viernes, 13 de febrero de 2015

Editorial : QUE PASSA AMB EL PLÀ DE MOBILITAT SOSTENIBLE ?

Ahir publicarem una segona denuncia en poc de temps de l'Associació Valldigna Accesible sobre deficències en accesibilitat per a persones amb alguna minusvalúa.

Doncs bé, huí som nosaltres els que volem denunciar i molt a pessar nostre perquè hem depossitat molta il.lussió en ell, que el Plà de Mobilitat Sostenible i quasi un any deprés d'acabar-se no està en vigor : Per no estar no està ni aprovat, ens expliquem.

Resultado de imagen de pla mobilitat sostenible tavernesCom sabeu els que seguiu este blog, durant quasi dos anys un grup de vallers hem estat junt a tècnincs i algún regidor ocassionalment, el.laborant el denominat Pla de Mobilitat Sostenible, en el qual s'arrepleguen una serie d' actuacions a portar endavant en un periode de 10 anys, en principi eren 7 però vist el vist ja considerarem els ponents allargar-ho a 10, actuacions quantificades económicament i que en el moment en que dit Pla fora aprovat en Ple, a lo qual es comprometeren tots els partits repressentats en este més Karina, passaría a ser un document de legal cumpliment i per tant en cada pressupost de cada un dels 10 anys es prevendría la partida pressupostaria pertinent d'acord al PMS.

Doncs bé, este es el primer any en que en els pressupostos es podría haver incluit la primera partida i no ha segut així pel simple fet que el PMS encara no ha passat, quasi un any després d'acabat, pel Ple : Perquè ? No ho sabem amb certeza, sols ens diuen que abans el ple es tenía que informar pels tècnics d'urbansime i fins huí. 

Esta propera setmana farem la 18 sessió de la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit, d'on va naixr dit PMS i en ell propossarem com a primer punt als meus companys que preguntem per escrit i de forma fehacient pel PMS, per tindre constància oficial.

Alguns ens haveu preguntat si la Taula servix d'algo i més ho preguntareu a partir d'esta editorial, però vos tenim que contestar un altra vegada rotundament que sí, perquè nosaltres seguim estudiant reunió darrere reunió aquells temes que ens consulten des de l'administració i fins i tot ens estan fent cas, exemple el tema de les marquesines de bus de la platja o la rehabilitació de la Replaceta del Tío Juliet, entre altres, però sobre tot el que aportem cadascún dels membres de la Taula de les nostres vivències diaries i del que ens fan arrivar els ciudatans i associacions  de tot tipus. 

Així que seguirem endavant, "donant canya" tot el que faça falta perquè com hem dit varies vegades, es pel nostre futur i el dels nostres descendents, no volem ser mers espectadors de la nostra vida sino participar en el nostre futur i a això vos seguim invitant, a que vingau a participar.  

9 comentarios:

  1. Paper mullat... pregunta que va passar amb l'Agenda 21, una vegada acabada la subvenció, signada la carta de municipis per a la sostenibilitat, haver fet moltes reunions, dafos, proposat actiacions, forum ciutadà, puntuar, jerarquitzar,... una forma d'entretindre a gent amb ganes de treballar pel municipi, i deixar fer els politics allò que els dona la gana.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En un calax agafant pols està : La veritat es que als que tenim ganes de participar ens lleven les ganes quant veus com els teus esforços cauen en un calax, esperem que esta vegada no siga així.

      No osbtant, alguns seguirem com diguem ahí donant guerra, i ara a més des de la política activa, a vore sid es del altre costat de la barrera podem fer més que des d'esta.

      Eliminar
  2. L'únic que pot posar o llevar els punts del dia al plenari és JJ. així que si el PMS no està,ell sabrà per qué. Serà perque dur-lo a plenari i aprovar-lo suposa actuar sobre els punts que decideix la Taula? Serà que al govern de torn li interessa sempre més anar a la seua i no a la que dicte cap taula ni tècnic? Serà perque estem en any electoral i eixos diners els pensen dedicar a altres coses? Un cas amb tant de rebombori al poble,i la Cotorra ni mú. Es veu que de repent s'ha perdut la transparència.

    ResponderEliminar
  3. Aixó ho saben els socialistas.

    ResponderEliminar
  4. Jordi que fa? Es alcalde i regidor encarregat.

    ResponderEliminar
  5. Amb JJ ni participació ni transparencia igualet igualet que amb el PP.

    ResponderEliminar
  6. Nota : Este proper dimecres han confirmat la assistència a la Taula tant el Alcalde i actual responsable del tema, com Borràs que com sabeu era el darrer, aporfitarem per a vore que ens diuen.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Us donaran la enhorabona per la feina,bones parauletes i colpets al llom.
      I seguiran la seua marxa.
      Ara només tenen presa en signar convenis que abans es feia en Pasqua per afanyar-se,que venen eleccions abans l'estiu.

      Eliminar