jueves, 5 de febrero de 2015

EdItorial : SER O NO SER

Com sabeu, el passat dilluns en el ple ordinari de Febrer Karina Vercher va pressentar una moció en contra de que s'incluisca com a senya d'itenditat valenciana els espectacles amb bous. 

La moció es va aprovar amb els vots a favor de socialistes i Compromís a més del de Karina, i en contra dels populars, algo lògic sent el seu govern qui presenta una llei que compta amb el rebuig de tots els demés partits del arc parlamentari valencià, encara que no sols per este tema.

Està clar almenys per a nosaltres que el que es va votar va ser el rebuig a que siguen qualificats com a senya d'identidat valenciana i no a la festa en sí, però pensem que si tal volta no sería un contrasentit que per altre costat es potenciara algo a lo que no li se vol donar reconeiximent.

Va dir Llum tractant de justificar la seua segons Karina contradictoria postura que son tradicions : També ho son moltes cosses ara prohibides com tirar una cabra per un campanar, en base a les tradicions es seguiríen fent moltes animalades.

Qué penseu del tema ?.    

21 comentarios:

  1. Lo que es tradició és que els polítics perden temps en declaracions de brindis al sol i els problemes del poble per solucionar. Ja s'han donat d'alta en Iberdrola? La multa que la desconten del solar que ens deuen.

    ResponderEliminar
  2. O siga que si no guanya el PP les eleccions locals no tindrem bous en festes.
    Bous a la Vall!!

    ResponderEliminar
  3. I que pensa i opina Democrates Units per Tavernes?

    Seria bo per als futurs electors que ho digueren. Només falteu vosaltres per saber que penseu. Ara segur que ens diràs que açò no és un blog del partit i patatin i patatan. No demane l'opinió del blog.

    Perque quede clar: Estic demanant des d'aci que algun responsable de Democrates d'Units per Tavernes ens ho aclarisca, si es que realment tenen una postura oficial. No serà tan dificil.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT5 de febrero de 2015, 9:13

      D-UxT no té una postura oficial sobre els bous perquè estos temes no son dogmàtics i per tant i al igual que en altres partits inclus els denominats progresistes hi han diferents postures al respecte. Això sí, en este tema en concret de la llei rebugem totalment que es blinden legalment, es més, pensem que hi han coses més importants que debatre en unes corts com per a perdre el temps amb este tipus de coses. Per tant si estiguerem en el govern no ho prohibiríem però tampoc ho fomentaríem.

      Eliminar
    2. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT5 de febrero de 2015, 9:17

      P.D. A més açò dels bous si o bous no es un tema extralocal i per tant pensem es debatra on calga i salvo que arrive a un ple local tampoc tenim perquè tindre una postura oficial com tampoc la tenim en altres temes supralocals com per exemple l'avortament.

      Eliminar
    3. Això va en la línia del que va dir Llum encara que ja es veu com han començat els comentaristes del PP a divagar i manipular el fet i no dir el que ella va dir. I en cap moment va dir que bous no n'hi hauran si governa de nou Compromís.

      Llum va dir que el tema no era sí o no bous a Tavernes, on va recordar que la tradició local i que hi ha documentada des de principis de 1900 està clara, sino que Compromís no recolza que la festa tinga la consideracio de senya d'identitat com vol el PP.
      A un li podem agradar els bous o no com li pot agradar o no el futbol. I li pot agradar el futbol i estar en contra de les bestieses de sous als jugadors i lo poc que paguen a Hisenda, i a un li poden agradar els bous i no voler estiguen contemplat en un llei en pla d'igualtat al valencià o al Misteri d'Elx, per no dir el monestir de Valldigna.
      I els comentaris que estic llegint de gent presumptament del PP no tenen res a vore amb el fet que es va dir en el pleno ni amb la realitat dels bous al carrer a festes del poble.

      Eliminar
    4. Compartisc particularment que igualar el tema dels bous al Monestir entre altres es una barbaritat, i afisc que dins d'un altra barbaritat com es esta llei en sí, una llei que sols tracta de traure pressumptes rèdits electorals a favor del PP a costa d'enfrontar als valencians una vegada més.

      Eliminar
    5. UxT no ho prohibiriem, tampoc ho fomentariem.
      Això és com no dir res.
      Però, ho pagarieu o no ho pagarieu? Com sí han fet tots els governs fins ara,clar.
      Ahí està el quid de la qüestió,no es pot prohibir i pagar,però tampoc pagar i després dir que no es fomenta.

      Eliminar
    6. Enric Estruch, Secretari General de d-UxT5 de febrero de 2015, 13:54

      Si no ho fomentariem crec queda clar no ho apoiariem económicament.

      Eliminar
    7. Tant de bo tots els polítics parlaren així,clar i ras. Ara faltaria la prova final,dur a terme el promés,o si no és executivament perque no es puga,al menys a l'hora de votar.

      Eliminar
    8. I fomentarieu i aprovireu les orquestres fins les 4 i 5 del mati o més? Tin en compte que molesten, son una agressió per a les orelles, no deixen dormir al veïnat que esta a prop i alguns tenen que treballar al cap d'unes hores.
      Les fomentarieu i les apoiarieu economicament?

      Eliminar
    9. No es pot generalitzar, s'ha de vore dades, llocs, etc . Tot té que tindre una messura i s'ha d'adaptar a les circunstancies concretes.

      Eliminar
    10. Com els bous Enrique, com els bous. Tres dies i a migdia i hi ha qui diu que son els actes centrals. Ergo... si llevem els bous, llevem allò que es l'important de festes segons la xica de l'ai..
      Sabiem que la xicota de trellat... esperem que els altres en tinguen més. I apliquen allò de s'ha de vore, estudiar que vol la gent, els llocs...

      Eliminar
  4. Ja ha tornat el tripartito. Estos tornen a estar d'acord, tornaran a pactar despres de eleccions i no tornarem a tindre bous en festes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El tripartito ha demostrat que si n'hi ha que fer bous,s'en fan,vestir-se de fallers,ens vestim,i anar de processó,anem i ben mudats. Visquen les tradicions casposes,masclistes i alienants! Després es queixen de la política de signes d'identitat del PP.

      Eliminar
  5. Que deixe clar l'alcalde si tornará a permetre els Bous al Carrer en Tavernes en el cas de que torne a governar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Poden llevar els bous i fer gossos o cavalls al carrer,que ara també estan prou de moda. Heu preguntat els amos als animalets,si volen ser tan protagonistes?

      Eliminar
  6. Tu tampoc ens ho has preguntat si el volem de protagonista i el passes mogolló. I damunt amb mala pata. Sempre criticant i res argumentant.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que tú eres un animal,per a preguntar-teu? Està parlant de preguntar als animals.

      Eliminar
    2. Jo ací soc igual de protagoniste que tú, i jo no et demane a tú que vingues a opinar o no,ni si eres crític o conformiste. Lo de mala pata o que no argumente són opinions teues, i d'això es tracta,de vindre i opinar amb llibertat. Com veig que del que dius no aportes cap prova ni raonament,no vaig a perdre ni un segon en rebatre't.

      Eliminar
  7. Entonces si torna a manar JJ s'han acabat els bous al carrer en Tavernes.

    ResponderEliminar