viernes, 27 de febrero de 2015

Editorial : CRÒNICA DEL ACTE D'AHIR

Ens referim es clar al d'informació dels compters municipals que va fer ahir l'Alcalde. 

I podem enfocar-lo de dos maneres : Bé tipus fem lo dels plens municipals, detallant tot el que es va dir punt per punt, bé tipus editorial propimanet donant l'opinió sobre el que hem vist i sentit. Doncs bé , un poc d' abdós cosses anem a intentar fer .

L'acte es podría dir va tindre tres o quatre parts diferenciades. 

Així, en la primera Jordi es va dedicar a fer algo paregut a la primera assamblea informativa que va fer, desgranant objectívamnet les dades económiques de la darrera legislatura i les d'esta, el qual evidénment i de rebot perjudica al qui governaba llavors, el Partit Popular, i beneficia a aquells gestors que han sanejat l'ajuntament. Ara bé, si ha segut cossa sols del actuals governants, dels seus fins fa poc socis socilalistes, d'abdós per igual o d'un d'ells més que del altra, o no ha segut per a tant i caben moltes matitzacions ja ho analitzaran els vallers i ho jutjaran en les urnes.

En una diríem segona part , l'Alcalde va començar més clàrament a arrimar, seguint amb les dades objectives, com es diu en castellà "la ascua a su sardina" justificant en basse al fort endeutament i el que comporta de tindre que destinar gran part dels ingressos a pagar dit deute, la manca d'inversions i les mancances en manteniment en general d'estos tres anys passats, i que des de 2014 i al haver rebaixat dit deute i per tant dita partida es puga inveritr amb el mateix pressupost que altres anys eixa part que ara ja no es destina a amortitzacions i pagament d'interessos, i per tant sense tindre que acudir a més endeutament, afegit a una bona gestió que ha portat a optimitzar els recursos i en consequència a açò a estalviar.
Va parlar del superàvit del 2014, 1'5 milions, explicant que no es va poder destinar a inversió perquè l'opossició no va voler fer com si han fer altres ajuntaments i votar-se la llei que obliga a amortitzar prèstecs si hi ha eixe superàvit, quant ningú està actuant contra ells, però que així i tot s'han pogut fer inversions ordinaries. I que ara que es poden fer inversions l'opossicó està tractant de desvirtuar-les pel que no està clar si al final es podrà començar a fer-se'n o no .

Va anunciar una desagradable novetat, i que es que una vegada valorat correctament l'obra del col.lector de la platja esta puja a vora 2'9 milions d'euros, el doble quasi del que es preveía en principi.

I en una digam tercera part, es va donar pas a les preguntes del públic, amb certes polémiques pel tema d'Adisva i de les obres d' accesibilitat, i sobre el que s'ha fet o no del promés en el programa electoral, i es parlà de la piscina coberta de la que l'alcalde va dir seguix estant com ja ha explicalt altres vegades : A l'espera de la ressolució del concurs d'acreditors.
En ressum dir que Jordi va ser hàbil en l'explicació al fer-la molt plana i molt comprensible inclús per als no entessos el més mínim en economía, amb ajuda gràfica molt acertada al nostre pareixer que va fer molt comprensible per al públic pressent el missatge que es volía fer arrivar de rebot, públic per altra part que va omplir de gom a gom el soterrani de la Casa de la Cultura, una clara jugada d'imatge el ussar ésta en vers del saló principal, i un públic de tot tipus de caire ideològic perquè hi havía gent, molta, que sabem a ciència certa que son o han segut fins fa poc "populars", més altres de l'esquerra no nacionalista i dels diguent-li "neutrals",a més es clar dels afins al aprtit en el govern.

19 comentarios:

  1. No es va atrevir a fer la xarrada a la sala gran?

    ResponderEliminar
  2. Jordi esta perdent moltaaudiencia. Ha pasat d'omplir l'auditori a tindre cadires buides en el sótano i la gent ja li demana explicacions.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Al césar el que es del césar, no sols no hi havien cadires buides, les que es veuen son al final amb el torn de debat quant molta gent ja se.n anava perquè eren quasi nou i mitja, si no que quen faltaren i tant en el fons com en els laterals hi havia gent de peu.
      En quant al auditori gran ... no es el mateix omplir de gom a gom que una part, es clar com diguem va ser una tàctica d.imatge.

      Eliminar
  3. O siga que ells ho han fet fenomenal i tota la culpa dels altres.I ningú li va preguntar per lo que va dir Karina Vercher?es que jo no vaig poder estar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No es va comentar rés de això però si de algo que segons ens hem assabentat va ser un nou punt de polèmica com es la contratació de l.empresa del germà de Llum en una suma important, cosa que el mateix alcalde va avançar justificant.ho.

      Eliminar
  4. P.D. El tema este del germà de Llum el podeu vore ja en la premsa digital.

    ResponderEliminar
  5. Del retén no va dir res? Ahi es on mes diners hi ha gastats i no diu res? Ja van cap els 200.000€ de gasto i esta tot parat. Ni una explicació? Qué poca vergonya de Compromis

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Anonim 7:59, haver anar i haver-ho preguntat.

      Eliminar
    2. Els que deien que respondrien allí (a tot no van respondre,per a algunes qüestions s'els va "fer tard") també solen estar prou per ací. Ja que els ho pregunta i hi ha voluntat de transparència i participació,que responguen ací.

      Eliminar
    3. Pues no,no responen,ni allà ni acà.
      Falsa alarma.

      Eliminar
  6. Usar la sala de davall no es per un tema d'imatge Enrique.
    Hui hi ha un acte en la Casa de la Cultura que per la seua significació i necessitat de tindre coses preparades s'han passat els organitzadors tota la setmana assajant i demes i muntant l'escenari, les projeccions, etc. tot a punt. I s'havia de desmuntar tot, Davant això i com lo que interessa no és el lloc sinó l'explicació, que no anava a canviar i com tu ben bé has explicat va estar molt ben explicat, es va decidir fer-se baix.
    Al Cesar lo que es del César, com tu dius.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No era precís que els ponents estigueren a dalt l'escenari,ben bé podrien parlar des de baix,crec que els de la feina no la farien damunt les butaques.
      Excusa de mal pagador.

      Eliminar
    2. Tots els dies fent actes des de baix de l'escenari.
      ¿I perquè no haver posat una plataforma movil dins de la Casa de la Cultura, tipus grua i alçar-los per davant de l'escenari?
      També això es una excusa.

      Eliminar
    3. Excuses de mal pagaor.
      La popularitat de Jordi està en hores baixes igual que la de Manolo Vidal i ja no s'atrevixen a fer actes a l'auditori de la Casa de la Cultura per por de fer el ridicul.

      Eliminar
    4. Al de les 10:16.
      I per qué no,des de baix? Alguna vegada tindrà que ser la primera. Encara que des de baix i amb altres regidors sí s'han fet. Recorda.
      Hi ha por de posar-se a l'altura de la gent?

      Eliminar
    5. Pues si despres de les primaries i amb 1.700 inscrits i 1300 votants esta en hora baixa no se com serà la popularitat dels demes partits que no troben gent ni per a fer llista.
      Refrany Hindi: Per molt que vulgues enganyar-te, la veritat es inamovible

      I hi ha que vore el nivell: que si era dalt o era baix, si anava amb corbata o en cos de camisa, si això o allò.
      Del contingut, res de res. Menut nivell els comentaristes de l'oposicio.

      Eliminar
    6. Del contingut ja ho diu tot el teu company de les 9:29.

      Eliminar
  7. Eixe put el desconeguem i rés sentirem del que dius, però si es així rectifiquem el dit.

    ResponderEliminar
  8. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10152834661198432&id=691308431&ref=bookmark

    O l'amic Aitor és un mentider i vol afonar al Bloc local o el senyor alcalde i els seus deixebles els importa un pito els ciutadans i la xarrada-l'alcalde contesta era una pantomima.

    ResponderEliminar