a que aquells que tenim xiquets que van amb carro, quan ve la fira, no pogam ni moure'ns. Convide a Jordi Juan, a que porte a la seua neboda per la fira les properes falles, a vore que tal transitable li sembla la cobertura d'asfalt triturat.

    ResponderEliminar
  12. Que us sembla la notícia de Comando actualidad sobre el magatzem clandestí de taronges on treballaven sense els permisos? La duenya li dia a la policia autonòmica que l'alcalde li havia donat permís i això era prou. Estan a la nau dels marmols a Borderia. Sempre que eixim a la TV és per a donar vergonya,i esperem que lo que es diu de l'alcalde siga fals,sería una temeritat politica,apart d'ilegal.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. http://www.rtve.es/m/alacarta/videos/comando-actualidad/comando-actualidad-intrusos-fruta/2970308//?media=tve

      Eliminar
  13. Carta oberta al Govern de Tavernes:

    Des fa unes setmanes Tavernes conta amb uns nous passos de zebra adaptats ¿?
    Bo, en realitat no es així, des fa unes setmanes Tavernes conta amb uns passos que han sigut reformats. Alguns tenen trellat i altres cap. Jo com a usuari de cadira de rodes soc el primer que demane que es tinga interès en temes d’accessibilitat al poble, però no que el que facen siga una “xapussa”.
    ¿Per què dic això? Perquè la majoria de passos reformats estaven quasi perfectes, sols es tenien que reformar un poc. En canvi, no han creat de nous deixant x exemple trams com el del carrer la barca, o l’avinguda desproveïts d’accessibilitat.
    ¿Què hi ha que fer per a que este Govern entenga la necessitat de adaptar el poble a la normativa EUROPEA d’accessibilitat? ¿Què hi ha que fer per a que entenga que no es tracta d’una despesa sinó d’una inversió?
    A mi m’agradaria que l’ajuntament comtara amb els ciutadans per a prendre decisions. Que poc lis costa descolgar el telèfon i demanar ajuda u opinió. Tots ja sabem que els arquitectes municipals son brillants, ho vegerem en les obres de la garita de la plaça del Tío Júlio, però, una segona opinió d’usuari , més que de tècnic, seria per a mi decisiu per a fer obres al poble.
    Em molesta quan de repent et diuen des de l’ajuntament que no es fa res perquè no hi ha interès per part dels ciutadans, que no s’involucren i que passen de tots els temes. Mentira!
    Son els polítics que no pensen més enllà de les seues decisions. Ho he comprovat en aquests últims anys.
    El passat dilluns vaig assistir a un ple al ajuntament. No hi havia assistit mai, em pensava que era un lloc on la gent podia participar i preguntar als polítics sobre les seues inquietuds. Jo em vaig preparar algunes qüestions. Quina va ser la meua sorpresa que en aqueix esdeveniment sols intervenen els polítics. No teníem cap oportunitat de poder expressar res, o al menys això em van donar a entendre.
    Doncs vaig tornar a cap a casa trist i reflexiu. ¿Per a que serveixen els plens? Es lo mateix que si feren reunions internes en horari normal, però com ho fan en horari extraordinari cobren una prima. ¿Es tot per diners?

    ¿Per què tenen por o tant poc respecte a la gent del poble? ¿Per què no conten amb nosaltres una vegada passen els períodes de votacions?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Este és el Bloc del canvi a la participació ciutadana i transparència,al menys és el que estan demostrant al poble. Per això calien tants BIM's i taules de participació? Ja en són dos membres de Valldigna Accessible que es queixen de les obres i de l'atenció al client del nostre govern local, i ara no val a dir de gustos ni de opinions personals quan es referien al president de l'associació. Tampoc cap membre més de l'associació ha escrit ni s'ha expressat en sentit possitiu cap les obres,ni tan sols els cecs. I si es vetara a opinar ací a tots els que tenen carnet d'afiliació política,les queixes en serien el gran percentatge dels comentaris.
      Si es millora en escoltar els ciutadans però continua fent-se el mateix que abans,el que els dona la gana,poc hem avançat.

      Eliminar
    2. Aitor, un 10 per a la teua carta oberta. Els polítics no és donen compte que estàn on estàn Gràcies als nostres vots. El día següent a ocupar el càrrec s' obliden de les promeses i d'escolar al ciutadà. Compromís tampoc a sabut escoltar, es veu que el seu ego no els deixa escoltar.

      Eliminar
    3. Aitor, vas demanar intervindre? A qui li ho vas dir? Saps quant pots intervindre? T'has molestat en mirar quines son les normes i que diu la llei sobre com el veïnat participa en els plenos? I vas preguntar a algu que et poguera dir com es pot fer eixa participació?

      No. I damunt te'n vas anar del pleno molt, molt abans que acabara, amb la qual cosa vas demostrar que no, que no sabies les normes. I es veu clar pel que diu, que no t'havies molestat en mirar com es la participació.

      Habitualment s'avisa a l'alcaldia de la voluntat d'intervindre perquè ho tinga present. I ho podràs fer quan acabe els punts de l'ordre del dia. I nomes sobre temes que s'hagen parlat en el pleno, o siga dels punts de l'ordre del dia.

      De res.

      Eliminar
    4. Clar,clar,els assistents deuen saber-se el ROF dut sabut ja de casa. I si no es diu res abans al alcalde,este ja no pot donar la paraula. Per qué? La norma eixa de l'avís també està al ROF? Com sempre,els polítics posant normes-entrebancs per afavorir la participació... I si després d'acabar els polítics es demanara els ciutadans si volen preguntar? Passaria algo? Costaria tant? Açò no és un problema de normes ni formes, ho es de voluntats i d'autoritarismes.
      Recorde les taules veinals on de primeres ja s'advertia que els ciutadans no podien "polititzar" o es tallaria la participació ciutadana. O siga,que els ciutadans no podem fer política,això només es feina dels polítics. Per suposat que el que prohibeixen és el que millor demostren saber fer ells,polititzar. Per cert que el que els politics diuen polititzar,jo li diria partiditzar, per al ells polititzar és qualsevol forma de crítica al govern.

      De res,també.

      Eliminar
  14. Per a Aitor i en especial al Karl Mark, manipulador oficial de Quadrerns i els que escriuen sense preocupar-se

    ROF Artículo 88

    3. El público asistente a las sesiones no podrá intervenir en éstas, ni tampoco podrán permitirse manifestaciones de agrado o desagrado, pudiendo el Presidente proceder, en casos extremos, a la expulsión del asistente que por cualquier causa impida el normal desarrollo de la sesión. Sin perjuicio de ello, una vez levantada la sesión, la Corporación puede establecer un turno de consultas por el público asistente sobre temas concretos de interés municipal.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Però,a mí que em contes del ROF? He parlat jo alguna cosa dels plenaris?
      Hi ha que li parlen de cruïlles i contesta de pomes.
      Deformació professional política.

      Demostrat qui és manipulador i qui no. Els sap mal als qui parlem des de la ciutadania amb total llibertat. Ja estic veient-ho: Valldigna Accessible pròxima associació non grata al Bloc.

      I de totes maneres,ja que estem,ara sí vaig a parlar de l'art.88-3 del ROF amb el qual ens ilumina el palmero: a la fí diu que es POT donar torn de preguntes al públic assistent. L'amic Aitor ho diu clarament del plenari "no tenim ocassió de poder expressar res". Com diu el ROF es pot POT donar la paraula com a consulta als assistents,així que si l'alcalde no deixa,és perque NO VOL.

      Eliminar