viernes, 20 de febrero de 2015

Editorial : YO NO SOY TONTO

Llegim en la premsa que el govern local va a presesentar al proper ple ordinari de Març tota una batería de modificacions de crédit, arreplegant tot allò que vol fer extraordinari este any.

Resultado de imagen de yo no soy tontoI que dites modificacions van per separat, tal i com ha demanat l'opossició popular reiteràdament.
I que per tant serà l'hora de vore en que´i en que no estàn d'acord els nostres governants. 

I el que demanem, una vegada més, es a vore si es deixa el politiqueig de costat i começem a avançar. 

Perquè el que es clar es que cadascú té un modèl de ciutat, si no no hi hauríen diferents opcions polítiques, però que huí per huí governa qui governa i amb la majoría en que governa, i cal que tots , uns i altres, ho tinguen clar i que acorden com a mínim lo bàssic per a que esta ciutat seguisca endavant amb uns mínims de qualitat. I per a això tots voran de cedir un poc. 

I sí, esta clar que algunes d'estes inversions poden beneficiar electoralemnt més a uns que a altres i viceversa, però es deu de deixar de costat este punt de vista perquè algunes inversions son més que necessaries i ja, com per exemple i entre altres el pintar els passos de peatons, que clamen al cèl.

I sí, alguns diran que perquè no ho han fet abans, i acussaran les inversions d'electoralistes i altres retrauran el tema de l'herència rebuda, però el que es precís es precís i les urnes ja dictaràn sobre la llavor de tots els quatre anys : Els ciudatans no som tontos i no ens deixarem enganyar perquè ara es faça més o menys i en més o menys temps.

35 comentarios:

  1. No hay voluntad Enrique, unos quieren hacer en dos meses lo que no se ha hecho en años para de cara a las elecciones que el pueblo luzca bien bonito con sus pasos de peatones relucientes y sus aceras nuevas, y a poder ser con el local de Adisva inaugurado con sus correspondientes fotos del señor alcalde presidiéndola, y los otros todo lo contrario no sea cosa que la gente se deje engañar por ello y piensen que que bueno e el señor alcalde que nos tiene el pueblo hecho un pincel y le voten en procesión. Pero ni yo ni los ciudadanos de Tavernes y como dices en el titular somos tontos y sabemos que han y que no han hecho cada uno estos cuatro años, que han y que no han querido hacer y que les han dejado y que no hacer, y votaremos en consecuencia.
    Por esto me temo que en el pleno verrveremos a los socialistas oponiéndose de nuevo alegando muro, muro y más muro cuando una cosa no quita otra y después de Mayo si tienen poder que presenten o aprueben unos presupuestos que lo contemplen, al PP erre que erre con que no si no se aumentan las ayudas que piden, Karina a saber por donde sale y a un Jordi crispado tal niño malcriado al que no le dan un juguete si no saca adelante todo lo que desea para lucir palmito y colgarse más medallas.
    Ojalá me equivoque y veamos un pleno rápido porque en comisión y previa negociación por el bien de Tavernes se haya llegado a acuerdos pero sinceramente creo que no caerá esa breva y tendremos un espectáculo de política pura y dura, esperemos que por lo menos en lo de Adisva, música y otros en los que dicen todos querer lo mismo acuerden algo.

    ResponderEliminar
  2. Per que ha tardat tant l'alcalde en separar les modificacions de crèdit?
    Es de irresponsables retrasar la aprobació de inversions necesaries per al poblé.
    Ara vorem que vota la opossició. Ara la responsabilitat es de ells. A vore que fan ARA.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Montoro diu: Agrupar conceptos para que la gestión sea más agil i economica.

      Son les normes generals que es donen. Això ho han dit un milio de voltes en els plens. No es igual fer un expedient que fer-ne una vintena. Son vint voltes de fer els mateixos papers: gastos de paper, de temps i treball.

      Per cert es el que s'ha fet sempre. El convide a que mires les modificacions de credit de la passada legislatura. Tens les actes dels plens en la web de l'Ajuntament.
      Jo ho fet: El 90 % de les modificacions de credits eren sempre de molts conceptes en un unic punt de l'ordre del dia.
      L'altre 10% nomes hi havia una modificaco en el ple i d'una cosa nomes en el punt.

      Eliminar
    2. És el que sol passar: Fes el que jo dic i no faces el que jo feia.
      Manolo feia modificacions conjuntes a punta de pala i ara les vol una a una. Això posa mes problemes a la gestio dels papers i dels assumptes.
      Dit per la mateixa gent de l'Ajuntament.

      Eliminar
    3. Però es que hi ha una xicoteta diferència, : MANOLO LES PRESENTARA SEPARADES O CONJUNTES DONAVA IGUAL PERQUÈ LES TENÍA APROVADES SEGUR, TENÍA MAJORÍA ABSOLUTA, FER-LES PER SEPARAT ERA TONTERÍA I GANES DE FER DESPESA, PERÒ ARA RESSULTA QUE NO I QUE TENS QUE PACTAR I SI EL DEMANEN PER SEPARAT I VOLS PACTAR, AHÍ ESTÁ EL QUIT DE LA QUESTIÓ, SI VOLS , SI TENS EIXA INTENCIÓ O SI PER CONTRA VOLS FER POLITIQUIG, TINDRÀS QUE SEPARAR CONCEPTES COM EL DEMANEN, QUE ES EL QUE AL FINAL HA TINGUT QUE FER. PERQUÈ TU SERÀS GOVERN PERÒ NO TENS LA MAJORÍA SUFICIENT PER A FER EL QUE EL DONE LA GANA I LA DEMOCRÀCIA CONSISTIX EN PACTAR QUANT NO LA TENS : O NO ?.

      Eliminar
    4. Es poden pactar coses que impliquen diferents visions per a executar, però estem parlant de temes d''interes general, però no voler pintar passos de vianants, ni arreglar jardins ni parcs, ni dedicar diners per al mobiliari, ni arreglar els semàfors....
      no em contes contes xinesos. Boicotejar nomes.
      Com en el tema de les barreres de l'aparcament i l'aire condicionat del jutjat. No volien junts els dos conceptes, i després l'aproven un i l'altre per separat.
      Ganes de boicotejar, independenment de les majories.
      Tu pensa com vullgues i jo el que voldre. Si parlarem d'un projecte que segons ideologia de cada partit te moltes interpretacions i visions de la prioritat, tira que va, però coses de manteniment del poble i de be general, que s'han d'arreglar si o sí...
      Va, deixem-ho estar.

      Eliminar
    5. Doncs no anem a deixar-ho quant tu vullgues, perquè tinc que dir-te que a lo millor en vers de ganes de boicotetjar, el que hi ha es d'impossar la majoría que democràticament vas triar el poble i que no la té el vostre Jordi, i per contra ganes de politiqueig del alcalde, moltes ganes, volent impoossar la seua minoría i si no se'n ix amb la seua culpar a l'opossició de no voler aprovar coses bàsiques com dius tú.

      Eliminar
    6. No es qüestio de majories o minories. Qui governa marca el que vol fer en el seu govern.
      Si tu no vols que el govern marque i duga endavant el seu programa, ho tens ben clar: moció de censura. Això de votar per norma No No i No es paga després.
      Ja ho voras el 24 de maig.
      I pots demanar la lluna o buidar la mar a poalets, però no voler aprovar coses bàsiques, de sentit comú, de trellat com les que he dit i que per cert foren demandades pel PP en notes de premsa i les pots buscar aci mateix en este blog,, es posar pals a les rodes del govern, es simplement fer la punyeta per simple qüestió política i no pensar en el bé del poble.

      Eliminar
    7. Saps que no es pot fer una moció el darrer any de la legislatura i no per això un govern de la tercera part del total dels regidors del ple van a impossar el seu criteri a les altres dos terceres parts : Democràcia, sabeu el que es ? Crec no ho teniu massa clar

      Eliminar
    8. Si que es pot fer.

      Busca, llig i així ja ho saps per a l'altra

      Ley Orgánica 5/1985, de 19 de junio, del Régimen Electoral General.

      S'animeu? Aixi una tercera part no imposaran res a ningú.
      Ara resulta que proposar pintar senyals, fer ninxols, regenerar jardins, millorar mobiliari ... tot coses beneficioses i que fan falta, ara resulta que això és imposar el criteri a altres.
      Pobre argument, no creus?

      Eliminar
  3. Politiqueig pur i dur i a pagarla el poble que paga molts impostos pa res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tan facil que ho tens. Ves-te'n a un altre poble. En els demes no es paguen impostos, crec que nomes en Tavernes.

      Eliminar
    2. Aixó voldrieu i així a lo Venezuela, millor ens quedem i votem i tractem de canviar el que no ens agrada, no el pareix ?

      Eliminar
    3. No home no volem que el quedes ací i pagues els teus impostos.
      I que canvien les coses i a vore si el PPSOE ens deixa de fer la guitza i un altre govern dona mes recursos als Ajuntaments, i els teus impostos retornen al poble que ara nomes vans als mangantes del banc.

      Eliminar
    4. Tranquil que la propera legislatura el teu Jordi en la opossició ja tindrà temps de renegar

      Eliminar
    5. No ho tinc jo tan segur com tu. No es això el que es palpa en el poble.

      Eliminar
    6. doncs sembla que vius en altre poble

      Eliminar
    7. Doncs no, visc a Tavernes, xafe molt el carrer, els bars i el camp de futbol, entre altres, i pense també com indicador el resultat de les europees i els que votaren en les primaries de Compromis i les dificultats que tenen els PPSOE per tancar la llista que ningu vol anar.

      Eliminar
    8. Tu que estas prou borratxo. Jordi en oposició??? JajajajajajajsjI poc trellat si q en teniu si...

      Eliminar
  4. La veritat, un comentari sense peus ni cap des del moment des del moment que no entra en el fons del perque es ara quan es poden fer eixe minses i escasses invesions i nomes es queda i es preocupa de l'envoltori.

    La comentarista considera que l'alcalde serà un xiquet malcriat perquè s'enfade en vore que coses que calen precis en el poble no les pot fer per culpa de qui siga i damunt que les millores per al poble la comentarista, perquè es una dona, ho considere igual com un joguet, com una cosa sense importancia quan afecten 18.000 persones. Si este es el nivell, Enrique,.... esperem que no vaja en cap llista!

    A vore Enirque, tu si que estaves allí. Rectificam si dic alguna mentira. Ho veig dificil perque està gravat.

    En les dos assemblees fetes a la Casa de la Cultura 2012 i 2013 i que la comentarista demostra que no va anar, es va dir ben clarament:

    Resumint: Totes les inversions que s'haurien d'anar fent ara poc a poc hauran d'esperar perquè es farien amb un prestec, pero per culpa de la situacio economica que tenim no podem per llei fer cap prestec fins que no solucionem la situació economica.
    Al pas que anem, el govern calcula que serà en el 2014 el primer any quan podrem fer alguna cosa amb recursos propis i sense acudir al prestec, que tampoc no podem demanar per la llei d'estabilitat i el pla de sanejament de l'Ajuntament.
    Sera per tant a partir del 2014 pensem que podrem dedicar alguns diners dels recursos propis, però per a fer les necessitats imperioses que té l'ajuntament: mobiliari, edificis, parcs i jardins.

    I l'any 2014 apareix damunt els 1'8 milions de l'aparcament que no estaven contemplats. I damunt l'Ajuntament abaixa l'IBI i deixa de recaptar 1'2 milions d'euros que s'haurien pogut dedicar a estes coses. Voler millores i abaixar recursos no casa.

    I es enguany i dels recursos propis i amb molts de sacrificis per contenir la despesa corrent quan es volen dedicar 300.000 euros per a millores en el poble (els altres 100.000 son per a ADISVA). També tot això es va explicar en el pleno de desembre en parlar del pressupost. També sembla que no estava la comentarista.

    I que hages de llegir comentaris com este! I damunt presumptament d'una persona que igual forma part d'una llista.

    I ja per ultim, comentarista, diga voste: de tot el que es proposa a fer, quina obra es gegantina, espectacular d'eixes de posar-se la medalla o "de ir hecho un pincel" (quina frase mes desafortunada)? Estem parlan de coses del dia a dia, de manteniment: pintar, arreglar llums, arreglar mobiliari, arreglar semafors, fer més ninxols.... Si això son obres "de ir hecho un pincel"....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Primero que nada aclarar que tengo rabo y no voy en ninguna lista.
      Y en cuanto a tus argumentos seguramente muy paternales, decirte que si el rey de las matemáticas y su hasta hace poco amigo incluso de comidas por la capital en su momento hubieran hecho bien los deberes, en ese año 2014 no hubiera habido tanto superabsuperávit porque se hubiera ido invirtiendo a lo largo del año en todo esto que ahora queréis hacer en unos meses.
      Pero tranquilo, no somos tontos y si tienes tú la razón en Mayo mayoría absoluta o casi, y si la tengo yo como mucho uno más por el saneamiento de las arcas municipales que ahora dice el niño que es cosa de él y no del guaperas.

      Eliminar
    2. No tens ni puta idea del que parles. I el rabo es veu que el tens prou menut. Enrique comentatis en tan poc trellat millor no publicar-los. Consell d'amic.

      Eliminar
    3. Te podría contestar en el mismo tono barriobajero pero como tengo más educación un rato largo que tú sólo decirte que los "venezolanos" no están sólo en Podemos.

      Eliminar
    4. JA HAVEU ARRIVAT A LO PERSONAL AIXÍ QUE JA HO TENIU BÉ, TALLE ACÍ EL TEMA, NO INSISTIU EN CONTRARREPLICAR MÉS PERQUÈ NO HO VAIG A PERMETRE, PASSEU A ALTRE TEMA.

      Eliminar
    5. El de les 0:18 podries llevar-lo,Enric,només per deferència al bon gust del blog. El poc trellat tampoc no té res a vore amb els veneçolans ni els yanquis,amic de les 10:04.

      Eliminar
    6. Deixem.los com a exemple del que no es deu de fer, que es faltar el respete a qui no pensa com tú.

      Eliminar
    7. Sóc l'autor del comentari de les 8:40
      Hi ha comentaris de resposta al comentarista de les 9:14 que no són meus.
      Jo no he seguit el tema. Els acabe de vore ara.

      Eliminar
    8. Estes confusions s'acabarien si s'acaben els anonims,però pitjors són altres blogs on els propis administradors són els anònims. Si els polítics foren transparents com diuen promourien foros i no blogs.

      Eliminar
  5. Pues si no eres tonto ya sabras a qui votar. Els deures estan fets i ben fets. Massa ben fets.

    I en una cosa el done la raó: potser hauria calgut evitar tant de superàvit i haver enviat les recomanacions i exigencies de Montoro a fer la... Un no naix ensenyat, i allò que importa es alçar-se després d'ensopegar.
    De totes maneres, no ens ha anat malament: sense eixe superavit, explica'm com hauriem pogut pagar eixos 1'8 milions que de repent, i per llei, s'han hagut de pagar de l'aparcament.

    I el recorde que s'esta treballant amb menys de 15 milions de pressupost. Molt lluny dels 23 milions que va liquidar el PP en el 2010. I les despeses i obligacions son les mateixes que el 2010. I damunt s'ha abaixat l'IBI.
    Si vols miracles... sempre el queda Lourdes o Lorda, com vulgues dir-li!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si el PP no haguera pujat mogolló el IBI vosaltres no l'havereu pogut baixar,pràcticament aneu a recaptar el mateix percentatge que ells.

      Eliminar
    2. Això no es correcte. Si abaixes el 20% el valor cadastral i abaixes del 0'48 al 0'45 el percentatge, dos baixades, no pot ser mai el mateix percentatge que havia marcat i aprovat el PP.

      Eliminar
    3. I encara hagueres pogut baixar més del 0'45,però ja no arreplegaries tants impostos com el PP.

      Eliminar
  6. Si abaixes més dels 0'45, l'Ajuntament no té diners suficients per atendre obligacions que no pot fugir de complir per llei: pagar sou, pagar bancs, despesa corrent a més d'atendre pagaments com llum, fem, etc. N'o t'ho havien explicat? Doncs ja ho saps.

    El pressupost actual no arriba a 15 milions i el del PP en la passada legislatura era superior als 20 milions. 5 milions menys d'ingressos. I les despeses que he dit no han baixat. Això ho deixa tot clar

    Potser ara comprengues perquè fins ara no s'han pogut dedicar diners a inversions. El problema que teniu no es comprendre, és que no voleu comprendre que és pitjor.

    ResponderEliminar
  7. I apart de les obligacions per complir llei,dedicar-ne altres que ni són obligacions ni són per llei:
    Festiverns,cavalcades,bous,productivitats i hores extres,gabinets de premsa,lloguers de retens sense inquilins...
    Que altres tampoc deuen comprendre, que és pitjor que lo meu.

    ResponderEliminar