jueves, 26 de febrero de 2015

Editorial : EL PAÍS DE LA ABELLA MAIA I DE ALICIA

Es en el que viu el senyor Rajoy vist el vist i sentit el sentit en el debat del estat de la nació d'estos dies. Dos cosses voldríem destacar d'ell :

- Diu el Presi que va a crear tres milions de llocs de treball. 

Ens recorda un acudit que contava no recorde qui sobre la promesa dels 800.000 llocs de treball que prometía també en el seu moment el Felip Gonzàlez i que va acabar amb més atur que quant començà, i que l'humorista dia ficant en veu d'aquell que "no eran ochocientos mil, me entendisteis mal, dije ochocientos o mil".

Resultado de imagen de la abeja mayaI es que anem a vore, tres milions en quatre anys ix a 750.000 llocs de treball creats al any o el que es el mateix, a dos mil llocs diaris. Inclús en huit anys, ixim a mil llocs diaris creats.
I a 500.000 per any que pareix ha dit ell, necessitem sis anyets de marres, a mil i pico per día.

I  no se vostés, però nosaltres no vegem almenys en esta vall com i qui els va a crear : Va a reobrir FG amb pedidos del estat a garberes pel grapat d'escoles que es van a fer, van a aumentar pel mateix els pedidos  a Tabervall, es van a asafaltar carreteres a punta pala i Chova no donara abast, o es que la construcció remuntarà tant com per a rellançar-la, el mateix que a Mármol Compac per a que deixe de fer ERE'S ?.

I l'agricultura, va a començar a contractar a collidors i gent per als magatzems, nacionals i a preus dignes, va a pujar el preu de la taronga i amb això rellançar l'activitat agrícola de forma que es tornen a treballar les terres abandonades ?.

- Diu també el Presi que la venda de vivendes a aumentat en un 9% : Sí, les que venen i financien els bancs, provinents dels desdonaments i per tant furtades, legalment però furtades, als pobres desgraciats que s'han quedat en l'atur i empenyats de per vida molts d'ells. 

Perquè els assegurem i d'això entenem i coneixem algo, que ací a Tavernes no es ven més que alguna d'eixes i així i tot poques, o algúna per mig de lloguer a compter del preu de venda, i de les primeres de les menys més una dotzean que tenim en les finques que adminsitrem no se'n ha venut més que una. I no, els bancs senyor Rajoy no han obert la mà, al revés, si t'acostes i el deixen algo es a preus ofegants, eixa mà està ben tancada i ofegant al xicotet i mitjà emrpesari i ciudatà en general. 

En ressum, nosaltres no vegem eixe país multicolor en el que vivía eixa abella baix el sol, per contra seguim vegent un país oscurit, amb gent que no veu l'eixida del túnel, amb jornalers als que els més i més cada dia acabar el mes perquè la llum, entre altres, s'ha disparat, i professionals, comerciants i xicotets empresaris mileuristes si es que arriva.

No sabem, igual es que nosaltres som uns pesimistes que ho vegem tot tan mal i no es així, vostés que pensen estimats comentaristes, açò es jauja, estem ja en camí de jauja, per contra seguim en el pou ... ????? Ahí ho deixem.

4 comentarios:

  1. La verdad es que oyendo a Rajoy parecía que no vivímos en el mismo país, un país en el que se ha rescatado sólo a la banca y a los amiguetes de las autopistas de Madrid mientra mucha gente ha sido desahuciada y pasa hambre, donde los ricos son más ricos y los pobres más pobres, y donde a los jubilados cada día nos cuesta más llegar a final de mes porque pagamos una parte y la totalidad según medicamentos, volvemos a la calefacción por gas porque para la luz ya no tenemos, nuestras pagas casi no suben y algunos, muchos por desgracia, mantienen a sus hijos y nietos en paro, con lo que han tenido que dejar de salir con el Inserso y de comer muchas cosas.
    Y en Tavernes peor aún sin salidas laborales en ningún campo.

    ResponderEliminar
  2. Per això que el país va tan be i eu han fet tan be no troben gent per a les llistes ni en els pobles eixe partit dels corruptes.

    ResponderEliminar
  3. Pues mira que el poblle va bé, de categoría suprema per la gran llavor del alcalde, però enfontant als vallers, tenint un poble més brut i abandonat que mai. I no ens enganyem, que tota pedra fa paret i s'escomença de baix cap a munt, tenint un poble com toca per a tindre un país com toca. I en quant als corruptes, son una mala brossa que el PP està tirant fora i tancant en les pressons, demostreu en Tavernes si hi ha algún corrupte i denuncieu-lo o calleu, I es mentira que no troba gent per a la llista, hi ha de sobra i a més de ben jovens i no com altres.

    ResponderEliminar
  4. Espanya hui no está intervinguda gracies a tres aspectes importantissims:
    1) Les politiques monetaries expansives del BCE que han deixat els tipus d'interes al 0%, la.prima de risc entorn als 100 (estava en quasi 700 amb el consequent estalvi d'interessos que han propiciat un major control del deficit public) i l'euro amb una baixada bestial front el dólar que ens han permes exportar mes barat.

    2) La baixada del petroli que ha frenat en sec la pujada de preus i ha estalviat a les arques publiques milions d'euros fel seu pressupost
    3) el rescat de les caixes publiques espanyoles amb els diners del BCE i del FMI.

    Lo unic que podem agrairli a Rajoy es no haver fet el tonto com alguns dirigents de Syriza.

    ResponderEliminar